2020 Ağustos Transfer Olacaklar🍀🍀

Biliyormusn ben normal hayatım da da hep panik olduğumu söylerler daha dikkat etmem gerekiyor biliyo Rum

Kızlar gunaydın bu 5.haftalarda kese gorunusu ıcın wajınal ultrason iyi degıl diyorlar siz ne dusunuyosunuz dusuk ihtimalin oluyor diye konusuluyır?

Prolutex sizde de mide bulantısı yapıyor muydu? Tranferimin 7. Günündeyim 4. Günden beridir midem bulanıyor tutma belirtisi mi ilaç etkisi mi bilemedim

Kızlar gunaydın bu 5.haftalarda kese gorunusu ıcın wajınal ultrason iyi degıl diyorlar siz ne dusunuyosunuz dusuk ihtimalin oluyor diye konusuluyır?
Bende karından baktır acele etme bende 5hafta+ kacıncı gundu hatırlamyrm gitmiştim vajinal bakıldı ama karın daha iyi ama tekrar hamile kalırsam karın ıcınde beklerım

Merhaba, benimde AMH sorunum var ama henüz FSH yüksekligi nedeni ile tüp bebege basliyamiyoruz! Sizin nasildi acaba FSH tedavi sürecinde? Rabbim herkesin yüzünü güldürsün insAllah.

Seni hep forumda gördüğüm için yazmak istedim, erbil beydi doktorun sanırım, benımde aklimda bu doktor ama su an sartlardsn dolayı gidemedim bende devlette denedim ama pihtilasma ve koromozom testlerını kendim buralarda okuyarak yaptrdm doktor asla istemedi hatta hematoloji ye bile gttm orda da temiz cıktı, benımde ilk denememdi, kalp atısı duyduk 6+1de vajinal muayenede. Fakat ıkıncı kontrolde haftasına 7+ haftada ıse kalp yok dediler uc farklı doktora gttm malesef. Ve ılac sız kurtaj yapıldı neden ılac vermedıler su an onu dusunuyorum 1ay oldu ve regl olmadım. 1hafta rapor aldım evde yattım o olay sonrası. İlk denememdi benımde kan pihtilasma ve koromozom testi temız olmasına ragmen bazen döllenme esnasında sıkıntı Olabılrmıs doktorum ıse yasa bagladı kromozom anomalisi olabılır dedı, benım donmusum var yıne burda bır ark okudum 7donmusun 3tanesıni farklı zamanlarda transfer olmus hep kalp atisi alınamamıs ama 4.transferınde sıkıntısız gecırmıs. Doktorumda bazen saglıksız embrıyo denk gelmıs olabılır dedı donmusu dene dedı bende dusunuyorum ne yapacağım.
Tahliye olursan evde ol rapor al mutlaka bende daha yeni yenı kendime geliyorum

Kızlar tüp Bebek İlk denemesi düşük le sonuçlanan var mı? Ardından nasıl bir yol izledi doktorunuz, ne kadar ara verdiniz?

Biz genetik test yaptirmamistik, sperm fish testi de yapılmamıştı. Sperm dna hasar testi de yapılmamıştı.
Kurtaj sonrasi bu testleri yaptırmayı dusunuyoruz. Ben genetik bir problemimiz oldugunu dusunuyorum. Hem az embriyo olusmasi hem dusuk olmasi hem bebeklerin gelişmeleri üst uste bu kadar tesadüf olacagini sanmiyorum.

NGS yapılmadı cogu yer yapmıyor zaten devlette pek yapılmıyor duymadım ilk olunca da dikkate alınmıyor evet sperm dna hasarı yapılmadı ısrarla ıstedım gerek görmedi hocam. Aklıma buda takılıyor ama ben donmus tekrar denıcem gibi ama olmasaydı ngs yaptırıp ole devam etmek en mantıklısı. Belkide hocalar kazan kapısı olarak görüyorlar en bastan testler yapılsa en azından daha net devam edilir sımdı hersey basa dönmesi zor ve yıpratıcı benim ıcın ole oldu.
Baska bır hoca da donmus oldugu ıcın dna hasarına gerek yok sonucta embrıyo denemelıyız görmeliyiz dedı orda da sans giriyor devreye zamana bıraktım bunu.

Benim dondurulmus embriyom da kalmadi. Bir de kurtaj sonrasi zaten bir süre tup bebek de denenmez. Psikolojik olarak da kendimi iyi hissetmiyorum. Kendimi kurtaja da hazırlamaya çalışıyorum. Icimde ölu bebeklerle olma düşüncesi surekli ruhumu kemiriyor.
O nedenle şu an ilk olarak bir an önce kurtulmak istiyorum.
Bundan sonraki süreçte eger tup bebek de yine benzer sonuc cikarsa muhtemelen artik vazgeçerim.
Yasim 37 .

Canım bilgin olsun Sperm FİSH test içeriğinde hem DNA hasarına da bakılıyor ayriyetten yaptırmanıza gerek kalmıyor Düzen Labaratuarında yaptırmıştık biz ordan detaylıca öğrenebilirsin sonuç olur da sıkıntılı gelirse kesinlikle Bu sefer embriyolarını Ngs yöntemine göndermeni öneririm maalesef bunları doktor seçenek olarak sunmuyor en iyi doktor bile olsa bizler tüp bebek merkezleri için para kaynağıyız çok üzücü ama ne kadar denersek o kadar işlerine geliyor. O sebeple benim naçizane önerim baştan tüm testleri yaptırıp bir de ngs işlemi yaptırıp transfer yaptırırsan ben olumlu sonuca ulaşacağını düşünüyorum. Acı tecrübeler bizlere maalesef neler öğretiyor örneğin bu benim 4.gebeligim her defasında kaybı yaşadım şuan gebe olmam beni hep tetikte bırakıyor ama bu sefer şurada yazdığım tüm işlemleri yaptırıp transfer oldum bu saatten sonra İşimiz artık Allah’a kalmış diyorum o ol derse olacak
Allah sana hiç ummadığın anda mucizeni inşallah yollar da bu yollara hiç gerek kalmadan sürpriz deyiverirsin dualarım seninle

Canim cok gecmis olsun...insallah bu sureci saglikli bir sekilde atlatirsin..herseyde bi hayir vardir kuzusum.allahim sabir versin...cok cabuk toparlanacksin insallah..cunki cok guclu birisin kuzusum..

Merhaba canim,
Bu süreçte hangi testlerin yapılması gerekiyor bana yazarsan çok sevinirim.
Sizde sorun neydi? Eger çözümü varsa sen muhtemen arastirdin o yuzden senden bilgi almayi cok isterim.

Önceki kayıplarıniz neden nasıl oldu acaba? Paylaşabilir misiniz, tâbi isterseniz.. bnm de dün ilk denemem düşükle sonuçlandı.. bundan sonra ne yapilacak bilmiyorum

Benımde yasım su an kırk. İlk denememdi. Yaptırmadıgım tek test sperm dna hasarı. Doktorda adamakıllı en bastan testi istemiyor devlette de doktor bence bankamatik memuru gibi alacagı döneri düşünüyor yasım bellı bır seviyeye gelmıs ve ilk deneme bilgide alamadık bodoslama baslıyorlar herkese aynı tedavi ne yapılması gerekır dusuncesı yok. Ben donmusu denicem ama sen ümitli ol hem yasın avantaj hemde maddiyat lazım yıne dene ama ngs ile dene en başa dönme. Ümitsiz olma lütfen. Tekrar gecmis olsun.
Bu forumda yola cıkarak kromozom ve Trombofili panelini yapılmalı, eger kan pihtilasma varsa hematoloji bölümüne gidilmesi gerektıgıni öğrendim testleri yaptrdm. Bunu doktor söylemiyor bile.
Zamanın ne getireceğini bilemeyiz kendını toparlamaya calıs.

Prolutex sizde de mide bulantısı yapıyor muydu? Tranferimin 7. Günündeyim 4. Günden beridir midem bulanıyor tutma belirtisi mi ilaç etkisi mi bilemedim
Prolutexi yumurta toplamadan veri kullanıyorum hiç bende bulantı kusma yapmadı. Bugün 6+0 ım daha 5 gündür falan bulantılarım kusmalarm başladı. Belki snde öyle etki yapmş olablr. Belkide strestendir. Tutma belirtisi için bulantı biraz erken. Prospektüsünü bi oku istersn belki yan etki olarak yazıyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…