- 26 Şubat 2020
- 630
- 709
- 18
Merak etme gelmeyeceğim birdaha.Yanlıs anlasılmalar illaki olacaktır herkesin kafa yapısı aynı olacak diye bir kaide yok
Ama kimse burada baska birisine fesat yada gesatlar diyerek ahkam kesmemeli
Bu cok yanlıs ve saygısız bir tutum
Ki kendisini anladıgım halde banada ayrı bir cıkıstı sanki ben kötülügüne konusmusum gibi sanki insanlar kötülügüne konusmus gibi. Bende yeri geldi yanlıs anladım evet ama kimseye fesat diye yaftalamada bulunmadım sadece üzüldügümü belirtmistim.
BU TOPİKTE FESAT BİRİ OLDUGUNU DÜSÜNEN GELMESİN ZATEN BURAYA
O yazısmaları sakince okudugunda yanlıs anladıgına inandıgın gün ve insanların fesat olmadıgını düsündügün ilk gün gelebilirsinMerak etme gelmeyeceğim birdaha.
Ben yazismalarimi kendi topigimde yapıyorum sandım heycaninmizi paylaşanlar kadar fesat olanlarda var dedim. Ne dediğimi çok iyi hatırlıyorum. Bu topikten yazistigimi sana cvp verirken anladim. Neyse belki sağlıklı bir gebelik yaşayacağım belki diğerleri gibi çekeceğim ama hiç tanımadığım insanlar yüzünden yasadigim bu streste bana anı kalacak. Rabbim herkesin gonlundekini versin insaAllah.Yanlıs anlasılmalar illaki olacaktır herkesin kafa yapısı aynı olacak diye bir kaide yok
Ama kimse burada baska birisine fesat yada fesatlar diyerek ahkam kesmemeli
Ki kendisini anladıgım halde banada ayrı bir cıkıstı sanki ben kötülügüne konusmusum gibi sanki insanlar kötülügüne konusmus gibi. Bende yeri geldi yanlıs anladım evet ama kimseye fesat diye yaftalamada bulunmadım sadece üzüldügümü belirtmistim.
Var canım var inan yüreği güzel insanlar oldugu kadar fesat insanlarda var. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın. Yanlis anlamış olabilirim oda benim hatam ama hicbirzaman haksızlığa gelemem sanırım şu anki psikoljimden ama neyse onemide yok. Çok şükür yemin ederim öyle bir rahatladimki resmen bugün yasadiklarimdan şüphe duyar oldum bin şükür Rabbime gerisi artık taktiri ilahi yaşayıp gorecegimO yazısmaları sakince okudugunda yanlıs anladıgına inandıgın gün ve insanların fesat olmadıgını düsündügün ilk gün gelebilirsin
Sen o stresi kendi kendine yasattın belki hormonlarından belki duygu degisimlerinden bunu bilemem.Ben yazismalarimi kendi topigimde yapıyorum sandım heycaninmizi paylaşanlar kadar fesat olanlarda var dedim. Ne dediğimi çok iyi hatırlıyorum. Bu topikten yazistigimi sana cvp verirken anladim. Neyse belki sağlıklı bir gebelik yaşayacağım belki diğerleri gibi çekeceğim ama hiç tanımadığım insanlar yüzünden yasadigim bu streste bana anı kalacak. Rabbim herkesin gonlundekini versin insaAllah.
Annesinin saçları gibi olursa gür olur vallaSenin ufaklığın çok saçı olacak demekki
Şarjım yeterli olsaydı yazışmaları okuycaktım ama rabbim herkesin gönlüne göre versin diyorumYanlıs anlasılmalar illaki olacaktır herkesin kafa yapısı aynı olacak diye bir kaide yok
Ama kimse burada baska birisine fesat yada fesatlar diyerek ahkam kesmemeli
Amin canım benimde tek temennim oŞarjım yeterli olsaydı yazışmaları okuycaktım ama rabbim herkesin gönlüne göre versin diyorum
Keşke bu kadar kafana takıp doktorunu rahatsız etmeseydin gerçekten ben yoğun kanamam olduğu halde bile doktorun işe başlayacağı saatten bir saat önce asistnıyla iletişime geçtim gerçekten hem kendine yazık etmişsin hem de doktorun uykusunu bölmüşsün kendine kötülük ediyosun başka kimseye değil ve bu kadar söylenen herşeyi kafaya takıp bebelerine ya da bebene kendine yazık ediyosun eşin de heba oluyo ben eşime bu platformda insanlar bana böyle dedi desem eşim bana o platforma bi daha girme der ve sinirlenir doktoru da aratmazdı az önce de dedim doktor çaylah ve ruh hastası değilse böyle bişey demez bi bildiği vardır muhakkak şimdi yat uyu dinlen ve gerekirse sadece kendinle rabbinle yalnız kal kendin için hamileliğin için dua et çok yıpranırsın kuzum yazık sana daEveeeet şimdi bu yazacaklarım cvp olsun imkansız diyenlere. Çok kafam takıldı bu saatte doktorumu arattım eşime. Gerçi tartıştık ama eşimlekanamamla ilgili bir problem mi olduğunu sordu hayır hocam şu an kahverengiye döndü dedim. Yarına kesilmesi lazım dedi. Peki bu saate ne olduda aradınız dedi. Hocam kafama takıldı bir kaç arkadaşım iki üç haftalık hamilelik ikiz gebelik olduğu vajinal ultrasonla belli olması imkansizmis diyolar dedim nasıl bildi senin doktorun birde heyecandan hcg mi almamışım dedim. Öncelikle bu tür şeyler için birdaha rahatsız etme beni acil durumun olmadıkça dedi sinirlendi . Sonrasında sen ikiz gebesin ve bende 23 senelik doktorum ve biz doktorlar ceninin ana rahmine düştüğü andan itibaren bebeğin cinsiyetini dahi biliriz ama en az 4aylik olana kadar bekleriz söylemek için. Sende yanlış hatirlamiyosam 100un üzerine 120 küsürdü sanırım hcgn bilgilerinde kayıtlıdır daha sonra ki degerlerinle karsilastircaz cunki. Sen şu an kağıt uzeri gebesin. Ve önümüzdeki üç hafta keselerinin sağlıklı gelişimini tamamlayıp tamamlamadigini takip edecegiz ve yine hcg degerinin yükselip yukselmedigini. Sonraki haftalarda yani 6.haftaligin ilersindeki haftalarda gebelikmi dış gebelikmi onu gozlemleyecegiz ve daha sonraki haftalarda da kalp atışlarına bakacagizki sen bu konuda azimlisin kalp atışlarını duymayinca bırakmazsin. Ben sana soylediysem sende herkese söyleme canım sonra hocam şuna demissiniz ama banada deyin diye geliyorlar hastalar. Sen bu saatte boyle birşey için beni arıyor ve şimdiden bukadar strese giriyorsan kanamanda var sadece durumunu zorlastirirsin bana güven ve kontrol günlerini ihmal etme bu saate birdaha bu tür şeyler için arama en azından benim içim rahatladı artık uyuyabilirim çok şükür Rabbime. İnsaAllah dalga geçerek bile ikizlerin kiz olur diyenler ondanda geçtim sağlıklı sıhhatli olsunlar da başka birşey istemem. Birdahada gerçekten yazmayacağım. Özelden iletisim kuracağım bi kaç arkadaş dişında. Taki onların gebelik haberini duyan a kadar takip edeceğim. Rabbim herkesin gönlündeki muradını versin
Bence arkadaşımızın hatası bu kadar erken açıp topiği ve herşeyi anlatması oldu yazık üzüldüm valla kendini de stres etti doktorundan da fırça yedi eşiyle de belki de tartıştı bana da iki haftalık ikiz olduğunu duyunca şaşırtıcı geldi ama doktorun dediğine koşulsuz inandığım için demek ki bu da mümkün dedim ama herkes aynı şekilde düşünmeyebilir yada insanlar deneyimlerinden yola çıkabilir tam zıttı cevaplar verebilir ne bilim ya değişik değişik şeyler okuyorum bu platformda doktor şöylee dedi diye başlayan tüm cümlelere inanıyorumAmin canım benimde tek temennim o
Valla tatlım her doktorun söyledigine inansaydık ben suanda kısırdım iki yumurtalıgımdada polikistik over vardı tüp bebeksizde hamile kalamazdım.Bence arkadaşımızın hatası bu kadar erken açıp topiği ve herşeyi anlatması oldu yazık üzüldüm valla kendini de stres etti doktorundan da fırça yedi eşiyle de belki de tartıştı bana da iki haftalık ikiz olduğunu duyunca şaşırtıcı geldi ama doktorun dediğine koşulsuz inandığım için demek ki bu da mümkün dedim ama herkes aynı şekilde düşünmeyebilir yada insanlar deneyimlerinden yola çıkabilir tam zıttı cevaplar verebilir ne bilim ya değişik değişik şeyler okuyorum bu platformda doktor şöylee dedi diye başlayan tüm cümlelere inanıyorum
Benimde eşim öyle tepki verdiği için tartıştık zaten .bu arada eksik yazmışım sonradan düzeltme yapamadım nedense. Onuda düzelteyim de onada şimdi çok bilenler yorum yapar eksik yazılmış demez. Ceninin anne rahmine düştüğü andan kesede oluştuğu ana kadar ki zamanda cinsiyet belli olur biz bunu ilk ultrasonda cinsiyetini bile biliriz ama söylemek için 4aylik olmasını bekleriz dedi. Benimde iki buçuk aylıkken ölen bebegimide kız demiştiKeşke bu kadar kafana takıp doktorunu rahatsız etmeseydin gerçekten ben yoğun kanamam olduğu halde bile doktorun işe başlayacağı saatten bir saat önce asistnıyla iletişime geçtim gerçekten hem kendine yazık etmişsin hem de doktorun uykusunu bölmüşsün kendine kötülük ediyosun başka kimseye değil ve bu kadar söylenen herşeyi kafaya takıp bebelerine ya da bebene kendine yazık ediyosun eşin de heba oluyo ben eşime bu platformda insanlar bana böyle dedi desem eşim bana o platforma bi daha girme der ve sinirlenir doktoru da aratmazdı az önce de dedim doktor çaylah ve ruh hastası değilse böyle bişey demez bi bildiği vardır muhakkak şimdi yat uyu dinlen ve gerekirse sadece kendinle rabbinle yalnız kal kendin için hamileliğin için dua et çok yıpranırsın kuzum yazık sana da
Evet senin bakış açında doğru aslında her doktorun dediğine de inanmamak gerek ben onbeş yıllık doktorum deyince inandım sonuçta yıllarına deneyimine verdim ve koşulsuz şartsız inandım hala da inanıyorum. Fesat dediyse gerçekten bunu demek hiçbirimize yakışmaz ona da yakışmamış. Bence gelir bir gün helallik ister burdaki arkadaşlarından da çok yoğun duygu değişimlerinin yaşandığı bi zaman bu zaman ben de gün içinde bazen öyle şeylere bunalıyorum ki hep düşünmekten eminim o da çok düşündüğü için bunaldı burda da bir iki cümle duyunca patladı ama arkadaşımızı gözlemlediğim kadarıyla hataısnı anlayıp özür de diler helalliğinide isterValla tatlım her doktorun söyledigine inansaydık ben suanda kısırdım iki yumurtalıgımdada polikistik over vardı tüp bebeksizde hamile kalamazdım.
simdi elimde tapu gibi renkli ultrason kagıdım var iki yumurtalıgımda temiz 4mmlik bir kist söz konusu oda sag overde ki kanser taramasıda yapıldı oda temiz. hormon testlerimde temiz.
kimse ona ithamda bulunmamısken terslemesine fesatlar diye cıkısmasına takıldım ben elestirilere acık olamayacagını bilseydide acmasaydı bencede topigi. Fesatların oldugunu düsünecektiysede paylasmasaydı keske buralarda. üzücü oldu aynı kisi icin gündüz sevin aksam üzül yakısmadı yani...
rabbim umudu bile aratmasın bizlere insallah canımOda olmasa napcaz acaba
Ya cinsiyetin erkenden öğrenilebileceğini biliyorum geçenlerde fenomen bi kadın yapmış hatta kızı olcağını öğrenmiş bak bu saat olmuş hala uyumamışsın yat uyu dinlen düşünmemeyee çalış ve şu kanamayı atlat progestan kullandırıyo herhalde doktorun onun zararı yok yan etkileri var günlük üç doza kadar kullanabilirsin dikkat et hatta kanaman bitse bile iç pprogestanı doktoe bana 9 ay boyunca da içebilirsin dedi dinlen dua et sabret sebat et herşey olacağına varırBenimde eşim öyle tepki verdiği için tartıştık zaten .bu arada eksik yazmışım sonradan düzeltme yapamadım nedense. Onuda düzelteyim de onada şimdi çok bilenler yorum yapar eksik yazılmış demez. Ceninin anne rahmine düştüğü andan kesede oluştuğu ana kadar ki zamanda cinsiyet belli olur biz bunu ilk ultrasonda cinsiyetini bile biliriz ama söylemek için 4aylik olmasını bekleriz dedi. Benimde iki buçuk aylıkken ölen bebegimide kız demiştidoktorumdan duymuştum ilk nasıl bildiniz daha erken dedigimde erkek daha çok kan şeklinde kız bebek ise et pıhtısı şeklinde olur demişti. Bebegimin düşen parçalarıda gerçekten sarı sarı et pıhtısı şeklindeydi
Sen yanlis okudun galiba. Yada eksik. Cvp vermeyim diyorum. Neredeyse kendim uydurdum dicektiniz. Üstüne görme adetime bile imkansiz dendi. Allah aşkına ufak birseye alınıp günlerce topige gelmeyen biri diyor bunu. Benim yazdıklarımı anlayanlar doğru anladı ve bana yetti. Bende kaç gün merak etmiştim yani seni. Sen niye bukadar üzerine alindin bende bunu anlamadım. Arkadaşların gayet güzel yazdılar siz herşeyi biliyorsunuz uzman olmuşsunuz artık bende sıkıntı oldumu. Doktorlardan bile iyi biliyorsunuz ve hepiniz haklısınız. Ben fazla özür diledim bu siteye gireli sanırım herkes benden bekliyo. Tek tek ekran görüntüsü alıp atarım da yok kafamı yormıcam artık.Valla tatlım her doktorun söyledigine inansaydık ben suanda kısırdım iki yumurtalıgımdada polikistik over vardı tüp bebeksizde hamile kalamazdım.
simdi elimde tapu gibi renkli ultrason kagıdım var iki yumurtalıgımda temiz 4mmlik bir kist söz konusu oda sag overde ki kanser taramasıda yapıldı oda temiz. hormon testlerimde temiz.
kimse ona ithamda bulunmamısken terslemesine fesatlar diye cıkısmasına takıldım ben elestirilere acık olamayacagını bilseydide acmasaydı bencede topigi. Fesatların oldugunu düsünecektiysede paylasmasaydı keske buralarda. üzücü oldu aynı kisi icin gündüz sevin aksam üzül yakısmadı yani...
Evet iki doz kullan dedi ondan verdi. İlk oğlumda bildiğin adet görmüştüm 6 7 gün ama bu kahveye döndü bugün sade pıhtı şeklindeydi gece bildiğin kahverengiye dönmüş yarına kesilir dedi ama buda farklı oldu heralde. Ebe demişti çok deisik bi bünyen var vallahi sana iğne vurmaya korkuyorum demişti . Misal sağlık ocağında spral taktirmistim bacaklarım mosmor çürüdü binde bi ihtimal dediler ondan değil dediler yine bu doktoruma gittim hemen sprali çıkardı sonrasi hafta geçti gerçekten morluklar gitmişti ve daha olmadı bida. Beni ve tüm hastaliklarimi okadar iyi biliyoki çok guveniyorum doktorumaYa cinsiyetin erkenden öğrenilebileceğini biliyorum geçenlerde fenomen bi kadın yapmış hatta kızı olcağını öğrenmiş bak bu saat olmuş hala uyumamışsın yat uyu dinlen düşünmemeyee çalış ve şu kanamayı atlat progestan kullandırıyo herhalde doktorun onun zararı yok yan etkileri var günlük üç doza kadar kullanabilirsin dikkat et hatta kanaman bitse bile iç pprogestanı doktoe bana 9 ay boyunca da içebilirsin dedi dinlen dua et sabret sebat et herşey olacağına varır
Ben de bu kadar hassas bünyem olduğunu bilmiyodum lekelenmeler gördüm üç dört gün sürdü bitti oh temizim artık dedim iki gün sonra adet kanaması gibi kanama gördüm ve içimden bişey düştü çünkü ses geldi suya düşme sesi o kanamayı da görünce düşük yaptım dedim ama doktor çok iyi kesen düşük yapmamışsın dedi ve o doktor ne dese inanırım adam ben hamile kalmadan daha bana neler dedi ve dediklerinin ne kadar doğru olduğunu hamile kaldığımda gördüm sen de devam et doktoruna dikkat et kendine bi de doktor belki demiştir sana proluton depot iğne yaptırEvet iki doz kullan dedi ondan verdi. İlk oğlumda bildiğin adet görmüştüm 6 7 gün ama bu kahveye döndü bugün sade pıhtı şeklindeydi gece bildiğin kahverengiye dönmüş yarına kesilir dedi ama buda farklı oldu heralde. Ebe demişti çok deisik bi bünyen var vallahi sana iğne vurmaya korkuyorum demişti . Misal sağlık ocağında spral taktirmistim bacaklarım mosmor çürüdü binde bi ihtimal dediler ondan değil dediler yine bu doktoruma gittim hemen sprali çıkardı sonrasi hafta geçti gerçekten morluklar gitmişti ve daha olmadı bida. Beni ve tüm hastaliklarimi okadar iyi biliyoki çok guveniyorum doktoruma
Kendini lütfen benim alınganlıklarımla kıyasmala cünkü benim iki evladım degil tek bir evladım bile yok......Sen yanlis okudun galiba. Yada eksik. Cvp vermeyim diyorum. Neredeyse kendim uydurdum dicektiniz. Üstüne görme adetime bile imkansiz dendi. Allah aşkına ufak birseye alınıp günlerce topige gelmeyen biri diyor bunu. Benim yazdıklarımı anlayanlar doğru anladı ve bana yetti. Bende kaç gün merak etmiştim yani seni. Sen niye bukadar üzerine alindin bende bunu anlamadım. Arkadaşların gayet güzel yazdılar siz herşeyi biliyorsunuz uzman olmuşsunuz artık bende sıkıntı oldumu. Doktorlardan bile iyi biliyorsunuz ve hepiniz haklısınız. Ben fazla özür diledim bu siteye gireli sanırım herkes benden bekliyo. Tek tek ekran görüntüsü alıp atarım da yok kafamı yormıcam artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?