2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Aa evet aynı canım keyifleri yerinde olsunda göstermeselerde olur Günümüz aynı ama doğumlarımız nasıl olucak merak ettim şimdi
Doktorumla normal istiyorum diye konuştuk ama hayırlısı olsun inşallah bebekler de bizde sağlıkla doğum olsun

hmm anladim teşekkürler buna oan doktor mu karar veriyor benim daha 29.haftadyaim neolacak bilmiyirum
Yoo bu kararla ilgili değil sana kalmış bir şey sen ben epidural istiyorum diyorsan yaparlar hani ne olur 500 lira kadar bi fark olur . Benim eltim epidural oldu çok rahattım dedi doğumda hiç zorlanmadım dedi üstüne tekrar hemen hamile kaldı bi daha doğurdu ben de epidural istiyorum

dogumdan once ama nezaman belli olacak neoldugu mesela şuan doktor dogumla ilgili birşey demedi

Günaydın kızlaaaar ! Bugün kontrolüm vardı herşey yolunda çok şükür 3 gün ileriden gidiyoruz ve kilomuz 1700 boyumuz 41 cm
yüzünü göstermemişti hiç bugün gördük gülüyordu sonra esnedi çok tatlı Bana benziyor gibi geldi çenesi ben gözleri ve dudakları büyük Saçları da çıkmış güzelimin .Çok mutlu oldum görünce herkese nasip olur inşallah Kasılmalarımı, çatı ağrımı söyledim korkma artık daha da artacak bu çok normal dedi , aranızda yaşayan varsa endişe etmesin.. arada yalncı kasılmaların artıp şiddetlenmesi normalmiş. Günde yarım saat yürüyüş dedi akşamları . Veya her öğünden sonra 15 dk yürüyüş. Bebek normal doğum pozisyonuna girmiş. 3 hafta sonra gidip doğumu konuşacaz bakalım..

Bende tokluk sekeri yüksek cıktı iki hafta dikkat ettim normale döndü.. benim eşim 1.85 bende 1.65 im zaten uzun olur dedi bebek için. 3.5 kilo cocuk normal kabul ediliyor ..saglikli gelsin de hiç önemi yok
Ben 175 im esimde 190 bacak boyumuzda uzun ama diger doktor bu bebegin bacaklari cok uzun falan deyince baya korktim bana iri olacak yapacak bir seu yok dedi tatli kasar peynir abur cubur herseyi kestim bakalim hayirlisi olsun hepimiz icin

dogumdan once ama nezaman belli olacak neoldugu mesela şuan doktor dogumla ilgili birşey demedi
Bugün kontrolüm vardı mesela doktorum kendisi söyledi 3 hafta sonra gel doğumu konuşalım dedi muhtemelen sana daha vardır 8.ayın sonuna doğru doğum hakkında konuşmaya başlıyor geneli. Orda söylersin epidural istiyorum yapılabilir mi diye olta atarsın . Tabi ondan önce bi internette araştırmanı yap epidural hakkında Bilgi sahibi ol bence.

sekerden dolayı cocuktaki irilesme gobek cevresinde olur dedi benim dr bende de seker var dikkat etmezsem hemen yukseliyor. ilerde bile olsa gobek cevresinde yağlanma yoksa sekerden diyemeyz dedi.
Evwt diger doktorda acikladi karin cevresi genislerdi o zaman diye ben seker yuklemesi yaptirmadihim icinde biraz korktum sanirim ya bende seker varsa bilmiyorsam diye

analdim birde epidural sezeryan da var demi

Normal dogumda ameliyat olmuyorsun hemen ayağa kalkiliyor diye daha rahat geliyor. Tabiki doktor duruma göre karar verecek ama benim gönlümden geçen de normal doğum olsa, cabucak evime gitsem iyilesme sürecim kısa olsa vs. Bir de kendime adıma konuşursam ameliyat anestezi falan korkum var benim. Hayırlısı olsun herkes için. Bebekler sağlıklı gelsin de dediğiniz gibi.

Eşimle paylaşıyorum ben, korkma ben yaninda olacağım diyor. Doğuma giriyor eşler burda. Normalde de sezaryanda da eş bulunabiliyor.

Günaydın arkadaşlar Ben doğumdan hiç korkmuyorum çünkü tecrübem yok muhtemelen güle oynaya gidicem ☺Keşke normal doğum olsaydı çok isterdim. Sezeryanda birazcık kesi acısını tahmin ediyorum ameliyatlarimdan Bide yaralarim çok zor iyileşiyor benim

hayırlısı nasılsa öyle gelsin bebeklerimiz. benim de 1 dış gebelik, 1 sezeryan ameliyatım var mecbur bu da sezeryan olacak. biraz ürkütücü gelebiliyor insana ama akışına bırakınca bir bakmışsınız gelmiş geçmiş. ben de normal doğuramam sanırım sezeryanı yaşadığım içinhangisi iyi hangisi kötü diye üzerine konuşmaya gerek yok. elbette birisi ameliyat birisi doğal akış. ama sonucunda yine Anne oluyorsunuz o değişmiyor. herkesin gönlüne göre olsun.

ctesi kontrolüm var. bizde tarihi belirleriz sanırım.

Ben 175 im esimde 190 bacak boyumuzda uzun ama diger doktor bu bebegin bacaklari cok uzun falan deyince baya korktim bana iri olacak yapacak bir seu yok dedi tatli kasar peynir abur cubur herseyi kestim bakalim hayirlisi olsun hepimiz icin
Ya varya çok kızıyorum önyargılı dr lara...benim kuzenimin 45 cm çocuğu bacak boyu kısa cüce olcak demiş.alalim hemen demiş 32.haftada.kalktim diyor hemen başka dr a gittim.40 haftada doğurdu.diger dr dinleseydim diyor yanmıştım.saglikli doğurdu çok şükür.53 cm ve 4.5 kilo doğurdu çocuğu..tatlı ben neredeyse yemem ,abur cubur da.meyve severdim.sadece 1 porsiyon a indirdim.yesil elma,erik,,,vs

Eşimle hiç konuşmuyoruz benim esimin canı hiç tatlı değildir bana da kıyamaz ama bunun kaçarı yok kendini sakinlestir dr una iyi karar ver kendini en iyi nasıl hissedersen öyle yap diyor ama elinden de tabi bisey gelmediği için fazla bahsetsem de beni anlamaz

Annesine gelince o da seninki gibi bana 4.yu doğur diyordoğumlarımda da zaten hiç acımamıştı herkes doğuruyor ne var sanki tarzında davranırdı

Ben bu hamileliğimde hiç birşey anlamadım hic güzel geçmedi 20 haftaya kadar bulantılar sonrasında aldığım kilolar eşimle de birbirimizden kaçıyoruz cinsellik bitti ben kendimi hamileyken bu sefer hiç sevmiyorum bana sarılsa bile kaçasım geliyor kendimi çirkin buluyorum karnımdan sıkıldım saçım başım bir hal kilo desen aldık

Doğum yapmak kilolarımı vermek şöyle güzelce bi kuaföre gitmek saç cilt genel bakımlarımı boyamı yaptırmak istiyorum belim incelsin istiyorum bu halimle makyaj yapmak bile komik geliyor

Canim 2 hafta geri olması çok aşırı bi sorun değil, genelde 3 hafta ve üstüne sorun olarak bakıyorlar. Çentik bende de tek taraflı var. Ilk gebeligimde çentikten siz etmemişlerdi,ki.muhtemelen o zaman da vardı, o zaman 0.8 lik kullandım, 35. Haftada tansiyon yüksekliğinden erken doğum yaptım. Şimdi 0.7 lik iğne + aspirin de kullanıyorum.

Ay harika ne güzel haberlerle dönmüşsün maşallah kızına da sana da doğum konusunda da hakkında hayırlısı olsun

Herkes istemiyor ama normal olan onu istemek değil mi? Dişimizi dolgu ile iyi edebilecekken cerrahi yapın ameliyat yapın ben dolguya dayanamam diyor muyuz? Allah nasıl nasip ederse öylesi hayır olmuştur sezeryan mecbur kalınınca yapılır ama istenmez yani

ya isteyedebilir tabii cok korkuyorsa ama doktorunun bilgilendirip en iyiye uyguna yonlendirmesi gerek. normal doğum da cok normal bir durum değil aslında. hayvanlar arasında insanlardan daha zor doğuran baska bir canlı yok. cunku evrimlesme surecinde 4 ayaktan 2 ayağa gecerken kalcamızdaki kemik yapılarımız değismis kuculmus. o yuzden hem doğum diğer hayvanlara gore zor oluyor hem de olması grkenden daha erken oluyor mesela diğer hayvanların bebisleri doğunca hemen yurur ve gider annesinin memesini kendi bulur bi kac ay sonra da tek basına hytta kalabilir. ama insan bebisinde bu mumkun değil. aynı evrimsel değisikliğin sonucu olarak.

yani bu sonuclarla sezaryenin sıklasmasını anormal bulmuyorum ama turkiyede olması gerekenden cok daha fazla yaygın hani %10-20 olsa ok ama 50 den fazla. bu da hem kadınlarımızın cekincesi ve birbirini korkutması soyle zordu boyle zordu diye doğum yapanların yapmayanları urkutmesi hem de doktorların yasanan olumsuzluklar ve davalar nedeniyle kolay olana acması sebebiyle oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…