Canım ben
Canım ben hamilelikten önce yaklaşık bir senedir ciddi anlamda sağlıklı beslenme üzerine yoğunlaştim. Hatta şu an atalik tohumlardan kendi yiyeceklerimizi yetiştirme çabasındayiz. Bir de migroslarda iyi tarım ürünleri var. Sebze meyvelerde. Onları tercih edebilirsin, tarım ilacı vs. Kullanilmiyor. Bunun dışında yemekten kesinlikle kacindigim şeyler; margarin, Vita yağı, UHT süt, paket meyve suları, tavuk-et bulyon, paketli ürünlerin tamamı, hazır nuggetler, beyaz ekmek (ekşi mayalı tercih etmeye çalışıyoruz)... Mutfakta en çok kullanılan ve şimdilik aklıma gelenler bunlar. İnanın yapması zor değil, ne kadar iyi geldiğini birkaç ay içinde fark edeceksiniz. Bir kreşte müdür olarak çalışıyorum, günümüzdeki çocuklarda o kadar çok zihinsel-bilissel problem var ki bu tesadüf olmaz. Çok büyük ölçüde sağlıksız beslenmenin sonuçları. Ve telafisi yolları alıyor ya da bazen mümkün olmuyor. Mesela emnyaygin kullandığımız margarin 3. Nesilde kısırlık yapıyor. Biz sanırım ikinci nesiliz, bizim çocuklarımız kısır olan nesil olacak. Ki şu an bile yuzde 80 insan istediği zaman hamile kalamiyor. Sevgili arkadaşlarım biraz uzun oldu ama bu alanda çalışan ve çok tecrübe edinmiş biri olarak gerçekten sonuçlarını bilseniz bebeklerinize bunu yapmaya asla kiyamazsiniz. Beslenme çok çok önemli. Sigara içen arkadaşlarım zaten hemennnn bırakmali. Özellikle ilk üç ay bebeğin dış etkilere en açık ve hassas olduğu dönem....