• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    352
Ben bir kez ebebeğe bir kez de markete gittim onda bile uyanırsa ağlarsa eşim bakamaz diye uçarak döndüm eve 🥺
Yönetici sokağa çıkma yasağı olanlar bahçeye çıkarsa şikayet ederim dediği için bahçeye de çıkamıyorum
Evlatlarımız sağlıklı olsun da ben razıyım napalım
Cok sukur ki esim iyi bakiyor gozum arkada kalmiyor bir meme verme olayim var :)
 
Çok değişik, kaka düzeni yok, bazen günde 3 kere yapıyor. Bazen dediğim gibi bir günü geçiyor. Ama yapınca pamuk gibi oluyor. Peki sana birşey danışayım. Ön sütü sağma dışında yiyip içtiğimle azaltabilir miyim?
Onun bir caresi yok diye biliyorum varsada ben bilmiyorum cnm acikcasi
 
Kızlar merhaba. Dün oğlumun yanağının resmini atıp ne olabilecegini sormuştum bugün doktora gittik ve yaşadığım deneyimi sizinle paylaşmak istedim. Anladım ki kendi doktorunuz kendinizde olmazsanız olmuyo annelik biraz iç güdüsellik demekmiş.

Oğlum 46 günlük. Doğduğundan beri anne sütü veriyorum sadece. Gündüzleri 1.5 veya 2 saatte emziyordum, gece ise ilk zamanlar iki saatte ilerleyen zamanlarda uyandıkça emzirdim. Öyle ki sık ve uzun emzirmekten mahvolmuş göğüs uçlarımın acısından ağlaya ağlaya bile emziriyordum. Doğumdan sonra 17 günlükken doktor kontrolüne gittiğimizde herşeyi yiyebileceğimi bir ay sonra kontrole gelmemi, en az 500 gr alması gerektiğini, anlatıp gönderdi. Aradan 15 gün geçti oğlumın yüzünde isilik gibi bişiler oldu, o arada aşı için sağlık ocağına gittiğimde bebek doğduktan sonraki birinci ayına denk geliyordu hastane çıkış kilosundan sonra 360 gr almıştı sadece ve iyi olduğunu söylediler ama bana az geliyordu bu emzirme temposuna göre. Bu arada yüzündeki kırmızılıklar iyice artmıştı doktora resmini gönderdiğimde bunun egzama olmadiginı geçeceğini söyledi. İçim rahat değildi forumda alerji ile ilgili herşeyi okuyordum kakasında ne kan nede mukus vardı. Yanlız oğlum gece gündüz tüm uyanık olduğu zamanlarda ağlıyordu. Gazını çıkartsa da, kakasını yapsada, emsede hep aynıydı. Bu sefer sütümün az geldiğini düşünmeye başladım. Yüzündeki kızarıklığı ise doktor geçer dediği için tahin yedim alerji yaptı diye düşünüp ona bağladım. Kendi kendime gaz yaptığını düşünerej yoğurt yemeyi de bırakmıştım. Tabi sonunda yüzünde çıkan kızarıklık iyice azmıştı. Bugün kontrole gittiğimizde bebeğin bir ayda sadece 150 gr aldığını,hastane çıkış kilosundan sonra ise 1.5 ayda sadece 260 gr aldığını, bebeğin süt alerjisi olduğunu söyledi doktorumuz. Sütümden bebeğe geçen laktozu bebek simdirmeden direk çıktığından çock kilo almıyomuş, ayrıca bu durumdan dolayı gaz ve karın ağrısı oluyomuş çocuğum. Hani egzama değildi diyesim geldi zor tuttum kendimi. Ben resim attığım zaman bi gel bakalm dese, yada takip et kızarıklık artarsa bilgi ver dese, yada sütlü ürünleri kes bi değişiklik olacak mı dese aslında en az 15 günce çözüm bulunackmış sorunumuza. Meğer benim kolik sandığım oğlum bunca zamandır boşuna çekmiş o sancıları. Demem o ki eğer şüphelendiğinix herhangi bi durum varsa ötelemeden doktora gidin. Ve içinizden gelen sese kulak verin. Vr yüzünde benim resmindeki gibi kızarıklıj varsa, çocuğun karnından gurul gurul sesler gelip sancı çekip ağlıyorsa, kilo alımı yavaşsa bilinki yüksek ihtimal alerjik. İllaki kakasında kan yada mukus olmuyormuş çünkü. Dün gece ibariyle alerjik mama, süt diyeti ve egzama ilaçlarına başladık. Biz ilk kez dün gece 46 gün sonra kesintisiz 4.5 saat uyuduk. Hepimizin bebekleri sağlıklı olsun yaşadıklarımızı sizinle paylaşmak istedim.
Geçmiş olsun canım, neyseki sorunu tespit edebilmişsiniz. Yüzündekilerin fotoğrafı var mı? Benim bebeğimde de var yüzünde. Bugün boynuna doğru inmiş.doktora foto attım. Bepantol sensiderm kullan dedi.bugn başladık bakalım.
Benim de bebeğim 2 3 gün öncesine kadar çok ağlıyordu. Bugün itibariyle azaldı ağlamalarımız. Kilo alımımız ilk ay için iyiydi ama insan alerjik bişey mi var diye düşünüyor
 
Kızlar gece kaç kere kalkıyor bebekleriniz? Oğlum 10da falan uyuyor. 1.30 gibi kalkıyor emiyor tekrsr uyuyor sonra 3 gibi tekrar kalkıyor tekrar emiyor bir daha uyanıyor 5te falan nu sefer gaz sanıcısıyla uyanıyor gaz çıkarma kaka yapms vs 7-8 i buluyor. Sonrs bir daha uyumuyor yarım saat falan uyuyor. Sizinkiler nasıl?
Benim bebeğim 12 de yatıyor. Saat 2 gibi uyanıyor. Sonra 4 5 civarı. Sonra genelde 6 6 buçuk. Genelde daha uyumuyor. İki gündür 6 dan sonra 8 e kadar 1 uyku daha eklendi. Bir de çok kaka yapıyor. Gece iki kere bez değişiyoruz.
 
Kızlar 70 günlük bebeğim bugün oyun halısını kurdum. Çok sevdi acaip hareketler yapıyor. Çıngırakları tutmaya bile başladı tam bilinçli tutmuyor ama kendisi tuttu yani. Vuruyor gülüyor falan eli ayağı durmuyor. Bence sizde edinin bir tane. Benimki ucuzlarından birde büyük piyanolular falan daha çok hoşlarına gider heralde.
Bizim bugün 40 ımız çıktı henüz çok erken ama ben sipariş verdim yarın gelecek bakalım ne zaman ilgisini çekecek :)
Fisher price ın piyanolu sunu aldım bakalım umarım sever ve vakit geçirir
 
Kızlar 70 günlük bebeğim bugün oyun halısını kurdum. Çok sevdi acaip hareketler yapıyor. Çıngırakları tutmaya bile başladı tam bilinçli tutmuyor ama kendisi tuttu yani. Vuruyor gülüyor falan eli ayağı durmuyor. Bence sizde edinin bir tane. Benimki ucuzlarından birde büyük piyanolular falan daha çok hoşlarına gider heralde.
Yaa çok sevindim bizimki de sever inşallah . Pusetine oyuncaklarından asıyorum korkuyor gibi geliyor ama . Onları sever belki
 
Back
X