2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Of hic sorma son aylar cok zorluyor penguen gibi yürüyorum çatı kemiği ağrısından ben bile doğurasım geliyor 😁
Oof of o çatı ağrısı beni aylardır surunduruyor sorma😅
Ayy bi avazda kurtul inşallah 😍😍
Darısı başıma bu gece bende kalkınca birden nişan gelse keşke🤣
Amiin inşallah 😍
K Kuf canııımm sancı çekerken ülkemize de dua et inşaallah şu virüsten temizlenelim. 👐🏼👐🏼
İyi hatırlattın kuzum geldikçe edeyim inşallah.

Çatı muayenesinden sonra bel ağrım başladı hayırdır inşallah 🤔
Valla her yerde yazıyor genelde çatı muayenesi tetikler diye ama bilemedim. Senin doktor çok kurcalamadı demek ki 😂 mesele geçen ebe bana yaptığında o kadar çok kurcaladı ki lekelenmelerim oldu 2 gün 😂

Oyyy kıyamam ya 😔 yenidoğanlarda çok sık oluyor sanırım bu. Allahım hepsini korusun.
Benim doktorum çatı muayenesi yapmıyor mesela. Suyun ve nişanın gelmesini tetikleyebilirmiş 🤔 Zaten bebeklerin %95’i annesinin çatısıyla uyumlu doğarmış. Doğum gelmeden çatı muayenesi yapmak doğru sonuçlar vermezmiş falan filan
Benim bebeğim de tüp bebek tedavisi ile oldu kıymetli gebelik diye takip sürecinde doktorum da ekstra özen gösterdi. 28. haftamdan beri her gittiğimde tıbbi bir gereklilik olmadıkça normal doğum istediğimi belirttim. Yarın kontrolümde tekrar konuşacağım. Doktorum da tüp bebek kesin sezeryan olmalı demedi, deseydi başka doktora bile gidebilirdim. En azından doğumu başlatma sürecini bebeğime bırakmak istiyorum. İnşallah şu zor günlerde keşke demediğimiz, gönlümüze göre doğumlarımız olur en önemlisi sağlıkla kavuşmamız ❤
Benimde tüp ama hiç kıymetli gebelik diye sezaryen konuşmadık. Her şey normal ilerliyor. Neden bebeğime normal şansı vermeyeyim ki. Zaten durumlardan dolayı bi eşim olacak yanımda ameliyatlı zor olur altından kalkmamız diye düşünüyorum 😢

Hatta diyalog da şöyle
Doktor: Doğurmak istiyor musun?
Blup:No
Doktor:İstiyor musun?
Blup:No
Doktor:Tamam o zaman
Blup: BEBEK😳
Doktor:Tamam gel deneyelim.

(Sancılar başlar)

Blup:HELP🤣
Kız korkma çatır çatır doğuracaksın hadi bakem göster gücünü bize💪🏻😎
Benim de 27de baş aşağ oldu
Ne bilim kuzm ya hareket ettiği yer hep aynıydı değişince korktm😢 inşaAllah dediğin gibidir
Yok kız yaramazlık yapıyordur o sen sıkma canını 😊
Biz 8 günlük olduk bileee 😍💃🏻💕 Maşaallahınızı alırız teyzoşlar🌸💞Eki Görüntüle 2611929
Bak yaa pamuk prensese bak leoparda giyinmiş pek süslüyüz canım maşallah🧿

Sootica90 Sootica90 Sezaryen doğum normal doğumdan çokta farklı olduğunu düşünmüyorum ki çocuk gelişimci olmama rağmen. Fıtratımız bozulduğu için ıslarla normali istememize karşıyım. Bir sıkıntı varsa doktorlara güvenmeliyiz. Komşumla aynı zamanda doğum yaptım kendisi 15 gün yattı alt dikişlerinden normal doğumla bense sezaryen doğumla maksimum 4-5 gün yatmışımdır. Onda bile bebeğime bakabiliyordum. Tabii kişiden kişiye değişiyor bu... Sağlıklı olanı isteyin Hayırlısını isteyin.

Kız korkma çatır çatır doğuracaksın hadi bakem göster gücünü bize💪🏻😎

Yok kız yaramazlık yapıyordur o sen sıkma canını 😊

Bak yaa pamuk prensese bak leoparda giyinmiş pek süslüyüz canım maşallah🧿
Ay hadi inşallah kuzum ya😍

epidural doğum anında mi vuruluyor bende katlanmayacağım gibiyse düşünüyorum ama şimdi bilemiyorum ilk olunca bu gidişle bende sancılanmayacam yol suni sancıya gidiyor sanki
evet canım 4-5 cm açılmadan sonra epidural yapılıyor.doğumun gidişatına göre bakarsın,dayanamadığın noktada epidural istersin çok zorlanırsan
Bende de yırtık oluşmuş 4 dikiş atıldı. O zaman en doğrusu sezeryan canım eğer bakacak yardım edecek adamın varsa tabii..
Bi annem var işte kuzum,inşallah sorunsuz atlatırım

Sootica90 Sootica90 Sezaryen doğum normal doğumdan çokta farklı olduğunu düşünmüyorum ki çocuk gelişimci olmama rağmen. Fıtratımız bozulduğu için ıslarla normali istememize karşıyım. Bir sıkıntı varsa doktorlara güvenmeliyiz. Komşumla aynı zamanda doğum yaptım kendisi 15 gün yattı alt dikişlerinden normal doğumla bense sezaryen doğumla maksimum 4-5 gün yatmışımdır. Onda bile bebeğime bakabiliyordum. Tabii kişiden kişiye değişiyor bu... Sağlıklı olanı isteyin Hayırlısını isteyin.
Önemli olan tabi ki sağlıkla kavuşabilmek, sezeryan normal zorluğu eş değerde, o kolay bu zor diye bir ayrım yapılmamalı,doktora güvenilmeli ama ülkemizde doktorlar daha çok sezeryan yanlısı, bana ısrarla kısa boylusun normal zor diyor, o kadar çok kısa boylusun vurgusu yaptı ki kendimi kısa boylu olarak kabullendim oysa 165im. Uzun boylu değilim ama kısa da değilim,başka bir bahane sunsaydı daha kolay anlardım. Sırf bu yüzden 40 teyken doktor değiştiricem, belki yine sezeryan olacak ama güven veren bir doktorla devam etmek istiyorum.

Kızlar Acıbademde doğum yapacaklar var mıydı hatırlamıyorum ben ve yüksekökçelerden başka ama paylaşayım dedim.
Screenshot_20200331_201454_com.facebook.katana.webp

Önemli olan tabi ki sağlıkla kavuşabilmek, sezeryan normal zorluğu eş değerde, o kolay bu zor diye bir ayrım yapılmamalı,doktora güvenilmeli ama ülkemizde doktorlar daha çok sezeryan yanlısı, bana ısrarla kısa boylusun normal zor diyor, o kadar çok kısa boylusun vurgusu yaptı ki kendimi kısa boylu olarak kabullendim oysa 165im. Uzun boylu değilim ama kısa da değilim,başka bir bahane sunsaydı daha kolay anlardım. Sırf bu yüzden 40 teyken doktor değiştiricem, belki yine sezeryan olacak ama güven veren bir doktorla devam etmek istiyorum.
Bir sıkıntı varsa diye yazdım. Kısa boylu değilsiniz hem.. Bencede daha güvenilir doktora gitmelisiniz.

Yok artık bahane bulamamış galiba. Canım senin doktor sezaryen yanlısı olduğunu baya belli etmiş.ben 160 boyundayım. Bir normal doğum yaptım bu ikinci olacak kısmetse. Hiç öyle şey duymadım. Sen doktorunu değiştir bence

Yok artık bahane bulamamış galiba. Canım senin doktor sezaryen yanlısı olduğunu baya belli etmiş.ben 160 boyundayım. Bir normal doğum yaptım bu ikinci olacak kısmetse. Hiç öyle şey duymadım. Sen doktorunu değiştir bence
Annem de 160 doğumları çok kolay olmuş, 150 olan arkadaşlarım doğum yaptılar kolayca, ama yarım saat boyunca kısasın kısasın deyip durunca eve gidince yine boyumu ölçtüm çektim mi acaba diye :)

Bir sıkıntı olsa ve doktor almamız gerekiyor dese tabi ki riske atamam. Yada doğum anında son anda sezaryene dönebilir nasip bu işler. Yeter ki bebeğim sağıklı olsun. Sadece planlı sezaryen yapmaya gönlüm el vermiyor her şey normal giderken. Hepimiz için hayırlı sağlıklı doğumlar olsun inşallah

Benim annem 1.55. Üçümüzü de normal doğurmuş Anneannem 5 tane doğurmuş. Baya doktor bahane bulamamış gibi olmuş 🙄

Benim doktorum çatı muayenesi yapmıyor mesela. Suyun ve nişanın gelmesini tetikleyebilirmiş 🤔 Zaten bebeklerin %95’i annesinin çatısıyla uyumlu doğarmış. Doğum gelmeden çatı muayenesi yapmak doğru sonuçlar vermezmiş falan filan

Benimde tüp ama hiç kıymetli gebelik diye sezaryen konuşmadık. Her şey normal ilerliyor. Neden bebeğime normal şansı vermeyeyim ki. Zaten durumlardan dolayı bi eşim olacak yanımda ameliyatlı zor olur altından kalkmamız diye düşünüyorum 😢

Ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Umarım süreç sağlıklı ilerler ve gönlümüze göre doğumlarımız olur. Dualarımı Rabbim doğum sürecinde hakkımızda en hayırlısını nasip et diye ediyorum. Tıbbi bir gereklilik durumunda asla diretecek değilim amacımız sağlıkla kavuşmak ama şu ana kadar bebeğim için çok çabaladım Allah nasip etti çok şükür, inşallah doğal doğum sürecini de yaşamak istiyorum şu durumda planlı-isteğe bağlı sezeryan kararı alırsam pişman olacağıma eminim.

Back
X