2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Bacakları ve kalçası ağrıyan var mı kızlar, yatınca daha çok ağrıyor,sol bacak sol kasık ve kalça
Ben varım bacak kalça kasık hepsi ağrıyor ama benim sağ tarafım ağrıyor diğer tarafima dönünce de çok ağrıyor inşallah doğumdan sonra geçecek..
Ben günümü aldım nasipse pazartesi 6 Nisan da doğum olacak

Bol bol uyuyun kızlar sonra uyuyamayacaksınızzzz.. 😝😝😵😴
Ben alıştım artık uykusuzluğa ah bide ağrılarım olmasaa👐🏼😑

Cherycim, mozaiği yaparken benim gibi sütü unutma😂 neden kıtır kutur oldu diyorum bir de lohusa kafayla süt koymamışım🙈
Ben eksik gedik her gün hemen hemen tatlı, kek birşeyler yapıyorum. İnsanın canı istiyor. İmkân varsa stok veya buzluk yapın☀🌸
Afiyet olsun🌸
Yaa lohusalıkta insanın canı sürekli tatlı çekiyor demek 🙊 artık eksik gedik yapıp yemekte insanı rahatlatıyor 😂 süt ekledim canım simdi yaptım attım buzluğa aksam çayla götürürüm artık😋
Mozaik pasta bende çok severim ya bizede ondan mı yapsam. 😅

Lohusa değilken bu kadar düşkünsem, o dönemde canım daha çok çekecek kesin. 😇
Her şeyden vazgeçerim de tatlıdan geçemem gibi geliyor.
Valla dedim cecencime yazdım madem kalk kız yap bakalım 🙊😂 kalktım ve 5dkda yaptım kolay oluyor üşenmessen sende yap 😋😂

Yenidoğanı eve getirince emzirme süresi 2 saatte bir , maksimum 3 saatte bir olmalı. Sarılık dışında uykuya meyilli olan bebeğin bir sorunu daha olabilir 2 saatte bir emzirilmezse; o da "açlık şekeri düşüklüğü" ki çok önemli.
İlk 1 ay önemli bu kısa aralıklı beslenme. Uyanık , meme aranan bebeye zaten her mıkırdandığında meme tutulmalı. Uyuyorsa saat kurup uyandırmak ve beslemek gerekiyor. Bir de beslenme dışında 3-4 saat gibi uzun süre, altı , uyuyor diye değişmezse yanar.🙈
1 ay sonunda kilo alımına göre 2-3 saatte bir emzirme rutini doktora sorulup ona göre karar verilir. Önemli olan ilk 1 ay🙏🙏
Emzirme aralıkları ve uyandırılmalı mı diye sorulmuş, etiketleyemedim sizleri ama açlık şekeri düşüklüğü meselesi oluyor bebeklerde, gözardı etmeyin lütfen🙏🙏
Cok güzel bilgiler veriyorsun. Ben bazı şeyleri cok geç öğreniyorum, iyiki sizlerler gibi bilgili insanlar var. Gecen bir arkadaştan alt islatmayi öğrendim, 18 ay sonunda. Sizinde mart annelerinde emzirme gaz alma alt temizleme yazinızi okudum gecen gün. O güne kadar onuda yanlış yapıyordum. İyiki varsınız ya benim sizler gibi insanlara ihtiyacım var. Yaş 39 ve 2. Olmasina rağmen ben hiçbirsey bilmiyormuşum, sizlerle öğreniyorum. Ve bebeklerime daha iyi bakıyorum. ❤❤❤ 😘

Kızlar biri yazmıştı, bebeğin altı emzirmeden önce mi emzirdikten sonra mı ne alınmazmış diye.. Neydi o ya?
Emzirdikten hemen sonra almayın yazmıslardı. Karnı tok ya bacaklar yukarı kalkınca kusar diye. Biraz bekleyip hem o arada kaka yapmasını sağlayıp almak daha mantıklı bence 😂

Evet bende ondan uyku stoğu yapıyorum 🙊 karantina da eşimin evde olması iyi oldu açıkcası yardım ediyor bana çok faydası oldu baya ağırlaştım çünkü onun sayesinde uyuyorum biraz da😊 ah önceki günden yemeğim olunca kafam nasıl rahat oluyor 😂 bu ara bende tatlı canım çekiyor da yapmaya üşeniyorum aslında mozaik yapasım var cok basit ama nedense yerimden kalkamıyorum 🙊
Kız ben zamanında yapıp buzluğa atmıştım mozaiği ama canım şöyle akışkanlı bir şey çekti. Napsam diye düşündüm en basiti hemen çikolata sosuyla petibör yaptım. Sütle ıslattım petibörleri, bir kat bisküvi bir kat çikolata sos. Dayanamadım sıcak sıcak tırtıkladım bile. 😂

Kız ben zamanında yapıp buzluğa atmıştım mozaiği ama canım şöyle akışkanlı bir şey çekti. Napsam diye düşündüm en basiti hemen çikolata sosuyla petibör yaptım. Sütle ıslattım petibörleri, bir kat bisküvi bir kat çikolata sos. Dayanamadım sıcak sıcak tırtıkladım bile. 😂
Aslında o mozaiğin üstüne çikolatalı sos döksen de olur sankim😂 bu senin anlattığını benim ki evde yapıyo tatlı krizine girince saniyede gömüyoz😂😂😂

Kızlar biri yazmıştı, bebeğin altı emzirmeden önce mi emzirdikten sonra mı ne alınmazmış diye.. Neydi o ya?
Emdikten sonra yatay vaziyette hareket edince tüm emdiğini kusuyor canım. Emmeden önce alt açmalı, kıyefet değişmeli veya emdikten sonra iyice gazı dik vaziyette çıkartılıp sonra "yatay"a bırakılmalı.🙏

Back
X