• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Bu arada biz de rapunzelin saçlarını kestirdik dün kuaförde 😊 pek bir şeye benzemedi ama olsun 😁 durmadı hiç .
Oyy sena kuzusu bu ne güzelliktir böyle Rabbim esirgesin korusun seni ve tüm yavru melekleri bir an önce şifalar versin inşallah 💕

Selam arkadaşlar nasılsınız umarım herkes iyidir..

Merak eden arkadaşlar için son durumumuz için bilgilendirmek istedim.uzun zamandır telefonla çok haşır neşir olamıyorum kızımın telefon tv tablet vs görmemesi lazım.Biz şuan için iyiyiz çok şükür.kızıma bu tanı konulduğu günden beri yoğun bi araştırma içine girmiştik.Siirt’te özel eğitim alan mezunu bi öğretmen bulamamıştık.Isparta’ya gittik apar topar orda bi rehabilitasyon merkeziyle görüştük bi öğretmen bulduk fakat haftalık 4 saat eğitim verebiliyordu sadece bu da benim kızım için yetersizdi.bazı konularda da anlaşamadık.üstelik eşimin tayininin çıkmasına da 8 ay gibi bi süre olduğu için babasından ayrı kalmasının kızım için daha yıpratıcı olacağını düşündüm.Siirte tekrar geri döndük ve burda MEB a bağlı özel eğitim uygulama okulunda çalışan bi özel eğitim öğretmeni bulduk.hergün kızıma 2 saat eğitim veriyor.kızımın bazı taklit becerileri gelişmeye başladı bu süreçte.mesela kardeşine mama yedirirken oda kaşığı alıp yedirmeye çalışıyor,ağzını ıslak mendille siliyor.bizden ne görürse yavaş yavaş uygulamaya başlıyor.bu bile bizim için çok büyük bi adım.önümüzde uzun bi zaman var katedeceğimiz çok yol var.ama başlangıçta şuan için iyiyiz.çok üstüne düşmemiz gerekiyor.hocanın öğrettiklerini evde kendim de tekrar ettirmeye çalışıyorum.biraz zor oluyor bebeğim de olunca ama Allahtan annemi getirdim yanımda o destek oluyor bana sağolsun.kızıma rapor çıkartmadık.farklı farklı psikiyatristlere götürdük,kimi ağır otizm dedi,kimi atipik otizm dedi,kimi sadece uyaran eksikliği dedi..özel eğitim öğretmenleri ise otizm var ama ağır değil ve yaşı küçük düzelir dedi.kendi imkanlarımızla eğitim verdiriyoruz.ayrıca çocuk nörolojiside emar eeg çekti orda da bi sorun yok çok şükür.bu derdin tek çaresi eğitim başka yolu yok ☹️

oğlumda ise 5 buçuk aylıkken başladık ek gıdaya.sorun yok çok şükür onda da.bulamaç şeklinde kahvaltı yemiyor sevdirmedim bi türlü.sabahları çay veya ıhlamur ekmek batırıp veriyorum.üstüne bi parça peynir bi parça yumurta sarısı bi küçük parça domates kahvaltıda ne varsa veriyorum.çok özenemiyorum Melisa’yı boş bırakmamam gerekiyor.öğlenleri çorbaya ekmek içi katıyorum tok tutsun diye.akşamları da annem ne pişirdiyse işte.pilav patates yemeği nohut falan ne varsa onu yediriyorum.bazen makarna patates kızartması yapıyorum mama sandalyesine koyuyorum önüne kendi yiyor.eline ekmek veriyorum.biraz kendi yemeye kendi alışsın istiyorum açıkcası günler çok yorucu geçiyor çünkü.sağlık durumları da iyi çok şükür bi defa memleketten geldikten sonra hastalandılar geçti.bizde son durumlar böyle Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin çok AMİN🤲🏻🤲🏻 İnşallah sizlerde bebişlerinizde iyidir canlarım💕💕
Aklımızdaydınız iyi oldu yazdığınız. Herşey daha güzel olmuş daha da güzel olacaktır inşallah.

Selam arkadaşlar nasılsınız umarım herkes iyidir..

Merak eden arkadaşlar için son durumumuz için bilgilendirmek istedim.uzun zamandır telefonla çok haşır neşir olamıyorum kızımın telefon tv tablet vs görmemesi lazım.Biz şuan için iyiyiz çok şükür.kızıma bu tanı konulduğu günden beri yoğun bi araştırma içine girmiştik.Siirt’te özel eğitim alan mezunu bi öğretmen bulamamıştık.Isparta’ya gittik apar topar orda bi rehabilitasyon merkeziyle görüştük bi öğretmen bulduk fakat haftalık 4 saat eğitim verebiliyordu sadece bu da benim kızım için yetersizdi.bazı konularda da anlaşamadık.üstelik eşimin tayininin çıkmasına da 8 ay gibi bi süre olduğu için babasından ayrı kalmasının kızım için daha yıpratıcı olacağını düşündüm.Siirte tekrar geri döndük ve burda MEB a bağlı özel eğitim uygulama okulunda çalışan bi özel eğitim öğretmeni bulduk.hergün kızıma 2 saat eğitim veriyor.kızımın bazı taklit becerileri gelişmeye başladı bu süreçte.mesela kardeşine mama yedirirken oda kaşığı alıp yedirmeye çalışıyor,ağzını ıslak mendille siliyor.bizden ne görürse yavaş yavaş uygulamaya başlıyor.bu bile bizim için çok büyük bi adım.önümüzde uzun bi zaman var katedeceğimiz çok yol var.ama başlangıçta şuan için iyiyiz.çok üstüne düşmemiz gerekiyor.hocanın öğrettiklerini evde kendim de tekrar ettirmeye çalışıyorum.biraz zor oluyor bebeğim de olunca ama Allahtan annemi getirdim yanımda o destek oluyor bana sağolsun.kızıma rapor çıkartmadık.farklı farklı psikiyatristlere götürdük,kimi ağır otizm dedi,kimi atipik otizm dedi,kimi sadece uyaran eksikliği dedi..özel eğitim öğretmenleri ise otizm var ama ağır değil ve yaşı küçük düzelir dedi.kendi imkanlarımızla eğitim verdiriyoruz.ayrıca çocuk nörolojiside emar eeg çekti orda da bi sorun yok çok şükür.bu derdin tek çaresi eğitim başka yolu yok ☹️

oğlumda ise 5 buçuk aylıkken başladık ek gıdaya.sorun yok çok şükür onda da.bulamaç şeklinde kahvaltı yemiyor sevdirmedim bi türlü.sabahları çay veya ıhlamur ekmek batırıp veriyorum.üstüne bi parça peynir bi parça yumurta sarısı bi küçük parça domates kahvaltıda ne varsa veriyorum.çok özenemiyorum Melisa’yı boş bırakmamam gerekiyor.öğlenleri çorbaya ekmek içi katıyorum tok tutsun diye.akşamları da annem ne pişirdiyse işte.pilav patates yemeği nohut falan ne varsa onu yediriyorum.bazen makarna patates kızartması yapıyorum mama sandalyesine koyuyorum önüne kendi yiyor.eline ekmek veriyorum.biraz kendi yemeye kendi alışsın istiyorum açıkcası günler çok yorucu geçiyor çünkü.sağlık durumları da iyi çok şükür bi defa memleketten geldikten sonra hastalandılar geçti.bizde son durumlar böyle Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin çok AMİN🤲🏻🤲🏻 İnşallah sizlerde bebişlerinizde iyidir canlarım💕💕
Canım benim merak ettik sizi kızın inşallah hızlı şekilde gelişir Rabbim sabırlar versin size yardımcınız olsun inşallah 🤲

Bence kakadan gibi geldi ama alt dislerde yeni ciktigi icin oda yapiyor olabilir. Insallah gecerde rahatlar kuzum. Allaha şükür bugünümüze çok sukur gece kalkip salladm hic gocunmadim yeterki cani sagolsun sagligi yerinde olsun yavrucaklarimizin. ( internette elif diye 3 yaşındaki kizi gordum az önce icim yandi adamin elini nasil tutmus yavrumm😔 )

Oyy umudum o nasil kirpikler oyle kizz nazar degecek MASALLAH! Cok paylasma bak doger sosyal hesaplarda flan nazara da inanıyorum ben 🙄
Burda paylaşıyorum . Kendi sosyal medyamda değil de senoşun kendi instagramında paylaşıyorum fotolarını . Sadece biz ve anneanne dayı amca filan var orda 😊
Umudum- Umudum- kuaförde ilk randevummusss bak seen 😍
Yaaa ne sandınız 🥰
Yaaa Çok tatlı olmuş üstüne hele😀
Teşekkür ederiz teyzesi ❣️
Oyy sena kuzusu bu ne güzelliktir böyle Rabbim esirgesin korusun seni ve tüm yavru melekleri bir an önce şifalar versin inşallah 💕
Amin amin inşallah , sizin de dişiniz hayırlı olsun biz de gözlüyoruz daha gelen giden yok 😊
Umudum- Umudum- ne kadar da mutlu 😅😅 her şey mi yakisir prensese ya kuzu masallah sana
Baktıkça gülüyorum saçlarına 😁

Jadesi Jadesi yarasın Asya hanıma inşallah canım. Ben de akşama balkabağı, karnabahar, kurusoğan, havuç haşladım. Çorba yapacam. Dün akşam kabak doğradım küp küp biraz pirinç ve bir diş sarımsak 2 de minik köfte attım pişirdim. Yarısını akşam yarısını da bu öğlen yedirdim. Sarımsak, soğan koydukça kakası da daha bi güzel kokuyor Maşşallah benim oğlanın🤪ama faydalı o yüzden tüm yemeklerine koyuyorum hemen hemen.
İncir 1 yaştan önce önerilmiyor yazıyordu nette o yüzden hiç yedirmedim ben dokunmadıysa yedirmeye devam👯‍♂️
Göktuğ paşam da afiyetler olsun 😍 yarasın löp löp et olsun sarımsak bende katayım soğanla az koyuyorum ben valla kuzum hiçbakmıyorum ne yedirilir ne yedirilmez bal vermiyorum inek sütünü vermiyorum harici hepsini deniyorum çok şükür tepki vermedi vücudu löp löp yiyor cennet hurması verdim biraz önce de 🤪

Bu arada biz de rapunzelin saçlarını kestirdik dün kuaförde 😊 pek bir şeye benzemedi ama olsun 😁 durmadı hiç .
Yaaa yerimmmm ne tatlı bluzun kaybolsun emi🥰🥰🥰 tam da günün önemine göre giyinmiş cimcime🧿
Bende aldm avokado ama nasl verecegm bilemedm direk ezip mi veriliyor.?
Sen nerelerdesin kız🤔 evinin işlerini bitirebildin mi naptın? Kadir kuzusu nasıl? Avokado sertse bikaç gün tezgahta dursun yanına da elma koy yumuşasın olgunlaşsın. Yumuşayınca direk ezersin ben labneyle karıştırıp veriyorum ceviz de çekiyorum içine sabah kahvaltısına. Meyve püresine de koyabilirsin

Yiyo çok şükür o konuda sıkıntı yok maşallah 🤗 yine de dansa devam edip etmeme arasındaki ince çizgideyim daha şimdi halayını çektim oturdum dinleniyorum 😂
Ah onda sıkıntı olmasın doysun önemli olan o 😊 haydo gelsin bide ben deneyim diycem de bu sefer nikah düşmez 🤣 sende de maşallah bütün danslar var dünürcüm estetik vücut işte 😎🧿

Yok canım idrar veremedik . Araya çarşamba öğle sonu ve perşembe tatili girince cuma ancak idrar kültürü verdik . İdrar için tekrar giriş yapmak lazım . Yarına randevu aldım . Yarın en azından kültür sonucu ile kan üzerinden belki bir şeyler söyler . Enfeksiyon mudur acaba diyorum .

İnşallah biter . Daha yarın alacağım sonucu .

Valla emmeyi bırak ağzına bir şeyler vermeye korkuyorum . Mama bile eşime verdiriyorum .
Yemek konusu imtihanın oldu yavrum benim annelik zor çok zor o doymayınca sen doyamazsın yiyip kusarsa nasıl olacak😔 inşallah en kısa sürede geçer yavrum

Ya benim oğluşuma yok mu talipli kız anneleri 😂

Eklentiler

• IMG_20201031_072144.webp
    IMG_20201031_072144.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 53
Yaaa yerimmmm ne tatlı bluzun kaybolsun emi🥰🥰🥰 tam da günün önemine göre giyinmiş cimcime🧿

Sen nerelerdesin kız🤔 evinin işlerini bitirebildin mi naptın? Kadir kuzusu nasıl? Avokado sertse bikaç gün tezgahta dursun yanına da elma koy yumuşasın olgunlaşsın. Yumuşayınca direk ezersin ben labneyle karıştırıp veriyorum ceviz de çekiyorum içine sabah kahvaltısına. Meyve püresine de koyabilirsin
Ben de diyorum günü önemi ne acaba , üstündeki yazıyı ben ekledim 😁
Yemek konusu imtihanın oldu yavrum benim annelik zor çok zor o doymayınca sen doyamazsın yiyip kusarsa nasıl olacak😔 inşallah en kısa sürede geçer yavrum
Ayy inşallah geçer. Valla yemeyen çocuk çok zor . Kusması da ayrı zor .
Kızlar bı arada benim oğlana 2 tür suluk aldım içmiyor onlarla anca diş kaşıyor. Bardaktan içiriyorum ben de direk. Önce kedi gibi diliyle yalıyordu artık içiyor baya
Ben suyu içirmekte zorlanıyorum . Kaşıkla az as veriyorum . Acaba alıştırma bardağı mı alsam diyorum bende .
Konsepte uygun kıyafeti peki 😊 ah maşallah kuzuma saçını kestirmişsiniz çok mutsuz işte kadın her yaşta kadın 🤣 kırıklarımı aldırınca bende aynaya böyle bakıyorum🥰
😂Miss de kıyafeti sanmış sanırım ama o sonradan ekleme yazı 😁 aylık konseptlerimizde de kullanıyorum bu yazılardan 😊

Hanımla maşallah hepinize neler neler yediriyorsunuz. Ben pek çeşit gidemiyorum malesef. Akşamdan yapıyorum onu ertesi gün annemde yediriyor. Biraz daha abansam iyi olacak 🤦🏻‍♀️
Valla ben de okudukça maşallah diyorum . Ben daha haşlama veriyorum sadece . Patates , havuç , kabak . Bugün de yeşil fasülye verdim . Meyve olarak da muz . Şeftali ve elma sevmedi . Yoğurt veriyorum . Hep tek öğün veriyorum , o da az az . Bugün mesela iki tatlı kaşığı bile etmez verdiğim . Korkumdan da veremiyorum kusarsa diye . Sebzeleri verirken soğanla haşlıyorum, soğanı da eziyorum içine . Bir çok günü de boş geçiyorum 😑

Valla ben de okudukça maşallah diyorum . Ben daha haşlama veriyorum sadece . Patates , havuç , kabak . Bugün de yeşil fasülye verdim . Meyve olarak da muz . Şeftali ve elma sevmedi . Yoğurt veriyorum . Hep tek öğün veriyorum , o da az az . Bugün mesela iki tatlı kaşığı bile etmez verdiğim . Korkumdan da veremiyorum kusarsa diye . Sebzeleri verirken soğanla haşlıyorum, soğanı da eziyorum içine . Bir çok günü de boş geçiyorum 😑
Bende tek öğündüm işteysen annem veriyordu sadece 3 4 gündür akşamda vermeye başladım. Ama aynı sabahki oluyor genelde yiyemiyor püreyi çorbayı tekrar veriyorum valla napayım😀 tatsız tutsuz arada israf olmasın diye yiyorum ama oğlan daha iştahlı yiyor benden😀 bende görüyorum hep diyorum Nisan annelerinin maşallahı var💪🏻 Çok iyisiniz ek gıda olayında hanımlar bravo😀

Kızlar bı arada benim oğlana 2 tür suluk aldım içmiyor onlarla anca diş kaşıyor. Bardaktan içiriyorum ben de direk. Önce kedi gibi diliyle yalıyordu artık içiyor baya
Canim benimkide icmiyor biberonla iciriyorum. Alistirma bardagi almistim dis kasiyor

Back
X