Selam arkadaşlar nasılsınız umarım herkes iyidir..
Merak eden arkadaşlar için son durumumuz için bilgilendirmek istedim.uzun zamandır telefonla çok haşır neşir olamıyorum kızımın telefon tv tablet vs görmemesi lazım.Biz şuan için iyiyiz çok şükür.kızıma bu tanı konulduğu günden beri yoğun bi araştırma içine girmiştik.Siirt’te özel eğitim alan mezunu bi öğretmen bulamamıştık.Isparta’ya gittik apar topar orda bi rehabilitasyon merkeziyle görüştük bi öğretmen bulduk fakat haftalık 4 saat eğitim verebiliyordu sadece bu da benim kızım için yetersizdi.bazı konularda da anlaşamadık.üstelik eşimin tayininin çıkmasına da 8 ay gibi bi süre olduğu için babasından ayrı kalmasının kızım için daha yıpratıcı olacağını düşündüm.Siirte tekrar geri döndük ve burda MEB a bağlı özel eğitim uygulama okulunda çalışan bi özel eğitim öğretmeni bulduk.hergün kızıma 2 saat eğitim veriyor.kızımın bazı taklit becerileri gelişmeye başladı bu süreçte.mesela kardeşine mama yedirirken oda kaşığı alıp yedirmeye çalışıyor,ağzını ıslak mendille siliyor.bizden ne görürse yavaş yavaş uygulamaya başlıyor.bu bile bizim için çok büyük bi adım.önümüzde uzun bi zaman var katedeceğimiz çok yol var.ama başlangıçta şuan için iyiyiz.çok üstüne düşmemiz gerekiyor.hocanın öğrettiklerini evde kendim de tekrar ettirmeye çalışıyorum.biraz zor oluyor bebeğim de olunca ama Allahtan annemi getirdim yanımda o destek oluyor bana sağolsun.kızıma rapor çıkartmadık.farklı farklı psikiyatristlere götürdük,kimi ağır otizm dedi,kimi atipik otizm dedi,kimi sadece uyaran eksikliği dedi..özel eğitim öğretmenleri ise otizm var ama ağır değil ve yaşı küçük düzelir dedi.kendi imkanlarımızla eğitim verdiriyoruz.ayrıca çocuk nörolojiside emar eeg çekti orda da bi sorun yok çok şükür.bu derdin tek çaresi eğitim başka yolu yok
oğlumda ise 5 buçuk aylıkken başladık ek gıdaya.sorun yok çok şükür onda da.bulamaç şeklinde kahvaltı yemiyor sevdirmedim bi türlü.sabahları çay veya ıhlamur ekmek batırıp veriyorum.üstüne bi parça peynir bi parça yumurta sarısı bi küçük parça domates kahvaltıda ne varsa veriyorum.çok özenemiyorum Melisa’yı boş bırakmamam gerekiyor.öğlenleri çorbaya ekmek içi katıyorum tok tutsun diye.akşamları da annem ne pişirdiyse işte.pilav patates yemeği nohut falan ne varsa onu yediriyorum.bazen makarna patates kızartması yapıyorum mama sandalyesine koyuyorum önüne kendi yiyor.eline ekmek veriyorum.biraz kendi yemeye kendi alışsın istiyorum açıkcası günler çok yorucu geçiyor çünkü.sağlık durumları da iyi çok şükür bi defa memleketten geldikten sonra hastalandılar geçti.bizde son durumlar böyle Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin çok AMİN

İnşallah sizlerde bebişlerinizde iyidir canlarım