N
Nehir8077
Helinnnnn
Arkadaslar aklimdasiniz ama yazamadim bir türlü.
helin senin dertlendigini gormemistim canım.siirf mesele neymis diye firsat buldukca geriye donuk okudum bugun.
Helin sen zaten isin geregi eminim cok muhatap olmussundur otizmli çocuklar ve bireylerle..bilirsin zaten takılma bence.amma ekran konusunda şöyle diyeyim benin oglum da cok düşmüştü 2 yasindayken. Ben de ilk olarak yemek yerken kestim ekranı.eglenceli çocuk sarkilari actim.ses olsun goruntu olmasin diye.sonra eline telefon vermeyi kestim tam 1 2 ay ne çektim.hic kolay olmadı.sonra baktım devir bambaşka..eba vs düşündüm ki bu cocuk telefon tablet ogrenmesi gerekecek.kontrollu verdim.tel verdiysem.ucak moduna aldim ki radyasyon olmasın diye.eline asla youtube vermedim.ne zaman youtube girse elinden aldim.bir sure sonra ogrendi.ama tabi hala problem.yasiyoruz.hala tv cok düşkün.ama elimden geldigince kısıyorum. O görmeden ekranin isigini karartiyorum sıkılıyor bir sure sonra.bozulmus diyorum yiyor

tableti teli eline verecegin zaman sarji az iken veriyorum.aa sarji bitti diyorum.o sarj ertesine gune anca doluyor

yani boyle küçük oyunlarla oluyor.kontrol onda zannediyor ama bizde oluyor.hem inatlasma da minumuma iniyor.gerci hala ahliyor sarji bitttii aeghhh diye ama

elinden aldigimda ki kadar degil.otizme gelince..benim ogluma down sendromlu mu dediler saglik ocaginda bebekken.neymis cok sakinms gozleri cekikmis diye

yeterli tespit

hee her gozu cekik downlı her goze bakmayan otizmli

la havleeeeee

ben de ee uykusu var ondan sakin dedim.ama gozleri de cekik vs dedi.. yaa ben bu isin icinde olmama ragmen icime öküz oturdu.durduk yere pimpiriklendiriyorlar anneleri..ne kolay da teshis konuluyor. 2 yas muayenesinde bize de tv ekran ile ilgili uyari yapildi.bu herkese yapiliyor belli ki.bahar goze bakmamasi olasi bir durum.Ali de tartiyi almaya kalkmisti o zamanda bizim.doktor bu cocuk yerinde duramiyor demisti.ali de kapiya koşmuştu.doktor seslendi ali bakmadi..doktor da bir balon cikartti ali bak balon demesiyle ali balona kostu doktorla bir iki kelime konustu.merhaba ddedi sanirim.doktor isini bilememiş.
Ama yine de tedbiren ekrandan uzak tuup bolca konusmaya calisalim.cocuklarin dili 2 yasta açılıyor merak etmeyin

pöf diyeceksiniz

bi de erkek cocuklari gec konuşuyor.
Bahar hiperaktif demek icin cok erken. Sadece bunu diyebilirim.hemen.ilac vermiş şaşırdım

Umut en uzun kac dakika konsantre olabiliyor bir seye. bi video bi oyuncak ya da sen masal vs anlattiginda.