Sağol canım benim insallah. Aslında yaramaz olmasında benim suçum var, kırılmış dökülmüş hic umursamadım. Kaltim temizledim. Sadece keske yapmasaydin ben yorulucam şimdi derim o kadar. Oda hemen yardim eder, oper özür diler. Seni sevi sevi der.
Sağol canım yaşına gore yaptıkları normal diyorsun yani. Mesela görümcem uzun cümleler kuramıyor, biraz çizgi filme alıştır, kesik kesik konuşması duzelsin diyor. Kıskançlığı da azalır diyor. Bütün gun senle vakit gecirdigi icin, birsey ogrenemez diyor.
İçimi rahatlattiniz inan. İnşallah dediğiniz gibidir. Birde doktorun odasindayken duruda kanguru ile kucagimdaydı, sırtını felam dinlemek istedi doktor. O zaman tepki verdi, tek elle de ben açamadım. Doktorda konusuyor diye onu dinliyordum. Lafını kesip umut'u da yönlendiremedim. Birde üstüne duru muane oldu, zaman uzadı. Kapıyı kitledi doktor, oda masadan kalem aldı, kapıyı kurcalamaya başladı. Kötü izlenim verdi sanırım. İnşallah umut'ta yigenin gibidir.
Umut 28 aylık. Doğdu doğalı biz pek ayrılmadık. Benden baskada bakanda olmadı. Aslında çok cana yakın, güler yüzlü. Biz pek birinin evine gitmiyoruz, gittimizdede öyle davranıyor. Gittiğimiz kişiler bizim eve geldiyse, tanıyamiyorlar. Bu bu kadar mı yaramaz diyorlar. Kendi evinde cekinmesi hiç yok, hatta bütün hünerlerini gösterir, birde alkış bekler. Sizlerle konuştum içim rahatladı.
Ya aslında ne desem yapıyor, yapmaya çalışıyor. Tek kusuru kardeşini çok kıskanıyor. Oda aslında kardeşini değilde, beni kıskanıyor diye düşünüyorum. Çünkü babası kızla ilgilenirken hic umursamıyor, ben ilgilendigimde hadi bırak gel diyor. Gidemezsem kızı dövüyor. Bunu kime söylesem normal oldugunu, bizimde çocuğumuz kiskaniyor diyor. İlacı verdigimde hiç uyanamadi, ben cok mutsuz oldum veremedim. Hastaysa veririm tabiki ama, ne bana ne cevresine, nede kendine zararı var. Pandemiden dolayı eskisi gibi aktif olamadı, bi yerde doğru düzgün görmedi. Doktorun oda sındada özgür davrandı.
İnşallah canım benim. Allah hepimizin çocuklarını korusun, kollasin. Hiçbiri hasta olmasın.