2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Rahat mı değil acaba yeşimcim neyini sevmedi Ata kuzusu 😊🤔
Aslında çok da rahat konforlu. Aslında geç mi kaldık dedik geçen hafta kurduk arabaya ağladı çıkardık. Kucakta daha mutlu. Şimdi odamıza geçtik sana fotosunu çekerim yine Eve geldi koltuk. Yarın tüm gün dairedeyim Salı yine deneyeceğiz alışmalı. Yoksa nereye gitsek üçümüz gidiyoruz. Benimle ya da babasıyla tek başına kalabilmeli arabada.

Ben şikâyetçi olmadım ama doktorun odasinda yaramazlık yapınca ilaç verdi. Umut un yapabildikleri her kelimeyi duzgun olmasada söylüyor,ve biliyor. Hayvanları tanıyor seslerini çıkarıyor. Meyveleri taniyor, 1 den 10 na kadar sayabiliyor. 2 tane cocuk şarkısını söylüyor. Kelimeler düzgün değil ama Sübhaneke yi okuyor. Hala dayı dahi olsa verileni, ben almadigim sürece alıp yemiyor veya oynamıyor izin bekliyor. Birinin evine gittiğimiz zaman, yanimda oturur ayağa dahi kalkmaz cekinir. Cikolata dahi verseler almaz anneme ver der. Kendi evimizde durumlar daha farklı özgür. Bir sey anlatirken yüzüne bakarak dinlemezsen, eliyle tutar kafanı cevirir tekrar anlatır. Konsantre olmasında sıkıntı yok, 1 oyuncakla 2 saat oynaya biliyor. Masal anlatildiginda sonuna kadar dinliyor, tekrar anlatmani istiyor. Yada kendi aynısı ni uydur uydur anlatiyor. Tv izlemiyor açıyorum ama goz ucuyla bakıyor ilgilenmiyor. Daha cok oyuncak sokme, kapi kolu sokme, bisiklete binme. Ev toplama, gardolap dağıtma, mutfak dolaplarını bosaltma, böyle şeyler yapıyor gun icinde.
Zehir gibi yakisiklimiz maşallah 🧿🧿

Kalppare Kalppare ben de katılıyorum düşmeyi öğrensin kendini tutsun ama başkasının etkisine nasıl cevap versin minik vücudu ancak kendi hareketlerini kontrol edebilir. İpek artık düşerken kafayı kaldırıyor ayaktan yere inerken çömelerek iniyor ama işte kendi halinde. Bir yere takılsa beklenmedik dışardan bişey olsa tutamıyor o da. Yalnız bizim efendi, naif, ince ruhlu oğlumuz Ali den beklemezdik herhalde o da oyun yapıyor kardeşine 😊😊
Ne kadar nazik olsa da o bir erkek 😅😆🙈 ya mesela elif sıralarken dur öpeyim diyor ama amaç öpmek degil öpüyormuş gibi yapip ittirmek.sonra daa aa düştü diyor.veya ayaklariyla ittiriyor aa düştü diyor.elif de genelde kendini tutuyor ama bazen kendi kendine de sert düşebiliyor ama orda da alinin etkisi var.karsi koltuktan sevdigi bisey gosterip gel gel diyor.Elif de gideyim derken düşüyor 😅 ya kizim emeklesene daha yuruyemezsin diyorum.kontes ellerini kaldiriyor al beni diye😆
Ipek in puf ile arasi nasil iniyor mu artık 😝

Ben de bu etkinliği yaptıram dedim Kalppare Kalppare 😝 ponponları çıkarmıyor tembel çırpıcıyı yere vurup düşenleri ağzına sokuyor hızlı hızlı ben almadan🤣 hayır diyorum bana bağırıyor bir de zibidi🤪
Not: örtüdeki yeşil leke az önce meyve püresi yedirirken ağzını oraya silmesiyle oldu 🤪
Atomu parçalayacak gibi de ciddi hele tipini yidiğim 🤣 senin oğlan pratik zeka hızlı problem çözer bak 😅

@Helinnnnn Maşşallah Civan paşa da emeklemeye başlamış🧿 benimki de halen dediğin gibi parke ve fayansta emeklemiyor halının köşesine gelince uçurum kenarında kalmış gibi ağlıyor beni al diye🤣buna şükür zamanla onu da öğrenirler inşallah
Ay kıyamam ahshhahah🤣🤣 Haydo da ayaktayken yere küt diye oturmamak için elini yavaş yavaş yere koymaya çalışıyo resmi tören gibi bitmiyo o minnacık mesafe 😅 o kadar yavaş egiliyo ki bazen sıkılıyor yarı yolda agliyo beni siz oturtun diye ne garip bebeler ya🤭😂😂

Kızlar size bir soruyla geldim.
Ben salona cift kat battaniye seriyordum halinin üstüne.ben oyle sokaga da cırpamam.bana ayip geliyor sokaktan gecenin kafasına çırpmak.e haliyle evde ne kadar cırpsan toz kalıyor dahası o toz eve ucuyor.neyse ben de kaldırdım.ama benim kızin düşmelerini yavaşlatiyormus meger o battaniyeler.bugun serdim bariz fark var.hali da kalin bir hali ama yine de battaniyeli hali baska.asiri aglamiyor dusunce.ama sorun su ki hapsırmasi artıyor.sanirim alerji yapiyor.iki ucu 💩 degnek.. alerji yapmasi mi kafasini durmadan carpmasi mi 😬 hangisi daha kötü🤔
Hali ortum de var.ama inanin hic alisamadim.sureklu haliyi kiviriyor veya toplaniyor vs vs.
Serme battaniye bence hem öğrenir bir iki düşer sonra haa ben düşünce oramburam aciyormus la dur kendimi tutayım der 😂😂

N Nehir8077 baharım bence de umut gayet sağlıklı yafta yapıştırmayı nasıl da seviyorlar. Duru yu kıskanıyor hırçınlığı ondan diye düşünüyorum. Sağlıkla büyüsünler canım benim
Sağol canım benim insallah. Aslında yaramaz olmasında benim suçum var, kırılmış dökülmüş hic umursamadım. Kaltim temizledim. Sadece keske yapmasaydin ben yorulucam şimdi derim o kadar. Oda hemen yardim eder, oper özür diler. Seni sevi sevi der.
Maşşallah daha ne olsun baharım..tahtalara vur Umut cok sağlıklı 😍🧿
Sağol canım yaşına gore yaptıkları normal diyorsun yani. Mesela görümcem uzun cümleler kuramıyor, biraz çizgi filme alıştır, kesik kesik konuşması duzelsin diyor. Kıskançlığı da azalır diyor. Bütün gun senle vakit gecirdigi icin, birsey ogrenemez diyor.
Daha ne olsun Baharcım yakışıklı olduğu kadar zeki de Umudumuz Maşşallah 🧿🧿 hiçbişeyi yok zehir gibi.
Benim yeğenimi yazacaktım sana o gün fırsat olmadı. Çok hareketli bir bebekti koltukların tepesinden hiç inmezdi kaç kere neler döktü kırdı bilinmez. Annesi en son hastaneye götürdü 2 yaşını yeni bitirmişti. Gata o zaman askeri hastaneydi halen. Odaya girince adını söylemiş bakmamış doktora hemen etrafı kolaçan etmiş odada lavabo varmış ordaki bşr oyuncağı alıp üstüne basıp lavaboda suyu açmaya kalkışmış 2 dk içinde. Doktor biraz gözlemlemiş. Hiçbişeyi yok çocuğun hiperaktif de değil zehir gibi zekası var hemen onu alıp üstüne basmayı akıl etti odaklanma sorunu yok bol bol dışarı çıkarın enerjisini atsın demiş o zaman. Şuan 16 yaşında yeğenim fen lisesinde okuyor 😊 hiçç tasalanma sen de🥰🥰
İçimi rahatlattiniz inan. İnşallah dediğiniz gibidir. Birde doktorun odasindayken duruda kanguru ile kucagimdaydı, sırtını felam dinlemek istedi doktor. O zaman tepki verdi, tek elle de ben açamadım. Doktorda konusuyor diye onu dinliyordum. Lafını kesip umut'u da yönlendiremedim. Birde üstüne duru muane oldu, zaman uzadı. Kapıyı kitledi doktor, oda masadan kalem aldı, kapıyı kurcalamaya başladı. Kötü izlenim verdi sanırım. İnşallah umut'ta yigenin gibidir.
rahatına bak. umut kac aylik simdi. areli ben 2 aylık bıraktım ise gittim hergun baska biri bakti onun icin umutun aksine herkese gider. isterse yer bi bakis atar ev sahibne yoklar sikinti gormezse tamam. oyle yanimda da oturamaz hemen her yeri kesfetmeye caliair insanlara kur yapar oyun ister. benden bagumsiz buyudu ondan belki de. civan dogdu doğalı birliktyiz şükür 🙏
Umut 28 aylık. Doğdu doğalı biz pek ayrılmadık. Benden baskada bakanda olmadı. Aslında çok cana yakın, güler yüzlü. Biz pek birinin evine gitmiyoruz, gittimizdede öyle davranıyor. Gittiğimiz kişiler bizim eve geldiyse, tanıyamiyorlar. Bu bu kadar mı yaramaz diyorlar. Kendi evinde cekinmesi hiç yok, hatta bütün hünerlerini gösterir, birde alkış bekler. Sizlerle konuştum içim rahatladı.
Ya maşallah❤️ bu çocuğa hiperaktivite tanısı koymak çok saçma olmuş şuan sen anlatınca. Hele de ilaç vermek🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Ya aslında ne desem yapıyor, yapmaya çalışıyor. Tek kusuru kardeşini çok kıskanıyor. Oda aslında kardeşini değilde, beni kıskanıyor diye düşünüyorum. Çünkü babası kızla ilgilenirken hic umursamıyor, ben ilgilendigimde hadi bırak gel diyor. Gidemezsem kızı dövüyor. Bunu kime söylesem normal oldugunu, bizimde çocuğumuz kiskaniyor diyor. İlacı verdigimde hiç uyanamadi, ben cok mutsuz oldum veremedim. Hastaysa veririm tabiki ama, ne bana ne cevresine, nede kendine zararı var. Pandemiden dolayı eskisi gibi aktif olamadı, bi yerde doğru düzgün görmedi. Doktorun oda sındada özgür davrandı.

Ne hiperaktivite ve otizm basbaya hareketli ve zeki bir oğlun var maşallah 🧿 🤩
İnşallah canım benim. Allah hepimizin çocuklarını korusun, kollasin. Hiçbiri hasta olmasın.

Kızlar ben delirmek üzereyim artık bizim kız uyumuyor u yu mu yor. Gündüz uykuları düzene girdi ite kaka 1 saat uyuyor onunda yarısında meme emip dalıyor tekrar bu bile kabulüm 2 uyku yapıyor bazen 2.5 bazen 3 saat uyuyor gündüz ama gece bi haller oluyor. Mesela bugün 9 gibi uyudu 11 e kadar 5 kere kalktı 11 de tamamen ayıldı 12.45 gibi uyudu taa tek sese ışığa her şeye uyanıyor yemin ederim 2 bardak çayı zor içer oldum uyku arası ayılıp oynamak istiyor. Bi kere 1 de kalktı 1 kere 4 te kalktı napacağımı şaşırdım artık var mı böyle olan ya napıyorsunuz ben gece beslenmesini de beceri kesemem en son kendimi kesecem😒
Sinirleniyorum kızıyorum biraz yüzüme bakıp gülünce alıp sarıp sarmalıyorum kıyamıyorum ama kendime hiç vaktim yok hiç ders çalışmaya oturuyorum 50 kere kalkıyor sabah boşluklarda yemek bile zor yapıyorum temizlik hak getire çok doldum uzun yazdım ama bana akıl verin lütfen. Şimdi mart anneleri şubat anneleri hepsine bakcam ya benim gibi olan var mı düzeldi mi diye memelerim sündü emzirmekte
Yatmadan önce emiyor mu? Artık büyüdüler mideleri de büyüdü belki çok tutmuyordur süt. Mama denedin mi veya yemek düzeni nasıl yatmaya yakın daha tok tutan şeyler denesen belki değişir. Bunları yapıyorsan bir de yormayı dene. Emekliyorsa yatmaya yakın yerde oynat Benim oğlum da geceleri bir ara iyice sapıtmıştı.
Ben önce muhallebiyi en son öğün vermeye başladım bu sefer on kere suya kalktı. Şimdi yatmadan hemen önce değil, muhallebiyi akşam veriyorum iki saat sonra da mama içirip yatırıyorum. Akşam uykusuna geçmeden önce mutlaka en az bir saat yerde oynatıyorum. Emeklemeye başladığında hep yerde oynattım. Koltuklara tutunup kalkmaya başlamıştı bir iki hafta önce. Şimdi bir saatte bile pert olup yatınca daha güzel uyumaya başladı. Ben de daha önceleri çok sıkıntı çekmiştim ama şimdi daha iyi. İnşallah senin de düzene girer de sen de biraz nefes alırsın.

Ben şikâyetçi olmadım ama doktorun odasinda yaramazlık yapınca ilaç verdi. Umut un yapabildikleri her kelimeyi duzgun olmasada söylüyor,ve biliyor. Hayvanları tanıyor seslerini çıkarıyor. Meyveleri taniyor, 1 den 10 na kadar sayabiliyor. 2 tane cocuk şarkısını söylüyor. Kelimeler düzgün değil ama Sübhaneke yi okuyor. Hala dayı dahi olsa verileni, ben almadigim sürece alıp yemiyor veya oynamıyor izin bekliyor. Birinin evine gittiğimiz zaman, yanimda oturur ayağa dahi kalkmaz cekinir. Cikolata dahi verseler almaz anneme ver der. Kendi evimizde durumlar daha farklı özgür. Bir sey anlatirken yüzüne bakarak dinlemezsen, eliyle tutar kafanı cevirir tekrar anlatır. Konsantre olmasında sıkıntı yok, 1 oyuncakla 2 saat oynaya biliyor. Masal anlatildiginda sonuna kadar dinliyor, tekrar anlatmani istiyor. Yada kendi aynısı ni uydur uydur anlatiyor. Tv izlemiyor açıyorum ama goz ucuyla bakıyor ilgilenmiyor. Daha cok oyuncak sokme, kapi kolu sokme, bisiklete binme. Ev toplama, gardolap dağıtma, mutfak dolaplarını bosaltma, böyle şeyler yapıyor gun icinde.
E daha ne yapsın bu çocukbaharcım🥰 maşallahı var

Kızlar İnanın kuzuların hepsini öyle seviyorum ki hepsini bağrıma basıp sevesim geliyor iyi ki hepinizle kesişmiş yollarımız oğlumun arkadaşları diye diye seviyorum. Rabbim acılarını göstermesin. Sağlıkla anneli babalı kardeşleriyle büyüsünler inşallah
Amin canimm Evet bende aynı hissediyorum buradaki tüm bebelere karşı acayip bişey görmeden böyle sevmek ne güzel 😍😍😍

Şey aklıma geldi sen böyle yazınca 🤪 görümcem 🤣 dedikodum geldi 🤣🤣
Onun oğlan 3 yaşında şimdi tek çocuk. İşte bizimkiler kadarken bir video atmıştı eşime evin salonu olduğu gibi yatak yorgan yastık serili 😳 dedim bu ne hal🤪 düşünce acımasın diye heryeri yorganla kaplamışlardı ne gülmüştüm 🤣🤣ama bebe gidemiyor emekleyemiyor bile yorganlara yastıklara gömülüyordu. Aman Allahım didim bu ney ya 🥴🥴
Bu şey değil mi ya kocam 🤣🤣
Geçen kızı kıstırmış köşeye atmış yastıkları etrafına da bebem haraket edemiyor 🤣 bu arada miss maşallah oğluna o ne kahkaha Rabbim esirgesin 🧿benimki 40 yılda bir güler bize eşek şebeklik yapıoz o kadar

misskokulumm misskokulumm Kalppare Kalppare misim Göktuğuma maaşallah. Biz de herşeyi ağıza götürüyoruz. Magnetlerden aldım buzdolabına koyduk direk yemek istedi yükselttik daha erken bizim çocuğumuza dedik. Ata diyor kendini çağırıyor biz şok. Uzandım okuyorum. Özlemişim sizleri. İyi ki varsınız.
Bizde seni özledik naif adaşım 🥰🥰🥰💖

Yatmadan önce emiyor mu? Artık büyüdüler mideleri de büyüdü belki çok tutmuyordur süt. Mama denedin mi veya yemek düzeni nasıl yatmaya yakın daha tok tutan şeyler denesen belki değişir. Bunları yapıyorsan bir de yormayı dene. Emekliyorsa yatmaya yakın yerde oynat Benim oğlum da geceleri bir ara iyice sapıtmıştı.
Ben önce muhallebiyi en son öğün vermeye başladım bu sefer on kere suya kalktı. Şimdi yatmadan hemen önce değil, muhallebiyi akşam veriyorum iki saat sonra da mama içirip yatırıyorum. Akşam uykusuna geçmeden önce mutlaka en az bir saat yerde oynatıyorum. Emeklemeye başladığında hep yerde oynattım. Koltuklara tutunup kalkmaya başlamıştı bir iki hafta önce. Şimdi bir saatte bile pert olup yatınca daha güzel uyumaya başladı. Ben de daha önceleri çok sıkıntı çekmiştim ama şimdi daha iyi. İnşallah senin de düzene girer de sen de biraz nefes alırsın.
Sağol canım Allah razı olsun uzun uzun yazmışsın 🥰 yapmaya yakın yedirdiğim oldu açlık değilde alışkanlık gibi denedim yani yorma olayını da yapıyorum odaya gidip loş ışıkta 40 dk kadar oynuyoruz en son hatta iyice yorulsun diye bu sıra iyi şükür daha az kalkar oldu ama az kalkınca da bazen gece ayılıyor mesela dün 2 kere kalktı çok güzel ama 5.30 da uyandı😊 vücut uyumaya alışkın değil ya uyuyunca dinleniyor 🤣 günü gününü tutmuyor ama sanırım bu uzun atak dönemiydi atlattık gibi

Sabahları böyle kalkıp konuşup uyandırıyor beni bıdık gülüyordu almayınca ağladı yakalayamadım 🤣🤣🤣 Ama böyle de pek minnoş

Eklentiler

• IMG_20210109_094810.webp
    IMG_20210109_094810.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 52
Hassasiyetine öperim alerji yoksa ser bence şekerparem
Yeni yeni ayaklandı ya birkac gün daha sereyim.sonra kaldırayım diyorum ama bakalim yarın hapşurmasi nasil olacak 🤷‍♀️
Ben duştaydım eşim hissetmiş sağol canım.
Geçmiş olsun canım.Allah korusun hepimizi 🌟💕
Serme battaniye bence hem öğrenir bir iki düşer sonra haa ben düşünce oramburam aciyormus la dur kendimi tutayım der 😂😂
Zavallım bazen alnınin tam ortasından bir parmakla yere düşürülüyor.daha dengeyi koruyamiyor.ama bazen de koltuk örtüsünü tutarak yavaş iniş yapıyor parasütle iner gibi hahahahah :KK70: 🪂🪂🪂🪂🪂🪂🪂🪂
Sağol canım benim insallah. Aslında yaramaz olmasında benim suçum var, kırılmış dökülmüş hic umursamadım. Kaltim temizledim. Sadece keske yapmasaydin ben yorulucam şimdi derim o kadar. Oda hemen yardim eder, oper özür diler. Seni sevi sevi der.

Sağol canım yaşına gore yaptıkları normal diyorsun yani. Mesela görümcem uzun cümleler kuramıyor, biraz çizgi filme alıştır, kesik kesik konuşması duzelsin diyor. Kıskançlığı da azalır diyor. Bütün gun senle vakit gecirdigi icin, birsey ogrenemez diyor.

İçimi rahatlattiniz inan. İnşallah dediğiniz gibidir. Birde doktorun odasindayken duruda kanguru ile kucagimdaydı, sırtını felam dinlemek istedi doktor. O zaman tepki verdi, tek elle de ben açamadım. Doktorda konusuyor diye onu dinliyordum. Lafını kesip umut'u da yönlendiremedim. Birde üstüne duru muane oldu, zaman uzadı. Kapıyı kitledi doktor, oda masadan kalem aldı, kapıyı kurcalamaya başladı. Kötü izlenim verdi sanırım. İnşallah umut'ta yigenin gibidir.

Umut 28 aylık. Doğdu doğalı biz pek ayrılmadık. Benden baskada bakanda olmadı. Aslında çok cana yakın, güler yüzlü. Biz pek birinin evine gitmiyoruz, gittimizdede öyle davranıyor. Gittiğimiz kişiler bizim eve geldiyse, tanıyamiyorlar. Bu bu kadar mı yaramaz diyorlar. Kendi evinde cekinmesi hiç yok, hatta bütün hünerlerini gösterir, birde alkış bekler. Sizlerle konuştum içim rahatladı.

Ya aslında ne desem yapıyor, yapmaya çalışıyor. Tek kusuru kardeşini çok kıskanıyor. Oda aslında kardeşini değilde, beni kıskanıyor diye düşünüyorum. Çünkü babası kızla ilgilenirken hic umursamıyor, ben ilgilendigimde hadi bırak gel diyor. Gidemezsem kızı dövüyor. Bunu kime söylesem normal oldugunu, bizimde çocuğumuz kiskaniyor diyor. İlacı verdigimde hiç uyanamadi, ben cok mutsuz oldum veremedim. Hastaysa veririm tabiki ama, ne bana ne cevresine, nede kendine zararı var. Pandemiden dolayı eskisi gibi aktif olamadı, bi yerde doğru düzgün görmedi. Doktorun oda sındada özgür davrandı.

İnşallah canım benim. Allah hepimizin çocuklarını korusun, kollasin. Hiçbiri hasta olmasın.
2 yaşında çocuk ne kadar uzun bir cümle kurabilir ki? 🤔 benim Ali bile ne kadar konuskan olsa da arada dura dura dusune dusune konusuyor kii 2 aya 4 yaş dolacak.Umut cok kucuk. Kesik kesik konuşuyor diyorsun belki de dogru kelimeyi bulmaya çalışıyor.bu onun kelime dağarcığının gelismeye basladigini ama nerede hangi kelimeyi kullanacagini bilememesinden kaynakli muhtemelen.
Bi de kırıp dökünce kızmadım diyorsun.ben de 3 yasa kadar kızmadım çünkü bilerek yapmıyorlar ki. 3 yaştan sonra da dikkat et oglum bir daha dedim.bazen sinirli bazen sakin söyledim. Senin bu davranışın onu yaramaz yapmaz. Artık büyüyor yavas yavaş sınırları ögrenmeye başlayacak.
Oglun gayet sağlıklı masAllah subhanAllah 🧿🌟🧿🌟🧿🌟🧿🌟🧿🌟
Sabahları böyle kalkıp konuşup uyandırıyor beni bıdık gülüyordu almayınca ağladı yakalayamadım 🤣🤣🤣 Ama böyle de pek minnoş
Yaaa Asyaaa tatlı kuzum benim...almıyor mu anne seni kıyamam sana..anne yorgun Asya anne yorgun 😅:uykucu::KK59:
MasAllah nasil da büyümüş seçilmiş.💕🤩💕ben de atacagim kizcemin resimcagzini bea 😁

Kızlar tam porsiyon küçültme olayım iyi gidiyordu ki regl oldum hunharca yedim bugün 🤣🤣🤣 Allah affetsin ne diyem 🙄😒
Bizde bügün öyle yedik yarın eşimle sıkı bir diyete ve zumbaya başlıyoruz genel hedef 15 kilo bu haftaki hedef 3 kilo 😀😀

Back
X