• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kalppare Kalppare Jadesi Jadesi ben ipek e bişey yapma hayır veya olmaz dediğimde parmağını sallıyor bize ımm yaramazlık yok diyor 😂😂 ilk yaramazlık kelimesi kullandığımızda farkettik sonra olumsuzluk eklerini kullandığımızda da yaptığını farkettim. Biraz fazla mı kullanıyoruz acaba olumsuzluk eki. Şekerpare ne dersin bu konuda uzman görüşü istiyorum 🤔
Kuzum olumlu kelime kullan onun yerine tavsiyem. Mesela parmak sallama iyi değil derler. Ben sallamıyorum hiç. Yaramazlıklara olacak seninde uyarıların bunların boyutu önemli onlar keşfetmek istiyor bizde onlara zarar gelmesin istiyoruz ne kadar yapmayalım destekte uyarmamak elde değil mesela bugün çekmece ye parmak sıkıştırdık 2 kere kafamızı çarpacak şekilde düştük ama tepki vermiyorum kızmıyorum hiç 2. Düşmesin de kafayı çarptı hafif ama ağlamadı mesela salonda o kadar çok parmağını sıkıştırıyor ki çekmece ye tepki vermiyor artık yavaş örtmeyi öğrendi. Demem o ki eğer kendine ciddi zarar vermiyorsa karışma bakma bile öğreniyor öğrenecek.

Kızlar merhaba nasılsınız☺️ annemle babam geldiler yanıma 3 günlüğüne bugun gittiler. Gelmişken duruya doğum günü kutladık erkenden 🌼 7 aydır birbirimizi görmüyorduk hem duruya hem de bana öyle iyi geldiler ki 💜 bi kaç resim bırakıyorum 🐣
Ah adı gibi su gibi dupduru maşallah 🧿 güzel yaşları olsun cherry😍😍😍😍😍

Yok kuzum parmak sallıyor sadece 🤣 yazdığıma baktım da öyle yazmışım yaramazlık yok diyor yazmışım eliyle yapıyor işaret yapıyor diyeceğime. Ben de çok yapma etme demiyorum ama atmıyoruz falan diyorum anlıyor artık hemen parmak sallıyor hatta dahası mesela telefonumu atıyor uyarmışız önceden ya bişey demesem de atıyor sonra parmak sallıyor yanlış yaptığını biliyor yani. Suçluluk duygusu mu yarattım çocukta diye bu sefer endişe ettim. Ay çocuk büyütmesi çok zor yaa 🥺🥺🥺
Hayır uyarman çok normal hiç öyle düşünme sadece atmıyoruz kelimesi de olumsuz atarsak kırılır bak yazık olur ona falan diyebilirsin çünkü inanılmaz bir inat var üstlerinde. O kadar anlık fark ettim ki bunu ben geçen eşim arkadaşları ile dolap kurmaya geldi görevdeyken bir tanesini önceden de tanıyorum ben oturdu Asya ile oynuyor silah kılıfı bacağında duruyordu ona dokundu Asya çocuk hayır oynamayalım onla dedi o an kısa süre vazgeçti sonrasında çocuk başını çevirince hemen kılıfa dokunup çocuğun yüzüne baktı bişey desin diye. Bak ne kadar kısa bir zaman bir kere söylenen şeye bile inat yapıyor yani oyun sanıyor bunu. İpekte çok zeki bir kız maşallah siz oynadınız sanıp taklit etmiştir sizi o kadarr yoksa çok duyarlı bir annesin sen kalıcı hasar olacak bir şey yapmazsın çok çok eminim buna

Ya bizim Deniz de hayır dediğim şeyi gözümün içine baka baka yapıyo🤦🏼‍♀️ mesela sabah sabah laminanta bişeyle vuruyo elinden alıyorum bu sefer bana sırıtarak ellerini vuruyo yere 🙄 bide şirinlik yapmayı öğrenmiş yapmaması gereken bişey yaptığında dudaklarını uzatıyo🤭 nasıl dayanayım ben buna😢
Dayanma kız öp sarıl bi kere de benşm yerime 😍😍😍

Göktuğ artık sallanmak istemiyor ayağımdan kendini atıp yüzüstü uyuyor döne döne bizim yatakta ya. Bu gece de aynını yaptı bu kez geldi iyice yanıma sokuldu ben de öptüm sarıldım pışpışladım baktım uyuyamadı dedim pış pış mı rahatsız etti elimi çektim. Kalktı oturdu kolumu çekiştiriyor🤣🤣 pış pışlayacakmışım🤭🤭 nasıl hoşuma gitti sıpa herşeye aklı eriyor.
Akşam da neden düşüyorsun oğlum dikkatli ol neren ağrıdı dedim. Yere yatmış kafasını yere koyuyor kalktı alımını tutup yalandan ağlıyor 🤣🤣🤣numaracı😍😍
Ah aklını numaranı sevsinler😍😍😍 Asya da 2 gündür öyle değişik davranıyor ki sanki bi anda büyüdü edalar çığlık atıp gülmeler 😂😂 ayakta sallanmak istememesi ne güzel olmuş benim ki gece uyanırsa sadece sallamadan uyuyor dediğin gibi kendini sağa sola ata ata 😂 dudağımın içi yara oldu hep kafa yemekten😂😂😂😂

Şükür sonunda yorucu ama keyifli bir pazar geçirdik bugün. Burda ocak şubat ayı gibi kar yağışı devam ediyor çıktık çocuklarla çocuklar gibi eğlendik kızakla kaydı kartopu oynadık çakma kardanadam yaptık Ayşecik kızakla kaymaya bayıldı hiç durmadan henn hennn diye binmek istedi ve ağzını açıp dil dışarda kar yemeye çalıştı. Zeynep kuzeniyle tamamen koptu sırılsıklam oldular hasta olmasalar bari ama bu onlara baya bi zaman yeter🥰
Ahh çocukluğuma gitti aynı Zeynep gibi dönerdim eve sırılsıklam olmaz inşallah hasta merak etme 🙏 Ayşe ye ne demeli kız yürümeden kızak kayan kaç kişiyiz burda hem de hen hen diye 😂😂😂 yiyecem ben bu bebeleri yiyecem her kareye aşkla baktım 🧿🧿🧿🧿

D dilzar dilzarım kuzum nasil oldu Asımcık? Siz nasılsınız?
Bu arada ben seni cok iyi anlıyorum burada yaşananları ben de atamıyorum..sanal deyip geçemiyorum. Öyle titriyorum falan yazmışsın kendini oyle hırpalama.. ya aslinda tüm gün bisiler yazmak istedim bu konuda..ama bugünlerde kafayi toparlayamıyorum..

Sen kötü bisey demedin.tam hatırlamıyorum ama bi benzetme olmuş sanırım ama onu da kötü niyetle diyecek biri degilsin..buna eminim.. kimsenin kalbini kasıtla kirmazsin sen
.oyle olsa hemen özür dilemezdin.kendini daha fazla üzme lütfen 🌸🙏
Seviliyorsun :KK200:

Helinnnnn Helinnnnn totosu agir gelenler başkanlığını civan ve asim paylaşıyor galiba. baska varsa hala dört pati ilerleyen söylesin de sayımızı bilelim. 😁😁
asım kankamiz birlikte yuruyecez✌
Kızlarrr çok teşekkür ederim hepinize 💜💜 Nisan bebekleri iyi ki doğmuş onlar doğdu biz anne olduk meğer evlat ne başka bir hismiş 🙏 Allahım hepsine sağlık sıhhat versin hepsini korusun 🙏 bu arada okuyamadım doğum günü olan bebişlerin de kutlu olsun 💙
çok güzelsiniz herşeyiyle. iyi ki doğmuşsun duru prenses nice sağlıklı mutlu yıllara 😍😘
Bizde varız canım 👍🏻seri şekilde dört pati ilerleyip dakikalarca ayakta durup bir iki adım atıp yavaşça yere çöküp hızla dört pati ilerlemeye devam🥰

Maşallah 🧿 duru kıza pekde güzel olmuş nice güzel yılları olsun inş sağlıkla sevgiyle büyüsün 💕iyi ki doğmuş
ooooo ayşe de mi var. yakindir ya yürürler bir ay içinde 🙏 iyi eğlenmişsiniz bu arada😉

Bu arada ben seni cok iyi anlıyorum burada yaşananları ben de atamıyorum..sanal deyip geçemiyorum. Öyle titriyorum falan yazmışsın kendini oyle hırpalama.. ya aslinda tüm gün bisiler yazmak istedim bu konuda..ama bugünlerde kafayi toparlayamıyorum..

Sen kötü bisey demedin.tam hatırlamıyorum ama bi benzetme olmuş sanırım ama onu da kötü niyetle diyecek biri degilsin..buna eminim.. kimsenin kalbini kasıtla kirmazsin sen
bu akşam da mi burdasın. 😂 ben regl ve migren ağrısından fazla kafein tükettim de sen napion şekerparem 🤭

S Sonsuzsukurler canım seni yargılayan eden yok.. dilzar da cok olumsuz etkilendi bak. Onun da senin de çocuklarınız var durduk yere uzamasin bu tatsızlık.dilzarin kendini guzel izah ettigini düşünüyoruz.ama okumadim dedin.keske okusaydın.kestirip attin.dilzar kimsenin kalbini bilerek kıracak biri değil. Eminim sen de uzuluyorsundur.cok atarlandin birden ama. böyle yıpratmayın birbirinizi.çocuklar hatrına🌸🙏

bu akşam da mi burdasın. 😂 ben regl ve migren ağrısından fazla kafein tükettim de sen napion şekerparem 🤭
Bu aksam da burdayım 😄 forumun gece kuşu 😄
Derdimiz Diş teyzesi 😑
3. Dis aksam patladı.agrisi var..salliyorum..arada ciglik atıyor.. calpol da verdim ama yaramadi bu sefer.guc bela yastiga koydu kafayı.. ne kadar caresiz hissediyor insan bazen kendini :KK43:

Bu aksam da burdayım 😄 forumun gece kuşu 😄
Derdimiz Diş teyzesi 😑
3. Dis aksam patladı.agrisi var..salliyorum..arada ciglik atıyor.. calpol da verdim ama yaramadi bu sefer.guc bela yastiga koydu kafayı.. ne kadar caresiz hissediyor insan bazen kendini :KK43:
yazmıştın aslında ama kafa işte ne diyorum bende kusura bakma canim. çok geçmiş olsun. karanfil yagi var mı ? iyi geldigi söyleniyor

yazmıştın aslında ama kafa işte ne diyorum bende kusura bakma canim. çok geçmiş olsun. karanfil yagi var mı ? iyi geldigi söyleniyor
Yok canım ne kusuru..gecenin bu vakti ben de uykuluyum normal seyler bunlar..😊
Karanfil yagı alerji yaparsa diye hic denemedim canım..alerjik bünyesi korkuyorum.biz hala baharat tuketemiyoruz nane ve kekik dışında.

Çocuklar nasil oldu toparladilar mi?

Günaydınn 🥰
Bu sabah ervoşkonun komidinin üstünde duran bardaği devirmesiyle yüzüm bi güzel yıkandı😂.bugun de anamın yüzünü bir yıkayayım değişiklik olsun sööölee bi aklını başından alayım neye uğradığını şaşırsın da uyansın dedi 🥴💧💧💧💧🌊🌊🌊🌊💦💦💦💦

Dedim bismillah noluyor🥴😅 normalde uzanamazdı oraya..ama gece artık nasil bayıldıysam bardaği kenara çekmemisim😑

Çocuk da haklı bu kadın yüzünü yikamadan uyanmaz dedi herhal 🥴😂💦🌊💧

Günaydınn 🥰
Bu sabah ervoşkonun komidinin üstünde duran bardaği devirmesiyle yüzüm bi güzel yıkandı😂.bugun de anamın yüzünü bir yıkayayım değişiklik olsun sööölee bi aklını başından alayım neye uğradığını şaşırsın da uyansın dedi 🥴💧💧💧💧🌊🌊🌊🌊💦💦💦💦

Dedim bismillah noluyor🥴😅 normalde uzanamazdı oraya..ama gece artık nasil bayıldıysam bardaği kenara çekmemisim😑

Çocuk da haklı bu kadın yüzünü yikamadan uyanmaz dedi herhal 🥴😂💦🌊💧
Akıllı bıdık annesini nasıl uyandıracağını biliyor 🤭🤭😁

Sena ya da ben arada yapıyorum sen çok fenasın seeeeen diye parmak sallıyorum o da yapıyor kendi kendine ama ben parmağı ona doğru sallarken o içe doğru kıvırarak sallıyor ya bir gülme geliyor ciddi duramıyorum 😁😁😁 yalnız o fenasın olayını aslında suçlamak için değil de takılmak için yapıyordum ben. Aslında dediğin gibi suçluluk duygusu yaratabilir 😑 hatta videoları var öyle parmak sallarken bulursam koyayım .

Öğrenir annesi maşallah çok akıllı senin oğlan . Sena da çok düşüyordu hatta düşmeyi bilmiyordu direkt kafasının üstüne düşüyordu . Peşinde gezmeyi bıraktım artık düşmeyi de öğrendi , poposunun üstüne oturuyor 😊 yalnız biz yürümeden önce geliyorum geliyorum diye çocuğu çok kudurttuk . Şimdi arkasından gittiğimizde kovaladıgımıZı düşünüp hemen oyuna çevirmeye çalışıyor atağa geçip koşuyor 🤣 ona çok panik oluyorum ben . Çocuğa nasıl unutturacağız onu bilmiyorum . O yürürken ne Zaman ayağa kalksam bir heyecan yapıyor 😁
Gördüm yaa parmağını yediklerim çok tatlılar 😍 bütün marifetlerini tek bir videoya sığdırmışsınız bravo size 👏🏻👏🏻

Bizimki de koşuyor odadan odaya aklına bişey geliyor mama diye mutfağa koşuyor mesela ya da gol gol diye topunu aramaya koşuyor. Artık koşarken de düşmemeyi öğrendi o da öğrenir merak etme 😊😊
Hayır uyarman çok normal hiç öyle düşünme sadece atmıyoruz kelimesi de olumsuz atarsak kırılır bak yazık olur ona falan diyebilirsin çünkü inanılmaz bir inat var üstlerinde. O kadar anlık fark ettim ki bunu ben geçen eşim arkadaşları ile dolap kurmaya geldi görevdeyken bir tanesini önceden de tanıyorum ben oturdu Asya ile oynuyor silah kılıfı bacağında duruyordu ona dokundu Asya çocuk hayır oynamayalım onla dedi o an kısa süre vazgeçti sonrasında çocuk başını çevirince hemen kılıfa dokunup çocuğun yüzüne baktı bişey desin diye. Bak ne kadar kısa bir zaman bir kere söylenen şeye bile inat yapıyor yani oyun sanıyor bunu. İpekte çok zeki bir kız maşallah siz oynadınız sanıp taklit etmiştir sizi o kadarr yoksa çok duyarlı bir annesin sen kalıcı hasar olacak bir şey yapmazsın çok çok eminim buna
Onları da diyorum neden sonuç öğrensin diye ama onlar uzun cümleler ya anlamaz diye düşünüyorum ama artık yavaş yavaş anlamaya başlıyorlar bütün komutları anlıyor nerdeyse yani günlük ve çok kullandığımız. Getir götür koy al dün mesela bir kitabı okuyunca tekrar yerine koymayı öğrettim. Git bunu masanın üstüne bırak diyorum bırakıyor başkasını alıp geliyor. Terliğimi getiriyor bana diyorum ki diğerni de getir giyeyim diğerini de alıp getiriyor.

Bi de konuşma süreci birden hızlandı duyduğu herşeyi söylemeye çalışıyor. Ellerimizi yıkayalım diyorum ellelele bişey diyor. Oyuncağı var merhaba ve güle güle diyen gülü gülü gibi dilini ağzında çeviriyor. Bi de maymunu öğrendi ağzını yediğim öyle bir maymun deyişi var ki maymaa diyor maymun der demez. Hatta babası öylesine hiç cevap beklemeden cırt cırtlı kitabından düşmüş muz resmi vardı elinde gösterip bunu kim yer dedi bizim ki maymaa demez mi şaştık kaldık. Maymunu başka nir kitaptan öğrendi. Cırt cırtlı kitabı da hep anlatıyoruz ama maymun u öğrenir öğrenmez onu onla bağdaştirıp hatırlayıp söyleyeceğini hiç düşünmemiştik. Belki de tesadüftür bilemiyorum. Bi de kitapları eline alıp kendi kendine bişeyler konuşuyor hatta dün 10 dk falan kendi kendine oynadı söylendi hiç bozmadım videoya aldım hatta bugün atayım bi parça 😊😊

Böyle bir uzun uzun ipek in gelişim süreci paylaşımı oldu benim için bu da burda dursun ne zamandır yazmamıştım.

Şaka maka 1 yaşına yaklaştı son zamanlarda büyüdüğü aşırı gözle görünür oldu. Özellikle bilişsel gelişim açısından. Zaten yürüme sürecinde bi durgunlaşmıştı o sıra yürümeye odaklandığını düşündüm doğruymuş. 2 aydır yürüyor son 1 aydır da anlama ve konuşma yetisi çok arttı.

🧿🧿🧿🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 🧡🧡🧡🧡

Ben sahursuz yapamayanlardanim 🤭 sahura kalkarım illa ama bu sene nolacak bilemiyorum..simdiden telasina girdim. hazirligim da yok.buzlukta var biseyler ama borek sarma koftr vs atabilseydim iyi olacakti ama elim degmedi.bu kiz bu ara cok zorluyor. Bugun hiic durmadi 😑gunduz uykusu yok gibi.sallarsam uyuyor sallamazsam uyanıyor..tam uyuyor Ali bi ses yapiyor tık uyanıyor😑
Bende sahursuz yapamayanlardanım. Sahura kalkmadan oruç tuttuğum oldu ama, günü çok zor tamamladim. Midem sırtıma yapışmış gibi geldi. Ben sahurda 2 tane haşlama yumurta yiyorum, bir tabak sebze yemeği. En sonda sütle yulaf yer yatarım, o zaman günum bi nebze iyi geçiyor. Ben pek açlığa dayanabilen biri değilim. Çocukluğumdan beri böyleydi. Ben normal zamanda ağzı pek boş durmayan biriyim. Ama Ramazan'ın tadı bir başka oluyor. İftarda yediğim yemeğin tadını hiçbir zaman bulamadım. Sahur için söylüyorsan börek köfte sarmayı, onlar baya susatir. İftar için diyorsan gün içinde rahatlıkla yaparsın. Ben oruçlu iken ne pisirecegimi sasiririm. Daha çok keyif alırım

Küçük çocuklara çok mecbur kalmadıkça tes yapmiyorlar, özelde devlette. Umutu özele kızı devlete götürdüm. 40 derece ateş kusma ishal. O zamanda dedim Corona olabilirler mi diye, olabilir ama tes yapılmayacak. Çocuklara gereken tedavi uygulanır zaten Corona ilacı veremedigimiz için teste gerek yok demişti. Ateş düşürücüler vitaminler ve serum takviyesi ile iylesme gösteriyor dedi.
Asım'da Corona değildir canım, eğer varsada en hafifi atlatiyirdur inşallah.
bize inat eden ateşe rağmen doktor sil kafandan bu düşünceyi çocuklar bizlerden daha güçlü dedi. Allah'a şükür iylestiler.
pazartesi teste götürün direkt dedi ama ben yarın doktora götüreceğim. dedigin gibi yapmazlar zaten, bosuna sıraya girip risk almaya gerek yok. bugün buranın pazarı hastaneler çok kalabalık o yüzden yarın götüreyim cocuk doktoru bir görsün diyorum
Yaşadıkların için üzgünüm kuzum 😞 çocuğuna covit mi dedi doktor anlamadım iyi misiniz
sagolasin, basit bir soğuk algınlığı diye gittik aile hekimine, burun akintisi geniz akıntısı, bir de vucut agriis var galiba basini kaldıramıyor. simdi boyle oluyor covit ates olmuyor dedi. aferin yazdı pazartesi gecmezse teste götürün cocugu dedi. iki gun önce ayni belirtilerle biri pozitif çıkmış.
D dilzar canım özür dilemeni gerektiren bir durum yok bana göre. Lütfen enerjini düşürme kim için olursa olsun, isterse en yakının bu kişi eşin olsun. Bazen ne kadar konuşursan konuş, kendini anlatamazsin. Anlattıkça da yanlış anlaşılır sin. Suna katılıyorum buraya birşeyden endişe ederek girdiğimizde, olumsuz düşünceler ekstra strese sokuyor. Bunu hemen hemen hepimiz yaşıyoruz. Sırf örnek olsun diye soyliyecegim, covit şüphem var diyerek girdim buraya, çocuklarıma bulaştırma, aynı zamanda hepimizin hastalanma ihtimali beni geriyordu. Bir kaç iyi söze teselliye ihtiyacım vardı. Sevdiğim arkadaşım çocuklardada vardır muhtemelen hafif geçiriyordur dedi. O gün aslında çok stres oldum. Hasta olduğumu unuttum sürekli onları izledim. sırf üzmek için yazıldığını düşünmüyorum. Bizler anneler konduramiyoruz, olumsuz birşeyler duyduğumuzda üzülüyoruz.
Sen bana göre yeterli açıklamayı yaptın, buna rağmen anlaşılmıyor San boşver be canım.
o kadar çok haklısın ki enerjini düşürme derken. bu konudaki huyumu hic sevmiyorum.

canımsın 🥰🥰🥰 ben de seviyorum sizi. Asim sabah bir iyiydi, dedim şükür gecmis, 1 saat sonra yine sümüğü akan, mizmiz Asima dönüştü. bazen cok keyifli, aa iyi diyorum, yarim saat sonra ne oldu bu cocuga diyorum. karadeniz havasi gibi.

Sağlıklı mutlu yılları olsun tatlı kızımızın nice senelere 🥰

Ah adı gibi su gibi dupduru maşallah 🧿 güzel yaşları olsun cherry😍😍😍😍😍

asım kankamiz birlikte yuruyecez✌

çok güzelsiniz herşeyiyle. iyi ki doğmuşsun duru prenses nice sağlıklı mutlu yıllara 😍😘

ooooo ayşe de mi var. yakindir ya yürürler bir ay içinde 🙏 iyi eğlenmişsiniz bu arada😉
Teşekkür ederim kızlar 💜💜

Back
X