2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Arkadaşlar siz haftadan bağımsız soranlara kaç aylıl diyorsunuz? Ben şimdi 20 deyim diye tam yarısı 4,5 diyorum ama bazıları 4 hafta bir ay gibi sayıp 5 diyor hangisi doğru sizce? Yanlış bir bilgi vermeyelim genelde insanlar kaç aylık diye soruyor çünkü

Canım benim, gebeyken hafta hesabı, bebek doğduğunda ay hesabı yapıyor anne Hep şu kadar haftalığım, bebek doğduktan sonra da şu kadar aylık diyor insan Yani gebeyken hafta söylemek garip değil aslında tahmini doğum tarihini söylüyorum ben. O zaman hesap yapabiliyorlar. Oğlum doğdu 2 yasında oldu şu anda soranlara 25 aylık diyorum

Aşı karşıtı olan yok aslında okursanız sadece tetanoz aşısı olmak istemiyoruz bu da tercih doktorlardan daha çok bilecek değiliz

Aynı fikirdeyim sizinle

Aşı karşıtı olan yok aslında okursanız sadece tetanoz aşısı olmak istemiyoruz bu da tercih doktorlardan daha çok bilecek değiliz

Ben de kafama göre konuşmuyorum elbette.. Benim doktorum da kesinlikle vurulmam gerektiğini söyledi.. Tercih meselesi... Ama çocuklar konusundaki aşılardan bahsettim aslında sırası gelmişken.. Bilmiyorum.. Sonuç olarak aşı olmamayı gerektiren bilimsel bir açıklama olsa idi birtane bile doktor aşı ol demezdi bence.. Bu benim fikrim.. Aşı olsanız ya da olmasanız bana ne zararı ya da faydası olabilir ki? Sağ salim bebeklerinizi kucaklarınıza almanızı dilemekten başka ne diyebilirm

Ben aslında hep hafta hesabı yapıyorum da insanlar direkt kaç aylık diye soruyor ondan sormuştum

Inşallah canım. Benimde aynı şekilde enseden başlıyor baş agrım sakaklarim yerinden çıkacak gibi zonkluyor. Tansiyonu bir olcturun dedi doktor ama unuttum .
İnşallah tansiyon değildir canım ya,aslında sağlık ocağı çok yakınımda orda ölçüyorlar tansiyonu ama her gün her gün küçük kızımla gidemem ki yürümüyor daha haftasonu doktor randevum var orada ölçtürücem.eğer yüksek müksek çıkarsa bi tansiyon aleti şart.Allah korusun tansiyon tehlikeli

Çok sağol canım inşallah bi aksilik olmadan atlatırız bu süreci.o zaman bende kullanayım,gerçekten psikolojik olarak sürekli rahatsızım.en azından günde 1 tane falan kullansam daha rahat olucam.kızımda hiç böyle şeyler olmamıştı,oğlumda hem kanama hem kasılma anlamadım bu işi.benimde dışarı çıkan kanama yok ama ara sıra zonkluyor orası.hematom varmış pıhtı oluşturmuş.bi kaç yerde de otuzuncu haftalarda plesenta ayrılıyor diyince sinirlerim bozuldu açıkcası

Aşı işinin içinde, spesifik olarak kendi uzmanlığının yanında aşı ile de ilgilenmiş bir doktor, -bakın aşı karşıtıdır demiyorum asla- bir "gebe"nin bazı aşıları olmasından imtina eder yani pek gönüllü olun demez. Bu mesela benim eşim, kadın doğum uzmanı ve aşı işinde çalışmış yıllarca şimdi beni kesinlikle olmayacaksın diye uyardı. Ben gidip aşı olmam gebe halimle. Oğlumuzu ise fazlası var eksiği yok tüm aşılarını yolculuklarımızı aşı takvimine göre ayarlayarak hepsini özenle takip ederek yaptırdık. Burada uzlaşılması gereken konu şu, bazı gebe bireyler bu tarz yani aşı ile de yakından ilgilenmiş bir hekimle karşılaşıp kişisel kararları ile sadece " gebe"iken benim gibi tetanoz olmayı tercih etmiyorlar. Gebe olmadan önce tetanoz hariç her tür gerekli aşıyı Vurulduk denmesinden kasıt bu. Sadece gebeyken o içeriği almak istememek meselesi. Allah hepimize sağlıklı gebelik ve sağlıklı doğum nasip etsin.

Allah korusun sen moralini bozma kötü senaryolar herbirimiz için söyleniyor insallah hicbirsey olmaz sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize Allah ol dedikten sonra önünde hiçbirsey duramaz ben öyle avutuyorum kendimi

Günaydın
Ben kadın doğumcunun isteği üzerine idrar kültürü verdim salı günü. Sonuçlar bugün çıkacaktı e-nabızdan baktım üreme olmadı yazıyor. Hastaneye gitmeme gerek var mı sizce ? Bu testin sonucu üreme oldu olmadı şeklinde mi çıkıyor? Yoksa daha ayrıntılı bir sonuç verirler mi hastanede?
Üreme olmaması iyi birşey sanırım dimi?
Hava çok soğuk hastaneye gitmek istemiyorum bugün direkt doktorumu arayıp üreme olmamış desem yeterli sanırım

Birde e-nabızda tahlil sonuçlarına bakarken biraz aşağılara indim. Total ve indirekt bilirubin normal aralıkta fakat direkt bilirubin yüksek çıkmış hep tahlillerde doktor sonuçlara bakımca hiçbirşey demedi. Nette sarılık vs yazıyor bunun bebeğe bir zararı olur mu bilgisi olan beni aydınlatsın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…