2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313

Ya bi güruh çıktı vay efendim otizimi tetikliyormuş.. Yalan ya.. Fasa fiso hiçbir bilimsel açıklama, deney, test yok.. Saçmalığın ötesinde bence.. Hele ki çocuklarına yaptırmayan anneleri hiç anlamıyorum... Kızmıkçık,kızıl,difteri..50 yıl önceki hastalık bunların hepsi hortladı.. Hele ki suriyelilerdne sonra hepten battık.. Hala daha aşı yaptırmayan anneler mevcut.. Çocuk felci, menenjit,... Bunların hiçbiri mi korkutmaz bir insanı..?

Kızlar krem ve yağları kullanmaya başladınız mı?
Ben 3. Aydan beri kullaniyorum Doktorum 3.aydan itibaren başlanmasi gerekiyor dedi,ben Lierac kullaniyorum eczane urunu fiyati yuksek ama piyasadaki en cok tavsiye edilen çatlak kremi, jel kokusuz bir urun,trendyolda fiyati eczaneye göre daha uygun şuan icin ben memnunum.

Doğru söylüyorsun, o hastalıklar tekrar hortladı.

Aşı karşıtı değilim. Bebeğim doğunca da inşAllah ona tüm aşılarını yaptıracağım. Ama bu konuda bir sürü doktor dinledim ya biri de birini tutsun vallahi akıl fikir erdiremedim bilime olan inancımı yitirecektim herkes mi kendi kafasına göre yorum yapar en son bi prof 1 doz 5 yıl korur hamile anne yaptırdıysa gerek yok demişti onu referans aldım. Ben gebelikten hemen önce olmuştum aşıyı. Bu yüzden olmadım. Annemle babam doğuda görev yaparken annem kardeşimle benim bütün aşılarımı yaptırmış, komşular hep kızarmış anneme biz yaptırmıyoruz kısır yapıyor bu aşılar soyumuz kuruyacak diye. Neyse bende, eşimde bütün aşılarımızı vurulmuşuz. 5 yıldır sebepsiz yere o kadar uğraştık ki bebeğimiz olsun diye ne testler yaptırdık ne proflara gittik. En son tüp bebekle hamile kaldım hiç bir neden yoktu. Yani elimizde bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey yok ama öyle bir süreçten geçtim ki kafamda deli sorular var. Ha bebeğime yaptırmayacak mıyım yaptıracağım ama sorgulamıyor da değilim.

Çocukla ilgili karşı değil. Hamile iken karşı. Doğumdan sonra istediğin aşıyı yaptır diyor. Ayrıca özellikle kan uyuşmazlığını tetiklediğini ileri sürüyor. mikrobu çok ağırlaştırılmış olsa da su içinde yaşayan canlıları nefessiz bırakma özelliğinde maddeler var. Ve de organları yakabilen maddeler.. Sağlık çalışanı mısınız bilmiyorum ama kendisi eğitimli bir doktor neticede.

Canım bence o aşıyla ilgili değil. Benim de çocukluk aşılarım tam, eşimin ailesi de yaptırmış bir sorun yaşamadık bebek sürecinde..

Ben çocuk felci, menenjit, difteri gibi ölümcül ya da hasar bırakacak hastalıkları başka bir şeyle kıyaslayamıyorum.. Çok kötü sonuçları var.. Evet haklsınız belki bir sebebi aşıdır bebeğinizin olmamasının.. Velev ki öyle.. Bakın yaşıyorsunuz ve bebek bekliyorsunuz değil mi? Çok şükür ki bir bebeğiniz olacak... Aileniz bilinçliymiş ve iyi ki de yaptırmış aşılarınızı..

Aaa ben yaptırdım canım bizimde kan uyuşmazlığı var doktorum bişiy demedi bak şimdi kafama takıldı
Ooyy oyyy ben ne deyiimmm valla farklı fikirler var. Dr umun eşi ile de konuştuk ona da yaptırmamış. Watsaptan tekrar sordum hatta hala mı aynı fikirdesiniz diye. Yaptırmayın dedi.

Bana zararsız olduğunu da bir doktor söyledi .. Hem de çok iyi bir doktor.. Sizin bileceğiniz bir şey... Valla ilk hamileliğmde yaptırdım.. Ve de yaptıracağım da.. Sağlık çalışanı değilim.. Ama doktoruma güveniyorum... Elbette siz de güveniyorsunuz...

Bana söyleyen dr da bulunduğum yerde sayılı dr lardan.. Herkes kendi dr una güvensin o halde ne diyebilirim. İlk hamileliğimde yaptırmadım hiçbirşey de olmadı. Paslı bir çivi batsa zaten hemen yaptırabiliyorsun. Doğum sırasında paslı malzemenin denk gelme ihtimaline karşın bebeğimin hayatını riske atma bana mantıksız geliyor. Bu konuda ona hak veriyorum. Güvenmesem zaten kendimi teslim etmem.

Canım bence o aşıyla ilgili değil. Benim de çocukluk aşılarım tam, eşimin ailesi de yaptırmış bir sorun yaşamadık bebek sürecinde..
Aşı karşıtı değilim ama herkesin aynı yerini etkilemez ilaçlar diye düşünüyorum. Bende vuruldum belki farklı bir etkisi oldu karşıma çıkmayan bilemiyoruz. Bebeklere aşı vurdurmamak bana korkunç geliyor o ayrı..

Evet kuzum aynen erkek teşekkür ederim bizde iyiyiz az önce kontrolden çıktım epey bir ilaçla döndüm. Bende de kasılmalar oldu bir doktora görün istersen. Sizin cinsiyetce belli olmuştur
gözün Aydın canım sağlıkla inşallah hepimiz kucağımıza alalım.doktor erkek demişti değişmedi bizim.inşallah sağ Salim doğar
Teşekkür ederim.normalde tansiyon problemim yok ama nedense bu gebeliğimde ensemden şakaklarıma vuran zonk zonk ağrı oluyor.inşallah tansiyon değildir

@Baharumut18 baharcım merhaba canım,sen nasılsın kanama alanın devam ediyor mu? Bahar çok korkuyorum ben ya,plesentada kanama alanım küçük ama hala orda duruyor.pıhtı oluşturmuş.bebeğim doğmadan plesenta ayrılır diye çok korkuyorum.bunu yaşayanlar varmış aklım çıkıyor progestan kullansam mı acaba doktor gerek yok dedi ama

bebek Çantasi alanlar nelr aldi acaba?
civilin kendi markasi var.fiyat da uygun alan var mi? sirt cantasi?

oy ne kadar soru birikmis kafamda..

özlemişim burayi.. hiç susasım yok
Ben Trendyol'dan smart bag aldım. Başta Kraft almıştım iade ettim beğenmedim onu. Buna bayıldım ama. Kesinlikle tavsiye ederim.

Siyah rengi tükenmiş ama diğer renkleri hala var. Yorumları okuyun derim, fotoğraf yetersiz çünkü.Link

Aşı konusunda hemşire, yenidoğan tetanozu için kesinlikle yaptırmalısınız dedi bana. Kalıcı hasara neden olabiliyormus. Tercih meselesi tabii. Bilgi çoğaldıkça insan tereddute düşüyor. Cidden cehalet mutlulukmus meğer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…