2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Tikkabilla Tikkabilla canım sarılık olan bebek kendini belli ediyor. Gözlerindeki beyaz kısım ve teni sarı olur. Evde bol bol emzirmelisin hatta doğar doğmaz her ağladıgında memeyi teklif et. Gögüslerin yara da olsa ver. Gözümden yaş gele gele verdim sürekli.
Rüyamda bebeği emzirmeyi umutmuşum gece birden bir fırlıyorum, bebek gayet sakin bakınıyor öyle 😄 Hemen alıp sol taraftan emziriyorum önce, sonra sağdan emzireyim derken felaket canım yanıyordu. Benim gerçekte de sağ meme ucum acıyor sanırım ondan 😅

Kızlar bende gittim kontrole bebek 3 kilo olmuş salı gününe kadar doğdu doğdu doğmazsa gel duruma göre suni sancı yada 2 gün daha bekletirmiş inş sezeryan olmaz bu kadar bekledim 38+6 ım şimdi bana dua edin kızlar doğurayım artık çok sıkıldım nts de normal iki sancı vardı bir 90 biri 80 di
Bebek hareketlerini sordum uyuyordur dedi annesi rahat ol dedi suyu vs Her şey normal dedi dün kprkmuştum gerçekten
Hastanem 50 yaşın altında bir refakatçi alıyor neyse ki annem 46 🙂

Selam kızlar bebeğim bugün 6. Günlük oldu🧿 topuk kanı için sağlık ocağına gitmemiz gerekiyordu, gittik sabah biz bebeğimle arabada bekledik eşim içeri girdi hemşireye söyledi zaten telefonda konuşmuştuk geleceğimizi biliyordu sabahtan, içerisi bomboştu, o asm yi böyle göreceğim aklımın ucundan bile geçmezdi 😌 yine de hemşire kanı arabada aldı sağolsun🙏🏻 Sonra kapının önünde evrakları doldurdu bizden bilgileri aldı işimiz bitti🙏🏻 Bi daha 1 ay sonra hepatit b aşısı için gidecekmişiz. Vardiyalı çalışıyoruz ben sizi ararım ona göre gelirsiniz dedi. Korktuğum gibi olmadı şükürler olsun ☺️ Kan alınırken bebişim hiç ağlamadı ama ben salya sümük 😭

Umut lar cok masum ve yakışıklı oluyor evet. Ama her güzelin bir kusuru var derler. Öyle yaramaz oyle gıcıkki anlatsam inanmazsin. Tek ümidim kızim biraz büyüsun kendini koruyabilsin, tek carem o gibi duruyor. Allah saglik versin onlara,ben hüniylede gezerim yapacak bisi yok
Yaaa kurban olurum ben ikisine de 😍
Rabbim hayırlı sağlıklı uzun ömürler nasip etsin hepimizin evlatlarına🧿
Biz de saat 3 te kontrole gidiyoruz bakalım sezeryan için gün alacağız 🙏🏻

Duygusala bağladığından mı korkudan mı ağlıyorsun?

Kızlar geçen kim yazmıştı buraya bir doktorun videoları varmış doğumdan sonra bebek bakımıyla ilgili, Osman mıydı adı neydi hatırlayamadım. Kimdi o?
Osman gönülal canım

Duygusala bağladığından mı korkudan mı ağlıyorsun?

Kızlar geçen kim yazmıştı buraya bir doktorun videoları varmış doğumdan sonra bebek bakımıyla ilgili, Osman mıydı adı neydi hatırlayamadım. Kimdi o?
Osman gönülal. Kim yazmıştı hatırlayamadım ama bende izliyorum teşekkür ederim yazana💓

Sarılık olan bebeğe evde ne yapılıyor mesela? Nelere dikkat etmek lazım? Şimdi malum yanımızda anneler vs olamayacak muhtemelen doğum sonrası, ya anlamazsam ben 😕
İlk başta beslenmesi önemli beş kere çişini yapması lazım en az. Gece beslenmesi yenidoğduğunda çok önemli uyanamazsanız alarm kurup iki üç saatte bir emzirmeniz lazım. Sarılık olursa yüzü ve göz akları sararıyor, bir haftalık sağlık ocağı kontrolünde ebe de anlayabiliyor ilgili biriyse. Her emzirme sonrası ağzına bir çay kaşığı su damlatmamızı önermişti ebe. Bir hafta mama takviyesi vermiştim, sarılık olan bebek uyanıp ememiyor çünkü, baygın gibi yatıyor.ilk haftalarda gece gündüz emmesine dikkat ederseniz yakalanmazsınız inşallah, ben uyuyakalıp emziremiyordum o yüzden olmuştu. Yenidoğan dönemi gece beslenmesi çok önemli sonraki dönem gece emme aralığı uzayabilir.

Rüyamda bebeği emzirmeyi umutmuşum gece birden bir fırlıyorum, bebek gayet sakin bakınıyor öyle 😄 Hemen alıp sol taraftan emziriyorum önce, sonra sağdan emzireyim derken felaket canım yanıyordu. Benim gerçekte de sağ meme ucum acıyor sanırım ondan 😅
Osman gönülal canım

Tikkabilla Tikkabilla canım ben de sarılık olmaması için savaşıyorum sürekli emzirmen gerekiyor benim sütüm geldiği, bebek de emdiği halde korkumuzdan geceleri 30 cc mama verdik ilk 4 gün, 2 gecedir vermiyorum bebeğim uyanıyor gece diye. Uyanmasa bile tel alarmını kuruyorum zorla bebeği uyandırıp emziriyorum uyanması için de altını açıyorum.

Dünden beri ishalim ve midem bulanıyor kızlar doktoru aradım gel serum takalım acile gitmeni tavsiye etmem dedi.
Eşim şu an uzakta yarın sabah kontrolüm var zaten bebek için riski yoksa sabah geliyim dedim tamam bol sıvı al , patates vs ye dedi. Niye böyle olduki ya durup dururken farklı birşey de yemedim yatak döşek yatıyorum hiç halim yok😔

Benimki de beni sinir etmek için hep kızımla ben deyip duruyor. Biz iki kişi, sen tek falan diyor. 😂😂 Dedim yavrucum ne kadar çabalarsan çabala annenin yerini alamazsın 😅 kızlar babaya düşkün oluyor ama diyor. Evet dedim ilk seneler öyle. 😂
Ayy bunların demekki hepsi aynı ; biz aşk yaşayacağız kızımla sen izlersin falan modunda benimkide :))) hep baba kız mevzusu her akşam 🤣🤣🥰🥰🥰 gerçi ben sorun çıkartmayı düşünmüyorum bir arkadaşım tembihledi taktik çok iyi ; babası bu sana çok düşkün ille de seni istiyorrr deyip her türlü desteği gönül rızasıyla yaptırıyomuş 😂😂 benimsedim bu stratejiyi 👍👍

Dünden beri ishalim ve midem bulanıyor kızlar doktoru aradım gel serum takalım acile gitmeni tavsiye etmem dedi.
Eşim şu an uzakta yarın sabah kontrolüm var zaten bebek için riski yoksa sabah geliyim dedim tamam bol sıvı al , patates vs ye dedi. Niye böyle olduki ya durup dururken farklı birşey de yemedim yatak döşek yatıyorum hiç halim yok😔

Doğum belirtisi diye duydum bunları daha önce. Açılma falan olduğu zamanda bulantı oluyormuş. Onunla mı ilgili acaba

Back
X