2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Önemli olan tabi ki sağlıkla kavuşabilmek, sezeryan normal zorluğu eş değerde, o kolay bu zor diye bir ayrım yapılmamalı,doktora güvenilmeli ama ülkemizde doktorlar daha çok sezeryan yanlısı, bana ısrarla kısa boylusun normal zor diyor, o kadar çok kısa boylusun vurgusu yaptı ki kendimi kısa boylu olarak kabullendim oysa 165im. Uzun boylu değilim ama kısa da değilim,başka bir bahane sunsaydı daha kolay anlardım. Sırf bu yüzden 40 teyken doktor değiştiricem, belki yine sezeryan olacak ama güven veren bir doktorla devam etmek istiyorum.
hakikaten bahane sunmuş yani. boyla ne alakasi var yahu. 155im ben o zaman hiç doğuramam lazımdı. hakkinda ne hayırlısıysa o olsun inşallah

Evet çok kötü olur boğazın vs. İnşallah canım benim 🙏

Benim de öyle baş aşağı döndü ama sağ taraftan vazgeçemedi bizim kız. Artık son dönemler zaten canım, bu ağrılar vs çok normal tabi. Az kaldı, az daha sabır. Hepsi bitecek inşallah 🙏

Ya yürüsün gitsin bu boy soran doktorlar. Benim annem 149.😂 Kadın 3 çocuğuda normal çıkarmış. 😅

Gerisi de başka şeylerle uğraşıyor herhalde 😅

Sanki 32 haftalık. 😂 İlkokul çağına gelince çıkartıyım istersen deseydin 😂

Bende öyle valla. 🤦‍♀️ Yatmak için ayrı, kalkmak için ayrı mücadele veriyorum 😂😂
Kocam dun resmimi cekmis ben farkinda olmadan taniyamadim kendimi göbegim nasil buyumus benim hep karnim kucuktu ama bu hafta sanki epey buyudu yurumemlede dalga geciyor diyo agir agir😄 valla herseyim degisti kalkamiyorum oturamiyorum yatinca pozisyon bulamiyorum sanki karnim yirtilicak birde cok kiloda almadim 12 kilo en fazla aldim elalem 25 kilo aliyor ben bu halde artik vucudumu zor tasiyorum🙄

Ben de aynı şeyleri düşünüyorum . Sonuçta rabbim fizyolojik olarak doğuma müsait yaratmış bedenlerimizi .Benim doktorum un sunduğu tek sebep tüp bebek olması. Herkesin amacı zaten sağlıkla kucağına almak.normal doğuma engel bir durum olsa seve seve kabul ederim süreci sezeryan diye kabullenip devam ederim . Ama dediğim gibi benimkinin sunduğu tek sebep tüp bebek olması .Hayırlısı bakalım , dediğin gibi herkesin doğumu gönlünce kolay ve güzel olsun inşallah 🤲🏻
Tabiki Rabbim fizyolojik olarak doğuma uygun yaratmış ama yaşayışımız ve beslenişimiz bize uygun olmadığından sorunlar kat kat fazla çıkabiliyor. Fıtratımıza ayrıkı yaşıyoruz. Doğal beslenmiyoruz. Doğayla içiçe ve hareket halinde değiliz. VS VS ben bundan bahsettim . Bu yüzden diretmemek lazım dedim.Genel olarak yazdım. Sizin sürecinizi bilmiyorum.

Kizlar merhaba.
mafoluyorum bu kasik midir cati midir yani alt karindan komple tum bolge agrisindan mafoluyorum. Adim atarken bile elimle tutuyorum orami ki acimasin..

besikler de hala gelmedi firmalar sevkiyat yapmiyormus.
nerde yatiricam bebegi, hastaneden neyin icinde cikaricam..
cantasina nasilkiyafwt koymak lazim. Bi tulum koydum icine bi tane atlet yeter mi. Bilmiyorum zaten virus belasi var. Her sey gozumde buyuyor

sizler nasilsiniz...

bi tabak yemek icin bile esime anneme kac kere soyluyorum.. ne kadar zormus,Allah herkesin yardimcisi olsun..

cuma gidicem insallah doguma herhalde gun verir.37+0 olucam.. gitmeye de cekiniyorum da digunca daha fena.hastane ortami, topuk kani vs...

ALLAHA EMANET OLALIM INSALLAH..

hakikaten bahane sunmuş yani. boyla ne alakasi var yahu. 155im ben o zaman hiç doğuramam lazımdı. hakkinda ne hayırlısıysa o olsun inşallah
165 boy orta boy ne kisasindan bahsetmis doktor sacmalamis benim arkadasim epey kiss boylu boyu 150 dir en fazla iki cocugunuda normal dogurdu yuh diyorum senin doktorun ugrasmak istemiyor bence.

Ya senin çatı muayenesi nasıl geçti? Acı duydun mu hiç? Ben kastığım için çok acıyordu ilk 3 ay alttan ultrasonla bakılıyor ya.. Mesela o ultrason aletiyle karşılaştırdığında daha mı kötü?
Onun gibi aslında. Bir tık daha yıkarıya doğru çıkıyor

Beklentisi o yönde herhalde 🤣 dedim zaten bi haftası kaldı hacı 😅
Bizimki de doğsun sevelim diye bekliyor ama kim bilir ne kadarlıkken görecek 😂
Amiin
Kurbanlik koyun gibiyiz 😀 ya kesilcez ya kesilcez. :bicak:
Kız belki kesilmeyiz 😅
Kocam dun resmimi cekmis ben farkinda olmadan taniyamadim kendimi göbegim nasil buyumus benim hep karnim kucuktu ama bu hafta sanki epey buyudu yurumemlede dalga geciyor diyo agir agir😄 valla herseyim degisti kalkamiyorum oturamiyorum yatinca pozisyon bulamiyorum sanki karnim yirtilicak birde cok kiloda almadim 12 kilo en fazla aldim elalem 25 kilo aliyor ben bu halde artik vucudumu zor tasiyorum🙄
Off benimki de saçma sapan resimlerimi çekip duruyor. Bende 11 kilo aldım, 3 kilosu gıdıya gitmiş gibi. 🤦‍♀️ Doğumdan sonra bu gıdı işine çare bulmam lazım 😅 sorma yengem 30 kilo aldı 15 dakikada doğurdu çıktı. Fıldır fıldır geziyordu hep bir de. 😂😂
Kizlar merhaba.
mafoluyorum bu kasik midir cati midir yani alt karindan komple tum bolge agrisindan mafoluyorum. Adim atarken bile elimle tutuyorum orami ki acimasin..

cantasina nasilkiyafwt koymak lazim. Bi tulum koydum icine bi tane atlet yeter mi. Bilmiyorum zaten virus belasi var. Her sey gozumde buyuyor

sizler nasilsiniz...

bi tabak yemek icin bile esime anneme kac kere soyluyorum.. ne kadar zormus,Allah herkesin yardimcisi olsun..

cuma gidicem insallah doguma herhalde gun verir.37+0 olucam.. gitmeye de cekiniyorum da digunca daha fena.hastane ortami, topuk kani vs...

Canım çok normal artık bu ağrılar. Vücut kendini doğuma hazırlıyor. Eşyaları keşke şimdiye kadar tamamlasaydınız, kötü olmuş bu. Herkes doğumu ve doğumdan sonrasını düşünüyor. Herkes endişeli ama yapacak birşey yok malesef. 🤷‍♀️ Hayırlı zamanda sağlıkla gelsinlerde önemli olan o.

Bizimki de doğsun sevelim diye bekliyor ama kim bilir ne kadarlıkken görecek 😂

Kız belki kesilmeyiz 😅

Off benimki de saçma sapan resimlerimi çekip duruyor. Bende 11 kilo aldım, 3 kilosu gıdıya gitmiş gibi. 🤦‍♀️ Doğumdan sonra bu gıdı işine çare bulmam lazım 😅 sorma yengem 30 kilo aldı 15 dakikada doğurdu çıktı. Fıldır fıldır geziyordu hep bir de. 😂😂

Canım çok normal artık bu ağrılar. Vücut kendini doğuma hazırlıyor. Eşyaları keşke şimdiye kadar tamamlasaydınız, kötü olmuş bu. Herkes doğumu ve doğumdan sonrasını düşünüyor. Herkes endişeli ama yapacak birşey yok malesef. 🤷‍♀️ Hayırlı zamanda sağlıkla gelsinlerde önemli olan o.
Norml dogum da olsa alttan kesilcez kiz %90 😀 kacis yok kandrma kendini

Ya senin çatı muayenesi nasıl geçti? Acı duydun mu hiç? Ben kastığım için çok acıyordu ilk 3 ay alttan ultrasonla bakılıyor ya.. Mesela o ultrason aletiyle karşılaştırdığında daha mı kötü?
Ayy hiç korkma bende alttan muayeneden çok korkuyordum 24. Haftada da kanamadan gittiğimde alttan muayenede o kadar kötü oldum ki en büyük korkumdu sırf Çatı muayenesi olabileyim diye eşimle 8 ay sonra birlikte olduk ve çatı muayenesi hiç korktuğum gibi olmadı doktor rahat bırak kendini dedi bende gözümü kapadım başka şeyler düşündüm hemencecik bitti hiç acımadı

Kizlar merhaba.

sizler nasilsiniz...

Bebege fazla zibin ve kiyafet koy cok lazim oluyormus ben iki tane hastane cikisi birde yedek alt ust ,corap, 4 tane citcitli badi koydum bezi islak mendili pisik kremleri emzi biberon salya bezi vs..bunlar acil ihtiyaclar kendinede bol ped ic camasiri fazla pijama gögus pedi ve emzirma makinasi gogus ucu kremide lazim olucak, kendinide bunaltma hepimizin son zamanlari canimiz burnumuzdw bu virus olayida sinirlerimizi bozdu insallah gececek..🙏

Ayy hiç korkma bende alttan muayeneden çok korkuyordum 24. Haftada da kanamadan gittiğimde alttan muayenede o kadar kötü oldum ki en büyük korkumdu sırf Çatı muayenesi olabileyim diye eşimle 8 ay sonra birlikte olduk ve çatı muayenesi hiç korktuğum gibi olmadı doktor rahat bırak kendini dedi bende gözümü kapadım başka şeyler düşündüm hemencecik bitti hiç acımadı
Ay inşallah benim de kolay geçer.

Bana ultrason jeliyle baktı hiç ağrı olmuyor derin nefes al oraya odaklanma

Önemli olan tabi ki sağlıkla kavuşabilmek, sezeryan normal zorluğu eş değerde, o kolay bu zor diye bir ayrım yapılmamalı,doktora güvenilmeli ama ülkemizde doktorlar daha çok sezeryan yanlısı, bana ısrarla kısa boylusun normal zor diyor, o kadar çok kısa boylusun vurgusu yaptı ki kendimi kısa boylu olarak kabullendim oysa 165im. Uzun boylu değilim ama kısa da değilim,başka bir bahane sunsaydı daha kolay anlardım. Sırf bu yüzden 40 teyken doktor değiştiricem, belki yine sezeryan olacak ama güven veren bir doktorla devam etmek istiyorum.
kesinlikle aynı fikirdeyim
Bizim ülkemizdeki hekimler malesef normal olanı kendi konforlaro bozulacağı için tercih etmiyorlar; ben sırf bu yüzden özellikle normal doğum yanlısı hekim arayıp seçtim; normal olacak diye diretmem asla ama bu hekimim bana sezaryen gerekli dediğindede asla kuşku duymam. O nedenle hekim konusu ve ne yazık ki yanlış yönlendirmeleri önemli 🙄👍

Back
X