2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Aynen canım söyleyeceğim bir şekilde. Ben hiç bir zaman rahat bir insan olmadım bu konularda. Daha doğrusu bazı sınırlarım var ve o sınırı kimse aşsın yüz göz olalım istemiyorum. Bir tanıdığım açıp memesini benim yanımda emzirince de rahatsız oluyorum mesela. Denk geldim çok. Mahremiyet benim için çok önemli.
Aynen dediğin gibi yalnızca senin nasıl hissettiğin değil, o durumda karşındakinin de rahatsız olabileceğini düşünmek gerek.

Kızlar demin görümcem (böyle deyince de tuhaf oluyor 🙄) eşime mesaj yazmış. Bebek doğunca size geleyim, geceleri falan bebek uyumaz yardım ederim diye.. İyi niyetinden yüzde yüz eminim ona hiçbir şey diyemem ama keşke bana yazsaydı. Kaldı ki ben doğumdan sonra eve kimseyi sokmayı düşünmüyorum aileler dahil.. Hem biz hastane ortamından gelmiş olacağız hem de kimsenin izolasyonuna güvenemiyorum, dışarı çıkıyorlar çünkü.. Bu arada görümcem bekar, bebek bakma deneyimi de yok hani.. Birini alacak olsam zaten ya annemi ya kayınvalidemi alırdım eve kalmaya.. Ben ziyaret için bile istemiyorum. Eşime de dedim ben hastane sonrasında bir süre eve kimse gelsin istemiyorum diye.. Yorum yapmadı, ablasına ne dedi bilmiyorum.
Ve bu arada aritmi problemim var benim çocukluğumdan beri, zaten burada da konuşmuştuk, holter vs taktırdım hamilelikte zorladığı için.. Dün bir doktor tvde virüsün aritmi problemi olanlarda da riskli olduğunu söyledi 😕 Dünden beri canım sıkkın zaten bu konuda, öyle olunca daha bir temkinli olmam gerekiyor. Ne yapacağım, kimseyi de kırmak istemiyorum. Kendi anne babama gelmeyin derim, kırılsalar bile unutulur gider ama eş ailesine nasıl denir bilemedim.
Aynı sıkıntı bendede var biliyorsunuz kv.ve görümcemin kızı geçen hafta virüsten korkup geldiler ve doğuma kadar bursalar hatta belki sonrasında da bu yetmiyormuş gibi görümcem de doğuma gelmek istiyor ist.gelicek ve yoğun bir plazada çalışıyor toplu taşıma ile gidip geliyor nasıl düşünmeden böyle birşeyi teklif esiyorlar anlamıyorum ve burda bana bir yardımı faydası olmayacak sadece meraktan bebeği görmek istediği için eşimle de konuştuk o zaman ki duruma göre abla ortalık baya karışık falan desi ama anlayana..kendi sıkıntılarımız yetmiyor bi de son zamanlarımızda dert ettiğimiz şeylere bak.çok kızıyorum insanların bencilliğine😈
Ya kızlar bu diyeceğim garip mi gelir bilmiyorum. Şimdi bebeği bol bol emzireceğiz inşallah tabi, ben yanımda biri varken emzirme fikrine sıcak bakamıyorum ya😖 özel yerleri gösterememe durumumu bilir bir kısmınız eşimin bile görmediği yerlerden😀 Yani ben hiç hoşlanmıyorum böyle şeylerden. Eşim sorun değil de kv mesela ben hep mesafemi korudum onlara karşı. Şimdi açıp mememi onların yanında istemiyorum böyle şeyler. Ay bilemedim ya düşündükçe daralma geliyor. Kendi annem de yanımda olacak hadi o da neyse annem sonuçta zamanında her tarafımı gördü. Ama başkası varken açamam sağımı solumu gerilirim gibi geliyor😪😓
Canım ben ilk kızımda emzireceğim zaman hep aldım odasına geçtim olasındaysak kendi odama geçip onların yanında emzirmek istemediğimi hissettirdim eşime se söylemiştim illa ki yanımda oldukları zamanda eşim hadi biz çıkarımda rahatca emzir diyordu.sen biraz tavrını belli et birazda eşinden yardım istersen sıkıntı olmaz inş.

Ay kızlar benim gibi düşünenlerin olması beni rahatlattı gerçekten. Paylaşmaya bile tereddüt etmiştim burada. Sağolun valla🤤 Böyle şeyleri de açıkça sanırım söylemek lazım. Ne diye kendimize dert ediyoruz bilmiyorum her şeyi aslında. Gerekirse patavatsız olacaksın valla. Mecbur değilim mememi herkese göstermeye. Hastanede zaten bir kişi olacak yanımızda muhtemelen. Eşim olursa sıkıntı yok. Kendi anneme de söylerim açıkça anlar o sıkıntı yapmaz. Kv de yanımdayken emzirmem gerekirse sizi dışarı alabilir miyiz derim artık 😐
Ya canm bi kadin yanında olsa tabi iyi bi de tecrubeliyse tabiki. Ama illa gerek yok bence tek ve ailesi flan gelemeyeler dahi oluyor bizde öyle olabilirdik sonuçta. Ve ben söyle düşünüyorum ne kadar korkmadan ilk hastahane ve 1 haftalık süreci atlatırsak korkmadan bence sonrası gayet güzel gelir. Ama birinin yardımı olursa bence sürekli bi yardim bekleyeceğiz aman nasıl yapalım flan bence herşeyi ilk bile olsa kendimiz yenmeliyiz

Kızlar ben sezeryan ile dün doğum yaptim ve dünden beri hiç uyumadım bebek emmiyor refleks yok bugün biraz mama verebildik zar zor dün migdeside yıkandı amniyon yutmuş moralim çok bozuk sürekli uyuyor kan şekerde iyi çıkıyordu bugün biraz toparladı sanki ama çok uyuması beni korkutuyor kakasini çişini yaptı çok sukur.. lütfen dua edin hemen toparladı çıkalım hastaneden

Aynı sıkıntı bendede var biliyorsunuz kv.ve görümcemin kızı geçen hafta virüsten korkup geldiler ve doğuma kadar bursalar hatta belki sonrasında da bu yetmiyormuş gibi görümcem de doğuma gelmek istiyor ist.gelicek ve yoğun bir plazada çalışıyor toplu taşıma ile gidip geliyor nasıl düşünmeden böyle birşeyi teklif esiyorlar anlamıyorum ve burda bana bir yardımı faydası olmayacak sadece meraktan bebeği görmek istediği için eşimle de konuştuk o zaman ki duruma göre abla ortalık baya karışık falan desi ama anlayana..kendi sıkıntılarımız yetmiyor bi de son zamanlarımızda dert ettiğimiz şeylere bak.çok kızıyorum insanların bencilliğine😈

Canım ben ilk kızımda emzireceğim zaman hep aldım odasına geçtim olasındaysak kendi odama geçip onların yanında emzirmek istemediğimi hissettirdim eşime se söylemiştim illa ki yanımda oldukları zamanda eşim hadi biz çıkarımda rahatca emzir diyordu.sen biraz tavrını belli et birazda eşinden yardım istersen sıkıntı olmaz inş.
Aynen canım öyle yaparım artık. Ben zaten sürekli başımda biri olsun istemiyorum. Bebeğimle yalnız başıma rahatça iletişim kurayım istiyorum. İlk günler elbet gerekli birisi. Çok acemi olacağım. Ama sınırı var işte dediğim gibi.

Ya canm bi kadin yanında olsa tabi iyi bi de tecrubeliyse tabiki. Ama illa gerek yok bence tek ve ailesi flan gelemeyeler dahi oluyor bizde öyle olabilirdik sonuçta. Ve ben söyle düşünüyorum ne kadar korkmadan ilk hastahane ve 1 haftalık süreci atlatırsak korkmadan bence sonrası gayet güzel gelir. Ama birinin yardımı olursa bence sürekli bi yardim bekleyeceğiz aman nasıl yapalım flan bence herşeyi ilk bile olsa kendimiz yenmeliyiz
Kesinlikle katılıyorum. Çoğu şeyi iç güdüsel olarak yapabiliriz diye düşünüyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin orası ayrı. İhtiyaç anında yardım etsinler. Biraz kaba olacak ama b*kunu çıkarmamak lazım😁

Kızlar ben sezeryan ile dün doğum yaptim ve dünden beri hiç uyumadım bebek emmiyor refleks yok bugün biraz mama verebildik zar zor dün migdeside yıkandı amniyon yutmuş moralim çok bozuk sürekli uyuyor kan şekerde iyi çıkıyordu bugün biraz toparladı sanki ama çok uyuması beni korkutuyor kakasini çişini yaptı çok sukur.. lütfen dua edin hemen toparladı çıkalım hastaneden
Canım geçmiş olsun inş tez zaman da toparlar çıkarsınz

Hayırlı olsun cnm ; Allah tez zamanda şifasını versin üzme kendini stres yapma bir çok bebekte aynı durumlar oluyor; sağ salim kucağına almışsın bunlar da geçecek elbet🙏🏻🙏🏻🙏🏻🥰

Kesinlikle katılıyorum. Çoğu şeyi iç güdüsel olarak yapabiliriz diye düşünüyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin orası ayrı. İhtiyaç anında yardım etsinler. Biraz kaba olacak ama b*kunu çıkarmamak lazım😁
Tabiki yorgunlugumda uykusuz kaldigimda iyi olacak tabi o bakar ben az da olsa yatarım ama ben alıştırmak istemiyorum öyle uykusuz bile olsam. Kendi istediği gbi yapacak herşeyi biliyorum ben bisey vermek istemesem gizlice verir flan en sınır olduğum şey ki yapar da yani net

Canım inşallah en kısa zamanda toparlar bebeğin🙏🏻🙏🏻 kıyamam ben ona ya🥰 kimi bebek çok uyur canım doktorun da aksi bir şey söylemiyorsa endişelenme. Uyandırıp beslenen gereken zamanlarda besle mutlaka.

Tabiki yorgunlugumda uykusuz kaldigimda iyi olacak tabi o bakar ben az da olsa yatarım ama ben alıştırmak istemiyorum öyle uykusuz bile olsam. Kendi istediği gbi yapacak herşeyi biliyorum ben bisey vermek istemesem gizlice verir flan en sınır olduğum şey ki yapar da yani net
Yapılması gereken sanırım şu. Bebek uyuduğu zaman biz de uyuyacağız, uyanınca uyanacağız. Böylece birinin bakmasına gerek olmayacak. En büyük hata herhalde bebek uyurken temizlik ve yemek yapmaya çalışmak. En azından ilk zamanlar bebek çok sık emerken bunu uygulamak. Kv yardım etmek istiyorsa yemek yapıp getirebilir mesela.

merhabalar herkese. ikinci gebeligimi yasiyorum ve nacizanebir tavsiye vermek istedim. ilk başlarda meme terbiye olmadığı için süt salınımı fazla olur. hatta o süreçte göğüs pedi kullanılır. göğüs pompası alanlar olmuştur. bende de philipsin var çalışan biri olduğum için almistim. ancak mochi göğüs pompası diye birşey var ki ilk gebeligimde tr ye yeni gelmişti almayıp sadece takip ettim. bebeği emzirirken diğer gogsunuzden süt akar bunun ziyan olmaması için ya da elektrolitle sagim yaparken ya da ev işlerinizle kendinizle ilgilenirken kullanabileceğiniz bir urun. bugün elime ulaştı benimki 😊 sütleri depolayıp buzluğa atın derim kaçamak zamanları için bile iyi oluyor. bi de bebek ürünlerinde hangisi iyidir sağlığa zararsızdır diye ilk oglumdan beri takip ettiğim bir sayfa var instada mühendisinoglu diye onu da siddetle tavsiye ederim.

Yapılması gereken sanırım şu. Bebek uyuduğu zaman biz de uyuyacağız, uyanınca uyanacağız. Böylece birinin bakmasına gerek olmayacak. En büyük hata herhalde bebek uyurken temizlik ve yemek yapmaya çalışmak. En azından ilk zamanlar bebek çok sık emerken bunu uygulamak. Kv yardım etmek istiyorsa yemek yapıp getirebilir mesela.
Hayaller... Hayatlar... İnşallah Gönlünüze göre mışıl mışıl uyuyan bebekleriniz olur. Büyük 5 yasında küçük 3,kesintisiz bir gece uyumayalı 5 sene oldu.bir 3 sene daha böyle gider benim. Sağlık olsun da bünye alışıyor.

Ay normalde sanki doğru dürüst yemek yapmiyo ki ha ben ilk düşük riski yaşadığımda yaptı yatmak zorunda kaldım. Bi de 30.cu haftamda erken doğum olur dediler risk vardı hastahanede yattım evde yattığımda yaptı bi tane eşim de sevmez öyle de bisey de diyemiyodu. Dün ben yaptım missss gbi oldu sofra. Doğur da işleri sen yap diye gözüme bakıyo kadın resmen. Bayadır evi süpürüyor ya kendi 7 haftadır hep o yaptı. Gözüne battı daha ben tuvaleti banyoyu camaken var bizim viledayla orayı flan ben yaptm toz bendeydi evi silmek bazen yapardı daha o halde dogurmami iş yapmam için dört gözle bekliyo resmen

Aslında Çatı ile alakalı o zor doğmlar bebeğin kilosuyla alakalı değil diye düşünüyorum. Ama tabi doktorun daha iyi bilir biz ne desek boş 🥰

Maşallah canm herşeyin güzel olmasına sevindim🥰

Maşallah canımm herşeyi çok güzel sağlıkla büyüt inşallah🥰❤️

Yok canım ilki sezeryan oldu benm ama sezeryan sonrası çok çektm hemoroidden .
Yine doğum sonrası aynı sıkıntıyı çekmemek için önlem almak istiyorum.

canm bende çok güzl yapardm elimin ayarı kaçtı bi ara. Ordan beri ölçüyle yapıyorum.
1 bardak pirinç e 1,5 su bardağı sıcak su koyuyorm en kısık ateşte pişiriyorum.
Pirinci bol su ile yıkamak çok iyi oluyor. Bir de suyunu koymadan güzelce kavurmak gerekiyor.
Pişince de kapağı kapalı 10dk dinlensin mis gibi oluyor. Bizim genelde ölçümüz 2 bardak pirinç 3 bardak su.
Vala girdik bi yola bakalim darisi basiniza insallah canim 😊

Back
X