Allah rahmet eylesin inşallah canım.

Yurt dışına gitmek konusunda da bizim bir düzenimiz işimiz gücümüz var ama çocuklarım için isterdim açıkcası. Biz zorlansak da onların geleceği için yapabileceğim en iyi şey olurdu. Bizler iş güç, ev, araba sahibi olduk bir şekilde. Ama çocuklarımızın işleri gün geçtikçe zorlaşıyor. gelecek ve geçim kaygısı yaşamayacağın bir ülkeye gidebileceksen bence gidilir. Adam temizlik yapıyor Almanya da mesela herşeyi var yani yaptığı her işten kazandığı gelirle bizlerden güzel ve refah içinde yaşıyorlar. Komşumuz taşındı seneler önce Almanyada kız lisedeydi. Ortalama bir öğrenciydi sayısal dersleri zayıftı ama çalışıyordu elinden geldiğince.oraya gitti şuan ekonomi mühendisi oldu, dünyada gezmediği ülke kalmadı. Kazandığı parayı söylemeye gerek yok. Burda olsa sıradan bir mühendisliği ancak kazanır sonra asgari ücretle tanıdık vasıtasıyla biyerlere girmeye çalışırdı. Her gencin bir meslek sahibi olması gibi bir politikaları var adamların. Bize ne kadar uzak değil mi.? Eşimin kuzeni lisedeydi üniversiteye gitmedi Mercedes in fabrikasının sınavlarına girdi şuan orda başladı okumaya hem okuyor hem meslek öğreniyor. Bunları düşününce bizler erkenden başlıyoruz özel ders, kurs, özel okul çocuklarımız eziyet çekiyor bir sürü. Gideceğin ülke de çok önemli, eğitim, iş vs konusunda.
Yaptım kız basitmiş. Hesap bilgilerine boyunu kilonu yazıyorsun otomatik çıkıyor aşağı