Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım TV nin artıları eksileri var.ve tabi ki eksileri fazla.artisi su ki cocugun dikkat suresini arttırıyor.mesela 2 yas bir cocugun dikkatini bir nesneye 6 7 dakika sabitlemesi pek mümkün degilken bu sureyi biraz arttırıyor.ama iste anne eger bu durumu kullanirsa git gide dikkat vermekten cok hipnoz gibi birseye dönüşüyor.cocuk sadece alıyor ama vermiyir.yani anladigini anlatamiyor.ve iletisimi zayıf kalıyor.duyusal olarak geriliyor.Tv bu kadar etkili mi yaa?? Bizimki tv yi hiç bilmiyor ama telefon maalesef bazen elinde oluyor. Kilitli veriyorum ama kamera falan kilitliyken açılıyor onu karıştırıyor. Onu da görüntülü konuşmalardan öğrendi. Annemlerle konuşturuyorum çok özlüyorlar. İnteraktif olduğu için tv gibi tehlikeli gelmiyordu bana ama siz böyle deyince de bilemedim. Telefonda konuştuklarını tanıyor. Hatta telefonun adı dede. Yine de zararlı oluyor mudur bilemedim
Her çocuğun mizacı farklı oluyor. Tracy hogg un kitabında bundan da söz ediyor. Karakter doğuştan geliyor değişmiyor ama ona karakterine uygun yaklaşımlarda bulunulabiliyor. Mesela çekingen bir çocuğu hadi arkadaşlarınla oyna bak onlar senin arkadaşın dememek lazımmış ve sürekli anne yanında eşlik halinde oynatmak lazımmış alışması 6 ay kadar sürebilir yazıyorduipek tamamen hareketli bebek e uyuyor bahçede her gördüğü topu almak istiyor büyüklerin oyununu bozuyoruz sürekli
aynı anda 2-3 tanesini kucaklamak istiyor dediği olmazsa kriz çıkıyor. Bu anlara fırsat vermeden müdahale etmek gerekiyormuş. Ben de top görünce yön değiştiriyorum artık. Bu arada tesadüfki sitede aynı gün doğmuş ikiz kızlar var. Şimdilik arkadaş arkadaş diyorum pek bişey anlamıyor ama büyüyünce güzel oynarlar inşallah
Bu da bence karakterle ilgili ipek de hiç böyle bir huy yok. Biz babasıyla sarılıyoruz napıcak diye gülüyor sonra onu da alıyoruz aramıza sevindiril oluyor![]()
Ayy nasil sasirmisimarel degil civanbu uyku problemini çözmek lazım şekerparem. yoksa tüm döngü etkileniyor. sen uykunu almazsan ne erva ya ne aliye ne kendine eşine eve imkansız yetişemezsin. uykuyu hedef al canim. benimde aklımda uygun zamanı kolluyorum✌
Ne güzel dedin agzi laf dolu diye. Bende öyle düşünüyorumYa çabası var kuzum aslında şapka der gibi mesela dıgıdık diyor at sesikedi falan dedi ama tekrar etmiyor ağzı laf dolu aslında bık bık konuşmaya başlasa başıma patates bağlar gezerim gibi geliyor
Ay sorma annem öpmesin eşim öpmesin sarılmasınlar ben babasına sarılmayım onu da kıskanıyor konuşmayalıma bile geliyor bazenbende sen öp o zaman diyorum oda yok o zaman diğerleri ile sevgi yumağına devam
![]()
Gec yürümesi daha bile iyi galiba.dusmesi az olur.yani insAllah az oluyordur. Erva cok dusuyor.hic kontrollü degil.keske bu kadar gözü kara olmasaYok zorlamıyorum zaten iyice soğumasın diye bi ara hiç gitmiyordu o size yazdığımda onu aştık artık dışarı çıkarız yavaş yavaş gelişir hiç acelem yok dert de etmiyorum açıkçası 14 15 tr yürüsün nolacak ki yetişir elbet diğerlerinedötü azcık ağır bi de çok tedbirli dediğin gibi düşecek gibi olması bile onu çok korkutuyor
hayırlısı ya
Biz acele ediyoruz çocuklar normal de biz değiliz işte![]()
kapalı telefonla Asimcik da oynuyor dünürüm, çok renkli hareketli videolar etkiliyor diye biliyorum ben, daha iyi bilenler söyler. şu anda mesela tv açık oyle geziniyor, bakmıyor hic.Tv bu kadar etkili mi yaa?? Bizimki tv yi hiç bilmiyor ama telefon maalesef bazen elinde oluyor. Kilitli veriyorum ama kamera falan kilitliyken açılıyor onu karıştırıyor. Onu da görüntülü konuşmalardan öğrendi. Annemlerle konuşturuyorum çok özlüyorlar. İnteraktif olduğu için tv gibi tehlikeli gelmiyordu bana ama siz böyle deyince de bilemedim. Telefonda konuştuklarını tanıyor. Hatta telefonun adı dede. Yine de zararlı oluyor mudur bilemedim
Her çocuğun mizacı farklı oluyor. Tracy hogg un kitabında bundan da söz ediyor. Karakter doğuştan geliyor değişmiyor ama ona karakterine uygun yaklaşımlarda bulunulabiliyor. Mesela çekingen bir çocuğu hadi arkadaşlarınla oyna bak onlar senin arkadaşın dememek lazımmış ve sürekli anne yanında eşlik halinde oynatmak lazımmış alışması 6 ay kadar sürebilir yazıyorduipek tamamen hareketli bebek e uyuyor bahçede her gördüğü topu almak istiyor büyüklerin oyununu bozuyoruz sürekli
aynı anda 2-3 tanesini kucaklamak istiyor dediği olmazsa kriz çıkıyor. Bu anlara fırsat vermeden müdahale etmek gerekiyormuş. Ben de top görünce yön değiştiriyorum artık. Bu arada tesadüfki sitede aynı gün doğmuş ikiz kızlar var. Şimdilik arkadaş arkadaş diyorum pek bişey anlamıyor ama büyüyünce güzel oynarlar inşallah
Bu da bence karakterle ilgili ipek de hiç böyle bir huy yok. Biz babasıyla sarılıyoruz napıcak diye gülüyor sonra onu da alıyoruz aramıza sevindiril oluyor![]()
Çok şükür iyiyim canım tat koku çok hafif gelmeye başladı halsizlik ve biraz öksürük dışında daha iyiymNasıl oldun canım biraz daha toparlandın mı
Onun kahkahasını yerimmm hmm demek yaşıtı erkekle kavga etti Haydom çok sevinecekAsya kuş kanki ler buldu bugün onlarla oynadı komsunun 16 yaşında kızı var ama nasıl gülüyor onla oynarken görsen yaşıtı erkek var onla kavga etti baya anlaşamıyırlar patlaşamafılar hiçbir şeyi
Nasıl oldun kuzum şimdi
İyiyim helinim çok şükür hiç iyi olmam sanmıştım bi ara çok şükür toparlıyorum yavaştanherkese iyi akşamlar. sizlerle uzun uzun yazismayi özledim. alıntı aldım aldım yazamadım. uzuuuuun bi aradan sonra eve geldik. yayla güzeldi ama yoruldum ordan babamlara geçtik. sağlık personeli eşlerine aşı cıkmış baktık eşime de cıkmış kayinvalidemlerin olduğu yerdeki hastaneyi seçtik hem aşı oldu hem de uzun bi aradan sonra orayada gidebildik dedeyi gördük ama ne yazık ki hiç iyi değil. iki lokma yemedi. yeniden yatısi olacak. simdi aklimda ne kaldiysa yazayim unutursam affola
Aslihaydo kuzummm nasil oldun iyiyim de nolur
@nuriye54 çok geçmiş olsun canim. korkutmuş seni yaramaz ama şükür geçmiş✌
Umudum- güzel gelinimi güneş mi çarptı. yerim ben o bal yanakları çok tatlı bu cimcime
@BKGK benim güzel gelinim sıkılıyor annesi ev yetmiyor bi havuz al keyif yapsın suda
Kalppare korkularını ve rahatlamani okudum bende rahatladım. bizim sıpa iki gündür kedi diyor
❣
Jadesi annen ne tatlı jade masallah 3 nesil de çok güzelsiniz
misskokulumm senin oğlanı az bana gönder de yiyeyim. kendini fırın başına mi attı sabah sabah
@nzh99 komsum ata çok şanslı hem açık hava şansı var hem de sabırla onunla ilgilenen anne babası var
@Zeyay1420 iyi ki gitmişsiniz canim. açık temiz hava hayvanlar çocuklar için cennetmiş. yaylada daha iyi anladım.
Gelinimin arkasındayım Haydo da kıskandıracak ortam yaratmasınYok bende zarar vermedikçe müdahale etmiyorum onla hiç oynamıyor zaten çok sevdi gitti geldi mıncıkladı bebeyi ama pas vermeyince vazgeçti hemen kızlarla kahkahalarla oynuyorinşallah arkadaş ortamlarını görelim be susam
hak ettik valla
Evet olabilir benimki kıskanç olacak desene yandı haydo![]()
Aslihaydo hazır ol kıskanç gelinin çekirdekten yetişiyor. İpek kuzum sevgi kelebeği maşallah zaten
![]()
Annelik hatip bir duygu en iyisi olsun istiyor ama ne iyi onu da kestiremiyor inş hayırlı evlatlar yetiştiririz hee konudaçok iyi anlıyorum. tek vücutken simdi tam bagimsizlik var. arelde bıraktığında civana hamileydim cok uzulmistum suclu hissediyordum. emzirirken de civana haksizlik oluyor mu diye kendimi yerdim. cunku artik kendimi hic iyi hissetmez olmustum. işin temposu arel hamilelik derken neyse geldi geçti. 1 yasina kadar emdi ya rahat ol canim. bak ne guzel buyudu şükür. artik yemesi de artar. uykusu da duzelir. uyanir ama sık sık degil.mamaya devam derim 2 yasa kadar. ben devam sutu vermistim ama süt le ilgili calismalar az da olsa canimi sıkıyor. arel 3 yasi doldursun kesecem suttencivan da emdigi kadar kismet ne kadarsa
arel degil civanbu uyku problemini çözmek lazım şekerparem. yoksa tüm döngü etkileniyor. sen uykunu almazsan ne erva ya ne aliye ne kendine eşine eve imkansız yetişemezsin. uykuyu hedef al canim. benimde aklımda uygun zamanı kolluyorum✌
geçirdin gibi düşünme ya. illaki hissediliyor bence. ne yazik ki geçiren için oldu bitti olmuyor dikkat etmek gerekiyor da artık kimsenin sabri kalmadı. gerçekten ülkemizde iyi yönetilmedi bence bu kriz. çok basit örnek vereyim eşim özel eğitim merkezinde fizyoterapist. yani engelli bireylerle çalışıyor. çoğunun zaten solunum sıkıntısı var maske takmıyor çocuklar. meb e bağlılar. sağlıkçı olmasına rağmen meb e bağlı olduğu için aşı yok. meb de yüzyüze eğitim yapanlara aşı geldi onlara yine yok. ki bizim işimiz yüz yüze de değil. bebek kucagimizda yakin temasla calisiriz. simdi yine ise devam edecek. çok mantıksız gerçekten. benim eşim olduğu için aşı cıktı sağlıkçı değil de sağlıkçının eşi olduğu için ama bende calismiyroum şu anda misaltrajikomik degil de ne.
valla 2 hafta çok şey yaşandı. arelim de civanim da yeğenimin şiddetine maruz kaldılar canımız çok sıkıldı üzüldük ama idare etmeye çalıştık. yani tedbirliydik. araya giriyorduk hemen. severken bi anda yüzünü cirmaliyor ya da yapistiriyorduona da ayrı üzüldüm. tek çocuk apartmanda enerjisini atamıyor. annesi hiç ama hiç aşağı bile indirmiyirmus usengecliktenmis
çok konuştuk bakalım inşallah değişir birşeyler. içinde biriken bir enerji var ve kontrol edemiyor.cocuk büyütmek zor iş ama ilk 3-4 yıl bence bir çok sey anne babaya bagli .çok iş düşüyor bize bazen olur bazen olmaz ama elimizden geldiğince geri dönmeyecek şu gubler için ugrasmaliyiz diye düşünüyorum. kisacasi yaylayi doyasiya yasayamadik. haftasonları kacacaz artik her firsatta
![]()
İyi olmana sevindim canım Allah hasta etmesin bir dahaÇok şükür iyiyim canım tat koku çok hafif gelmeye başladı halsizlik ve biraz öksürük dışında daha iyiymsen nasılsın balım pamuk kızçelerin nasıl
Onun kahkahasını yerimmm hmm demek yaşıtı erkekle kavga etti Haydom çok sevinecekiyiym dünürcan kefeni yırttım
İyiyim helinim çok şükür hiç iyi olmam sanmıştım bi ara çok şükür toparlıyorum yavaştansen nasılsın yakışıklı delikanlılar nasıl
Gelinimin arkasındayım Haydo da kıskandıracak ortam yaratmasın![]()
Aynen bizimkiler tam kışın tek uykuyu oturtacaklar iyi olacak. Gerçi benim kız karanlıkta ben işe giderken de uyanıyordu. Bebeklerin de herkes gibi saat 4 de melatonin salgılaması duruyor kortizon salgılanmaya başlıyormuş. Ondan sabah uyanma iç güdüsü var biyolojik olarak yani. Aslında sağlıklı olan da bu biz de sabah güneşin doğmasıyla kalkmalıymışız. Sirkadiyen ritme uyan buymuş. Ama tabi yapamıyoruz..O zaman da sabah 5 de falan kalkarsa diye korkuyorum susamhalen iki uyku yapıyor çok erken kalkıyor çünkü dayanamıyor ki. 8 gibi kalksa tek uyku onun için de bizim için de çok iyi olacak da bilemiyorum kışın belki güneş geç doğmaya başlayınca düzelir. Küçükken 8 de kalkardı ne güzel
Çok zor yaa böyle de kızsan kızamazsın bişey demesen senin çocuğun zarar görüyor içi içini yer insanın. Zor bir durum. Ama hareketli çocuk için evde enerji atılmıyor. Ben her gün çıkarmaya çalışıyorum ancak yoruluyor.çok iyi anlıyorum. tek vücutken simdi tam bagimsizlik var. arelde bıraktığında civana hamileydim cok uzulmistum suclu hissediyordum. emzirirken de civana haksizlik oluyor mu diye kendimi yerdim. cunku artik kendimi hic iyi hissetmez olmustum. işin temposu arel hamilelik derken neyse geldi geçti. 1 yasina kadar emdi ya rahat ol canim. bak ne guzel buyudu şükür. artik yemesi de artar. uykusu da duzelir. uyanir ama sık sık degil.mamaya devam derim 2 yasa kadar. ben devam sutu vermistim ama süt le ilgili calismalar az da olsa canimi sıkıyor. arel 3 yasi doldursun kesecem suttencivan da emdigi kadar kismet ne kadarsa
arel degil civanbu uyku problemini çözmek lazım şekerparem. yoksa tüm döngü etkileniyor. sen uykunu almazsan ne erva ya ne aliye ne kendine eşine eve imkansız yetişemezsin. uykuyu hedef al canim. benimde aklımda uygun zamanı kolluyorum✌
geçirdin gibi düşünme ya. illaki hissediliyor bence. ne yazik ki geçiren için oldu bitti olmuyor dikkat etmek gerekiyor da artık kimsenin sabri kalmadı. gerçekten ülkemizde iyi yönetilmedi bence bu kriz. çok basit örnek vereyim eşim özel eğitim merkezinde fizyoterapist. yani engelli bireylerle çalışıyor. çoğunun zaten solunum sıkıntısı var maske takmıyor çocuklar. meb e bağlılar. sağlıkçı olmasına rağmen meb e bağlı olduğu için aşı yok. meb de yüzyüze eğitim yapanlara aşı geldi onlara yine yok. ki bizim işimiz yüz yüze de değil. bebek kucagimizda yakin temasla calisiriz. simdi yine ise devam edecek. çok mantıksız gerçekten. benim eşim olduğu için aşı cıktı sağlıkçı değil de sağlıkçının eşi olduğu için ama bende calismiyroum şu anda misaltrajikomik degil de ne.
valla 2 hafta çok şey yaşandı. arelim de civanim da yeğenimin şiddetine maruz kaldılar canımız çok sıkıldı üzüldük ama idare etmeye çalıştık. yani tedbirliydik. araya giriyorduk hemen. severken bi anda yüzünü cirmaliyor ya da yapistiriyorduona da ayrı üzüldüm. tek çocuk apartmanda enerjisini atamıyor. annesi hiç ama hiç aşağı bile indirmiyirmus usengecliktenmis
çok konuştuk bakalım inşallah değişir birşeyler. içinde biriken bir enerji var ve kontrol edemiyor.cocuk büyütmek zor iş ama ilk 3-4 yıl bence bir çok sey anne babaya bagli .çok iş düşüyor bize bazen olur bazen olmaz ama elimizden geldiğince geri dönmeyecek şu gubler için ugrasmaliyiz diye düşünüyorum. kisacasi yaylayi doyasiya yasayamadik. haftasonları kacacaz artik her firsatta
![]()
Biz zaten tv olan odada ipekle hiç oturmuyoruz akşam o uyuyunca geçiyoruz oraya o yüzden tv ile hiç tanışmadı ama anlayabildiği zaman ben de eğitici içerik izletirim diye düşünüyorum. Şu an o oda tehlikelerle dolu sadece tv yi izleyeceğini düşünmüyorum başka şeyler de yapmak isteyecektir ve anlamayacaktır. Tv de de dünyanın başka bir yüzünü görebiliyorlar. Bir dışarı çıkmaya başladık neler neler öğrendi çocuk hiç bir yere de gidemiyoruz ki dünyayı tanısın öğrensin. Çok sıkıntı.Canım TV nin artıları eksileri var.ve tabi ki eksileri fazla.artisi su ki cocugun dikkat suresini arttırıyor.mesela 2 yas bir cocugun dikkatini bir nesneye 6 7 dakika sabitlemesi pek mümkün degilken bu sureyi biraz arttırıyor.ama iste anne eger bu durumu kullanirsa git gide dikkat vermekten cok hipnoz gibi birseye dönüşüyor.cocuk sadece alıyor ama vermiyir.yani anladigini anlatamiyor.ve iletisimi zayıf kalıyor.duyusal olarak geriliyor.misskokulumm miissin dedigi gibi kitap gibi tv ye bakarak konusmak bana da mantıklı geliyor.Aliyi tv bakarken surekli soru yagmuruna tutuyorum.hem bana baksin diye hem ne izliyorsa ozetlesin diye.ama ervaya pek yapmıyorum simdilik.
Bu arada konusu acilmisken; trt cocuk cizgi filmlerini cok severim ya da severdim diyeyim. Ama su son cikan Z takimi bana hic hos gelmedi. O cizgi dizide cok hakaret var. dunyayi ele gecirmek falan gibi soylemler var.en son bölümde hakaretler azalmisti ama ilk bolumler perisanlikOglum kac gun agladi etkisine girip.insAllah kaldirilir.
Arkadaslar takdir sizin tabi ama cartooon network u de şimdiden silmenizi tavsiye ederim. Olumsuz nitelikte cizgi filmler barindiriyor. Bence cocuklarin izlememesi gereken cizgi filmler.alismadan silmekte fayda var bence.takdir sizin tabi. son yayin akisindan haberim yok tabi. 3 yildir yok bizim tv de.
Ayy nasil sasirmisimkusuruma bakma cancagzim.aliye elif, elife ali diyen biri olarak civana arel demis olmami mazur gor
Evet uykusuzluk cok zor gercekten.bak simdi oglen uykusu uyutmaya calisiyorum. Uyudu deyip ayagimdan indirdigim anda oturup gozu kapali bana sarıldı.Türk sineması sahnesi gibi bir hasretle hem desanki aramizda 1 metrelik bir ip var ve uzaklasamiyoruz
Bu disler perisan etti bizi. Alinin erken çıkmıştı disleri o nedenle 1 yastan sonra epey rahattim ben.ooyy oyy vardir bir hayr diyorum ne deyim
Ne güzel dedin agzi laf dolu diye. Bende öyle düşünüyorum
Patates baglamak miayy jade ya
Cok komik bi hayal ettim de hahahah
Gec yürümesi daha bile iyi galiba.dusmesi az olur.yani insAllah az oluyordur. Erva cok dusuyor.hic kontrollü degil.keske bu kadar gözü kara olmasaazicik korksa
![]()
Babası bazen hayvan videoları izletiyor öğrensin diye o da çok ilgiyle izliyor ayy oyy diye sevgi kumkuması halinde onun dışında kilitli ekrandan neye ulaşırsa onu görüyor iştekapalı telefonla Asimcik da oynuyor dünürüm, çok renkli hareketli videolar etkiliyor diye biliyorum ben, daha iyi bilenler söyler. şu anda mesela tv açık oyle geziniyor, bakmıyor hic.
görüntülü konuşma yapmadan da olmaz ki bu zamanda, bir yerde duymuştum yas carpi 10 dk izleyebilir diyordu ama ne kadat dogru bilmiyorum
Ayyy şekerparem ben bile hayal ettim ne güzel dedin dün gibi gelecek bu konuşma o zamanOlsundu be jadem....sag olsunlar bizimle olsunlar..bugünleri de sicak çayımızi yudumlayıp kızımın yaptığı keki yerken ona nasıl beni uyutmadigini anlatacagim
Gelinime ahh ahh senin su kocan beni ne yorardı diye dertlenecegim ama laf arasinda oglum diye demiyorum yine de uslu cocuktu deyip ogluma da toz kondurmayacagim
Damadima, bak oğlum kızımı üzme. ben o üzülmesin ağlamasın diye ömrümü verdim diyecegim
Ayy hayali bile bi hoş ettitorunlarım olmuş seviyorum minciriyorum
ama altını annesi alıyor geceleri annesi bakıyor
hadi hadi kiyamadim ben de yardim ederim
![]()
Valla safi çene benimki de ama dillerini yerim öyle seviniyorum ki... Patates tabi kız bağla sende foto atarızCanım TV nin artıları eksileri var.ve tabi ki eksileri fazla.artisi su ki cocugun dikkat suresini arttırıyor.mesela 2 yas bir cocugun dikkatini bir nesneye 6 7 dakika sabitlemesi pek mümkün degilken bu sureyi biraz arttırıyor.ama iste anne eger bu durumu kullanirsa git gide dikkat vermekten cok hipnoz gibi birseye dönüşüyor.cocuk sadece alıyor ama vermiyir.yani anladigini anlatamiyor.ve iletisimi zayıf kalıyor.duyusal olarak geriliyor.misskokulumm miissin dedigi gibi kitap gibi tv ye bakarak konusmak bana da mantıklı geliyor.Aliyi tv bakarken surekli soru yagmuruna tutuyorum.hem bana baksin diye hem ne izliyorsa ozetlesin diye.ama ervaya pek yapmıyorum simdilik.
Bu arada konusu acilmisken; trt cocuk cizgi filmlerini cok severim ya da severdim diyeyim. Ama su son cikan Z takimi bana hic hos gelmedi. O cizgi dizide cok hakaret var. dunyayi ele gecirmek falan gibi soylemler var.en son bölümde hakaretler azalmisti ama ilk bolumler perisanlikOglum kac gun agladi etkisine girip.insAllah kaldirilir.
Arkadaslar takdir sizin tabi ama cartooon network u de şimdiden silmenizi tavsiye ederim. Olumsuz nitelikte cizgi filmler barindiriyor. Bence cocuklarin izlememesi gereken cizgi filmler.alismadan silmekte fayda var bence.takdir sizin tabi. son yayin akisindan haberim yok tabi. 3 yildir yok bizim tv de.
Ayy nasil sasirmisimkusuruma bakma cancagzim.aliye elif, elife ali diyen biri olarak civana arel demis olmami mazur gor
Evet uykusuzluk cok zor gercekten.bak simdi oglen uykusu uyutmaya calisiyorum. Uyudu deyip ayagimdan indirdigim anda oturup gozu kapali bana sarıldı.Türk sineması sahnesi gibi bir hasretle hem desanki aramizda 1 metrelik bir ip var ve uzaklasamiyoruz
Bu disler perisan etti bizi. Alinin erken çıkmıştı disleri o nedenle 1 yastan sonra epey rahattim ben.ooyy oyy vardir bir hayr diyorum ne deyim
Gec yürümesi daha bile iyi galiba.dusmesi az olur.yani insAllah az oluyordur. Erva cok dusuyor.hic kontrollü degil.keske bu kadar gözü kara olmasaazicik korksa
![]()
Ya daha yeni kahveye gittik çağırdılar çocuk bağırıyor ablasına elindekini vermiyor diye benimki ona bile ağlıyor sese alışkın değil ya gülsem mi ağlasam mı bilemedimÇok şükür iyiyim canım tat koku çok hafif gelmeye başladı halsizlik ve biraz öksürük dışında daha iyiymsen nasılsın balım pamuk kızçelerin nasıl
Onun kahkahasını yerimmm hmm demek yaşıtı erkekle kavga etti Haydom çok sevinecekiyiym dünürcan kefeni yırttım
İyiyim helinim çok şükür hiç iyi olmam sanmıştım bi ara çok şükür toparlıyorum yavaştansen nasılsın yakışıklı delikanlılar nasıl
Bağa geldik ama daha çok yoruldum tam da bu sebepten . Hiç oturamıyorum . Sürekli elimden tutup bir yerlere sürüklüyor . Evdeyken de böyleydi oda oda geziyorduk . Şimdi dışarda kalma süresi arttı , hatta hiç içeri giremiyoruz . Uykusunu bile dışarda yaptı . Benden başkasına da yapmıyor bunu . Babaya bile gitmiyor böyle . İyice sokak çocuğu olduk bizKızlar ipekte de şöyle bir alışkanlık başladı 2-3 gündür. Ortada 4-5 kitabı mutlaka oluyor hatta minik kitapları da var daha fazla. Ama o illa bana kalk kalk diyor odasına götürüp kitapları gösteriyor. 1-2 kitap alıyoruz daha oturup bir sayfa açmadan yeniden kalk kalk en son artık bütün kitapları alt rafa alıyorum istediğini alsın diye yok illa beni istiyor yanında. Bütün kitaplar ortada bi onu getiriyor bana bi bunu bi de ikna olmuyor ıh ıh bişeyler istiyor. Anlamıyorum. Babasına yapmıyor bana yapıyor sadece.
Acaba anne düşkünlüğü ilgi isteği vs bizde de böyle mi kendini gösteriyor. Zaten memeye yapışma durumu var herkes gibi onu hiç söylemiyorum. Her yerde meme meme aklına gelince tutturuyor. Bugün artık mama sandalyesinde yemek yerken meme diyordu son noktadayız![]()
Aynen benim de hep üstümden çekiyor terliğimi getiriyor gak diyorBağa geldik ama daha çok yoruldum tam da bu sebepten . Hiç oturamıyorum . Sürekli elimden tutup bir yerlere sürüklüyor . Evdeyken de böyleydi oda oda geziyorduk . Şimdi dışarda kalma süresi arttı , hatta hiç içeri giremiyoruz . Uykusunu bile dışarda yaptı . Benden başkasına da yapmıyor bunu . Babaya bile gitmiyor böyle . İyice sokak çocuğu olduk bizyapışık geziyoruz , elimi vermesem üstümden tutuyor çekiyor, kaldırdığında kalkmazsam kıyamet kopuyor . Çok yorucu geçiyor bu zamanları . Uygulamada bu düşkünlüğün 6 ay kadar süreceği yazıyordu
![]()
Canımsın bakmazmiyim elimden geleni yaparım.Eminim birbirlerini de çok severler. Bakma sen, bende özledim eskisi gibi pek yazan yok. Boş muhabbetle kimseyi sıkmıyayım diye girer, okur çıkar oldum. Bir iki bdv de takıldım. İş yok güç yok bir içeri bir dışarı vakit öldürmeye çalışıyorum. Sen neler yapıyorsun Göktuğ'um nasıl öpüyorum kocaman
bugün hep aklımdaydın benimde. arel ve wc durumu. aboooow bahar bu ne bittim ben. hiç denk getiremedik ya. kaç kıyafet değişti. banyoya koy çıkar yerleri sil derken bittim. hayır bi de istemiyor. keşke yanimda olabilseydin. ya yaz bende özledim. yayla felan yazamadım ama hep aklımdasiniz. size sürpriz de yapacam inşallahCanımsın bakmazmiyim elimden geleni yaparım.Eminim birbirlerini de çok severler. Bakma sen, bende özledim eskisi gibi pek yazan yok. Boş muhabbetle kimseyi sıkmıyayım diye girer, okur çıkar oldum. Bir iki bdv de takıldım. İş yok güç yok bir içeri bir dışarı vakit öldürmeye çalışıyorum. Sen neler yapıyorsun Göktuğ'um nasıl öpüyorum kocaman![]()
hıh bahar aynı durum bizde var. durmuyorlarrr. birken iki oldu sokak delisi. yaylada da alıştılar sanirim. bende evde ne yapıyorduk modundayim ama zaten yetişemiyorum ki. iki gündür bize yemek yapmıyorum bile. sadece çocuklara.ama pestilim cikiyor.İyiyiz canım Allah'a şükür, havalar ısındı çocuklar artık durmuyor. Sürekli bir içeri bir dışarı çıkarıyoruz. Gene de doymuyor lar, bıraksan hep dışarda dururlar.
Sizler nasılsınız Arel civan'ım nasıl.
asya da senden. boyle genetik aktarim deseneHoşgeldin evine kuzum benim ne iyi gelmiştir yoruldun ama değdi
Teşekkür ederim bende ondan aldım güzelliğimi derim hep![]()
ne kusuru. ben kendjm diyorum neydi bu coxugun adi diyeCanım TV nin artıları eksileri var.ve tabi ki eksileri fazla.artisi su ki cocugun dikkat suresini arttırıyor.mesela 2 yas bir cocugun dikkatini bir nesneye 6 7 dakika sabitlemesi pek mümkün degilken bu sureyi biraz arttırıyor.ama iste anne eger bu durumu kullanirsa git gide dikkat vermekten cok hipnoz gibi birseye dönüşüyor.cocuk sadece alıyor ama vermiyir.yani anladigini anlatamiyor.ve iletisimi zayıf kalıyor.duyusal olarak geriliyor.misskokulumm miissin dedigi gibi kitap gibi tv ye bakarak konusmak bana da mantıklı geliyor.Aliyi tv bakarken surekli soru yagmuruna tutuyorum.hem bana baksin diye hem ne izliyorsa ozetlesin diye.ama ervaya pek yapmıyorum simdilik.
![]()
bende bi yabancıyla oynayınca vay be buyuttun ha diyorum ✌Helinnnnn kıyamam yorucu olmuş çocuklar hep küçük olunca çok zor oluyor tabi. Yeğenin de vurma işini oyun sanıyor olabilir ama dediğin gibi dışarı çıktıkca çocuk gördükçe azaltacaktır inşallah düzelir yoksa okulda çok sıkıntı olur.
Binada 4 yaşında bir erkek çocuk var Göktuğ la oynadılar dün elinden tutup gezdiriyor, top atıyorlar birbirlerine, çocuk kaçıyor bizimki peşinden koşuyor. Ağlayacaktım valla büyüdü bu diye.
Eşim çıkardı şimdi de ben de mutfağı toparlayıp, çamaşır asıp yemeği yapacağımyani inşallah
![]()
yakisikliklar cok yarqmaz aslim. ama bosver canlari sağolsun. senin iyi olduğunu okudukça nasıl mutlu oliyorum4. hastalık uzak olsun senden de haydomdandaÇok şükür iyiyim canım tat koku çok hafif gelmeye başladı halsizlik ve biraz öksürük dışında daha iyiymsen nasılsın balım pamuk kızçelerin nasıl
alıntı yapmışım tekrar ama izleyince cevapla diyip kestirmeden gittimCanımsın bakmazmiyim elimden geleni yaparım.Eminim birbirlerini de çok severler. Bakma sen, bende özledim eskisi gibi pek yazan yok. Boş muhabbetle kimseyi sıkmıyayım diye girer, okur çıkar oldum. Bir iki bdv de takıldım. İş yok güç yok bir içeri bir dışarı vakit öldürmeye çalışıyorum. Sen neler yapıyorsun Göktuğ'um nasıl öpüyorum kocaman![]()