- 21 Nisan 2019
- 755
- 2.084
- 33
- 41
olsun bi sikitinti mi vardi ne diyecegimi bilemedim cok korktumKizlar dün bebeğin önceki geceden beri hareket etmediğini farkettim ve doktora gittim malesef 36+3 haftalik oglusumun kalbi durmus ve ameliyatla aldilar. Rabbim evlatlarınızı size bagislasin. Sağlıklı sıhhatli kucaklariniza almayi nasip.etsin.
2. Bebeğim doğumda mekonyum zehirlenmesi sebebiyle kaldı 30 gün kuvözde. Yoğun ciğer enfeksiyonu iyileşince çıkmıştık. 2 kg altında doğumlarda bebekte sıkıntı olmasa da 2 kg yu geçmeden çıkarılmıyordu kuvözden.2 kg üstüyse kendi başına solunum yapabiliyor ve başka bir sıkıntısı yoksa eve çıkıyorsun. Allah sağsağlim kucağımıza almayı nasip etsin
Cevaplar icin cok teşekkürler. Allah hepimizin cocugunu korusun sag salim kucagimiza almayi nasip etsin. Kotu tecrubeler yasayan her anneye de kat kat sabrini versin1.800 gr altında vücut ısısını koruyamıyorlar, bu sebeple kuvözde kalıyorlar başka sorun yoksa ki bu kilonun altındaki bebeklerde yüksek ihtimal sorun oluyor. Genelde solunumda. Başka sorun yoksa 2 kiloda taburcu ediyorlar. Bunun dışında Deniz kuvözdeyken çok Bebek geldi vaktinde doğmuş, kan şekeri düşük veya solunum problemi olan. Hepsi de tosun gibiydi maşallah. Bizimkilerin yanında onlar büyük insan gibi görünüyordubizimkiler 1 kilo, 1.5 kilo olunca. Ama bu tosuncukların hepsi 2-3 gün içinde taburcu oldu.
İnsanin elinde olmuyorBende de endişe çok, iyi düşüneyim iyi olsun her şey diyorum ama zor
Bilemiyorum ya biraz da “olacagi varsa” durumu aslında. Ah annelik..Kuvözde enfeksiyon kapma ihtimali Yok gibi. Yani dışardan enfeksiyon imkansız gibi bir şey. Bebeğin kendisinde enfeksiyon olabilir. Kuvözde muazzam bir bakım yapılıyor bebeklere. Hemşirelerin elleri çatlamış el yıkamaktan. Aşırı streril bir ortam. Yenidoğanlar çok hassas oluyorlar, prematüreler daha hassas. Ona göre bakım yapılıyor.
Canım arkadaşın yaşadığı çok üzücü ama olumsuz düşünme bende geç kalsaydım aynı şeyi yaşıycaktım belkide kalp atışları geldiğimde çok düzensizdi 15 dkda herşey hazırlanıldı doğuma alındım çok şükür kavuştuk.banada ciğer geliştirici yapılmıştı ama haftaya alınıcaktı bebek ani oldu biraz.ciğer geliştirici olduktan 4 gün sonra doğdu solunumu hızlıydı kuvöze alındı enfeksiyon riskini hiç düşünmedim çok güzel ilgileniliyo bunu gördüm inşallah olmaz.senin bebeğininde haftası iyi gelişimide haftasıyla uyumluysa doğsada alınmaz inşallah.Ya kuvöz riski ne zaman atlatiliyor kriterleri neler bilen var mi?
Benim ciger geliştirici vuruldu solunum sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum Allahin izniyle. Baska neye bakiliyo?
Bende anksiyete bozukluğu oluştu galiba bebege bi an once kavusmak istiyorum. Bebegini kaybeden arkadasa da cok uzuldum cok etkilendim. İlaci birakip dogum icin ugrasicam bu sefer de kuvöz olur orda enfeksiyon falan kapar diye korkuyorum. Niye böyle oldum ben yaoglumda hic yoktu bunlar
Kizlar dün bebeğin önceki geceden beri hareket etmediğini farkettim ve doktora gittim malesef 36+3 haftalik oglusumun kalbi durmus ve ameliyatla aldilar. Rabbim evlatlarınızı size bagislasin. Sağlıklı sıhhatli kucaklariniza almayi nasip.etsin.
Allah korumuş kuzuyuCanım arkadaşın yaşadığı çok üzücü ama olumsuz düşünme bende geç kalsaydım aynı şeyi yaşıycaktım belkide kalp atışları geldiğimde çok düzensizdi 15 dkda herşey hazırlanıldı doğuma alındım çok şükür kavuştuk.banada ciğer geliştirici yapılmıştı ama haftaya alınıcaktı bebek ani oldu biraz.ciğer geliştirici olduktan 4 gün sonra doğdu solunumu hızlıydı kuvöze alındı enfeksiyon riskini hiç düşünmedim çok güzel ilgileniliyo bunu gördüm inşallah olmaz.senin bebeğininde haftası iyi gelişimide haftasıyla uyumluysa doğsada alınmaz inşallah.
Benim bebeğim sadece solunumu hızlı diye takip altına alındı yani o sorunda şu an daha iyiymiş.bebeğinin kilosuda normal olur hiç olumsuz şeyler getirme aklına.hareketlerini takip et.aman doktor kontrollerini aksatmatmayın kızlar kontrole gelmemiş olsaydım bebeğimi kaybetmiş olucaktım
Cok gecmis olsun sag salim kucagina al insallahGünaydın kızlar doğum yapan arkadaşların gözleri aydın olsun. Rabbim sağlıcakla büyütmeyi masip eylesin. Beklemekte olan kardeşlerimede kolay zahmetsiz doğum nasip eylesin sağlıcakla bebeklerinizi kucaklarınıza alın inşaAllah.
Dün akşam yine ağrım oldu kasığımdan hem yine kaburgamın altından ve sırtıma doğru. Proluton depot iğnem vardı onu gidip vurulduk acilde rahatlattı gece uyandığımda yine kasığımda sızlama vardı. Sabah sancım yoktu ama aşağıya baskı çok var. Ben bişey yazmadan Doktorum kendisi aradı çok şaşırdım. Nasıl oldun dedi böyle böyle dün çok sancım oldu dedim iğneyi vurulunca rahatlattı yrn için çağırdı dua edin banada bebeğim daha çok küçük
Başınız sağolsun çok geçmiş olsun çok çok üzüldümKizlar dün bebeğin önceki geceden beri hareket etmediğini farkettim ve doktora gittim malesef 36+3 haftalik oglusumun kalbi durmus ve ameliyatla aldilar. Rabbim evlatlarınızı size bagislasin. Sağlıklı sıhhatli kucaklariniza almayi nasip.etsin.
Mesela bi kilo kriteri var mi? Bebegi kuvözde olan arkadaslar bilgilendirirse cok sevinirim
3 cm mi masallah senin dogum yakin baya. Gelismeleri takip ediyoruz
Allah korumuş kuzuyuhaftalik kontrolum var gidiyorum zaten ama iste o bir haftayi bile zor getiriyorum. Esimle aksam konusup ilaci birakmak istedigimi soyluycem. Onun da cocugu sonucta fikrini almam lazim. Bu haftadan sonra akisina birakip tevekkul etmek en guzeli sanirim. Allah korusun karnimdayken bir sey olursa vicdan azabiyla yasayamam
Cok gecmis olsun sag salim kucagina al insallah
Nidicard. 1 cm acikligim ve sancim vardi 12 aralikta yattigimda. Sancilar icin kullaniyorum acilmam o sekilde kaldi sancilarim da azaldi.Hangi ilacı bırakmak istiyorsun
2 saatte bir olması zorluyor valla ama cok şükür dediğin gibi yanımızdalar sağlıklılarAy ilk zamanlar çok zor oluyor. Sonra tam alıştım diyorsun gaz sancıları başlıyor.Sancının gaz olduğunu anlamak bir mesele, anladıktan sonra gazı çıkarabilmek ayrı bir mesele dün ilk kez yaşadım da, hala kulağı da bebek ağlaması sesi, saatlerce ağladı be ya! Gşükürler olsun artık bunları konuşabiliyoruz. Uykusuzluğuma şükrediyorum. kuzucuklarımız yanımızda.
hayır canım kiloyla alakalı değil düşük kilo olup yogun bakımda yatmayanda var tosun olup mücadele verende inşallah gerek kalmaz kucağına alır evine donersınMesela bi kilo kriteri var mi? Bebegi kuvözde olan arkadaslar bilgilendirirse cok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?