• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bebişim emmiyor 2 gündür. Memeyle oynuyor, içine çekmiyor. Sağıp biberonla verdim , sütüm mü yetmiyor acaba dedim. Biberonla hemen içti.
Cuma günü biri eşime sormuş emiyor mu diye, emiyor deyince ne güzel biberondan sonra emmeye devam etmiş demiş. O günden beri emmiyor çocuk. Ben nazara inanırım, eşim ilk defa nazarı yaşadı. Şok oldu.
Şimdi emzirme yöntemleri bulmam lazım. Of ya
sakin kuzum merak etme alirlar yine.bugun ayni seyi ben yaşadım dikiyle itiyor resmem memeyi.eyvah dedim bukackez bineron aldi memeyi birakacak ama sukur aksam emdi.huysuz yada huzursuz oldugundan yaoiyordur.
sabah 7 de uyanmıştı. bu vakte kadar kesik kesik 2 saat uyudu ve su an saat 16.45 😞😞
bizdede oyle oluyor cogu zaman.ve dusun uyanik kalmasi sorun degil bide agkiyoruz uykusu basina vuruyor.

Kabus gibi günden sonra gece geçiriyorum. Oğlum tüm gün huysuzdu. Şimdi de bu saate kadar ağzından memeyi çıkarttırmadı. 4. Haftada ama 2 hafta geç doğdu. Büyüme atağı geçiriyor olabilir mi?

Oo gece matinesi mı vardi kızlar? 🤭
Biz de mışıl mışıl uyumuyoruz tabi ama şöyle bir şey var. Ilk bebeğimde ben de sizin gibiydim. Kaç kere kalktığımı, kaç saattir uyumadığını sayip duruyordum. Sanıyordum ki bu gece de olmadi ama yarın uyur heralde. Her an o duzenin beklentisi icinde olmak sinirleri iyice yipratiyor.

Size tavsiyem bu durumu önce bir kabullenin. Bu bir bebek. Dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Böyle büyüyecek. Bu dönemde yapmam gereken tek şey onunla yatıp kalkmak.

O hayal edilen hem bebemi büyüteyim hem sosyal hayatima devam edeyim oyke bir sey yok. Kimsede yok.. 3. Bebeğim ama tüm günümü alıyor. Her an ya mememde ya kucağımda ya kaka masajı seansları.. evi 4 gün üzerine filan süpürdüm bu akşam. Takmıyorum. Eşim ilgi bekliyor bu dönem böyle diyorum.

Ille de bebeğime odaklanıcam diye de kendinizi eve kapatmayın. Sevdiğiniz insanları çağırın ya da siz gidin. Ne bileyim be yaa yapın işte birşeyler 🥳

E esradfghjkl

Bize dr atopik dermatit dedi. Beyaz tenli oğlum. Hassas ciltmis yani. 3 yasa kadar dikkatli olucaz dedi. Nasıl bakmam gerektiğini anlattı. Inşallah sizinki geçicidir.
Nasıl bakmanız gerektiğini söyledi peki. Durum muhtemel bizimkinde de öyle.
Giysiler pamuk olacak. Sıkı kıyafet olmayacak. Çok ısınıp terlemeyecek. Musluk suyu kaynatılıp ılıtılıp öyle banyo yaptırılacak. Sampuan ve nemlendirici olarak Mustela ya da sebamedden
başka bir şey kullanılmayacak. Kesinlikle opulmeyecek. 3 yasa kadar bunlara dikkat edilecek.

Anne de kendi yediklerini takip edecek. ne yiyince kötüleşiyor, ney dokunuyor onu bulacak. Et balik kuruyemis yumurta baharat aburcuburlar... hangisi olduğunu biz bulucaz.
Takip edecek kadar geçmiyor ki hep belirli bir seviyede kötü yüzü 🤦‍♀️ Çok teşekkür ettim 🙏

Kızlar çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Aç bıraktım, sonra 2.5 saat memeden ayrılmadı, sömürdü. Sağdan soldan bastırdım ki hiç süt kalmasın. Kalmadı da. Hala açtı, 40 ml süt verdim dolaptan. Hala doymadı. Kocama bıraktım uyudum. O da 90 ml süt vermiş ancak uyumuş.
Kocam da tutturmuş bu böyle olmaz sağıp biberonla verelim diyor. Bi saat anlattım, anneyle bebek arasındaki bağ için önemli memeden emmek hem bebek en iyi makineden bile daha iyi çekiyor. Yok diyor ne kadar emdiğini bilemiyoruz bile. O zaman mamaya geçelim. Sen bilirsin. Öyle bir diyor ki sanki mama vermiycez çocuğa zehir vericez. Beynimi yedi sabahtan beri. Bütün gün emzirme tekniği araştırıyorum, bir dünya insan memeyi bırakmasın diye neler yapıyor, asla anlayamayacağı ve hiç bilmediği bir durum. İş gibi davranıyor, çözüm sağıp biberonla vermek! O kadar teknik bir konu değil bu diyorum. Anlamıyor anlamıyor. Üstümde baskı olunca sütüm hiç gelmiyor. Sinir etti beni. Akşam eve gelecek süt sağdın mı diye beynimi yiyecek. Öff

Nasıl bakmanız gerektiğini söyledi peki. Durum muhtemel bizimkinde de öyle.

Takip edecek kadar geçmiyor ki hep belirli bir seviyede kötü yüzü 🤦‍♀️ Çok teşekkür ettim 🙏

Bizimki böyle. Özellikle çene bölgesi. daha kırmızı ve sert kimi yerleri soyuluyor gibi. Önceki günler daha iyiydi. Bir gün cok kötüydü. Işte o gün yediklerimi bilsem bir fikrim olabilirdi. Bundan sonra takip edicem artık

20200204_004135.webp

canım sağıp vermek evet ne kadar içtiğini biliyorsun için rahat oluyor ama aşırı zor bir durum ilk kızım da da bunda da sağdım çok çok zor sağım yap makinenin o parçalarını temizle buhar makinesinde yada tencerede buharlat ve bunu defalarca kez tekrar et. Artık baba gına geldi, nemeni ver sen en konforlusu bu
Kızlar çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Aç bıraktım, sonra 2.5 saat memeden ayrılmadı, sömürdü. Sağdan soldan bastırdım ki hiç süt kalmasın. Kalmadı da. Hala açtı, 40 ml süt verdim dolaptan. Hala doymadı. Kocama bıraktım uyudum. O da 90 ml süt vermiş ancak uyumuş.
Kocam da tutturmuş bu böyle olmaz sağıp biberonla verelim diyor. Bi saat anlattım, anneyle bebek arasındaki bağ için önemli memeden emmek hem bebek en iyi makineden bile daha iyi çekiyor. Yok diyor ne kadar emdiğini bilemiyoruz bile. O zaman mamaya geçelim. Sen bilirsin. Öyle bir diyor ki sanki mama vermiycez çocuğa zehir vericez. Beynimi yedi sabahtan beri. Bütün gün emzirme tekniği araştırıyorum, bir dünya insan memeyi bırakmasın diye neler yapıyor, asla anlayamayacağı ve hiç bilmediği bir durum. İş gibi davranıyor, çözüm sağıp biberonla vermek! O kadar teknik bir konu değil bu diyorum. Anlamıyor anlamıyor. Üstümde baskı olunca sütüm hiç gelmiyor. Sinir etti beni. Akşam eve gelecek süt sağdın mı diye beynimi yiyecek. Öff

İnek sütü koy saydım ama vermek istemiyorum de lavabo dan dök cnm en önemli şey moral bende geceleri 60 cc mama veriyorum eşim gitmiş süt artırıcı çay falan almıs içi oldugu gibi glikoz cocukla inatlaşma ver mama dedi vermedim 1 aydır günde 1 kez yatarken mama veriyorum uzun uyusun diye ben artık tek basıma odada emziriyorum kimse karısmasın diye bide bizde sütüne nazar değer derler emzirme kimsenin yanında bence

Bizimki böyle. Özellikle çene bölgesi. daha kırmızı ve sert kimi yerleri soyuluyor gibi. Önceki günler daha iyiydi. Bir gün cok kötüydü. Işte o gün yediklerimi bilsem bir fikrim olabilirdi. Bundan sonra takip edicem artık

Eki Görüntüle 2584740
Bizde de vardı doktor sütün yağlı ağzından akan ve sütün değdiği yerler olur genelde dedi ve anneden geçen hormonlar dan oluyor 1. Ayda azalır ve biter dedi simdi cok azaldı hatta kafasında bildiğin iltihaplı sivilce çıktı paşanın 🤣 ben Babe marka nemlendirici sürdüm

Eklentiler

• 15808008342315590433508839338351.webp
    15808008342315590433508839338351.webp
    38,6 KB · Görüntüleme: 50
O Otimoti ne şişmanların moda programı kaldı ne seda sayanla yemekteyiz.. yorgunluk uykusuzluk... tam da alışmıştım sedacığıma. Ev hanımlığı süpermiş demek üzereydim.
Şimdi gördüm, kuzucuğa çok geçmiş olsun.

Sağol canım.

Ev hanımlığı böyle işte bir yandan yemek pisirirken bir yandan mugeyi takip edersin. Öyle rahtlık nerde var. Çileli hayatt

Zaten gece uyuyamadım sabah bi kalktım eşimin eski sevgilisi beni instagram dan eklemiş kızda evli 4 yasında falan kızı var eşine mesaj attım kızın ben sametin eşiyim eşin beni eklemiş bizle ilgili neyi merak ediyor sorar mısın diye 🤣biraz da onlar uykusuz kalsın

Amanın! Nerden geldi aklınaa

Bizde de vardı doktor sütün yağlı ağzından akan ve sütün değdiği yerler olur genelde dedi ve anneden geçen hormonlar dan oluyor 1. Ayda azalır ve biter dedi simdi cok azaldı hatta kafasında bildiğin iltihaplı sivilce çıktı paşanın 🤣 ben Babe marka nemlendirici sürdüm

Ay inşallah ya. Ben de öyle dedim. Ille var diye hep olacak değil ya. Dr yanılmıştır! Evrene olumlu mesajlar yolluyorummm

Canım aynısı. Hatta hemşire kızdı herkesi çıkardı. Bugün eşimin halası geldi, üzerimde pijama takımım vardı ( doğal olarak) bu ne böyle hala bunları mı giyiyosun dedi. Ben de cocuk emziriyorum normal yani dedim. Güya beni düşünüyomuş, lohusalık psikolojisinden cıkmam için öyle demiş. Şu süreçte bir çok insan tiksindim valla.
Evde napıcaktık zaten 😳 ah su dönemi bi atlatsak ssğ salim. Aslında herkese gerekeni söylemek lazım da işte yapılmıyor.

Ya bebiş iki kez kaka yaptı dün sadece o da gece . sarılıktan dolayo cok sık mama veriyoduk dün nispeten az verdm yani zaman değilde miktsr olarsk ama sütüm de daha iyi sanki o zaman yoruluyodu uyuyodu tek memeyi zorla emiyodu veriyodum riske atmamak icin simdi ikisini de bosaltıyo ve aranmadı diye mama azaltmıştım ondan mı kakasını az yapmıştır yoksa ben de kabızım onunla ilgisi varmıdır. Napcagımı bilemedim hem kendime hem bebişe

Ya bebiş iki kez kaka yaptı dün sadece o da gece . sarılıktan dolayo cok sık mama veriyoduk dün nispeten az verdm yani zaman değilde miktsr olarsk ama sütüm de daha iyi sanki o zaman yoruluyodu uyuyodu tek memeyi zorla emiyodu veriyodum riske atmamak icin simdi ikisini de bosaltıyo ve aranmadı diye mama azaltmıştım ondan mı kakasını az yapmıştır yoksa ben de kabızım onunla ilgisi varmıdır. Napcagımı bilemedim hem kendime hem bebişe
Gayet iyi anne sütü idrarla atılıyor ondan az gelmiştir sana mama azaldığı için

Back
X