• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Şubat Anneleri

Eczanede dislikler varmis onlardan almayi dusunuyorum kendisi duymuyo bile ama o cikan ses cok sinir bozucu benim uykum hafiftir bi de uyanincada hemen uyuyamam bazen sinirden dirsegimle agzinin ortasina geciresim geliyo 😂😂
biliyorum o dislikleri kac sene once dis doktoru vermisti ama takamadim cok rahatsiz geldi , evet yanindaki icin cok sinif bozucu bir durum ya 😀

Begüm’ü yıkamak artık o kadar zor ki iki büklüm oluyorum ya 😭 babası da pazar günü çalışıyor. gerçi evde olsa da ona yıkatmaz, özel bölgesi konusunda çok hassas. ben öğrettim ona ama mecbur kalırsak baban görebilir demiştim, yine de pek sıcak bakmıyor 😀 hadi yıkamak neyse de saçları beline geliyor, kış diye mecbur kurutuyorum. kollarım kopuyor yahu. bu hamilelik ne zorladı beni ya 😯 çocuğu haftada iki yıkardım, artık bir yıkıyorum mecbur, kokmasa bari 😂
aferin kuzuya anlattiklarini iyi dinlemis demekki , ama suan cok zor olur ssnin icin ,eger cok rahatsiz oluyorsa kulotla yikasin babasi en son cikarken sen poposunu yikarsin ,saclarinida kestir omuzlarina kadar rahat edersin kuzum hem cok guzel gurlesiyor

Kızlar hastaneden çıkınca eşinizin ailesi gelicekmi eve bana diyoki hep birlikte gelicez geliniyomu çok canımı sıktı tartıştım bu yüzden ne işleri var diyorum torunlarını görücekler diyo e hastanede görücekler dedim çocuğu ortaya koyup aaa güldü aa ağladı çocuğumu izlicekler dedim yani odamdan çıkarmam dedim gelinirmi yani ilk gün bendemi bi sorun var anlamadım
Valla yardıma gelmiyorlarsa oturmaya geliyorlarsa gelmesinler. Zaten doğum bizi yıpratıyor. Emzirmek kolay bişey değil. Ortamın rahat olması lazım. Ben şu an evime misafir istemem. Seri şekilde oturup kalkamıyorum öne eğik yürüyorum. Göğüslerim acımaya başladı. Ağrı ve acılarım var 😩

Gerçekten bütün yaşam konforumu etkiledi. Çok ağrıyor. Sürekli sıcak uygulamaya devam edeyim. Doktor minoset plus vermiş ağrı kesici olarak. İçsem mi kararsızım. Birde göğüsler başladı. İkinci filan hiç farketmiyor acıyor 😩
Göğüslerin ağrıyorsa üşüme titreme varsa sağım yapabilirsin ağrı kesici de bence almalısın çünkü nasıl birşey yaşayan bilir

aferin kuzuya anlattiklarini iyi dinlemis demekki , ama suan cok zor olur ssnin icin ,eger cok rahatsiz oluyorsa kulotla yikasin babasi en son cikarken sen poposunu yikarsin ,saclarinida kestir omuzlarina kadar rahat edersin kuzum hem cok guzel gurlesiyor
bir dahakine öyle yapıcaz kabul etti tamam yıkasın babam dedi ☺
dünya çok kötü, insanlar çok kötü kimseye güvenilmez, o yüzden çok dikkat etmeliyiz anne baba olarak. kız erkek farketmez, 2 yaşından itibaren öğretmek lazım özel bölgesini kimlerin görebileceğini. yeni nesil de zehir gibi maşallah hemen anlıyorlar her şeyi ❤

saçlarını sadece uçlarından kestirme iznimiz var tatlım 😀 babası asla kestirtmez, kendi de istemez zaten. uçlardan bile zor bela kestiriyorum. aslında bende kıyamam bakma ama çok zorlandım kış olduğu için. doğumdan önce biraz uçlardan aldırıcam o bile rahatlatıyor.

dünya çok kötü, insanlar çok kötü kimseye güvenilmez, o yüzden çok dikkat etmeliyiz anne baba olarak. kız erkek farketmez, 2 yaşından itibaren öğretmek lazım özel bölgesini kimlerin görebileceğini. yeni nesil de zehir gibi maşallah hemen anlıyorlar her şeyi ❤

saçlarını sadece uçlarından kestirme iznimiz var tatlım 😀 babası asla kestirtmez, kendi de istemez zaten. uçlardan bile zor bela kestiriyorum. aslında bende kıyamam bakma ama çok zorlandım kış olduğu için. doğumdan önce biraz uçlardan aldırıcam o bile rahatlatıyor.
Ayyy Ebruuuu bizde yemek yedik şimdi pazar banyosu var 🤪çok da keyif alıyorum pazar banyosundan huzur buluyorum ama ben yıkardım eşim saçlarını kurulardı ben banyoyu toplayana kadar, sonra yağlar giydirirdim ponçiğimi, şimdi üşeniyorum gitti babamız göreve 😭 sabah oğluyla konuştu erken gelme sakın oğlum ben 12-13 şubat gibi geliyim ne zaman gelmek istersen gel dedi bakalım dinleyecek mi oğluşu 🙈🥰

Valla yardıma gelmiyorlarsa oturmaya geliyorlarsa gelmesinler. Zaten doğum bizi yıpratıyor. Emzirmek kolay bişey değil. Ortamın rahat olması lazım. Ben şu an evime misafir istemem. Seri şekilde oturup kalkamıyorum öne eğik yürüyorum. Göğüslerim acımaya başladı. Ağrı ve acılarım var 😩
Annem kız kardeşim olucak yardım için,
gelip ne yapıcaklar yardım edicek bişeyde yok bende anlamadım ki hastanenin ilk gün gelir dururlar sonra 2. Güne bile gerek yok diye düşündüm ki eve bile geliceklermiş eşimin babasının ne işi var gelip neyi görcekler bi kaç saatte olsa bende kaldıramam Umarım anlayışlı olurlar
Ağların acılarında inşallah geçer canım 😞

Kızlar hastaneden çıkınca eşinizin ailesi gelicekmi eve bana diyoki hep birlikte gelicez geliniyomu çok canımı sıktı tartıştım bu yüzden ne işleri var diyorum torunlarını görücekler diyo e hastanede görücekler dedim çocuğu ortaya koyup aaa güldü aa ağladı çocuğumu izlicekler dedim yani odamdan çıkarmam dedim gelinirmi yani ilk gün bendemi bi sorun var anlamadım
gelinir tabii canım, biz lohusa olarak kimse gelmesin isteriz ama biraz onlar açısından düşünmeliyiz. senin annen mutlaka gelecektir değil mi? tabii sana yardım için ama sonuçta gelecek. onlar misafir değilki eşin için, onların da torunu sonuçta gelmek isterler. ama tabii misafir olmadıkları için yardım da etmeliler. o düşünceye sahip insanlarsa güzel tabii.

kızım doğduğundan itibaren 30 gün boyunca her gün geldi kayınvalidem, hiç bir işe de elini sürmedi sağolsun her şeyi annem yaptı. yine de canımı çok sıkmadım. herkes evine gidiyor bir şekilde ve ailecek baş başa kalıyorsun.

bu tip şeyleri şimdiden düşünüp de canını sıkarsan lohusalığın kötü geçer. hiç takmayın, eninde sonunda gelen giden biter. hiç çekinmeden hijyenle ilgili kurallarınızı söyleyin tabii. çok kucağına almazlar zaten merak etme yenidoğanlar genellikle hep uyuyor :)

Ayyy Ebruuuu bizde yemek yedik şimdi pazar banyosu var 🤪çok da keyif alıyorum pazar banyosundan huzur buluyorum ama ben yıkardım eşim saçlarını kurulardı ben banyoyu toplayana kadar, sonra yağlar giydirirdim ponçiğimi, şimdi üşeniyorum gitti babamız göreve 😭 sabah oğluyla konuştu erken gelme sakın oğlum ben 12-13 şubat gibi geliyim ne zaman gelmek istersen gel dedi bakalım dinleyecek mi oğluşu 🙈🥰
bende bayılıyorum pazar banyosuna 🥰 saçlarını tararken uzun uzun tarıyorum doyamıyorum o görüntüye 😍 çok minnoş bu kızlar ya 🥰

canım benim allah kavuştursun ya :( hemencik biter görev ve gelir inşallah. babasının sözünü dinler bence :) o zamana kadar dayanır, senin vaktin daha var bayağı.

Hepimizin ortak yarası sanırım kv demi sevmediğimden asla değil ama benimde kaçışım yok çünkü üst katımda oturuyorlar ne yapıcam bilmiyorum Muhtemelen bi sürede bizde yenilir içilir ben zaten anneme diyorum sen kal hastane de de ama kv demde kalmak isteyebilir cümbür cemaat ne yaparız bilemedim annemde oda babaanne diyor deme kalma filan diyor bende bazen sinirlenip kalmayın hiç biriniz eşim kalsın o zaman diyorum valla ne bileyim zaten Şuan hormonlar fena e o zamanda lohusa olucaz 😔

gelinir tabii canım, biz lohusa olarak kimse gelmesin isteriz ama biraz onlar açısından düşünmeliyiz. senin annen mutlaka gelecektir değil mi? tabii sana yardım için ama sonuçta gelecek. onlar misafir değilki eşin için, onların da torunu sonuçta gelmek isterler. ama tabii misafir olmadıkları için yardım da etmeliler. o düşünceye sahip insanlarsa güzel tabii.

kızım doğduğundan itibaren 30 gün boyunca her gün geldi kayınvalidem, hiç bir işe de elini sürmedi sağolsun her şeyi annem yaptı. yine de canımı çok sıkmadım. herkes evine gidiyor bir şekilde ve ailecek baş başa kalıyorsun.

bu tip şeyleri şimdiden düşünüp de canını sıkarsan lohusalığın kötü geçer. hiç takmayın, eninde sonunda gelen giden biter. hiç çekinmeden hijyenle ilgili kurallarınızı söyleyin tabii. çok kucağına almazlar zaten merak etme yenidoğanlar genellikle hep uyuyor :)
Canım eşim içün saygı duydum ailesine anne anne ağzımdan düşmedi başka biri demez eşim bile hala ağzının ucuyla söylüyo anneme içten değil gibi ama kırıldım 1 ay boyunca aramadı hal hatır sormadı gelicem diye aramadı bile eşimle konuşuyo sürekli istemiyorum açıkcası onlardan bişey antalyada yaşıyo gelmiş bugün bende kalmıcak Allahım muhtaç etmesin diye dua ediyorum inan adları geçince sinir oluyorum ve bu durum beni çok yıpratıcak biliyorum ters bi yapım var o an ki sinirle kalplerini kırarım huyumu biliyorum yani çeneleride durmaz bişey der sonra cevap veririm kötüde ben olurum takmamak elde değil yani benim için neyse gelip gitsinler o gün napım odadan çıkmam bende 🥴🤣

Hepimizin ortak yarası sanırım kv demi sevmediğimden asla değil ama benimde kaçışım yok çünkü üst katımda oturuyorlar ne yapıcam bilmiyorum Muhtemelen bi sürede bizde yenilir içilir ben zaten anneme diyorum sen kal hastane de de ama kv demde kalmak isteyebilir cümbür cemaat ne yaparız bilemedim annemde oda babaanne diyor deme kalma filan diyor bende bazen sinirlenip kalmayın hiç biriniz eşim kalsın o zaman diyorum valla ne bileyim zaten Şuan hormonlar fena e o zamanda lohusa olucaz 😔
Yaa kıyamam ama bak şöylede bi durum var ne kadar iyi olursa olsunlar o an insan yanında rahat ediceği kişiyi ister yani sevmemeyide geçtim ben artık
sürekli sizde olmaları 😒 neden sizde yiyip içsinler evinde yemek yapsın getirsin akşamları sizin fırsatınız olmamıştır diye çok canını sıkma canım uygun bi dille söylersin eşin söyler olmadı o zaman inşallah anlayışla karşılarlar

Yaa kıyamam ama bak şöylede bi durum var ne kadar iyi olursa olsunlar o an insan yanında rahat ediceği kişiyi ister yani sevmemeyide geçtim ben artık
sürekli sizde olmaları 😒 neden sizde yiyip içsinler evinde yemek yapsın getirsin akşamları sizin fırsatınız olmamıştır diye çok canını sıkma canım uygun bi dille söylersin eşin söyler olmadı o zaman inşallah anlayışla karşılarlar
ya tabikide iyilik ayrı ama bizde en çok bu zamanlarda takılıyoruz sanırım bende annemle rahat ederim tabikide ya artık özel hastahaneler de herşeyi görevli ablalar yapıyor ama olsun bana bazı şeyler şuan öyle çok batıyorki birde bazen öyle bi konuşmalar oluyorki kv dem çocuk bakıyor 3 yaşında ve çocuk annesi gibi benimsemiş onu He çok güzel çocuk bakar o ayrı ama o çocuk çok kıskanır onu bizden bile düşün şimdide şu tarz konuşmalar var Defne doğduğunda Kız ne yapıcak acaba kıskanıcakmı yok işte aşşağıya ineriz onla durırız orda falan filan valla hiç belli olmaz artık hiç bir şeyi kestiremiyorum yani bilmiyorum artık yaşayıp görücez bide kız kıskanmasın diye alıp kucağına da vermeye kalkışabilir bilemiyorum eşimede diyorum bak ben bazı şeylere laf söylemek istemiyorum ama sen gör en azından diye sonuçta ben söylesem batar

Ama kullnılıyomuşşş 🙄🙄 tınak setinde törbü var onunla uzunsa töpüleniyomuş koymayım mı 🙄
bebek doğar doğmaz tırnakları kesilmezki burda biri daha koymuştu aynı şeyi demiştim 🙈 eldiven giycek zaten hemen. yumuk yumuk oluyor elleri ilk doğduklarında açmıyorlar pek 🥰

emzik de hastane çantası için gerekli değil aslında. ilk 1 ay emzik önerilmiyor.
Bunun icin ben koymayacagim canim yebde aynisini demis 😇

Gelecek 🙄 annemde bizde olcagi icin gelmemezlik yapmaz 🤷🏻‍♀️

Canım eşim içün saygı duydum ailesine anne anne ağzımdan düşmedi başka biri demez eşim bile hala ağzının ucuyla söylüyo anneme içten değil gibi ama kırıldım 1 ay boyunca aramadı hal hatır sormadı gelicem diye aramadı bile eşimle konuşuyo sürekli istemiyorum açıkcası onlardan bişey antalyada yaşıyo gelmiş bugün bende kalmıcak Allahım muhtaç etmesin diye dua ediyorum inan adları geçince sinir oluyorum ve bu durum beni çok yıpratıcak biliyorum ters bi yapım var o an ki sinirle kalplerini kırarım huyumu biliyorum yani çeneleride durmaz bişey der sonra cevap veririm kötüde ben olurum takmamak elde değil yani benim için neyse gelip gitsinler o gün napım odadan çıkmam bende 🥴🤣
onların derdi torun canım, bizler değiliz bu bir gerçek. kim gelinimi çok seviyorum derse desin asla kızı gibi göremez, biz de onları annemiz gibi göremeyiz. ha severim orası ayrı.
birazcık eşinin hatrı için görmezden geliceksin işte. inan takarsan kendine zarar verirsin, boşver :) sende kalmıcaklarmış zaten. başka şehirde yaşıyorlar bir de, ayda yılda bir görüyorsundur. bunun için kendini strese sokmaya değmez :)

ay seninkidemi ayni ya elanin saclarini kestirecegim zMan esim kiyameti kopariyor ,benimkinide kestirtmez hep belime kadardi saclarim simdiye kadar ona alisik ,uzun sac seviyormus ,
ben elayi okuldan alicam bu arada karar verdim🙄

Ben kv nin gelmesini sorun etmemde annem yanimdayken burasi kucuk bir sehir kendileri her ne kadar sehir merkezinde yasasalarda eski koylu ninelerinin laflariyla cocuk buyutmusler benden de onu bekliyo benim sinir oldugum konu o. Ben istanbulda dogdum buyudum annem ozel hastanede dogum yapmis,emmedigim icin ozel pahali mamalarla beslemis,prima bez kullanmis haliyle eskiye donuk degil tamamen yeni nesle gore buyutmus beni ama kv bana bazen oyle garip seyler soluyo ki sasiriyorum 🤷🏻‍♀️ bi de soylerken cok lazim olcak yapcaz falan diye emri vaki yapiyo ki bu benim hayatta en nefret ettigim seydir. Kendisi burada teyzelerin laflariyla sacma adetlerle cocuk buyutmus,bezleri eski usul ellerinde yikamis vs vs benden de kendisinin yaptigi seyleri yapmami bekliyo yok bebegin gobegi dusene kadar beline kusak baglanirmis yok beli usutmesin gazi olmasin diye beline ayriyetten bez sararlarmis bi dunya sey. Suanlik susuyorum ben biraz ters bir insanim kirici olabilirim konusursam annem gelince soyleyecegim o uygun bir dille anlatir artik ona yapacak baska bir sey yook :işsiz: bu arada verdigim ornekler yanlis anlasilmasin amacim kotulemek degil ama aradaki bariz fark beni rahatsiz ediyo annem bizi onun soyledigi seyleri yapmadan buyutmus bi yerimizde eksilmemis cok sukur gormedigim duymadigim seyleri tutup bana yaptirma dusuncesi oldugu icin asiri rahatsiz oluyorum bir de mesela her dedigi seye diyorum ki egitimdeki ebe bu konuda bize boyle dedi diyorum guluyo 😤

ya tabikide iyilik ayrı ama bizde en çok bu zamanlarda takılıyoruz sanırım bende annemle rahat ederim tabikide ya artık özel hastahaneler de herşeyi görevli ablalar yapıyor ama olsun bana bazı şeyler şuan öyle çok batıyorki birde bazen öyle bi konuşmalar oluyorki kv dem çocuk bakıyor 3 yaşında ve çocuk annesi gibi benimsemiş onu He çok güzel çocuk bakar o ayrı ama o çocuk çok kıskanır onu bizden bile düşün şimdide şu tarz konuşmalar var Defne doğduğunda Kız ne yapıcak acaba kıskanıcakmı yok işte aşşağıya ineriz onla durırız orda falan filan valla hiç belli olmaz artık hiç bir şeyi kestiremiyorum yani bilmiyorum artık yaşayıp görücez bide kız kıskanmasın diye alıp kucağına da vermeye kalkışabilir bilemiyorum eşimede diyorum bak ben bazı şeylere laf söylemek istemiyorum ama sen gör en azından diye sonuçta ben söylesem batar
O senin işin daha zormuş canım ya benimkiler gelemez biraz uzak kalıyo ha diyince gelemezler yani zırt pırtta sen durumu eşinle çözebilirsin anca bende son 2 gündür günüm yaklaştıkça doğumdan sonrasını düşünüyorum ister istemez şimdiden başladı bende lohusalık zaten stresim yetti 2 gündür bide bunları düşünüyorum 😖

ay seninkidemi ayni ya elanin saclarini kestirecegim zMan esim kiyameti kopariyor ,benimkinide kestirtmez hep belime kadardi saclarim simdiye kadar ona alisik ,uzun sac seviyormus ,
ben elayi okuldan alicam bu arada karar verdim🙄
ay inanamıyorum sanki bizi anlattın 😂
saçlarım hep belimdeydi, eşim bayılır. Begüm doğdu zor gelmeye başladı bakımı tabii. hiç bişeyime karışmaz asla, ama söz konusu saç olunca kesme diye başımın etini yedi. çok zor şekilde ikna ettim 😂 artık genelde omuz hizası kullanıyorum ama bu konuda bana kalbi çok kırıkmış 😂
erkekler uzun saç seviyor genelde ya anlamak zor saç işte neyini seviyolarsa 🤷‍♀️

canım eksisini artısını sen düşünüp doğru kararı vermişsindir. fiziksel olarak yıprandı yavrum kıyamam. bu kış ikisi birlikte seni biraz zorlar belki ama seneye çok daha rahat olursun bebiş de büyüyünce daha rahat okula gönderirsin Elayı.

Back
X