35 yaş üstü riskli gruba giriyor canım. o da sadece ihtimal yani öyle olacak diye bir şey yok. sadece o yaşlar biraz daha yüksek risk grubu oluyor.Ben 30 yaşında hamile kaldım ve 31 oldum geçen gün. Yas sınırı bizde yüksek mi çıkar kesin? Yani ikili testi 30 yaşlarımda düzgün çıkan yok mu? Ben de tedirginim. Sorun yoksa bile yüzdeleri yüksek çıkıyor gibi hissettim okuduklarımdan
Amin canım sağolasın Allah razı olsunHayırlı olsun sağlıcakla kucakla :)
Teşekkür ederim o kadar moralim bozuk kiyolculukla alakalı değildir canım üzülme.
benimde kese etrafında kanama alanı oluştu, doktora sormuştum ben mi yanlış bir şey yaptım diye, seninle alakalı bir durum değil dedi, olabiliyormuş.
sonra progestan hap kullandım. iki hafta spnra gittim bayağı azalmıştı kanama alanı, şu an çok azıcık var. o da geçer tehlikeli değil dedi doktor.
üzülme kendi kendine geçiyor genellikle. sen tabiiki dikkat et yine kendine
ilk duyduğumda benim de moralim bozulmuştu ama çok yaşayan var bunu, merak etme genelde geçiyor zamanla.Teşekkür ederim o kadar moralim bozuk ki
İnsan kayıp yaşayınca hamileliğinde çekeceği her sıkıntıya razı oluyor. Hatta her mide bulantısı ya da yorgunlukta “bebeğimin keyfi yerinde belli ki” diye düşünüp mutlu oluyor insanSelam kızlarr..
Allah nasip ederse bende Şubat annesi olacağım inşallah. Daha önce 2 defa düşük yaşadım maalesef bu 3. gebeliğim çok korkuyorum inşallah bu sefer güzel geçer herşey. SAT 17 mayıs ama ovulasyon testiyle takip ettim yumurtlamayı ve adetimin 21. günü oldu yumurtlama o yüzden biraz geriden geliyoruz. geçen hafta pazartesi kontrolüm vardı 5+5 haftalık çıktı ölçüme göre ve kalp atışını da duyduk. Çikolata kistinden de amelliyat olmuştum 3 ay önce ameliyatımı yapan doktorumda muayene etmek istedi bu hafta pazartesi de ona gittim normalde 6+5 olmam gerekirken 6+2 çıktı ultrason da biraz tedirgin oldum açıkçası. sizce ilk haftalarda böyle ufak sapmalar normalmibu arada benimde inanılmaz midem bulanıyor hiç birşey yemek istemiyorum çubuk kraker simit peynir fln geçiştiriyorum hep. hiç kusmadım bu güne kadar ama bulantılar mahvediyor beni birde çalışıyorum ama yinede 9 ay midemin bulanmasına razıyım yeterki bu sefer bebişim sağlıklı olsun
Bence de genetik bi durum. Ben günde 2-3 kez krem sürdüm sadece 1 gün süremedim anında çatladım, annemde de çok çatlak var.158 boyum
60 kilom
Ilk hamileliğimde gebelik sekeri vardi
62 ile hamile kalmistim 66 ile doğuma girmistim.
Normal beslenip tatliyi haftada 1 yemistim.
Senin boy kilo kac canim ?
Normal vucut kremi kullanan biriydim hamilelik suresinde.
Ozel hic bi kremi almadim valla.
Tek bir tane bile minicik bile catlagim yok karnimda.
Ama 38+2 de dogdu kizim.
Belki 40 haftalari gorsem catlardi onu bilmiyorum haliyle.
Ben de 34 yaşindayım. Allah korusun olcaksa çaresi yok . Iyi düşünelim biz. Kesin sonuç veren testler değil zaten. Hatta bence para tuzağindan başka birşey değil. Riskiniz yuksek diyerek başka testler yaptiriyorlar. Akrabaminda basina geldi. Risk yüksek demişler. Ondan sonra özel bir yerin adini veriyorlar . Hadi bakalim git orda testini yaptır. Dunyanin parasini kazaniyorlar. Cok şukür hicbirseyi de yok bebeginin.Ben 30 yaşında hamile kaldım ve 31 oldum geçen gün. Yas sınırı bizde yüksek mi çıkar kesin? Yani ikili testi 30 yaşlarımda düzgün çıkan yok mu? Ben de tedirginim. Sorun yoksa bile yüzdeleri yüksek çıkıyor gibi hissettim okuduklarımdan
Ben direkt nifty testi yaptıracağım. İlk bebeğimi trizomi 13’ten kaybettim. 2’li 3’lü amniosenteze kadar bekleyemek çok zor gelir bana. İnşallah güzel sonuçlar alırız testlerimizden...Inşallah ilerleyen günlerde hiç yaşamayız bulantıları. Allah tüm arkadaşlarımıza bu konuda yardim etsin zor oluyormuş. Ben yaptırmadan duramam herhalde. Hatta şu yurtdışına gönderilen kan testi var ya onu da yaptrsam mi diye düşünüyorum ama önce bi ikili sunucumuzu görelim. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bir yandan da acaba yaptirmak mı iyi diyorum. Sonucta tabi varsa da yapilacak birsey yok. Annelerimizin zamanı ne guzelmiş yaa . Test yok dert yokArkadaşlar bu tarama testleri kötü çıkarsa ne oluyor? Oğlumda dr önerdi fakat ben kabul etmedim yapılcak birşey varmı dedim sorun olursa hayır yok sadece belirlemek anaçlı dedi yani bunu bilmek neyi değiştirecek?sadece üzülmekten başka işe yaramıycanı düşünüyorım.drum muhtemelen yine önericek ama kabul etmiycem yine
Beni de 1 ay sonra çağırdı canım yani Ağustos dakızlar kalp atışından sonra doktorunuz sizi ikili teste kadar bi kere daha çağırdımı beni 3 hafta sonra çağırdı ikili testede ondan sonra gün vereceğini söyledi
Teşekkür ederim o kadar moralim bozuk ki
İnşallah canım içim içimi yiyor. Kalbi de atıyor. Kıyamam yabende arabayla 12 saat yolculuk yaptım bi sıkıntı olmadı ona baglama canım allahın izniyle birşeycik olmaz
Evet kesinlikle öyle annelerimiz cinsiyetimizi bile bilmiyorlarmış ne heycanlıBen de sizin gibi düşünüyorum. Bir yandan da acaba yaptirmak mı iyi diyorum. Sonucta tabi varsa da yapilacak birsey yok. Annelerimizin zamanı ne guzelmiş yaa . Test yok dert yok
çok doğru söylüyorsun canım bende kendi kendime söylüyorum hep ama arada sırada umutsuzluğa kapılmıyo değilim şöyle 12. haftalara gelsem biraz rahatlayacağım inşallahhhİnsan kayıp yaşayınca hamileliğinde çekeceği her sıkıntıya razı oluyor. Hatta her mide bulantısı ya da yorgunlukta “bebeğimin keyfi yerinde belli ki” diye düşünüp mutlu oluyor insanben doktora ilk olarak sat a göre 6+4’te gitmiştim ultrasonda 6+2 gözüktü. 8+2 de kontrole gittiğimde de ultrasonda 8+4 gözüktü. Hiç belli olmuyor o kadar hızlı gelişiyorlar ki sonradan 1-2 hafta öne geçtiği bile oluyo, o yüzden üzme kendini hep olumlu yönde düşün
Aslında herkesin kendi psikolojisine göre verebileceği bir karar. Ben ilk hamileliğimde yaptırmamıştım çünkü bebeğim her türlü kabulümdü. Ama doğum yapmamla şoka girmem bir oldu çünkğ sağlıklı bebek beklerken trizomi 13 lü bebek doğurdum ve o zamana kadar yaşama şansı bile büyük mucizeymiş. Lohusalıkla birlikte bu şoku atlatmak çok zor geldi bana. Çok detaya girmeyeyim ama bir daha aynı şoku yaşamamak adına yaptırmak taraftarıyım. Durumu bilerek hamilelik yaşamak da zor olur belki ama o şok çok acıydı benim içinArkadaşlar bu tarama testleri kötü çıkarsa ne oluyor? Oğlumda dr önerdi fakat ben kabul etmedim yapılcak birşey varmı dedim sorun olursa hayır yok sadece belirlemek anaçlı dedi yani bunu bilmek neyi değiştirecek?sadece üzülmekten başka işe yaramıycanı düşünüyorım.drum muhtemelen yine önericek ama kabul etmiycem yine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?