Başınız sağolsun.Çok çok üzücü bir olayAslında herkesin kendi psikolojisine göre verebileceği bir karar. Ben ilk hamileliğimde yaptırmamıştım çünkü bebeğim her türlü kabulümdü. Ama doğum yapmamla şoka girmem bir oldu çünkğ sağlıklı bebek beklerken trizomi 13 lü bebek doğurdum ve o zamana kadar yaşama şansı bile büyük mucizeymiş. Lohusalıkla birlikte bu şoku atlatmak çok zor geldi bana. Çok detaya girmeyeyim ama bir daha aynı şoku yaşamamak adına yaptırmak taraftarıyım. Durumu bilerek hamilelik yaşamak da zor olur belki ama o şok çok acıydı benim için
Amin inşallah çok teşekkürlerBaşınız sağolsun.Çok çok üzücü bir olayGerçekten çok nadir görülen bir durum yaşamışsınız.Inşallah bu kez bebeginiz sağlıcakla gelir.
Adet ağrısı gibi ağrıları olan var mı çzellikle son 2 gündür çok ağrıyor aynı adet olcakmışım gibi
Ya tabiki böyle istisnai durumlarda çok fazla yorum yapmak doğru olmaz yaşamış biri olarak yaptırmanız muhtemel.Allah bir daha yaşatmasın inşallah sağlıklı bebekler nasip olur herkeseAslında herkesin kendi psikolojisine göre verebileceği bir karar. Ben ilk hamileliğimde yaptırmamıştım çünkü bebeğim her türlü kabulümdü. Ama doğum yapmamla şoka girmem bir oldu çünkğ sağlıklı bebek beklerken trizomi 13 lü bebek doğurdum ve o zamana kadar yaşama şansı bile büyük mucizeymiş. Lohusalıkla birlikte bu şoku atlatmak çok zor geldi bana. Çok detaya girmeyeyim ama bir daha aynı şoku yaşamamak adına yaptırmak taraftarıyım. Durumu bilerek hamilelik yaşamak da zor olur belki ama o şok çok acıydı benim için
Selam kızlar. Bende 6+3 günlük hamileyim inşallah. Henüz keseyi ve bebeği görmedik p.tesi gidicez inşallah görmeye. 3 yaşında bir oğlum var 7 haftalık Ken onu da görememiştik 8. Haftada gördük. 2 hamileliğimse düşükle sonuçlandı maalesef. Dua edin inşallah p.tesi hayırlı sonuçlar alalım. Bu arada sat a göre tahmini doğum tarihim 1 mart görünüyo ama sezeryan olacağı için şubat sonu gibi olur diye düşünüyorum. Belki bende şubat annesi olurum diye buraya bir not düşmek istedim. Saglıklı hamilelikler hayırlı doğumlar diliyorum herkese.
Ben 30 yaşında hamile kaldım ve 31 oldum geçen gün. Yas sınırı bizde yüksek mi çıkar kesin? Yani ikili testi 30 yaşlarımda düzgün çıkan yok mu? Ben de tedirginim. Sorun yoksa bile yüzdeleri yüksek çıkıyor gibi hissettim okuduklarımdan
Arkadaşlar bu tarama testleri kötü çıkarsa ne oluyor? Oğlumda dr önerdi fakat ben kabul etmedim yapılcak birşey varmı dedim sorun olursa hayır yok sadece belirlemek anaçlı dedi yani bunu bilmek neyi değiştirecek?sadece üzülmekten başka işe yaramıycanı düşünüyorım.drum muhtemelen yine önericek ama kabul etmiycem yine
ben hamile olduğumu bilmeden daha -ilk- zamanlarında Ankara-Bursa-Balıkesir-Çanakkale ye gittim. aynı yolu tekrar geri döndüm. motorsikletten bile düştüm.
rabbim korumuş gerçekten yicek ekmeği varsa bişey olmuyo kızlar rabbim kucağımıza almayıda nasip etsini inşallah
Bende tatilden dondum valiz bosalt yika as yerlestir valizleri yerine kaldirr koca bazayi kaldirAynen öyle çocuk yaşayacağı varsa tutunuyor hiçte birşey olmuyor . Hamile oldugumdan habersiz 4 gün boyunca kınaydı düğünde oynadım durdum .pazar arabası kaldırdım market poşetleri taşıdım . Sonra öğrenince çok şaşırdım yavrum meğer hayata sıkı sıkı tutunmuş
Bende tatilden dondum valiz bosalt yika as yerlestir valizleri yerine kaldirr koca bazayi kaldirbende oyle diyorum yawrum iyi tutunmus bana cok sukur yaa. Zaten hamile olduguma bile inanmamistim esim zor inandirdi. Simdide diyorki hamilelik haberini ben sana verdim sen bana degil
Test yaptim inanamadim bozuktur dedim doktorlar bize tup bebek diyodu cunku esime gosterdim oda testten anlamiyo tabi bakti var iste dedi sonra acile gittik hemen geceydi kan sonucum 1359 cikti ben hala yok olamaz diyorum esim hamilesin iste diyor oyle biraz komiktik yaniHahah sizinki değişik olmuş işte ne güzel
amniyosentezde de düşük de olsa erken doğum ya da başka sorunlar olabiliyormuş bebeği kaybetmeye kadar. allah korusun böyle bir durum yaşasam amniyosentez yaptırmam, çok küçük ihtimal olsa da kötü sonuçlar olabiliyor. yani tabii çocukta bir sorun varsa aldırmayı düşünenler zaten yaptırıyor genelde. bende böyle bir şey düşünmem o yüzden yaptırmam da.2li testte Allah korusun olumsuz bir durum görülürse amniyosentez yapılıyor .onun sonucuna göre çocukta bir anormallik varsa yine yapacak bişey yok ,yani kimisi kürtaj oluyor , kimisi kabul edıyor durumu
Bizimde ayni sekilde oldu tüp bebek hayalleri kurarken bi baktık süpriz yapmış bize inanamadik bi türlüTest yaptim inanamadim bozuktur dedim doktorlar bize tup bebek diyodu cunku esime gosterdim oda testten anlamiyo tabi bakti var iste dedi sonra acile gittik hemen geceydi kan sonucum 1359 cikti ben hala yok olamaz diyorum esim hamilesin iste diyor oyle biraz komiktik yani
Test yaptim inanamadim bozuktur dedim doktorlar bize tup bebek diyodu cunku esime gosterdim oda testten anlamiyo tabi bakti var iste dedi sonra acile gittik hemen geceydi kan sonucum 1359 cikti ben hala yok olamaz diyorum esim hamilesin iste diyor oyle biraz komiktik yani
amniyosentezde de düşük de olsa erken doğum ya da başka sorunlar olabiliyormuş bebeği kaybetmeye kadar. allah korusun böyle bir durum yaşasam amniyosentez yaptırmam, çok küçük ihtimal olsa da kötü sonuçlar olabiliyor. yani tabii çocukta bir sorun varsa aldırmayı düşünenler zaten yaptırıyor genelde. bende böyle bir şey düşünmem o yüzden yaptırmam da.
tabii şu an ihtimaller üzerine konuşmak daha kolay. yaşamak çok zordur eminimki. aslında hiç yaptırmak istemiyorum bu testleri ama doktorum ille de yapalım diyor, özel hastanelerin para tuzağı aslında çoğu ya. aslında kişinin kendi tercihine bırakılmalı. yaptırmıcam desen zorlamayacaklar ama doktor deyince mecbur kalıyorsun, ne dese yapıyosun.
aman neyse ya inşallah hepimizin bebekleri hiç bir sorun yaşamadan sağlıkla kucağımıza gelip yerlerini alır amin amin amin
25.5 aylik kizim var 12.5 kg.Kizlar aranizda 1-2 yas civari cocugu olan var mi? Kucaginiza alabiliyor musunuz? Benim kizim var 15 aylik hep kucagimda kasık agrim oluyor korkuyorum
Sevindim,gözün aydin :)Selam hatunlar bende bugün bebişimi görmeye gittim . Doktorumu da değiştirmek zorunda kaldım. Sonunda bebişimin kalp sesini duyabildim. Görmeniz lazımdı elleri bacakları kıpır kıpırdıŞimdilik herşey yolunda normalde sat a göre 9+6 yız ama 9+1 dedi doktor haftasında biz zaten yumurtlamadan sora denemiştik. 3 hafta sonra hem kontrole hem de 2 li test için çağırdı. 2,4 cm bebeğimin boyu
Kızımda da ozel hastaneye gittim.amniyosentezde de düşük de olsa erken doğum ya da başka sorunlar olabiliyormuş bebeği kaybetmeye kadar. allah korusun böyle bir durum yaşasam amniyosentez yaptırmam, çok küçük ihtimal olsa da kötü sonuçlar olabiliyor. yani tabii çocukta bir sorun varsa aldırmayı düşünenler zaten yaptırıyor genelde. bende böyle bir şey düşünmem o yüzden yaptırmam da.
tabii şu an ihtimaller üzerine konuşmak daha kolay. yaşamak çok zordur eminimki. aslında hiç yaptırmak istemiyorum bu testleri ama doktorum ille de yapalım diyor, özel hastanelerin para tuzağı aslında çoğu ya. aslında kişinin kendi tercihine bırakılmalı. yaptırmıcam desen zorlamayacaklar ama doktor deyince mecbur kalıyorsun, ne dese yapıyosun.
aman neyse ya inşallah hepimizin bebekleri hiç bir sorun yaşamadan sağlıkla kucağımıza gelip yerlerini alır amin amin amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?