2020 Şubat Anneleri

Biberonun gerçekten aciliyeti yok ama sütünüz o an gelmezse kaşıkla mama verilir, onun için basit bir tane alabilirsiniz. benim sütüm gelmeyince doktor hemen mama başladı. önce beni emdi sonra mama yedi, aç duracak değil yani elbet süt gelmezse mecbur mama yiyecek. ama biberonla değil şırınga ya da kaşıkla verin mutlaka, zaten yumurta kadar mideleri var hemen doyuyorlar 😀

emzik konusuna hiç karşı değilim ben hatta bebeklerin isterlerse emzik kullanmalarının iyi olduğunu düşünenlerdenim. çünkü onların hep emme içgüdüsü var. biberonla mama yerse anne memesini reddedebilir ama emzikten dolayı öyle bir şey olması mümkün değil bence, sonuçta emzikten süt gelmiyor. 1 aydan sonra ben emzik vermeye başlayacağım, tabii isterse. gece uyurken de rahatlatıyor emzik bebekleri.
Emzik ihtiyaç olursa bence de verilmeli, aksi durumda parmak emmeye yönelebiliyolar ki o alışkanlığı bıraktırmak çok daha zor.
Emzikle ilgili tek olumsuz durum damak diş yapılarını bozma ihtimalinin olmasıymış.

Bence artik hazirla canim ne olur ne olmaz. Hastane cantasinda utulenecek cok bi parca olmuyo sadece senin geceligin,pijaman ve bebisin kiyafetleri onlar da zaten utu kadar anca oldugu icin bi iki fista bitiyo hemen utuleri 😀
Ona bile halim yok sanki ya benim bu ortanca da hastane de çok kıyafet kirlendi ordan almak zorunda kaldık hep yetmedi o yüzden bu sefer fazla götüreceğim bebeğe

Emzik neysede biberon hastanede lazim olabilir tedbirli gitmekte fayda var. Dogumdan sonra hemen sut gelmiyo bazilarinda ya da sezaryenden sonra hemen gelmiyomus o sirada bebek ac kalamayacagi icin ebe derste bize biberona karsiyiz ama olurda annenin sutu ilk etapta gelmezse mamanin olcumlerini yapmak icin cantanizda kucuk bir biberon bulundurun yanina da cay kasigi koyun demisti insaAllah kimsenin gerek kalmaz hemencecik sutlerimiz bol boll gelirr :dua:
Ben de çay kaşığı kullanmayı düşünüyorum. Biberon almadım

Biberonun gerçekten aciliyeti yok ama sütünüz o an gelmezse kaşıkla mama verilir, onun için basit bir tane alabilirsiniz. benim sütüm gelmeyince doktor hemen mama başladı. önce beni emdi sonra mama yedi, aç duracak değil yani elbet süt gelmezse mecbur mama yiyecek. ama biberonla değil şırınga ya da kaşıkla verin mutlaka, zaten yumurta kadar mideleri var hemen doyuyorlar 😀

emzik konusuna hiç karşı değilim ben hatta bebeklerin isterlerse emzik kullanmalarının iyi olduğunu düşünenlerdenim. çünkü onların hep emme içgüdüsü var. biberonla mama yerse anne memesini reddedebilir ama emzikten dolayı öyle bir şey olması mümkün değil bence, sonuçta emzikten süt gelmiyor. 1 aydan sonra ben emzik vermeye başlayacağım, tabii isterse. gece uyurken de rahatlatıyor emzik bebekleri.
Emzik şu şekilde meme reddi yapıyor bebek. Emerek rahatlıyor sadece emmek istiyor süt istemiyor anneden süt gelince anneyi red başlıyor

Mamanin olcumleri icin kucuk bir biberon sart ama sanirim :) biberonda hazirlayip cay kasigiyla verin dendi bize 🤷🏻‍♀️
Süt gelmezse zaten sağmak da gerekecek, makinenin biberonu oluyor. Ben o durumda kalırsam hastane tipi kiralarım ki inşallah gerekmez. Sezaryen olacağından ilk günler lazım olma ihtimali yüksek, bakalım.
Sonra da bikaç zaman içinde gelir inşallah zaten..

Süt gelmezse zaten sağmak da gerekecek, makinenin biberonu oluyor. Ben o durumda kalırsam hastane tipi kiralarım ki inşallah gerekmez. Sezaryen olacağından ilk günler lazım olma ihtimali yüksek, bakalım.
İnsaAllahh 🤲

Ben hala tam gaz devam 😂 ev supruldu, makina acildi, kuruyanlar katlandi, yeni yikananlar asildi sanirim evde is yaparken dogurucam ben bu cocugu oyle gozukuyo 😀 aksamda 5ten sonra yuruyus var esimle bi sahil turu yapariz sonrada heralde gunun sonunda yine tutulmus olurum 🙈
Yavaş ol canım ben de güya ev temizliyorum parça parça işte ama uykusuzluk ufaklık bitiriyor beni

Hiç öyle düşünme canım sezeryan da olsa Doğum doğumdur ve süt gelir ilk oğlumu hatırlıyorum da daha tam ayılmamıştım bile memeye bir yapıştırdılar neye uğradığımı şaşırdım 😀😀 ikinci de yine bir saat öncesine kadar süt yokken Doğumdan sonra süt geliyor tabi bebeğin çekmesi lazım o erken doğduğu için emme refleksi yoktu çekemedi sağıp kaşıkla verdik eğer çekebilseydi yine gelirdi yani sezeryan olsa da süt gelir ya da gelmeyecekse normal de de gelmez önce moral motivasyon sonra duruma göre hareket

Yavaş ol canım ben de güya ev temizliyorum parça parça işte ama uykusuzluk ufaklık bitiriyor beni
Dogru sen bizden daha cok yoruluyosun cocuk var valla bende 2. Cocukla gebelik nasil olur acaba diye dusunuyorum kedim de sagolsun ayni yaramaz bir cocuk gibi oldugu icin gun icinde onunda pesinde dolaniyorum, bazen enerji patlamasi yasiyo kostururken antredeki kilimler simbatin halisi misali ucusuyo havada duvara cikiyo 😂 oyun oynamak istiyo cani sıkılıyo topunu aliyo getiriyo onume surtunuyo bacaklarima atta oynayalim diye isimin arasinda bi de onunla oynuyorum senden ilgi bekleyen birinin olmasi daha cok yoruyo insani

Evet, ama bazen ergenliğe girmesine az kala hala emenler oluyo ya :KK70:
Hemen vermem ama ilerde düşünebilirim. Yeğenimin baş parmağı emilmekten küçük kaldı. Parmak emme işinden korkuyorum vallahi
Bir süre sonra psikolojik boyuta dönüşüyor sanırım ama hiç bir doktorun parmak yerine emzik önerdiğini bilmem parmak candır şapır şupur ısırasın gelir görsen

Dogru sen bizden daha cok yoruluyosun cocuk var valla bende 2. Cocukla gebelik nasil olur acaba diye dusunuyorum kedim de sagolsun ayni yaramaz bir cocuk gibi oldugu icin gun icinde onunda pesinde dolaniyorum, bazen enerji patlamasi yasiyo kostururken antredeki kilimler simbatin halisi misali ucusuyo havada duvara cikiyo 😂 oyun oynamak istiyo cani sıkılıyo topunu aliyo getiriyo onume surtunuyo bacaklarima atta oynayalim diye isimin arasinda bi de onunla oynuyorum senden ilgi bekleyen birinin olmasi daha cok yoruyo insani
Topunu mu alıp getiriyor valla aynı benim oğlan 😀😀

Hiç öyle düşünme canım sezeryan da olsa Doğum doğumdur ve süt gelir ilk oğlumu hatırlıyorum da daha tam ayılmamıştım bile memeye bir yapıştırdılar neye uğradığımı şaşırdım 😀😀 ikinci de yine bir saat öncesine kadar süt yokken Doğumdan sonra süt geliyor tabi bebeğin çekmesi lazım o erken doğduğu için emme refleksi yoktu çekemedi sağıp kaşıkla verdik eğer çekebilseydi yine gelirdi yani sezeryan olsa da süt gelir ya da gelmeyecekse normal de de gelmez önce moral motivasyon sonra duruma göre hareket
Evet motivasyonum tam, geleceğine inanıyorum. İnanmak da önemli.
Sezaryen oluşu geciktirebiliyo deniyo ya öyle olsa bile hastane tipi düşünürüm :)

Topunu mu alıp getiriyor valla aynı benim oğlan 😀😀
Evet bir de asla kedi oyuncaklariyla oynamaz zilli, hasırlı toplari var yuzune bakmiyo ama ona ufak bi kagidi yuvarla at onune tamam 2 saat onun pesinde kosturur en sonunda da yorulunca yatiyo ayagimin dibine kopariyo kagitlari al sana ortalik batti her yer kagit parcasi 😀

Back
X