2020 Şubat Anneleri

Benimde 10 falan oldu toplam 11 ya da. Ama cidden herkes hic almamissin diyor. Bu kadar kiloyu karnim almis olamaz bence. Dun annemin arkadaslari geldi oturmaya e hic buyumemissiniz kilo da almamissin dediler. Sadece burnum sismis hamilelik sisligi olarak oyle dediler. Gobegimde haftama gore normalmis. Ama bu kadar
Kilo nasil 10 kilo gobektE anlamadim.
Bebek, suyu, plasenta, göğsümüz rahim bazı organlar büyüdü, kan hacmimiz arttı çok normla aslında bu kilolar
Bir yerde görmüştüm 14 kilo alan birinin 3 kilosu kendine yağ olarak alınıyormuş sadece, ki vücudun ona da ihtiyacı varmış, emzirme döneminde ve doğum için enerji olsun diye yağ depoluyormuş vücut
Emzirirken gider inşallah hepsi kolaylıkla, ben korkmuyorum ineriz eski kilomuza ama hala tartıya alışamadım doğuracağım neredeyse :KK70:

Merhaba hanımlar. Annemin rahatsızlığından bahsetmiştim. Annem vefat etti . İyileşemedi 😔 bebeğimi görmeye ömrü vefa etmedi. Gitti güzel annem.mekanı cennet olsun. Buraya bunu yazmak ne kadar doğru bilmiyorum ama sizden ricam olacaktı. Okuyabilen cüz yada Yasin okuyabilirse Allah rızası için. Hepinizin ayrı meşgalesi var biliyorum Doğum öncesi okuyamayanın canı sağolsun. O kadar daraldım ki ancak Buraya yazabilirdim. İnsan böyle günde seçiyor dostu , samimiyeti. En yakınlarımızdan bekledik vefayı. Çok kötü çok zor günler . Allah herkesin yardımcısı olsun
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah rabbim size sabır versin söyleyecek söz bulamıyorum.Yasin okurum cüz de ne eksikse okurum sabır diliyorum

Zeyf Zeyf kuzum evet aliniyor ama ben hic dikkat etmedim ve o yedigim seylerden gunde uc tane yiyordum en az 150 gram. Simdi bir taneye dusurdum. Dikkat etsem eminim 6 kg yu gecmezdim o da bebek suyu falan. Buarada benim kullandigim sey sidefer takviye gida icinde B12 demir folikasit c vitamini fln var. ben b12 si dusuk bir arkadasima onermistim tadi da kolali. 20 gunde 1.5 kilo almis sonra da birakmis. Demek ki onlarda cok etkili kilolaeimizda

Bebek, suyu, plasenta, göğsümüz rahim bazı organlar büyüdü, kan hacmimiz arttı çok normla aslında bu kilolar
Bir yerde görmüştüm 14 kilo alan birinin 3 kilosu kendine yağ olarak alınıyormuş sadece, ki vücudun ona da ihtiyacı varmış, emzirme döneminde ve doğum için enerji olsun diye yağ depoluyormuş vücut
Emzirirken gider inşallah hepsi kolaylıkla, ben korkmuyorum ineriz eski kilomuza ama hala tartıya alışamadım doğuracağım neredeyse :KK70:
Evet alinan kilolarin hepsi kendimize degil o yuzden bende dogumdan sonraki kilomu cok merak ediyorum kaci gidicek diye 😃

Bende aynen öyleyim aklım yemekte sürekli, dikkat ediyorum yemiyorum bir de yesem ne olacakmış bilmiyorum
10 kilo oldu benimde, görenler sadece karnın var diyor ama tartıda o rakamlara alışık olmayınca değişik geliyor, en fazla 3 kilo daha alsam diyorum, az kaldı çünkü doğuma inşallah abartmayız :KK70:
bu hamilelikte insan çok açgözlü oluyor yahu :D

ama gerçekten alınan kiloların çoğu doğumda veriliyor, yani 20 kilo üstü alınmadıysa. ben doğumdan bir ay sonra eski pantolonumu giymiştim.

asıl tehlike emzirme döneminde. sütüm olsun diye yememek lazım asla. süt için su, uyku, moral sadece bunlar.

ama insan emzirince o kadar enerjisi düşüyor ki ben mutlaka tatlı bir lokma atardım ağzıma. insanın çok yiyesi geliyor emzirdikten sonra. o döneme de çok dikkat etmek lazım. bir yandan emzirmek çok hızlı kalori yaktırıyor, bir yandan da çok acıktırdığı için çok yiyesin geliyor, acayip bişey 😀

Zeyf Zeyf kuzum evet aliniyor ama ben hic dikkat etmedim ve o yedigim seylerden gunde uc tane yiyordum en az 150 gram. Simdi bir taneye dusurdum. Dikkat etsem eminim 6 kg yu gecmezdim o da bebek suyu falan. Buarada benim kullandigim sey sidefer takviye gida icinde B12 demir folikasit c vitamini fln var. ben b12 si dusuk bir arkadasima onermistim tadi da kolali. 20 gunde 1.5 kilo almis sonra da birakmis. Demek ki onlarda cok etkili kilolaeimizda
Evet canim benim annemde de kansizlik var mesela ne zaman kan ilaci icmeye baslasa hemen aninda kilo aliyo kolay degil 8 aydir ilac iciyoruz 🙄 hayatimda icmedigim ilaci hamilelikte ictim artik ilac gormek istemiyorum bir de su sanci olayindan sonra sabah aksam fitil derdim cikti o da berbat bir sey yaa 😵

Bende okumustum bunu emzirme donemi icin yag depoladigimizi. 14 u gecmemek hedefim. 12ydi 14 yaptimm hamilelik ilerledikce hedefler artiyor 😂

Bende saglik ocagina gittim dun arayip cagirmisti hemsire. Gorur gormez cok kilo almissin dedi 7-8 haftadir gormuyordu. Sonra tansiyonumu olctu 14 cikti yuksek biraz dedi. Giderken tekrar olcelim yurudugunden olabilir dedi. Bende hastanede idrar yolu enfeksiyonu cikmisti saglik ocaginda cikmadi hatta e ile baslayan birsey soyledi sayisi cok normal bol su iciyorsun sanirim dedi. Evet dedim. 2 dir ayni sey oluyor gittigim hastanede enfeksiyon cikiyor saglik ocaginda cikmiyor. Neyse tartti beni 23. Haftamda 71 kiloymusum simdi 31. Haftamda 81 ciktim 😂 kadin cok dikkat et falan dedi. En fazla 3-4 kg daha al dedi doguma kadar. Artik dikkat edicem. Kan verdim normal. Giderken tekrar tansiyon olctu 13-8 cikti tamam simdi normal dedi. Sonra ciktim ismini vermek istemedigim unlu mamullerden alip eve gelip yedim 🧐
Ben 30. Haftanın başında doktorda tartılınca 80 çıktım biraz hızlı gidiyoruz galiba dedi gülerek :KK70: 2 gün sonra sağlık ocağında 77 çıktım. Doktorun ordaki tartı bozuk dedim eşime. O da diyo ki bence sağlık ocağındaki bozuk:KK70:

Bende saglik ocagina gittim dun arayip cagirmisti hemsire. Gorur gormez cok kilo almissin dedi 7-8 haftadir gormuyordu. Sonra tansiyonumu olctu 14 cikti yuksek biraz dedi. Giderken tekrar olcelim yurudugunden olabilir dedi. Bende hastanede idrar yolu enfeksiyonu cikmisti saglik ocaginda cikmadi hatta e ile baslayan birsey soyledi sayisi cok normal bol su iciyorsun sanirim dedi. Evet dedim. 2 dir ayni sey oluyor gittigim hastanede enfeksiyon cikiyor saglik ocaginda cikmiyor. Neyse tartti beni 23. Haftamda 71 kiloymusum simdi 31. Haftamda 81 ciktim 😂 kadin cok dikkat et falan dedi. En fazla 3-4 kg daha al dedi doguma kadar. Artik dikkat edicem. Kan verdim normal. Giderken tekrar tansiyon olctu 13-8 cikti tamam simdi normal dedi. Sonra ciktim ismini vermek istemedigim unlu mamullerden alip eve gelip yedim 🧐
Evet o unlu mamüller hiçbir yerde çıkmıyor karşımıza zaten reklamlarda telefonda bi sen söyleyince canımız çekiyor 😆😆😅

Ben 30. Haftanın başında doktorda tartılınca 80 çıktım biraz hızlı gidiyoruz galiba dedi gülerek :KK70: 2 gün sonra sağlık ocağında 77 çıktım. Doktorun ordaki tartı bozuk dedim eşime. O da diyo ki bence sağlık ocağındaki bozuk:KK70:
Canim baslangic kilona baktim senin evet biraz hizli gitmissin 😂
Gerci herkesin bunyesi o kadar farkli ki. Kuzenim ikiz dogurdu 30 kg aldi 1bucuk senede 35 kg verdi. Arkadasim tek bebek 10 kg aldi 1seneyi gecti 3 kilosu hala duruyor. Veririz yaa. Kuzenimi birakiyorum fotosunu 😂

Eklentiler

• 7B1030A3-630D-4AE5-8B26-26BF7C3E2CD2.webp
    7B1030A3-630D-4AE5-8B26-26BF7C3E2CD2.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 89
Dikkat edersen almazsin aslinda bunu anladim insan dikkat edince sadece bebek aliyor. Yani hamileyim koyverip yiyeyim yok. Bu arada seker zor sanirimm. Bende sigarayi biraktigim icin zorlandim. Canim istiyor ve hala daha haftada yarim sigara iciyorum. Kendimi hep ara verdim diye telkin ediyorummm. Sende oyle et birgun yiyemedigin seylere kavuscaksin ☹
Sigara ve tatlı benide çok zorluyor ya başta tiksinmiştim ne güzel aama canım istiyor malesefde içiyorum bazen 😟😟😟çok pişman oluyorum sonra ama

Evet o unlu mamüller hiçbir yerde çıkmıyor karşımıza zaten reklamlarda telefonda bi sen söyleyince canımız çekiyor 😆😆😅
Televizyon izlememek ve disari cikmamak en iyisi :) bu arada senin yasina cok sasirdim cok daha kucuk duruyorsun gecen yasini yazmissin ya bir de resim atmistin dis cekim diye :))

Canim baslangic kilona baktim senin evet biraz hizli gitmissin 😂
Gerci herkesin bunyesi o kadar farkli ki. Kuzenim ikiz dogurdu 30 kg aldi 1bucuk senede 35 kg verdi. Arkadasim tek bebek 10 kg aldi 1seneyi gecti 3 kilosu hala duruyor. Veririz yaa. Kuzenimi birakiyorum fotosunu 😂
Bu kiz mi ikiz dogurduu

Havalar kötü gidiyor bide grip oldum yürüyüşlerim aksadı haftaya bende full başlıycam yürüyüşlerime. Ne güzel en az 7 bin adım atıyodum şimdi bi kaç gündür 2000-2500 adımda kalıyorum
Normal doğum istediğim için yürüyüşleri aksatmamam lazım🙄
Haftaya hastane çantamıda hazırlamam lazım şaka maka 35 haftaya giriyom yarın 💃💃💃

Back
X