- 6 Ekim 2008
- 2.603
- 10.609
- 408
Cok aciklayici olmuş Allah razi olsun google kotu ne varsa yaziyo ani bebek olumleri falan kahroldumins bnmde bari 38 i bekler bn normal dogum istyorum ama kimstte ne varsa artk
Hani biraz daha kilo alsa ele avuca gelse bn annemi kaybettim yakin zamanda oyuzden bebegime yetemicem diye endişelerim var
birazdaha ele avuca gelse mutlu olurum
ins baska sebeplerden kasiniyorumdur seninde rahatlamana cok sevindim darisi basima ins
Çok üzüldüm başınız sağ olsun. Belki de üzüntü stres kaynaklıdır kaşıntılar. Stres kaynaklı kaşıntılar da geceleri artar mesela. Sonuçlar çıkmadan bi şey demek için erken ve dediğim gibi kolestaz bile olsa endişe etmeyin, ilaç çok işe yarıyor. Geçen sene doğum yapan bi arkadaşıma da 33.haftada kolestaz teşhisi konmuştu, ilaçla değerleri düştü ve 38.haftada kendiliğinden plansız normal doğum yaptı. İnternetteki bilgiler özellikle tıbbi makaleler nadir de olsa her durumdan bahsediyor hepsini okudum ve göçtüm ben de. :) Hatta teşhisi kendim koydum gittim, onaylandı ve oturup ağladım doktorda daha çok erken diye. Ama dahiliye ve kadın doğum doktorumun dediği kolestazın hamilelikte çok da nadir görülmediği, buna rağmen meslek hayatları boyunca hiç bebek ölümüyle karşılaşmadıkları yönündeydi. Çok nadir durumlarda 37den önce erken doğuma alınır, o vakalar da erken dönemde kolestaz olan gebeler için geçerlidir dediler.
Avuç içlerinde ve ayak tabanında kaşıntı yoksa kolestaz olmama ihtimalin çok yüksek. Bence yaşadığın kayıptan dolayı strese bağlı bi kaşıntı yaşıyorsun. Ki o da karaciğeri etkiliyor malum. Hamilelik haftandan dolayı nolursa olsun şanslısın sakın dert etme kolestazı molestazı. 37 de olsa 40 da olsa minnak olacaklar zaten, arada pek fark yok, prematüre kategorisine bile girmiyo 37.hafta. hem öğrenecez bi şekilde içgüdüsel ne yapacağımızı, bebeğe nasıl bakacağımızı. Sıkma canını.