• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Şubat Anneleri

Bende aldim kantaron yagi ise yariyor mu suruyorm catlayan yerlerime ama gebelikte braz sakincali yaziyor nette ne dersin
Allah Allah bak ben onu hiç bilmiyordum ya 2 günden beri sürüyorum ama henüz yeni başladım ona kendimiz yaptık ta acaba zararı ne ki bilemedim şuan

2470 doğdu şimdi 2240.
Doğduğu kiloya gelince çıkarıcaz dediler.
Beni emiyo, yoğun bakımda kaşık biberonla besledikleri için memeyi eskisi gibi almamaya,sinirlenmeye başladı. Kolaya alıştı tabii.
Eve çıkınca biraz emzirip biraz sağıp biberonla beslemeyi düşünüyorum. Çok yormak istemiyorum.
Süt sağıp biberonla mı besliyosun? Hiç sorun değil ki hiç üzme kendini bak her şey nasıl yoluna girdi. Ne zorluklar yaşadın. O da olucak

Canım bu arada benim bebegim de ilk etapta 2210 g dan 1970 e kadar düştü. Yenidoğan hemşireleri ve doktor 15.gunde doğum kilosuna ulaştıysa sıkıntı yok dedi. Biz de 15.gun gibi doğum kilosuna ulaşmıştık. Deniz ilk ödemini atmıştır annesi.

Canım bu arada benim bebegim de ilk etapta 2210 g dan 1970 e kadar düştü. Yenidoğan hemşireleri ve doktor 15.gunde doğum kilosuna ulaştıysa sıkıntı yok dedi. Biz de 15.gun gibi doğum kilosuna ulaşmıştık. Deniz ilk ödemini atmıştır annesi.
Evet %10a kadar kilo kaybı normal sayılıyomuş ama Deniz çok daha fazla kaybetmiş. Senin bebeğinin kilo kaybı normal sınırda

Günaydın güzel anneler :KK68: Bugünde uyuyamayan ben oldum 😒 yarım saattir sağa sola döndüm baktım olmuyo kalktım kahvaltı yapıyorum 😂 belki acıktığım için uyuyamamışımdır ama belimde ağrıyor birde üzerine boğazımda batma var bakalım kahvaltı yapıp tekrar uyumayı denicem inş başarırım:dua:

Günaydın güzel anneler :KK68: Bugünde uyuyamayan ben oldum 😒 yarım saattir sağa sola döndüm baktım olmuyo kalktım kahvaltı yapıyorum 😂 belki acıktığım için uyuyamamışımdır ama belimde ağrıyor birde üzerine boğazımda batma var bakalım kahvaltı yapıp tekrar uyumayı denicem inş başarırım:dua:
Günaydın anneler ve zbamm zbamm vuran melekleri 😍Ben de uyandım Tavanı inceliyorum 😄 gece 3 de yattım uykum gelsin diye kitap okuyorum gene gelmiyor, hamileliği bittiğinde filozof olmayı düşünüyorum. O kadar kitap okudum Ki anlatamam. Bel ağrısı şu an bende de var ne yesem diye düşünüyorum. Nasıl kalkıp hazırlıycam diye üşenip vazgeçiyorum offfff offf

bende 30 aralikta kendi dojtoruma gitmistim 1900 gr demisti,gectigimiz persembe yani 4 gun once evime yakin medicalpark var ordaki bir doktora gittim 1950 gr dedi biraz canim sıkıldi az geldi bide 2 haftada 50 gr mi aldi yani , burdakinin cihazi biraz eskiydi acaba yanlismi olctu diyorum
Cihazdan cihaza değişiyor canım. Ben de bu ölçümden 3 gün sonra başka bir doktora gittim. O da 2300 dedi. Haftasına göre fazla diyet ve yürüyüş yap dedi. Halbuki benim kasılmalarım da var kendi doktorum yat dinlen hiçbir iş yapma diyor. Her zaman gittiğin doktorun ölçümü önemli bence. Sonraki randevun ne zaman?

Günaydın kızlar. Erkenden kalktım. Oğlan kahvaltı ediyor şimdi. Okula göndercem. Eşimin sabahtan dersi yok. Kahvaltı yaparız birlikte. İzne ayrılınca yapıcam dediğim bir sürü şey vardı ama bütün gün yatasım geliyor kim yapcak bu işleri :KK70:

Kızlar herkese merhaba. Hamileliğiniz hayırlı olsun. Rabbim sağlıkla doğurmayı büyütmeyi nasip etsin inşallah ❤️ cuma günü idrarda silik çıktı hemen kan verdim 16,77 çıktı. Bugün hem sabah hem akşam idrar yaptım negatif. Bugün adet günüm ama adette olmadım. Böyle olup gebe olan var mi lütfen yardım
Benim aynen bu sekil oldu :) iki idrar testim poztifdi ve 10 dakka degil 1 saat sonra cizgiler belirmisti. 3. Testim ise negatifdi. Kan testimde yuksek degildi sonra sabirla bekledim 1 bucuj hafta sonra beta hcg 500 cikmisti. Sonra keseyi felan goruo netletmisti suan hamileyim zaten dogumuma az kaldi :) insallah sizde boyle bi sonuc alirsiniz hayirlisi ile ❤

Dr gelişiminde gerilik var demediği sürece kilosuna takılma. Zaten bi Türk milletinde var bu çocuğun kilosu kaç takıntısı. Tosun olup şeker hastası da olabilir, genetiği zayıftır minyon olabilir.

Bi de cihazın ölçümüyle gerçek kilo arasında 1 haftalık yanılma payı olabiliyomuş. En iyi cihazda bile söylenen sayı net değildir dedi bugün benim dr. Eski bi cihazsa yanılma daha da fazla olabilirmiş. Ve 40.haftada bile bebeğin 2500 gr doğması bizim için normal sınırlarda kabul edilir o yüzden en az 3500 doğuracam diye dertlenmenin anlamı yok dedi.

Bol bol protein tüketirsen sağlıklı kilo alır. Kırmızı et, yumurta ve yoğurt. Kırmızı etle yoğurdun arası en az 2 saat olacak ama. 15 gün uyguladım, test ettim, işe yarıyo. :super:
normal sartlarda hic dert etmem kilosunu ama direncten dolayiilk kizimi 37. haftada dogurdum .oyuzden kafama takiliyor biraz ,allah korusun erken gelmeye kalkarsa 2. nin kilosu biraz daha az gibi geldi ablasina gore

Cihazdan cihaza değişiyor canım. Ben de bu ölçümden 3 gün sonra başka bir doktora gittim. O da 2300 dedi. Haftasına göre fazla diyet ve yürüyüş yap dedi. Halbuki benim kasılmalarım da var kendi doktorum yat dinlen hiçbir iş yapma diyor. Her zaman gittiğin doktorun ölçümü önemli bence. Sonraki randevun ne zaman?
onumuzdeki haftakendi doktoruma gidicem canim ,direnc olayi olmasa sorun degilde o biraz korkutuyor beni

Günaydın :KK45:
Bugünüde atlatıyım hayırlısıyl yarın kontrolüm var bakalım neler bekliyo beni inşallah kızım kilo almıştır bi sorun çıkmaz 🙏🏾zaman hemen geçsin istiyorumm 😂 Perşembe doğum 🥴
Rüyamdada doğumla ilgili şeyler gördüm hayrolsun

Gunaydin arkadaşlar 💙
Biz cokkk iyiyiz ama hic mi hic vaktim yok.
3 gecedir toplamda belki 1 saat anca uyumusumdur ama ona ragmen yazamadim vi türlü.
Sizlere adam akilli hikayemi yazayim istedim ama merakta birakmamak adına su mesaji yazip kacacam :)))

Oglumun adını dedesi Ömer Deniz olarak okudu.
Kimlikte ,iki isim tribinden cikarsak bu sekilde yazacak.
Ya da sadece Deniz olarak yazdiracagiz.💙

45 cm 2.725 gr dogdu.
Cok sasirdim cunku ben 2300 lerde bekliyordum. 1 hafta onceki kontrolumde olcumde 2.5 cikmisti cunku.
Neyse, spinali sectim oglum minnak etlilenmesin diye ve iykide korkudan dolayi geneli secmemisim. O kadar buyuk farklari var ki ikisini de deneyimleyen biri olarak kesinlikle spinali oneririm canlar.
Baska aklima bissy de gelmiyor.
Saglik sorunu yasamadik,dun taburcu olduk.
Normalde 1 gece kalip taburcu da olabilirdik ama benim hastane prosedür geregi en az 2 gun tutuyormus sezeryan dogumda.
Kan degerim 14 du
12 ile dogumdan cikmis oldum.
O yuzden de kan ile alakali serum vs gerek kalmadi.
Kizimda 11.5 ile doguma gitmistim 7 ye dusmustu degerim. 2 gece 3 gun kalip zorla taburcu olmustum valla :D
Emziriyorum, mamayi hastanede sadece sarilik olmasin diye meme sonrasi 1,2 cay kasigi destek amacli kendi inisiyatifimle 9 defa verdim. Periyodlar mama destekli oldugu icin 4 saatte 1 idi. Simdilik 1,5-2 saatte 1 emziriyorum. Sagim yapiyorum mecbur cunku minnacik mideleri var ilk zamanlar sut de cok oluyor sagdiklarimi difrize atiyorum vs vs iste boyle kizlarcimmmm.
Bahar imi cok ozluyorum, yanimda ama mecbur ayriyiz cunku henuz bilemiyor tepkileri sert oluyor oglana. Vurma seklinde degil ama elleme cekeleme seyleri cok hirpalarcasina.
Kollarini tutup gosteriyoruz ama o da daha hırçın yapti. Ellerini salalim dedik sapkasini bi cekti kafasini cizdi sert darbe gelince .simdilik ayri odalardayiz bakalim.
Gece 40 derece atesi cikti kızımın.
38 lerde simdi surupla.
Insallah daha cok atesi cikmaz da hastaneye gitmeden atlatiriz.
Kv bizde persembe gunune kadar.
Esim şubatın 3 une kadar izinli.
Dun oglen eve cikinca aksam amcasi 2 dedesi geldi gormeye.
Ucret olarak da indirimle 3.100 tl odedik doguma.
Diger detaylari(ani verilen dogum kararinin nedenleri, surec) da bir ara yazacagim sizlere.
Artik okuyamiyorum burayi ama yeminle aklimdasiniz ve dularim sizlerle. Insallah hepiniz saglikla alirsiniz. He birde unutmayin 36+3 de dogurdum kuveze de girmedi yani artik korkmayin relax olun. Dogum yaparsaniz erken, strese girip kendinizi gereksiz yere hirpalamayin.
Sevgiler iki cocuklu anadan :D

Back
X