• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Şubat Anneleri

Evet ilk bebek. Muhtemelen de son bebek :) Erken doğum ve yoğun bakım süreci beni çok yıprattı ve aynı durumu tekrar yaşama ihtimalim çok yüksek olduğundan ikinci kez hamile kalmaktan şimdiden korkuyorum.
Ben lohusalıktan pek bişey anlamadım ilk günden beri her gün hastanedeyim,koşturuyorum.
Beni en çok uykusuzluk ve acemilik zorladı. İlk bebeği olacak olanlar bol bol okusun video izlesin, bebek bakımını uygulamalı görsün derim. Son zamanları iyi değerlendirin :)
Anneler fln yok mu yardim eden kimse uykusuzluk zor olur evet. Neden erken dogmustu kuzumm kendi kendiliginden mi geldi yoksa herhangi bir rahatsizliktan doktor mu baslatti. Kac haftalik dogmustu. Zaten uyusak enerjimizi alsak hersey bambaska olcak. Bende 3 saatlik uykuylayim ve simdiden bebegim dogmadan cok yorgun hissediyorum. Hamileligin ilk 7 ayi harikaymis 8biterken anliyorum

Suyum azalmış kızlar salı gününe gün aldık inşallah
Hayırlısı olsun cnm yeterki sağlıklı gelsin bebiş
Kızlar bende geldim doktordan anca yazıyorum.
nst de sancı yoktu 15 lerde falandı.
Tekme attıkça 25 oluyodu🤣🤣
Suyu iyi 3 kg olmuş sıpam😍
Plesentadaki yaşlanmayı söyledim zaten şuan böyle olmalı dedi ve yaşlanmayla beraber başka bulgular olmadıgı için sorun olmaz dedi suyu azalsa vs o zaman sıkıntı dedi.
Doğumu konuştuk normal istediğimi söyledim. Haftaya cuma 2 de ramdevum var çatı muyenesi yapıcak o gün😀 artık heran herşey olabilir sabah gece demeden normal gidişatın dışında birşey olursa beni arıyosun dedi çok şükür herşey yolunda yani🙏
Çok sevindim cnm maşaAllah tosbiğinde iyi 😍

Kirmizi pabuc Kirmizi pabuc tamam ben itiraf ediyorum her spordan sonra cips cikolata yapiyorum. Kalori hesabi yaparsak 300 kalori verip ardindan 700 kalori aliyorum :/

odemim yok eminim canm cok su iciyom Allahtan dun 82 idim su icerek 84 ciktim 😂 sabah 82 ile uyandim gece hic uyuyamadim isteee 6-7 kere gittim tuvaletep
Canım ben kiloda değilim zayıfsın zaten de sağlıksız her gün her gün olmaz

Selam hanımlar yprucu bir karne gününden hiçbirşey yapmamama rağmen bütün gün dışarda olmak fena yordu.gece resmen uyku nedir unuttum sabahladım birde arada yatarken bir kalça ağrısı bunuda işk defa bu gebelikte yaşadım varmı kalça kemiği oraları ağrıyan😌🤭

Selam hanımlar yprucu bir karne gününden hiçbirşey yapmamama rağmen bütün gün dışarda olmak fena yordu.gece resmen uyku nedir unuttum sabahladım birde arada yatarken bir kalça ağrısı bunuda işk defa bu gebelikte yaşadım varmı kalça kemiği oraları ağrıyan😌🤭
Benim var kalçama biri döndüre döndüre vida sokuyor gibi kızımda yoktu o ters gelişti ama bu da vsr

Kimisi 38.haftada yapıyormuş, bu gidişinde yapacaktır belki, bende öyle bir his yok ama bilemedim neden olur, rahatsız edici gibi sanki
Yani herşeye paranoyak oldum sanırım zaman yaklaştıkça çok rahatsız etmiyor.
evet belki haftaya yapabilir. Gerek görmedi demek ki herhalde içinden doğurmıyacakmışım gibi gelmiştir🤣🤣

Kalça ve bacak ağrısı bende de var. Dün gece sol bacağım çok ağrıdı. Sağa sola dönmek işkence zaten. Bi de sırtımın iki tarafında ağrı başladı. Ağrımayan yerim yok galiba :KK70:

Kızlar ,gundaslarim 🤣 @gamzeli_bebis buycuy buycuy Psidan Psidan başka bizimle @Seso35 var heralde degilmi bu kadariz.Bakalım bizden ilk kim doğuracak.Artik prematüre sayilmayacagiz
Bugün kontrol vardı herşey yolunda aynı devam ediyor.Tosun 3 kg hepimizin aynı kiloda şuan heralde.Ayin 20 sinden sonra bekliyoruz demişti bugün yine aynı şekilde heran olabilir belli olmaz ama bizim 38+ lar en sevdiğimiz zamanlar dedi bende öyle istiyorum umarım kalmaz 27 sine kadar doğmazsa bidahaki randevu 27 de ondan sonra 6 Şubat zaten geçerse normal doğumu benim doktorumda elverişli bulmuyor ve zaten benim gordugumde 39 olup hala dogmayan hangi arkadaşım varsa 40 bitince sezeryana alındılar ya suları azaldı ya tansiyon ya bebek kilosu engel oldu .İnşallah zamaninda gelir bizimkiler
Benimde perşembeydi kontrolüm, 3150 çıktı kontrolde, aşağı yukarı aynıdır bebişler makineden fark eder o kadar, bende merakla bekliyorum nasıl olacak acaba diye, öngörüm yok bugün bile suyum geldi diye hastaneye gelebilirsin dedi, bebişin çantasını hazırladım bütün eşyaları dolaba yerleşti, yarın da kendi valizimi hazırlıcam inşallah, sonrası beklemek kalıyor geriye, sağlıkla gelsinler inşallah 😘

Yani herşeye paranoyak oldum sanırım zaman yaklaştıkça çok rahatsız etmiyor.
evet belki haftaya yapabilir. Gerek görmedi demek ki herhalde içinden doğurmıyacakmışım gibi gelmiştir🤣🤣
Bazıları doğumu tetikliyor diye geç yapıyormuş ama bana 35.hafta kontrolünde 37de çatı muayenesi yapıcam eğer normla doğum istiyorsan dedi, hazırlıklı gittim, sende hazırlıklı ol yine de fizyolojik ve psikolojik açıdan 😂 bundan sonra zaten her an her şey olabilir hazır olmak gerekiyor
Hatta ben normal doğum istiyorum ama çatı muayenesi istemiyorum dedim, e nasıl yapacağız dedi, valla 2 haftadır düşünüyorum ama bir yöntem bulamadım dedim 😂 😂 lazerle falan çıkmıyor bu bebek mecbur yapıcaz dedi 😂 olduk mecburen muayeneyi

Bende de bel ve kalça kemiğinde ağrı olmaya başladı.Doğum belirtisi mi acaba? Yerimden kalkmaya korkar oldum🙃

Tesekkur ederim 🌼 İgneden mi onunda etkisi var midir acaba 🙄 bence verdigi ilactan oldu cunku dun kestim ilaci bugun yavas yavas inmeye basladi sisligim

Ciğer geliştirici bildiğim kadarıyla kortizon canım ve kortizonunda en bilinen yan etkisi ödem. Zayıf bir arkadaşım düzenli kortizon kullandığı bir dönem birden şişmişti, bırakınca düzeldi moralini hiç bozma yani, iğneden öncede şişmiyorsan 1 hafta önceki haline dönersin yakında.

Kalça ve bacak ağrısı bende de var. Dün gece sol bacağım çok ağrıdı. Sağa sola dönmek işkence zaten. Bi de sırtımın iki tarafında ağrı başladı. Ağrımayan yerim yok galiba :KK70:
Bende de bel ve kalça kemiğinde ağrı olmaya başladı.Doğum belirtisi mi acaba? Yerimden kalkmaya korkar oldum🙃
Valla benimde sırtım öncelikli ağrıyan yerim ama o ilk gebeliğimde de ağrıyordu kalça ağrısı aynen öle vidalar gibi bişe onu ilk yaşıyorum doğum belirtisimi bilmiyorım normal doğum yapmadım 😰

Öncelikle geçmiş olsun maşalalh bebişine😌şunu söylemek istiyorum bence doktorunu dinlemelisim en azından bir dene cnm👍🏻
Aslında haklı olabilirsin ama dinlediğim kim varsa belden uyuşturmada hep hasarlı ya doğumdan sonra baş ağrısı ya sırt ağrısı kiminde kalıcı bel ağrıları bile duydum genel anestezi tabi ki narkoz kötü ama bu tarz şikayetler hiç duymadım

Ciğer geliştirici bildiğim kadarıyla kortizon canım ve kortizonunda en bilinen yan etkisi ödem. Zayıf bir arkadaşım düzenli kortizon kullandığı bir dönem birden şişmişti, bırakınca düzeldi moralini hiç bozma yani, iğneden öncede şişmiyorsan 1 hafta önceki haline dönersin yakında.
Ay gercekten mi bende ilactan saniyodum yaa :( igne ve haplardan sonra oldu canim ondan once yoktu odemim 🥴 umarim cabucak gecer 🤷🏻‍♀️

Aslında haklı olabilirsin ama dinlediğim kim varsa belden uyuşturmada hep hasarlı ya doğumdan sonra baş ağrısı ya sırt ağrısı kiminde kalıcı bel ağrıları bile duydum genel anestezi tabi ki narkoz kötü ama bu tarz şikayetler hiç duymadım
Bu konuyu ben doktoruma sordum söylediği şey konumdan dolayı ve anestiziyi yapanda iş olduğunu söylemişti bunu en aza indiriyoruz ztn demişti

Anneler fln yok mu yardim eden kimse uykusuzluk zor olur evet. Neden erken dogmustu kuzumm kendi kendiliginden mi geldi yoksa herhangi bir rahatsizliktan doktor mu baslatti. Kac haftalik dogmustu. Zaten uyusak enerjimizi alsak hersey bambaska olcak. Bende 3 saatlik uykuylayim ve simdiden bebegim dogmadan cok yorgun hissediyorum. Hamileligin ilk 7 ayi harikaymis 8biterken anliyorum
35+6 da doğdu ama gelişimi son haftalarda geriden gelmeye başlamıştı. 35e uyumlu doğdu diyebilirim.
Direnç ve tansiyon sorunum vardı. Bebek strese girdi, sancı ve açılma oldu. Yani doktor başlatmadı,kendiliğinden başladı.
Normalde bugün sezaryen günümdü en iyi ihtimalle 37.haftanın sonlarını görmeyi planlamıştık olmadı tabii.
Annem yardımcı oldu ama o da çok yoruldu.
Sonra onu evine yolladım. Deniz zaten evde yok sen git dedim.
Anneler de ev içinde gerginlik sebebi yani.
Birbirimize girdik zaten sorma:confused::KK35:

Back
X