2020 yılında Tüp Bebek Yaptıranlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Valla tüp bebek serüvenine kadar gördüğüm hamileler kaşık kaşık çikolatalar, gofretler yiyordu. Araştırdıkça o zararlı mı bu zararlı mı diye düşünür olduk. İlkinde ne çok dikkat etmiştim.. Bunda hemşirede öyle söyleyince yedim ilk zamanlar bile çok abartmadan. Geçen gün doktor şekerini çıkarır şeker bebeğe çok zararlı deyince azalttım. Ama gebe kadınsın canın isterse bi küçük parça bitter ye dedi hatta.

Kızlar ben ilk bebeğimde kullandıklarımdan bi liste yaptım belki bakmak istersiniz diye paylaşıyorum
  • Emzirme sütyeni 3 adet
  • Emzirmeye uygun gecelik/pijama takımı 3 adet
  • Mesane pedi
  • Lohusalar için iç çamaşırı
  • Göğüs pedi (Lansinoh)
  • Göğüs kalkanı (Philips Avent)
  • Göğüs silikonu (Philips Avent)
  • Göğüs ucu kremi (Madecassol ve Bella B)
  • Ameliyat izi giderici jel (Dermatix)
  • Göğüs pompası (Lansinoh)
  • Sıcak/soğuk göğüs kompresi (Philips Avent)
  • Bebek telsizi (Motorola)
  • Ateş ölçer (Braun)
  • Dijital termometre (Medisana)
  • Bebek bakım çantası
  • Pişik kremi (Sudocrem)
  • Yüz temizleme sütü, şampuan, vücut yağı ve kremi (Mustela)
  • Burun aspiratörü ve serum fizyolojik
  • Saç tarağı ve fırçası (Chicco)
  • Tırnak makası (Chicco)
  • Müslin ağız bezi
  • Müslin örtü
  • İnce battaniye
  • Banyo havlusu
  • Lastikli eldiven
  • Alt açma bezi
  • Emzik (Philips Avent ultra soft)
  • Emzik kutusu
  • Emzik askısı
  • Biberon (Lansinoh ve Tommee Tippe)
  • Babynest ve emzirme yastığı
  • Emzirme önlüğü
  • Bebek için çamaşır ve bulaşık deterjanı
  • Biberon temizleme fırçası

Valla ne güzel benim doktorum Türk kahvesine normal kahveye çikolataya izin vermiyor Maalesef hiç brisini 6 6.5 aydır ağzıma sokmadım sabırlıyım maşallah onun dışında kendi zararlı gördüğüm şeyleri de hiç yemedim az pişmiş yumurta asitli içecek hazır yemek gibi az kaldı güzel dayandık çok şükür

Evet benimde öyle oldu göbek deliğimn etrafı şiş resmen yumruk gibi şişik dıştanda belli oluyor iğne yaptıktan sonrada kendi kendine kan akıyor bakalım kola bi deniycem en azından azıcık rahatlatayım orayı diyorum biraz düzelsin bakalım

Maşallah canım sana. Ben haftada 2 belki 3 kahve içiyorum. Günde 1 küçük fincana izin vermişti doktorum. Bende az pişmiş hiç bişey yemedim. Hamile kaldım kalalı 4 5 kez kola içtim dayanamadım.. Dışarıdan daha öncede yediğimiz yerlerden yedim bişey yiyceksem. Ama senin kadar sabırlı olamadım.

Zaten artık göbeğimiz şiştiği için gerginleşti. Etini sıkarak dene biraz, benimde kan aktığı oluyor bazen. Tabi koldan istersen dene göbeğin rahatlar.

Eti hep sıkıyoruz ama bakalım gittiği yere kadar daha gidip kola geçip bi rahatlatıp tekrar dönebilirsem döncem

Ohh benim yerime de iç canım Afiyet olsun
Normal de diğer gebelerine haftada bir kahve müsaadesi var ama bana izin vermedi kanama çok yaşadım bi de Karnım sertleşti bi dönem falan erken doğumdan tedirgin oldu baya sanırım o da. Olsun ben görümceme sipariş verdim doğum yaptığım da Tabi ne zaman yemeye başlarım bilmiyorm sezaryen olacağından ama olsun yemeye başladığım da büyük bir çikolata (sütlü, beyaz :) ) bir de Türk kahvesi getirecek büyük bir fincan

Granül iyi sonuç verdi mi?
Canım zaten yikadiklarim yeni kıyafetler ,ablasindan kalanlar da yıkadım ama onları geçen hafta sarardiklari için normal deterjanla yikamistim şimdi deterjanı gitsin diye granulle yıkadım yani kirli bir şey yikamadigim için anlayamadım açıkçası ama kokusu güzeldi beğendim

Oh yarasın. Az kaldı canım. Kuzular ne şanslı, nelerden feragat ediyorsun.

Oh yarasın. Az kaldı canım. Kuzular ne şanslı, nelerden feragat ediyorsun.
Az kaldı evet canım. Tek ki onlar iyi olsun diye hepimizin çabası rabbim hepimize bu günleri görmeyi nasip etti nerden nereye geldik Ocak’tan beri ne güzel zamanlardı aslında şöyle dönüp bakınca korku telaş heyecan mutluluk ne ararsan vardı bitirmek üzereyiz artık

Ne komik geliyor şimdi, bulantım vardı geçti niye acaba bulantım yok niye acaba..? Şuraya uzandım bişey olur mu, hapşırdım kasığım battı bişey olur mu..

Ne komik geliyor şimdi, bulantım vardı geçti niye acaba bulantım yok niye acaba..? Şuraya uzandım bişey olur mu, hapşırdım kasığım battı bişey olur mu..
günaydın kızlar❤ ilk bu sayfaya yazdığım zamanları hatırladım.transferin 12.günü kan vermiştim sonucu bekliyordum.sonucu aslında sistemden görebilirdim ama korkudan öğleden sonra doktordan duymayı beklemiştim.burda herkes biz çatladık meraktan baksana,sen bakmıyorsan getir biz bakalım demişti doktorun bütün süreci sayıp sonunda oldu demesi,eşimle odadan ağlayarak çıkışım,ilk kesesini gördüğümüz gün elime verdikleri fotoğrafa eve gidene kadar bakmıştım,hatta günlerce bakmıştım o kese fotoğrafına şimdi karnımı şekilden şekile sokacak kadar büyümüş bir bıcırık var içimde ve biz şimdi ne alalım ne yapalım onları konuşuyoruz.çok şükür bugünlerimize

Ay evet okuyunca sesli güldüm neler neler sormuştuk birbirimize gerçekten Allah’ıma binlerce kez şükür
Günaydın canım ,
Evet ya ilk anlar ilk fotoğraf ilk kalp atımı ilk hareket çok şükür

Bende doktora kalp atışı için gittiğimde tüp bebek odasında bakmıştı, o ultrasonda ses yok takip etti kalp atışı var ben görüyorum istersen yukarıda tekrar bakalım ama 2 kez ultrasona girme herşey yolunda demişti ben adama emin misiniz herşey yolunda mı diye sormuştum tekrar. Yolunda yolunda sakin ol artık diye gülmüştü..

Ay evet okuyunca sesli güldüm neler neler sormuştuk birbirimize gerçekten Allah’ıma binlerce kez şükür

Sürekli hastaneye gitmek istiyordum, eşim bebeğimiz gayet iyi kuruntu yapıyorsun diyordu, ben tutturuyordum ama bugün bulantım geçti, bugün şöyle oldu, bugün böyle oldu..

İlk kalp atımını gece kanamayla gittiğim de duymuştum anladım o zaman mucize olduğunu zaten Rabbim kimseye öyle zor bir gece yaşatmasın Gidene kadar Yerde mi gökte miydim belli değildi arabada bağıra bağıra ağlıyordum eşim sakinleştiriyordu yapma ne olur böyle sen daha önemlisin diye aklımız başımızdan gitmişti sonra doktorumuz geldi 15 dk içinde ultrasona girdim bekliyorum tabi ama hala hıçkırarak ağlıyorum ama zıplarsan olmaz ki dedi güldü gel babası dedi bir açtı kalp atımını dünyada daha mutlu olduğum hiç bir anı hatırlamıyorum..

Ayyy bende ilk kanamayla gittiğim de acilde duymuştum ilk kalp atımını aklımda binbir türlü düşünceyle korku panik hepsi aynı anda vardı sonra o sesi duyunca hepsi gitmişti gözlerim dolu dolu okudum yazdıklarınızı tekrar yaşadım sanki o ilk heyecanları çok şükür bugünlerimize sağ Salim kucağımıza aldığımız günlerimiz de gelsin inşallah

Bende ağlayarak yazdım o günlere döndüm sanki birden sonra şükredip karnıma dokunup sevdim çocuklarımı. Hepimiz çok zor günler geçirdik ama binlerce kez şükür canım atlattık az kaldı yolun sonu gözüktü inşallah uykusuz gecelerimizi konuşacağız artık

İlk 3 boyutlu ultrasonda 16 haftalıkken görmüştük, minicikti hareketlerini izlemek nasıl iyi gelmişti. Şimdi dışarıdan belli oluyor tekmeleri.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…