2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende 4-6 aylık h&m marka bi astronot var. Arkadaşımın çocuğunundu 10 aylıkken hala giyiyordu o. Yeni almadım bizimkine de onu giydiriyorum ama büyük baya, biz de bütün kış giyeriz. Bence h&m astronotları çok güzel.
Bebek arabasında da bundleme marka ana kucağı tulumu var, çok işime yarıyor bu, öneririm.
Bir tane puset örtüsü var siyah ( siyah olduğu için uykusu gelince iyi oluyor gece gibi oluyor, bir de rüzgarı iyi kesiyor.) Bir de bebek arabasının şeffaf rüzgarlığı hep yanımda, hem yağmur hem rüzgardan koruyor.
Ben çok geziyorum, mümkün olduğunca dışardayım, hatta çocuğu nerdeyse her gün çıkartıyorum. Bir kaç seyahatimiz de oldu, üstüne şubat sonu da yurtdışı gezimiz var ( coronadan ve eurodan patlamazsak tabii). Çocukla dışarda olmak hem daha kolay hem daha zor. Evden çıkmak büyük olay bazen (hele de hava soğuduktan sonra) ama çıkınca hem pusette çok kolay uyuyor hem de ben kendimi daha iyi hissediyorum. Çocukla gezme uzmanı oldum.
Çok teşekkür ederim çok açıklayıcı ve yararlı oldu benim için😊 h& m benimde hoşuma gitmişti

Aynılarını ben de aldım🙈iyi ki erken aldım diyorum çünkü her şey uçuyor 67₺ ye aldığım alıştırma bardağı 200₺ olmuş şok oldum. Ben buharda pişirme için ikeadan her tencere ile uyumlu aparat aldım çok saçma pahalı geldi. Bebeklere 1 yaşına kadar dana eti yasak kuzu kıyma vermemiz gerekiyormuş buz küplerine alıp yapacağım ben ama et için 8. Ay öneriliyor sanırım. İlikli suları da içeriği temiz bulup küplere dolduracağım ay maşşallah size ben haşlayamam dedim. Yoğurt makinelerinin fiyatı uçmuş kiwi marka bulursam alacağım o nispeten daha uygun. Bide biyerde okudum pastörize sütü kaynatmak doğru metot değil diyordu belli bir dereceye kadar ısınması içine maya konması daha uygunmuş o yüzden makine şart gibi geldi ama bunu tek bi yerde okudum henüz tam araştırmadım. Bebeğe 6. Aydan itibaren su teklif edeceğiz. Bir de olizzi markası var onların zeytinyağlarının asiditesi uygunmuş bebeklere ondan alıcaz. O üçlü kitap serisini ben de aldım çok güzel tarifler var başlangıcında da anlatıyor ama daha tam okuyamadım . Gerçekten aç meme en kolayıydı şimdi mesai başlıyor esas 🙈😅
Kitapların ismini paylaşabilir misiniz

Eklentiler

• 5A2532AC-5362-486B-9B44-092AADA7A2C5.webp
    5A2532AC-5362-486B-9B44-092AADA7A2C5.webp
    66,7 KB · Görüntüleme: 57
Her ay bır kılo alıyordu ama bu ay 800 gram almıs doktor normal dıyor bugun cocuk cerrahına gıttık yok mıde daralması dedı ya reflu ya da dedı mıdesınde perde olusmustr bu yuzden cocuk gastrolojı doktoruna gıdın dedı yarında ona goturcez bakalım orda ne dıyecekler
İnşallah bır sorun cıkmaz banada yazarmısısn cunkü benımde bebegim aynı durumda inşallah sorunları yoktur gecer bıran önce

Sevgili anneler saçlarınızı boyatıyor musunuz? Ben artik boyatmak istiyorum ama zararli falan deniyor ne yapacagimi sasirdim.
Ben boyatiyorum, hamilelikte organikle boyattim ama simdi normal boyayla boyattim. Dip boya da yaptirdim. Doktoruma sormustum. Aslinda keratin bakim da yaptirmak istiyorum ama maalesef emzirirken yapilamiyor agir kimyasal icerdigi icin. Kuaforum belli bi marka keratin onerdi ama guvenemedim acikcasi. Formaldehitsizleri var diyorlar ama bu konuda doktor aciklamasi bulamadim, kuaforlere de guvenemedim. Bilgisi olan var mi bu konuda?

Kizim birturlu uykuya gecemiyor ya, gozunden uyku akiyor resmen. Kac defa uykuya daliyor gozleri kapaniyor sonra bi anda uyanmaya calisiyor uyumuyor. Uykuyla savas veriyor resmen. Gecen gece alkiş yapinca dikkati dagildi ve oyle alkislaya alkislaya uyuttuk😅 bu gece eski usul carsafa koyup sallayarak uyuttuk 5dk surmedi uykuya gecmesi😅 simdi bunu da zihnine kazıdı kesin bir sonrakinde ise yaramicak. Uyutacagimizi anladigi an kiyameti kopariyor ama deliler gibi de uykusu oluyor, gozleri kizariyor resmen uykusuzluktan ama uyumayi reddediyor. Baska boyle olan var mi, uyku gerilemesinin bir parcasi mi yoksa bizim kizin huysuzlugu mu?
Birde bugun bir uyku danismaniyla gorustum, takvime gore uyku gerilemesini 1 ay once atlatmis olmaniz gerekir dedi ben şok. 1ay once bizim uykularimiz misler gibiydi😂 5dk.da uyur saatlerce uyanmazdi😅 heralde karistirdi ya da uyku danismani ayagina dolandirici dedim ajskkdksk konusmayi kestim😅

Kizim birturlu uykuya gecemiyor ya, gozunden uyku akiyor resmen. Kac defa uykuya daliyor gozleri kapaniyor sonra bi anda uyanmaya calisiyor uyumuyor. Uykuyla savas veriyor resmen. Gecen gece alkiş yapinca dikkati dagildi ve oyle alkislaya alkislaya uyuttuk😅 bu gece eski usul carsafa koyup sallayarak uyuttuk 5dk surmedi uykuya gecmesi😅 simdi bunu da zihnine kazıdı kesin bir sonrakinde ise yaramicak. Uyutacagimizi anladigi an kiyameti kopariyor ama deliler gibi de uykusu oluyor, gozleri kizariyor resmen uykusuzluktan ama uyumayi reddediyor. Baska boyle olan var mi, uyku gerilemesinin bir parcasi mi yoksa bizim kizin huysuzlugu mu?
Birde bugun bir uyku danismaniyla gorustum, takvime gore uyku gerilemesini 1 ay once atlatmis olmaniz gerekir dedi ben şok. 1ay once bizim uykularimiz misler gibiydi😂 5dk.da uyur saatlerce uyanmazdi😅 heralde karistirdi ya da uyku danismani ayagina dolandirici dedim ajskkdksk konusmayi kestim😅
+1.Yazdığınız her şey bizde de var.Mis gibi uykuya geçen çocuk gitti yerine inatçı uykudan yüzünü ovuşturan ama yine de asla ve asla uykuya dalamayan bir şey geldi.Bir de son 2 gündür uyuyor oh diyorum tam yatıracağım uyanıp bana gülüyor,mutlu sesler çıkarıyor.1 saat bu şekilde geçiyor.Ben uyku gerilemesi ve atağa bağlıyorum.Bağlamak istiyorum.Lütfen öyle olsun çünkü 😅😅

Philips avent pişirici çok saçma pahalı geldi yoksa ikeada aparat normaldi tam yazamamışım

Avente son baktığımda 800 dü.1800 olmuş. Ayaklanıp mamayı yedirecekse alırım 😂
Kizlar ben yoykonun 7 in 1 buharda pisiricisini aldim ve fiyati 699 tl ye dusmustu hala da indirimde sanirim hepsiburada da. Almak isterseniz siddetle tavsiye ederim. Dezenfekte ozelligi de var emzik kaşık ufak şeyleri koyabilirsiniz. Ayrıca kendini temizleyebiliyor makine. Dokunmatik tuşları var, 15-20 dk da et sebze ne isterseniz pişirin. Blendırı da var püre yapılıyor, Havuc patates pisirdim denemek icin yedim güzel oldu 🤗 mama sandalyesi de pahali bisey almayin hic gerek yok benim doktorum oyle soyledi. Onun disinda ucu silikon tutma sapı sert olan kasiklardan aldim, normal plastik olanlardan aldim, baby jem silikon tabak ve silikon önlük, uzun kollu önlük, karacanin melamin tabaği ve kasesi, cam rende, fileli meyve yeme şeysi, su içmek için de mamajoo alıştırma bardagı, biraz ilerisi için de wee baby pipetli matara. Şimdilik bu kadar 😊

Kızlar.. üzerime yoğurt tarifi atın😅 yoğurt mayalamak için makine aldım. Bir deneyim dedim beceremedim. Normal inek sütünden mi mayalamak lazım, laktozsuz sütten mi?? Birde activyanın sade olanından mayalarsak probiyotikli oluyor. Onu bebeğe verebilirmiyiz acaba? Direk yoğurtla mı başlamak lazım. Sebze ilemi 5 aylık olucaz. Dün biraz mama kaşığının ucuyla havuç püresi verdim. Sabaha kadar gazdan uyumadık. Normalde gazımız bitmişti hatta gaz damlasını çoktan bırakmıştık. Ek gıda ile gaz geri mi gelecek😫 havuçla başlamam mı ağır oldu acaba. Ben sanırım hiç başlayamıycam😅 zaten hemşire katı bi şekilde 6. Ayda başla dedi ama bizim ki biz yemek yerken elimize falan saldırıp yalanmaya başladı deneyim dedim. Ama korktum açıkcası gazdan.. başlayanlar tarifleri atın da bize de fikir olsun😍❤️

Canım o bizde de var, uykuya çok düşkün bor bebek olmasına rağmen uykuya direnme başladı, sabah ilk uykusuna hemen dalıyor ama sonrasında uyumayı hiç istemiyor, normalde kendisi uyuyordu ama baktım uyumyor dedim sallayim, yatağının sallanma aparatlarını sökmüstük onları geri taktım ama yatağına koyduğum anda ağlıyor çare olmadı, ayağımda satayım dedim 1 gün uyudu ertesi gün unutacağımı anladığı için ayağıma aldığım anda yine başlıyor ağlamaya, bir süre böyle olacak anlaşılan, gün içinde yine kendisi uyudugu oluyor ama gece uykusuna geçmek istemiyor. Biraz sabredeceğiz sonra daha rahat uyuyacak diye düşünüyorum, inşallah öyle olur.

Kızlar bizim gaz problemimiz hortladı ya, mamadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, ilk sma kullanmistik kabız yaptı çocuğumu, sonra hipp aldım o da su gibi çok kıvamsız hiç sevmedi zorla icirince de olduğu gibi kustu, aptamil kullandık aşırı gaz oldu, aptamil comfortmile geçtij ishal yaptı ama öyle böyle değil günde 7-8 kere kaka yapıyordu, gaza çok iyi geldi ama kakadan tahriş oldu poposu, bebelac golda geçtik gaz sorunu da kaka sorunu da geçmişti, 2 aya yakın kullandım ama aptamil daha kaliteli geldigi için 4 aylık olunca nasılsa gaz sorunu olmaz artık diye tekrar başladım, kıvranıp duruyor gazdan, baya da bir aptamil aldım, 2 ay yetecek kadar var elimde, aptamil kullanıp memnun olan var mı? Üşüttu ondan mı var gazı, napacagimi şaşırdım.

Kizlar ben yoykonun 7 in 1 buharda pisiricisini aldim ve fiyati 699 tl ye dusmustu hala da indirimde sanirim hepsiburada da. Almak isterseniz siddetle tavsiye ederim. Dezenfekte ozelligi de var emzik kaşık ufak şeyleri koyabilirsiniz. Ayrıca kendini temizleyebiliyor makine. Dokunmatik tuşları var, 15-20 dk da et sebze ne isterseniz pişirin. Blendırı da var püre yapılıyor, Havuc patates pisirdim denemek icin yedim güzel oldu 🤗 mama sandalyesi de pahali bisey almayin hic gerek yok benim doktorum oyle soyledi. Onun disinda ucu silikon tutma sapı sert olan kasiklardan aldim, normal plastik olanlardan aldim, baby jem silikon tabak ve silikon önlük, uzun kollu önlük, karacanin melamin tabaği ve kasesi, cam rende, fileli meyve yeme şeysi, su içmek için de mamajoo alıştırma bardagı, biraz ilerisi için de wee baby pipetli matara. Şimdilik bu kadar 😊
Yoyko yu hemen aldım canım teşekkürler 👍 yorumları da güzel.

Kızlar yürüteç için ne düşünüyorsunuz ben çalışıyorum bebeğime kayınvalidem annem dönüşümlü bakıyorlar onlar açısından da kolaylik olsun istiyorum.Doktor kontrolünde soracağım ne zaman kullanılır diye..Bazı bebekler 5-6 aylıkken doktor kontrolünde izin veriliyor.Acaba sizlerin doktorları ne diyor soran var mı?
Ben şimdilik düşünmüyorum canım, şuan kucak istemiyor ama beni çok zorlar ille kucak derse o zaman düşünebilirim, doktora ben de soracaktım ama bir türlü 4. Ay kontrolüne gidemedik, bir gittik doktor doluydu almadılar, dün için randevu almıştım eşim covid oldu karantinaya alındık, 2 hafta daha sarktı bakalım.

Kızlar yoğurt yapma makinesinden bahşedilmiş, bebeğe yoğurdu makinede mi mayalamalıyız, normal tencerede mayalasak olmaz mı? Ben hiç hazır yoğurt kullanmam hep kendim mayalarim, o yoğurtu bebeğe veremezmiyim?

Kızlar yoğurt yapma makinesinden bahşedilmiş, bebeğe yoğurdu makinede mi mayalamalıyız, normal tencerede mayalasak olmaz mı? Ben hiç hazır yoğurt kullanmam hep kendim mayalarim, o yoğurtu bebeğe veremezmiyim?
Makine şart degil ben minik kavanozlar aldım günlük pastörize sütten mayalayacağim onda sadece ısıtıyosun kaynatmaya gerek yok.

Back
X