2021 Aralık Anneleri

Ekstraperitoneal sezaryen diye bişeyden bahsetti.
Bunu sadece yazdım googlea da
Sadece bilimsel makaleler çıkıyor
Korktum ben
Çok deneysel geldi
Yatacağım şimdi tüm gün
Salacağım kendşmi
Sen yinede bi dene canim.doktora da git yine insallah atlatirsin yada hasta degilsindir
Değildirim inşallah
Ballı Süt, limonlu ballı su fikri güzel
En azından tadı iyi
Sarımsak yiyemem sonra midem bulanıyor
Bugun sana hizmet etsin uzat ayaklarini bakalim kahvaltin ayagina gelsin
Daha çok tepsiyi kafasında kırasım var
Bildiğinden gözüme görünmüyor

giggles sarimsagi oyle yemiyosun canim bende asla yiyemem rendeliyorsun burnunu tika agzina at ardindan hemen su ic
Ama ağzında kalıyor tadı
Yaptılar bana onu önceden yine eşimin ailesi
Çorbamın içine minicik doğrayıp koydular
Sonra midem çoı bulandı
Yemeden içmeden kesildim tadı ağzımdan gitmediği için
Bi kere de sirkeyle gargara yaptırmışlardı
Gözümde şimşekler çakmıştı

Yok bilmiyorum sen yazinca bende o sekilde bi dogum istiyorum diye dusundum ilkkez simdi boyle bise oldugunu ogrendim

Ben de bilmiyorum farki ne acaba merak ettm

Tam karnin dibine kadar girilmiomus rahmin ordan hemen pit die cikariliomus bebe
Benim doktorumun anlattığı kadarıyla artıları şunlarmış:
Sezeryan esnasinda mide bulantisi vs olmuomus, sezeryan sonrasi omuz boyun agrisi olmuomus, gaz skintilari olmuomus cunku bagirsaklara kadar inilmedigi icin, tuvalet olaylarina ameliyattan hemen sonra baslayabiliomussun.Agri durumu da normal sezeryana gore cok daha az oluomus o yuzden daha az agrisi kesici kullaniliomus sonrasnda

Öyle şeyler yazıyor
Okudum ben de
Ama mesela epidural filan gini hiç reklamı bilmem nesi yok
Hep bilimsel ortamlarda bahsedilmiş
Ondan korktum ben

Algı sazanı olduğum için bi övme, yüksek fiyatlara kakalama filan beklerdim

Canim sezaryenden sonra omuz boyun agrin olmuyo yani benim olmadi gaz sikintisida yasamadim tek sorun ayaklar kendine geldigindeki agri o da bazisi diyoki cok kolay bana orta zorlukta geldi bazisina da asiri zor geliyo aci esigine gore degisiyo he ben laylaylom ayy cok kolay diyemem bunu dersem yalan olur ilk bi haftasi bence zor oluyo ama kendini motive edip ben cabuk iyilesmek istiyorum diyip bol bol yurursen kendini birakmazsan daha kolay atlatiyosun bu sureci ben gunluk yarimsaat mutlaka dolanirdim evin icinde.

Doktorlar için zormuş dikimi falan daha uzun sürüyormuş o yüzden reklamını yapmıyor olabilirler işlerine gelmiyodur
Yani ne bileyim böyle bi yöntem ve artıları varken acaba bunu mu denesem diye düşünmedim değil. Her türlü bişeylere göğüs gereceğiz zor ya da kolay fark etmez

Evet anne oluyoruz zorlugu bile guzel aslinda oyle dusunelim insallah atlatacaz bu sureci

Cok iyi birseymis

Sinirini bozma cnm bende nerden baksan 3 haftadır var burun tıkanıklığı boğaz ağrısı geniz yanması. Normal grip olmuş olabilirsin. Şimdilerde gripten çok geç geçiyor. Koku almada tat almada sıkıntın var mı?

Ama o zaman bu çok güzel niye herkese bundan yapmıyolar? Tam adı tekrar yazar mısın bi de ben okuyum ne anlayacam bakayım.

Kulağa çok iyi geliyor ama daha önce yapmış ve uzman bir doktorla yapılmalı bence. Hiç denemeyene yaptırmak riskli. Bence sonrasına takılmayalım, doğum sonrası herkes iyileşiyor ama 3 gün ama 15 gün. Eninde sonunda iyi olucaz yeter ki başka sağlık sorunu vs çıkmasın bebeler iyi olsun kızlar

Ama o zaman bu çok güzel niye herkese bundan yapmıyolar? Tam adı tekrar yazar mısın bi de ben okuyum ne anlayacam bakayım.
Ekstraperitoneal sezaryen dedi doktorum. Çok güzel ama doktor için normal sezeryana göre daha zahmetliymiş o yüzden yılda 3-5 hastaya falan yapıyorum dedi işte benimki
İşte acaba hepsi biliyor da işine gelmediği için mi yapmıyor yoksa suda doğum gibi ekstra bi eğitim mi gerektiriyor onu bilmiyorum. Şimdi jinekolog bi tanıdığımız var ona sordum cevap bekliyorum

Şu an yok
Ama olsa da kendim için bi gösterge sayılmaz fazla
çünkü ben hep alerjik rinit oluyorum
Ve istisnasız her seferinde koku, tat gidiyor
Korona hiç yokken de öyleydi yani
Temmuzda yine koku, tat gitti
Ama korona değildim
Şimdi adı çıktı sadece o işin

Kizlar selam. Benden sonra dogum yapan oldu mu takip edemedim grubu
Sizlere yazmaya ancak firsatim oldu. Kisaca dogum hikayemizden bahsedeyim.
Sali gunu kontrolde bebek 2500 kilo cikti 37 +1 dik. Plasentayla ilgili problemimiz vardi. 15 gun onceki muayanede ayni kiloda olunca doktor gece yatis yapalim yarin aksama kadar dogum gerceklesir dedi. Bebegin anne karninda beslenemedigini ogrenince bir an once sutume kavusturmak mantikli geldi ama doguma da bu kadar ani hazir degildim. Eve gelip son hazirliklari yapip hastaneye gectik iki gunun uykusuzlugu vardi ustumde. 4 te yatis yapildi. Ebe muayane etti ve vajinal sanciyla sanci baslatildi. Bir yandan da nts baglandi. Sancilar ilk cikmaya basladiginda hissetmedim. Sonra cok yogun adet sancisi seklinde gelmeye basladi ve git gide sıklastı. Ebe cok tatli biriydi ve yarinda siz mi burdasiniz diye sordum. Bana yetismez dogum tecrubeli baska bir arkadas var diye cvp verdi. Biraz sonra ayni ebe tekerlekli sandalyeyle gelip dogumhaneye goturdu. Az once soyledigine istinaden saniyorum ki alttan bakicak donucem. Iki kisi daha girdi ve bebegin kiyafetlerini istediler anladim ki dogum basliyor. Alttan baktiginda vajinamin yumusadigi hissettim cati muayanesindeki o aci artik alt muayane edilirken olmadi vajinamin hazir olduunu anladim. Sanci geldiginde soylememi istedi. Bir kezde sanci esnasinda muayane etti ve takiliyor dedi. Biraz sonra doktorum gelip o muayane etti ve takilmadan o da bahsetti. Takilmayla kastettikleri neydi anlamadim. Doktorum geldiginde ben birkac kez ikindim. Oncesinde ebe ikinma gelirse tutmami soylemisti. Benim aklimda normal dogum olmadigindan ve bebek erken kanala girdiginden erken dogum olmamasi icin benim kaslari alistirmayla ilgili hicbir hazirligim yoktu arkadaslar. Odada sanci verildigi esnada yataga tutunarak biraz spor yapip bacaklarimi esnettim ve hastaneye gitmeden once sicak dusla kasiklarimi ovdum. Alelacele izledigim bir videoda ikinma icin buyuk bir balon sisirecek gibi nefes alin sonra bu balonun tum havasini alt bolgeden cikarircasina o boyleyi sikarak cikayor gibi ikinin diye bahsediyordu. Ikinmam istendiginde ayni boyle yaptim nefes alip tum gucumle alt bolgemi destekledim. Ve birkac ikinmada bebegim cikti. Yanima aldilar hemen karnima bastirip plasentayi da cikardilar. Plasentanin cikmasiyla asiri bir rahatlama hissi oldu. Oh diye bagirdim ve ailemde bu sesimle rahatlamis. Bebegim yanimdaydi o esnada dikilmeye basladim ve dikis bana dogumdan zor geldi diyebilirim. Bebegim cok mor dunyaya geldi kizlar uzun sure kanalda kalmasindan olmus. Vucudu sis yuzu mordu 3 gune gececegi soylenildi ki oyle de oldu suan biraz yanaginda morluk kaldi.
Bambaska bir alemde gibiyim. Anne olunca anlarsinin ne oldugunu anladim. Oyle bir aci ve oyle umrunuzda olmuyor geciveriyor ki.. Bu arada bebegim doktorun dedigi gibi 2500 kilo degildi 2960 dogdu. Bebegimi erkenden aldilar diye kiziyorum bir yandan da kanalda bu kadar kalmasi ona zarar vermis daha da erken mi alinmaliydi diyorum. Ben dogum esnasinda doktorumun aceleciligyle ilgili sıkıntı yasadim. Yoksa dogumda dusundugum gibi korkulacak bir sey yok. 20 dk da bitti ki dogum bunun kisa bir suresinde gerceklesiyor. Velhasil dogum harika bir seymis kendimi kutsal hissediyorum :) Sonrasinda o icinizde sekillenen melegi ilk hissedis daha da harika. Rabbim hepinizi saglikla kavustursun. Sirayla güzel güzel dogumlar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…