2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Şekerli suyu niye vermek istiyor? Bence kesinlikle vermeyin. Ayrıca bir gece 3500 çok fazla gerçekten, devlet hastanesine gitme şansınız yok mu , sonuçta çok farklı bir tedavi uygulanmıyordur diye düşünüyorum ya

Mama sarılığı anında topluyor bizim 10.4 dü şuan 6.2 ye düştü bayağı normale döndü rengi şekerli suyun çok manası yok bence sarılık içinvereceksen

Ne kadar yapabilirsen evet kanal da olması gerekiyor
Neden kanalda olması gereksin ki ya bu bilgiyi nereden aldınız ? Benim izlediğim hiçbir videoda böyle bir şey söylemiyorlar. Bence bilakis kanalda değilse de kanala yonlenmesine yardımcı oluyor. Kanala girme egzersizlerinde squat da vardi benim izlediğim egzersiz videolarında.

Saat başı besleyin bebeği süt ve mama ile benm oğlumun da 16 cıkmıştu bu sekilde bir haftanın somunda 8 oldu . Sekerli suyu da sarılık düşsün diye veriyolar . Günümüzde zararlı birsy aslnda . Ama gecmiş de eczane de satılırmiş sekerli sular

Bu bilgiyi doktorumdan aldım
Squat son zamanlarda yapılan bir eylemdir herzaman yapılmaz , kanal da değilse bebeğe zarar verebilir
2. Doğumum

Devlet hastanesinde ilgilenmediler acilde kalabalık oluyor malum bizde acıbademe aldık götürdük şekerli su vermek istemiyorum bende bakalım düşer inş

Reactions: The
Bu bilgiyi doktorumdan aldım
Squat son zamanlarda yapılan bir eylemdir herzaman yapılmaz , kanal da değilse bebeğe zarar verebilir
2. Doğumum
Ben herhalde 14-15. haftadan beri squat yapıyorum, The dediği gibi tam aksine bebeğin pozisyon alması ve kanala girmesi için özellikle öneriliyor hep. Katıldığım eğitimlerde de hemşireler, ebeler, doktorlar öneriyordu, hatta evde her işi olabildiğince çömelip kalkarak yapın diyorlardı. (Hatta eskiden kadınlar ev işlerini yerleri silerek, yer sofrası yaparak vs yani sürekli eğilip kalkarak yaptıkları için vücutları doğuma daha hazırlıklı oluyormuş)

Şu doğum olayında gerçekten her konuda uzmanların görüş ayrılığı olması insanı çok kötü hissettiriyor ya. İyi bir şey yapıyorum diyorsun bir doktor çıkıyor çocuğuna zarar verdiğini söylüyor ya da tam tersi bir şeyden sakınıyorsun öbürü aslında o sakındığın şeyin faydalı olduğunu söylüyor. Ne yapacağımızı şaşırdık artık

Oyyyy kötü olmuş bizim eşimle baştan anlaşmamız kızsak bile birbirimizin ailesine laf söylemeyeceğiz herkes sorunu kendi ailesiyle halledecekti. Çok şükür 5 yıldır da hep öyle yaptık ben kızdığım şeyi eşime söylerim o halleder uyarır ben hiç ses etmem keşke senin eşin de öyle yapsa insanın kendi anne babasına nazı daha çok geçiyor

En iyisi doğal akışına bırakmak her doğru herkes için geçerli değil. Her hamilelik başka birine yürüyüş önerirken birine yatak istirahati öneriyorlar bireysel farklılıklar diyelim.

Yenidoğan yoğun bakımı ücretsiz olur o nasıl şeymiş öyle. Benim kızımın da 15 e çıkmıştı sarılık yatırsaydı ücret ödemeyecektik ama daha fazla yükselmeyince yatırmamıştı

Valla canım sorma ya. Aman normal doğurayım da ne olursa olsun demiştim, yanlış dua etmişim galiba her zaman hayırlısını istemek lazımmış Allahtan, onu anlamış oldum inşallah geçer ya, şu dikişler de atılsa bir iyilrşsem rahatlayacağım. Kendi derdimden bazen bebeğime yetemiyorum, sinirlerim bozuluyor çok
Valla normal doğumu gaza geldim yaptım öyle pişmanımki ben yatarak emziriyorum sende dene yan yatıyorum oğlumu da yatırıyorum emiyo uyuyunca bırakıyorum orda uyuyo
Ben normal olsun da nasıl olursa olsun diyordum, valla yanlış dua etmişim hep hayırlısını istemek lazımmış anladım artık.

Bende öyle deniyim canım, bazen oturmak işkence oluyor. Kaşıntı başladı bide, iyice huzursuz oldum. Birde bu iç dikişler kendi kendine eriyor mu, ne oluyor onlara acaba? Benimde 3 tane var iç dikiş, üçü de açık yaradan gözüküyor
Canım 1 yaşından önce bebeklerin vücutları şekeri hazmedemiyor diye biliyorum yanlış değilsem. Hele ki bizimkiler yeni doğan. Sıkıntı olmasın Allah korusun. İnşallah hemen düşer sarılık değeriniz, bir an önce bitip gider

Allah şifa versin canım inşallah beslenmeyle atar kendin bilirsin ama ben olsam vermem şekerli su filan bilimsel bir dayanağı varsa neyse de kızımda da beslenmeyle geçti şimdi de beslenmeyle geçmesini sağlamaya çalışıyorum
Hastane ücreti çok yüksekmiş hakikaten inşallah gerek kalmaz

Canım bazen kendı annene kırılıyosn lohusalık değişik bi ruh hali bncede en kısa süre için sözles baktn daha fazla desteğe ihtiyacn var o zaman bıraz daha kalmasını rica edersn
Benımde sütüm olmasına ragmen bebek beslenemıyomus moralim alt üst…
Nerde hata yapıyrm demekten alamıyrm kendımı ve dün itibariyle mama takvıyesıne basladm inş sarılığının azalmasına da vesıle olur
Bnde 2-3 kıyafer arasında dönüp duruyrm
Biberon kaşık sıranga benı mahvetti kızımın genzine kacıyo(( doktor 15 gün sonra belkı bırakabılırz mamayı o zamana kadar devam dedi metanetli olup günlern gecmesi için sabırszlanıyrm
Öyle aldım canım onunla verıyrm dün şırıngayla verırken yıne genzıne kactı dedım napıym bıberonda en aızndan mıdesıne gıda giriyo((
Kaşık biberonda böyle birşey çok kullanışlı bence
tesekkur ederimm
Bıberona mı takıyrm nerden nasıl bulabılirm netten baktm sadece serum kısmı var
Seni o kadar iyi anlıyrm ki((
Benım kızımda 2950 dogdu suan 2590 ve kılo kaybı takıbi yapıcaz dedılr mama basladık
Sürekli sacma bır sekılde kendımı sucluyrm ve eşim fazlasıyla değişik davranıyo anne babam bnde onların yanında tartısmak ıstemıyorm alınıyolar kaldım arada
Canım baska bır hastaneden yardım alsanız yenıdogan müdahaleleri ücretsiz diye bıliyorm fiyatı cok yuksek tutmuslar

Kızlar benim sütüm gelmiyor ya 4. gün oldu bir damla bişey çıkıyor onu da bebek emmiyor, göğüslerim çok şişti, ağlayasım var, çok kötüyüm ya eşimin annesinin de kalbini kırdım bu yüzden ısrarla emzir mama verme diyor sanki ben istemiyorum ya emzirmeyi. Mamaya alışırsa hiç emmez diye endişe ediyorum. Sarılıktan korktuğum için mama vermiştim.

Kızlar acil yardım idrarım resmen kan gibi ama peçeleye sildiğimde gelen bi şey yok bu ne demek doktor doğumdaymış
Allah Allah şaşırdım canım normal kanama olsa peçeteye muhakkak gelirdi
Canım yavrun biberona alıştıysa güçlü emmediği için sütünü memeden çekemiyordur biberonda çok güç sarf etmeden geliyor çünkü sütünün azalmaması devir daim yapması için sağıp da ver en azından ve yine emzirmeye çalış çenesi kuvvetlensin ki çeksin göğsünden
Kuzum mama ile maddi manevi zorlanırsın bol bol emzirmeye çalış vazgeçmesin çocuk

banyo yaptiniz mi benim sicak bir banyo sonrası tam anlamıyla gelmişti. sicak su belime gelicek sekilde kalmistim ve sonras birden bire costu sutler.

Eczanelerde satılıyor beslenme sondası adı. Numaraları var en küçük numarayı alabilirsin ucuna da şırınga alacaksın. Istediğin boy al. Büyük alırsan tek seferde mamayı sığdırabilirsin kucuk alirsan birkac tur olur. Bir de flaster bant al. Mamayı hazırlayınca şırınganın içine çek şırıngaya sondayı tak sondanın ucunu meme ucuna denk gelecek şekilde flaster bantla mememe yapıştır ucunu çok uzun bırakma meme ucu ile aynı hizada olsun yeter. Emzirmeye başla hem meme hem sondanın ucu bebeğin ağzında olacak zaten çektikçe göreceksin şırıngadan mamanın nasıl gittiğini. Ilk birkaç denemede zorlanabilirsin ama doğru tutmaya alışınca cork cork çekiyor mis gibi doyuyor karnı bebişin hem de seni emmiş oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…