Şekerli suyu niye vermek istiyor? Bence kesinlikle vermeyin. Ayrıca bir gece 3500 çok fazla gerçekten, devlet hastanesine gitme şansınız yok mu , sonuçta çok farklı bir tedavi uygulanmıyordur diye düşünüyorum yaKızlar dünden beri mamaya başaldık dr önerisi ile. Bir emzirme +mama yapıyorum 2 saat sonra sadece emzirme yapıyorm. Bir boş bir dolu yani.. Annem tutturdu şekerli su verelim bir damla.. Sizce vermeli miyim? Sarılık dün 12 çıktı yarın topuk kanı vercez yine. Eğer 14 15 olursa sarılık değeri hemen buraya gelin dedi doktor fototerapi alacak. Günlüğü yatış 3500 tl, doğum yaptığım hastaneye götürdük. Buradaki hastanede ilgilenmediler pazartesi günü mecbur oraya gittik 1 saat yol. Şimdi aynı maddi manevi sıkıntıyı yaşamak istemiyorum düşsün sağ salim sarılık
Mama sarılığı anında topluyor bizim 10.4 dü şuan 6.2 ye düştü bayağı normale döndü rengi şekerli suyun çok manası yok bence sarılık içinvereceksenKızlar dünden beri mamaya başaldık dr önerisi ile. Bir emzirme +mama yapıyorum 2 saat sonra sadece emzirme yapıyorm. Bir boş bir dolu yani.. Annem tutturdu şekerli su verelim bir damla.. Sizce vermeli miyim? Sarılık dün 12 çıktı yarın topuk kanı vercez yine. Eğer 14 15 olursa sarılık değeri hemen buraya gelin dedi doktor fototerapi alacak. Günlüğü yatış 3500 tl, doğum yaptığım hastaneye götürdük. Buradaki hastanede ilgilenmediler pazartesi günü mecbur oraya gittik 1 saat yol. Şimdi aynı maddi manevi sıkıntıyı yaşamak istemiyorum düşsün sağ salim sarılık
Ne kadar yapabilirsen evet kanal da olması gerekiyorKızlar squata başlayan var mı günde kaç kere yapıyosunuzbide kanalda mı olması gerekiyo illa bebeğin squat yapabilmek için
Neden kanalda olması gereksin ki ya bu bilgiyi nereden aldınız ? Benim izlediğim hiçbir videoda böyle bir şey söylemiyorlar. Bence bilakis kanalda değilse de kanala yonlenmesine yardımcı oluyor. Kanala girme egzersizlerinde squat da vardi benim izlediğim egzersiz videolarında.Ne kadar yapabilirsen evet kanal da olması gerekiyor
Saat başı besleyin bebeği süt ve mama ile benm oğlumun da 16 cıkmıştu bu sekilde bir haftanın somunda 8 oldu . Sekerli suyu da sarılık düşsün diye veriyolar . Günümüzde zararlı birsy aslnda . Ama gecmiş de eczane de satılırmiş sekerli sularKızlar dünden beri mamaya başaldık dr önerisi ile. Bir emzirme +mama yapıyorum 2 saat sonra sadece emzirme yapıyorm. Bir boş bir dolu yani.. Annem tutturdu şekerli su verelim bir damla.. Sizce vermeli miyim? Sarılık dün 12 çıktı yarın topuk kanı vercez yine. Eğer 14 15 olursa sarılık değeri hemen buraya gelin dedi doktor fototerapi alacak. Günlüğü yatış 3500 tl, doğum yaptığım hastaneye götürdük. Buradaki hastanede ilgilenmediler pazartesi günü mecbur oraya gittik 1 saat yol. Şimdi aynı maddi manevi sıkıntıyı yaşamak istemiyorum düşsün sağ salim sarılık
Bu bilgiyi doktorumdan aldımNeden kanalda olması gereksin ki ya bu bilgiyi nereden aldınız ? Benim izlediğim hiçbir videoda böyle bir şey söylemiyorlar. Bence bilakis kanalda değilse de kanala yonlenmesine yardımcı oluyor. Kanala girme egzersizlerinde squat da vardi benim izlediğim egzersiz videolarında.
Devlet hastanesinde ilgilenmediler acilde kalabalık oluyor malum bizde acıbademe aldık götürdük şekerli su vermek istemiyorum bende bakalım düşer inşŞekerli suyu niye vermek istiyor? Bence kesinlikle vermeyin. Ayrıca bir gece 3500 çok fazla gerçekten, devlet hastanesine gitme şansınız yok mu , sonuçta çok farklı bir tedavi uygulanmıyordur diye düşünüyorum ya
Ben herhalde 14-15. haftadan beri squat yapıyorum,Bu bilgiyi doktorumdan aldım
Squat son zamanlarda yapılan bir eylemdir herzaman yapılmaz , kanal da değilse bebeğe zarar verebilir
2. Doğumum
Oyyyy kötü olmuş bizim eşimle baştan anlaşmamız kızsak bile birbirimizin ailesine laf söylemeyeceğiz herkes sorunu kendi ailesiyle halledecekti. Çok şükür 5 yıldır da hep öyle yaptık ben kızdığım şeyi eşime söylerim o halleder uyarır ben hiç ses etmem keşke senin eşin de öyle yapsa insanın kendi anne babasına nazı daha çok geçiyorBen de biraz halimi anlatayım. Kız iyi ama sarılık olabilir, iyi beslenemiyormuş, 2.900 den nerdeyse 2.500 e düştü bir kaç gündeyarın sabah testi çıkacak, ona göre doktorla konuşacağız.
Onun dışında yardıma annem geldi, sağolsun, uzun süre bizimle kalacak. Ama şimdiden kocamla kavga ettiler bugün. Kocam zaten biraz manyak, ona çok sinirlendim, anneme karşı saygısızlık yaptı. Çok sinirli ve fevri davranan biri. Ama sonrasında anneme de çok kızdım, yalnızken bana habire laf söylüyor, yok kocam 5 para etmezmiş bilmemneymiş, ben napayım, lohusa halimle bunu mu dert edeyim, hiç kızım üzülmesin diye bir düşünce duygu yok, hırsını benden çıkarıyor. Üzüntümden ağladım, ki zaten kızım sarılık mı acaba diye üzülüyorum, bakabilecek miyim diye üzülüyorum, kendi derdim kendime yetiyordu.
En iyisi doğal akışına bırakmak her doğru herkes için geçerli değil. Her hamilelik başka birine yürüyüş önerirken birine yatak istirahati öneriyorlar bireysel farklılıklar diyelim.Ben herhalde 14-15. haftadan beri squat yapıyorum,The dediği gibi tam aksine bebeğin pozisyon alması ve kanala girmesi için özellikle öneriliyor hep. Katıldığım eğitimlerde de hemşireler, ebeler, doktorlar öneriyordu, hatta evde her işi olabildiğince çömelip kalkarak yapın diyorlardı. (Hatta eskiden kadınlar ev işlerini yerleri silerek, yer sofrası yaparak vs yani sürekli eğilip kalkarak yaptıkları için vücutları doğuma daha hazırlıklı oluyormuş)
Şu doğum olayında gerçekten her konuda uzmanların görüş ayrılığı olması insanı çok kötü hissettiriyor ya. İyi bir şey yapıyorum diyorsun bir doktor çıkıyor çocuğuna zarar verdiğini söylüyor ya da tam tersi bir şeyden sakınıyorsun öbürü aslında o sakındığın şeyin faydalı olduğunu söylüyor. Ne yapacağımızı şaşırdık artık
Yenidoğan yoğun bakımı ücretsiz olur o nasıl şeymiş öyle. Benim kızımın da 15 e çıkmıştı sarılık yatırsaydı ücret ödemeyecektik ama daha fazla yükselmeyince yatırmamıştıKızlar dünden beri mamaya başaldık dr önerisi ile. Bir emzirme +mama yapıyorum 2 saat sonra sadece emzirme yapıyorm. Bir boş bir dolu yani.. Annem tutturdu şekerli su verelim bir damla.. Sizce vermeli miyim? Sarılık dün 12 çıktı yarın topuk kanı vercez yine. Eğer 14 15 olursa sarılık değeri hemen buraya gelin dedi doktor fototerapi alacak. Günlüğü yatış 3500 tl, doğum yaptığım hastaneye götürdük. Buradaki hastanede ilgilenmediler pazartesi günü mecbur oraya gittik 1 saat yol. Şimdi aynı maddi manevi sıkıntıyı yaşamak istemiyorum düşsün sağ salim sarılık
Valla canım sorma ya. Aman normal doğurayım da ne olursa olsun demiştim, yanlış dua etmişim galibaCanim sen dikişlerden ne çektin ya kıyamam gerçektenresmen doktorun bi ihmaliyle ne zor şeyler yaşanıyor. En bastan pansuman falan olsaydı belki de hiç yaşamayacaktin bunları ama inşallah bundan sonrası çok daha güzel geçer ve iyileşir
Ben normal olsun da nasıl olursa olsun diyordum, valla yanlış dua etmişimValla normal doğumu gaza geldim yaptım öyle pişmanımki ben yatarak emziriyorum sende dene yan yatıyorum oğlumu da yatırıyorum emiyo uyuyunca bırakıyorum orda uyuyo
Canım 1 yaşından önce bebeklerin vücutları şekeri hazmedemiyor diye biliyorum yanlış değilsem. Hele ki bizimkiler yeni doğan. Sıkıntı olmasın Allah korusun. İnşallah hemen düşer sarılık değeriniz, bir an önce bitip giderKızlar dünden beri mamaya başaldık dr önerisi ile. Bir emzirme +mama yapıyorum 2 saat sonra sadece emzirme yapıyorm. Bir boş bir dolu yani.. Annem tutturdu şekerli su verelim bir damla.. Sizce vermeli miyim? Sarılık dün 12 çıktı yarın topuk kanı vercez yine. Eğer 14 15 olursa sarılık değeri hemen buraya gelin dedi doktor fototerapi alacak. Günlüğü yatış 3500 tl, doğum yaptığım hastaneye götürdük. Buradaki hastanede ilgilenmediler pazartesi günü mecbur oraya gittik 1 saat yol. Şimdi aynı maddi manevi sıkıntıyı yaşamak istemiyorum düşsün sağ salim sarılık
Allah şifa versin canım inşallah beslenmeyle atar kendin bilirsin ama ben olsam vermem şekerli su filan bilimsel bir dayanağı varsa neyse de kızımda da beslenmeyle geçti şimdi de beslenmeyle geçmesini sağlamaya çalışıyorumKızlar dünden beri mamaya başaldık dr önerisi ile. Bir emzirme +mama yapıyorum 2 saat sonra sadece emzirme yapıyorm. Bir boş bir dolu yani.. Annem tutturdu şekerli su verelim bir damla.. Sizce vermeli miyim? Sarılık dün 12 çıktı yarın topuk kanı vercez yine. Eğer 14 15 olursa sarılık değeri hemen buraya gelin dedi doktor fototerapi alacak. Günlüğü yatış 3500 tl, doğum yaptığım hastaneye götürdük. Buradaki hastanede ilgilenmediler pazartesi günü mecbur oraya gittik 1 saat yol. Şimdi aynı maddi manevi sıkıntıyı yaşamak istemiyorum düşsün sağ salim sarılık
Canım bazen kendı annene kırılıyosn lohusalık değişik bi ruh haliKızlar merhaba , benim küçük kardeşim var 7 yaşında , okula gidiyor. O yüzden annem doğumdan sonra büyük ihtimal yanımda kalamayacak. Bu duruma hem çok içerliyorum hem de yapacak pek bir şey olmadığı için takmamaya çalışıyorum. Muhtemelen kayınvalidem gelecek ama ondan da uzun uzun kalmasını ister miyim bilmiyorum açıkçası..
Sizce ne kadar bir süre kayınvalidemden kalmasını istemeliyim? Kendim halledebilir miyim sizce ? İlk bebeğim olacak inşallah
Benımde sütüm olmasına ragmen bebek beslenemıyomusDün doğum fotoğraflarım geldi doğum yaptığımı bile ancak idrak ettim fotoğrafları görünce . Doğumdan beri emzirme savaşı veriyorum sütüm hala yetmiyor sürekli emiyor o yüzden hiç bişi anlamıyorum günlerden
Bnde 2-3 kıyafer arasında dönüp duruyrmBende kaşık biberon aldım onla mama veriyorum sende al istersen çok rahat oluyor memeyi de reddetmedi emmeyi de seviyor o yüzden. Benim bebeğimede hiç bişi olmuyor iki kıyafeti var her gün yıkayıp onları kullanıyorum prematüre bez bağlıyorum poposuna da hala büyüyecekler inşallah
Öyle aldım canım onunla verıyrm dün şırıngayla verırken yıne genzıne kactı dedım napıym bıberonda en aızndan mıdesıne gıda giriyo((Canım biberon ucu da meme ucu gibi olsun damaklı olmasın sen elinden geldigince çabala zorla mama takviyesi yap insalalh toparlanırüzülme daha jucuk yeni doğdu stres yapma ben bile bilmiyorum bizimkinin kilosu ne durumda teee gelecek aya randevusu vsr o zamana 1.5 aylık olacsk mama da ver sarılık i gitsin kendini de üzme herkes başlarda zorluk çekti tek değilsin düzelir herşey inşallah
Kaşık biberonda böyle birşey çok kullanışlı bence
Bıberona mı takıyrm nerden nasıl bulabılirm netten baktm sadece serum kısmı varBeslenme sondasını deneyebilirsin ister memeyi emerken ister parmağınla internette videoları var. Ben memeye yapıştırıyordum emerken mama da içiyordu ilk birkaç deneme sıkıntılı olabilir ama alışınca güzel içiyorlar denemeye değer
Seni o kadar iyi anlıyrm kiBen de biraz halimi anlatayım. Kız iyi ama sarılık olabilir, iyi beslenemiyormuş, 2.900 den nerdeyse 2.500 e düştü bir kaç gündeyarın sabah testi çıkacak, ona göre doktorla konuşacağız.
Onun dışında yardıma annem geldi, sağolsun, uzun süre bizimle kalacak. Ama şimdiden kocamla kavga ettiler bugün. Kocam zaten biraz manyak, ona çok sinirlendim, anneme karşı saygısızlık yaptı. Çok sinirli ve fevri davranan biri. Ama sonrasında anneme de çok kızdım, yalnızken bana habire laf söylüyor, yok kocam 5 para etmezmiş bilmemneymiş, ben napayım, lohusa halimle bunu mu dert edeyim, hiç kızım üzülmesin diye bir düşünce duygu yok, hırsını benden çıkarıyor. Üzüntümden ağladım, ki zaten kızım sarılık mı acaba diye üzülüyorum, bakabilecek miyim diye üzülüyorum, kendi derdim kendime yetiyordu.
Canım baska bır hastaneden yardım alsanız yenıdogan müdahaleleri ücretsiz diye bıliyorm fiyatı cok yuksek tutmuslarKızlar dünden beri mamaya başaldık dr önerisi ile. Bir emzirme +mama yapıyorum 2 saat sonra sadece emzirme yapıyorm. Bir boş bir dolu yani.. Annem tutturdu şekerli su verelim bir damla.. Sizce vermeli miyim? Sarılık dün 12 çıktı yarın topuk kanı vercez yine. Eğer 14 15 olursa sarılık değeri hemen buraya gelin dedi doktor fototerapi alacak. Günlüğü yatış 3500 tl, doğum yaptığım hastaneye götürdük. Buradaki hastanede ilgilenmediler pazartesi günü mecbur oraya gittik 1 saat yol. Şimdi aynı maddi manevi sıkıntıyı yaşamak istemiyorum düşsün sağ salim sarılık
Allah Allah şaşırdım canım normal kanama olsa peçeteye muhakkak gelirdiKızlar acil yardım idrarım resmen kan gibi ama peçeleye sildiğimde gelen bi şey yok bu ne demek doktor doğumdaymış
Canım yavrun biberona alıştıysa güçlü emmediği için sütünü memeden çekemiyordur biberonda çok güç sarf etmeden geliyor çünkü sütünün azalmaması devir daim yapması için sağıp da ver en azından ve yine emzirmeye çalış çenesi kuvvetlensin ki çeksin göğsündenKızlar benim sütüm gelmiyor ya 4. gün oldu bir damla bişey çıkıyor onu da bebek emmiyor, göğüslerim çok şişti, ağlayasım var, çok kötüyüm ya eşimin annesinin de kalbini kırdım bu yüzden ısrarla emzir mama verme diyor sanki ben istemiyorum ya emzirmeyi. Mamaya alışırsa hiç emmez diye endişe ediyorum. Sarılıktan korktuğum için mama vermiştim.
banyo yaptiniz mi benim sicak bir banyo sonrası tam anlamıyla gelmişti. sicak su belime gelicek sekilde kalmistim ve sonras birden bire costu sutler.Kızlar benim sütüm gelmiyor ya 4. gün oldu bir damla bişey çıkıyor onu da bebek emmiyor, göğüslerim çok şişti, ağlayasım var, çok kötüyüm ya eşimin annesinin de kalbini kırdım bu yüzden ısrarla emzir mama verme diyor sanki ben istemiyorum ya emzirmeyi. Mamaya alışırsa hiç emmez diye endişe ediyorum. Sarılıktan korktuğum için mama vermiştim.
Eczanelerde satılıyor beslenme sondası adı. Numaraları var en küçük numarayı alabilirsin ucuna da şırınga alacaksın. Istediğin boy al. Büyük alırsan tek seferde mamayı sığdırabilirsin kucuk alirsan birkac tur olur. Bir de flaster bant al. Mamayı hazırlayınca şırınganın içine çek şırıngaya sondayı tak sondanın ucunu meme ucuna denk gelecek şekilde flaster bantla mememe yapıştır ucunu çok uzun bırakma meme ucu ile aynı hizada olsun yeter. Emzirmeye başla hem meme hem sondanın ucu bebeğin ağzında olacak zaten çektikçe göreceksin şırıngadan mamanın nasıl gittiğini. Ilk birkaç denemede zorlanabilirsin ama doğru tutmaya alışınca cork cork çekiyor mis gibi doyuyor karnı bebişin hem de seni emmiş oluyorCanım bazen kendı annene kırılıyosn lohusalık değişik bi ruh halibncede en kısa süre için sözles baktn daha fazla desteğe ihtiyacn var o zaman bıraz daha kalmasını rica edersn
Benımde sütüm olmasına ragmen bebek beslenemıyomusmoralim alt üst…
Nerde hata yapıyrm demekten alamıyrm kendımı ve dün itibariyle mama takvıyesıne basladm inş sarılığının azalmasına da vesıle olur
Bnde 2-3 kıyafer arasında dönüp duruyrm
Biberon kaşık sıranga benı mahvetti kızımın genzine kacıyo(( doktor 15 gün sonra belkı bırakabılırz mamayı o zamana kadar devam dedi metanetli olup günlern gecmesi için sabırszlanıyrm
Öyle aldım canım onunla verıyrm dün şırıngayla verırken yıne genzıne kactı dedım napıym bıberonda en aızndan mıdesıne gıda giriyo((
tesekkur ederimm
Bıberona mı takıyrm nerden nasıl bulabılirm netten baktm sadece serum kısmı var
Seni o kadar iyi anlıyrm ki((
Benım kızımda 2950 dogdu suan 2590 ve kılo kaybı takıbi yapıcaz dedılr mama basladık
Sürekli sacma bır sekılde kendımı sucluyrm ve eşim fazlasıyla değişik davranıyo anne babam bnde onların yanında tartısmak ıstemıyorm alınıyolar kaldım arada
Canım baska bır hastaneden yardım alsanız yenıdogan müdahaleleri ücretsiz diye bıliyorm fiyatı cok yuksek tutmuslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?