Kizlar yarin sezeryana giriyorum. Son zamanlarim cok sancili agrili gectigi icin bi an once dogurmak istiyorum. Heycanli degilim korkmuyorum da. Ama yarin kucagimda bebek olcagini dusununce nasil bakcam diye dusunuyorum. Bi de hala icimde annelik hissi yok. Dogunca gelir mi ki? Iyi bi anne olamiycam diye uzuluyorum.
Inan bende o haldeyim ayakta uyuyorum sersem oldum artık mama ben ilk üç gün verdim sütüm yoktu canım Mahf oldum sonra mamayı bıraktık süt gelince ama göğüsler Mahf olmuş benimde bir saat emiyorCanım valslhi bu 1 haftadır uykuya hasretim gece 1defa mama yapıyorum öbür türlü iki üç saatte bir emziriyorum memeyi ağzına aldı mı 1 saat kadar emiyor o saatte uyuyur bende uyuya kalıyorum bakiyirum uyanmış ağlıyor meme ağzında değil diye kurutmuş memeyi Bos yumuşak bırakmıyor meme sissin hep yumuşakucu kızarmış kan yara cstlak yok kremler bitti artık fayda etmiyo bırakmıyo iyileşsin bende gece ikiye ciksridm mamayı dinlenmek uyumak iyileşmek istiyirum özledim ya yarasiz emzirme dönemlerini ne güzel obur kuzimda 8sy boyunca emzirdim birdaha yara olmadı bskalim bu ne zaman iyileşecek insalah iyilesiriz kız
Yeterince sütün gelmiyorsa aç duracak değil ya canım çocuk mama vereceksin elbet sen kimseye aldırma annelik iç güdülerine güven. Bebek için neyin iyi olduğunu en iyi anne hisseder kimseye aldırma duşta sıcak su tut göğüslerine sağmaya çalış gelir sütün stres yapmaKızlar benim sütüm gelmiyor ya 4. gün oldu bir damla bişey çıkıyor onu da bebek emmiyor, göğüslerim çok şişti, ağlayasım var, çok kötüyüm ya eşimin annesinin de kalbini kırdım bu yüzden ısrarla emzir mama verme diyor sanki ben istemiyorum ya emzirmeyi. Mamaya alışırsa hiç emmez diye endişe ediyorum. Sarılıktan korktuğum için mama vermiştim.
Pancar yedin mi yakında?Kızlar acil yardım idrarım resmen kan gibi ama peçeleye sildiğimde gelen bi şey yok bu ne demek doktor doğumdaymış
Yok da Gül sarması yemiştim öğlen muhtemelen o yaptıPancar yedin mi yakında?
Evet insan öyle canım ama tadını çıkar her anın eşim bana hep öyle derdi ama ben hep çok sabirsizdim şu an da hemen buyusun istiyorumKizlar yarin sezeryana giriyorum. Son zamanlarim cok sancili agrili gectigi icin bi an once dogurmak istiyorum. Heycanli degilim korkmuyorum da. Ama yarin kucagimda bebek olcagini dusununce nasil bakcam diye dusunuyorum. Bi de hala icimde annelik hissi yok. Dogunca gelir mi ki? Iyi bi anne olamiycam diye uzuluyorum.
Az bi toparlanalım canım sağlıklı beslenerek veririz inşallah internette emziren anne diyet listeleri var 1800 kalorinin altında beslenilmesi zaten tavsiye edilmiyor ben onları uygulamayı düşünüyorumKızlar hepinize merhaba şu an belki sırası değil ama doğumdan sonra fazla kilolardan nasıl kurtulmayı düşünüyorsunuz benim biraz kilo çok vermek istiyorum ya acaba sütü etkilerden bi çay yada her hangi bi yöntem varmıdır arastiriyorumda ama güvenemiyorum tavsiyelerinize açığım yazarsanız sevinirim ❣
Sağ ol canım. Galiba biberon ona kolay gelir akışı güya anne memesine en yakınmış. Süt pompasını denedim az önce ona sağıp verdik hemen sonra memeyi verdim bir çekti baktı zorlanıyorum bıraktı. Acaba sağa sağa çoğalır mı süt sonra emzirmeye çalışayım ?Allah Allah şaşırdım canım normal kanama olsa peçeteye muhakkak gelirdi
Canım yavrun biberona alıştıysa güçlü emmediği için sütünü memeden çekemiyordur biberonda çok güç sarf etmeden geliyor çünkü sütünün azalmaması devir daim yapması için sağıp da ver en azından ve yine emzirmeye çalış çenesi kuvvetlensin ki çeksin göğsünden
Kuzum mama ile maddi manevi zorlanırsın bol bol emzirmeye çalış vazgeçmesin çocuk
Evet yapınca geldi çok şükür ya. Demek ki gerçekten banyodan sonra ise yarıyor teşekkür ederimbanyo yaptiniz mi benim sicak bir banyo sonrası tam anlamıyla gelmişti. sicak su belime gelicek sekilde kalmistim ve sonras birden bire costu sutler.
Sorma ya valla psikolojim alt üst oldu kolaylık zannediyor galiba ya da işime geliyor diye mi düşünüyor bilmiyorum. Banyodan sonra geldi çok şükür ama emmiyor biberona koyup verdik. Buna da şükürYeterince sütün gelmiyorsa aç duracak değil ya canım çocuk mama vereceksin elbet sen kimseye aldırma annelik iç güdülerine güven. Bebek için neyin iyi olduğunu en iyi anne hisseder kimseye aldırma duşta sıcak su tut göğüslerine sağmaya çalış gelir sütün stres yapma
Ben yemek yemeye fırsat bulamıyorum zaten çocuk hep memede bazen bir bardak su içmem üçü dördü buluyor hiç uyumuyor memeden ayırınca diğer anneler nasıl yapıyor yeme içme olayını onu Merak ediyorum bende biri önüme koyarsa yiyorum çocukla ama tekken çok zor on dakika bazen uyuyor onda da tuvalete gidiyorum genelde hatta bazen tuvalete bile çocukla gittiğim oluyor sensörlü gibi ayırınca uyanıyor üstümde saatlerce uyuyor amaKızlar hepinize merhaba şu an belki sırası değil ama doğumdan sonra fazla kilolardan nasıl kurtulmayı düşünüyorsunuz benim biraz kilo çok vermek istiyorum ya acaba sütü etkilerden bi çay yada her hangi bi yöntem varmıdır arastiriyorumda ama güvenemiyorum tavsiyelerinize açığım yazarsanız sevinirim ❣
Sorma canım ya pazartesi günü çocuğun eli kolu tutmadı Allahım korusun adeta ölü gibiydi. Yüzü sapsarı kesildi. Sonra burda hastaneye gittik icapcı doktor gelmedi bile test yapılsın demiş sadece. Eşimde bende pinpiriklendik korktuk hadi dedi gidelim acıbademe. Gece 12 gibi çıktık acıbademe gittik 1 saat yol. Acilde çok ilgilendiler ve sarılık 15 çıkınca dediler fototerapi verilecek günlük yatış 3500 tl kabul mü. Bizde mecburuz çocuğumuz için tamam dedik çaresiz hissettik o an çocuk öyle kötü oluncaCanım bazen kendı annene kırılıyosn lohusalık değişik bi ruh halibncede en kısa süre için sözles baktn daha fazla desteğe ihtiyacn var o zaman bıraz daha kalmasını rica edersn
Benımde sütüm olmasına ragmen bebek beslenemıyomusmoralim alt üst…
Nerde hata yapıyrm demekten alamıyrm kendımı ve dün itibariyle mama takvıyesıne basladm inş sarılığının azalmasına da vesıle olur
Bnde 2-3 kıyafer arasında dönüp duruyrm
Biberon kaşık sıranga benı mahvetti kızımın genzine kacıyo(( doktor 15 gün sonra belkı bırakabılırz mamayı o zamana kadar devam dedi metanetli olup günlern gecmesi için sabırszlanıyrm
Öyle aldım canım onunla verıyrm dün şırıngayla verırken yıne genzıne kactı dedım napıym bıberonda en aızndan mıdesıne gıda giriyo((
tesekkur ederimm
Bıberona mı takıyrm nerden nasıl bulabılirm netten baktm sadece serum kısmı var
Seni o kadar iyi anlıyrm ki((
Benım kızımda 2950 dogdu suan 2590 ve kılo kaybı takıbi yapıcaz dedılr mama basladık
Sürekli sacma bır sekılde kendımı sucluyrm ve eşim fazlasıyla değişik davranıyo anne babam bnde onların yanında tartısmak ıstemıyorm alınıyolar kaldım arada
Canım baska bır hastaneden yardım alsanız yenıdogan müdahaleleri ücretsiz diye bıliyorm fiyatı cok yuksek tutmuslar
Canım doğum kolay değil ben sezeryan ile doğurdum malum.. 3gün çok zordu benim için bebeği sadeece emdirdim yatarak. Sonra ufak ufak toplanmaya başladım. Annem var şuan yanımda evde kayınvalidem de olsa en az 15 gün benimle olmasını dilerdim. Çünkü ben kendimi çok cesur hissedemedim ilk etaota. Canını yakarım diye korktum altını değiştirmekten korktum giydirirken elini koluna bişey olursa diye korktum. İnan bugün 8 gün oldu dahha anca anca bu korku gidiyor üstümden. Evin işi var bir de en basitinden bebeğin çamaşırları sürekli çıkıyor. Yani en az 2-3 hafta kalınmalı bir lohusanın yanında benceKızlar merhaba , benim küçük kardeşim var 7 yaşında , okula gidiyor. O yüzden annem doğumdan sonra büyük ihtimal yanımda kalamayacak. Bu duruma hem çok içerliyorum hem de yapacak pek bir şey olmadığı için takmamaya çalışıyorum. Muhtemelen kayınvalidem gelecek ama ondan da uzun uzun kalmasını ister miyim bilmiyorum açıkçası..
Sizce ne kadar bir süre kayınvalidemden kalmasını istemeliyim? Kendim halledebilir miyim sizce ? İlk bebeğim olacak inşallah
Ben yemek yemeye fırsat bulamıyorum zaten çocuk hep memede bazen bir bardak su içmem üçü dördü buluyor hiç uyumuyor memeden ayırınca diğer anneler nasıl yapıyor yeme içme olayını onu Merak ediyorum bende biri önüme koyarsa yiyorum çocukla ama tekken çok zor on dakika bazen uyuyor onda da tuvalete gidiyorum genelde hatta bazen tuvalete bile çocukla gittiğim oluyor sensörlü gibi ayırınca uyanıyor üstümde saatlerce uyuyor ama
Deneyeyim o sıcak su torbasını aslında aklıma geldi böyle ayağının elinin değeceği yere koysam olur mu acaba diye kediler de bebekken öyle uyuyo anne olmayınca çünkü sonra dedim yapmayayım bilmiyorum sonuçta ilk çocuk daralır falan diyeçok ac kalmışlığım var ben şoyle bir çözüm bulmustum emzirip gazini cikarinca biraz yuzu koyun tenime temasla uyumasini bekleyip(. emzirmeden once sicak su torbasini hazir ediyordum yaatagina belden asaya gelicek yerleri isitiyordum biraz mışıll mışıl uyuyordu.
Bende öyle diyorum canım ama korkuyorum da kalır diye inşallah öyle olmaz sen normal.dogum yapmıştım heralde yanış hatırlamıyorsam kaç dikisin var canım bide kaç günde düştüler benim 9 gün oldu ne iyleşiyor ne düşüyor bide afedersin içerden yanıyor idrarimi yaparken normal mi acaba bide içerden kaşınıyorAz bi toparlanalım canım sağlıklı beslenerek veririz inşallah internette emziren anne diyet listeleri var 1800 kalorinin altında beslenilmesi zaten tavsiye edilmiyor ben onları uygulamayı düşünüyorum
Bende inan annem olmasa yiyemiyorum bile zaten eve tek gitsem heralde hiç yemek.bile yapmam şu an babamlardayim biraz rahatım ama korkuyorum da bu kilolar kalır diye o yüzden merak etim belki birşeyler yapıyorsunuzdur diye bende annem olmasına rağmen tuvalete bile gidemiyorum dediginiz gibi tuvalete üşümezmiBen yemek yemeye fırsat bulamıyorum zaten çocuk hep memede bazen bir bardak su içmem üçü dördü buluyor hiç uyumuyor memeden ayırınca diğer anneler nasıl yapıyor yeme içme olayını onu Merak ediyorum bende biri önüme koyarsa yiyorum çocukla ama tekken çok zor on dakika bazen uyuyor onda da tuvalete gidiyorum genelde hatta bazen tuvalete bile çocukla gittiğim oluyor sensörlü gibi ayırınca uyanıyor üstümde saatlerce uyuyor ama
Canım kızlar duş önermiş, zaten sütüm de gelmiş duşta maşallah. Biberonla mama süt içip meme reddi yaşamayan annelerde var canım. Boşta oldukça, fırsat buldukça meme ver, emme refleksi mutlaka gelişir canım. İnşallah güzel güzel emer yavrun. Bu günler de geçer canım bozma moraliniKızlar benim sütüm gelmiyor ya 4. gün oldu bir damla bişey çıkıyor onu da bebek emmiyor, göğüslerim çok şişti, ağlayasım var, çok kötüyüm ya eşimin annesinin de kalbini kırdım bu yüzden ısrarla emzir mama verme diyor sanki ben istemiyorum ya emzirmeyi. Mamaya alışırsa hiç emmez diye endişe ediyorum. Sarılıktan korktuğum için mama vermiştim.
Benim annem yemek yaptığı halde iştahım pek yok, pek yiyemiyorum. 62ile doğuma gittim, şuan 54e düştüm. Yiyememekten kilo veriyorum herhalde bende, anlamadımKızlar hepinize merhaba şu an belki sırası değil ama doğumdan sonra fazla kilolardan nasıl kurtulmayı düşünüyorsunuz benim biraz kilo çok vermek istiyorum ya acaba sütü etkilerden bi çay yada her hangi bi yöntem varmıdır arastiriyorumda ama güvenemiyorum tavsiyelerinize açığım yazarsanız sevinirim ❣
Valla bende öyleyim canım. Memeye pek bağlı değiliz ama annem önüme yemek koyarsa yiyorum. Onun harici boş zamanlarda ya tuvaletteyim, ya da uyuyup dinleniyorum. Bazen yemek bile değil sadece uyumak istiyorum.Ben yemek yemeye fırsat bulamıyorum zaten çocuk hep memede bazen bir bardak su içmem üçü dördü buluyor hiç uyumuyor memeden ayırınca diğer anneler nasıl yapıyor yeme içme olayını onu Merak ediyorum bende biri önüme koyarsa yiyorum çocukla ama tekken çok zor on dakika bazen uyuyor onda da tuvalete gidiyorum genelde hatta bazen tuvalete bile çocukla gittiğim oluyor sensörlü gibi ayırınca uyanıyor üstümde saatlerce uyuyor ama
Bana ebe idrar değdikçe yanma hissetmen normal demişti canım. Pansuman filan yapıyor musun? Krem filan sürüyor musun? 15-20 günü bulabiliyormuş dikişlerin düşmesi öyle okudum forumda. İnşallah en kısa zamanda iyileşirsinBende öyle diyorum canım ama korkuyorum da kalır diye inşallah öyle olmaz sen normal.dogum yapmıştım heralde yanış hatırlamıyorsam kaç dikisin var canım bide kaç günde düştüler benim 9 gün oldu ne iyleşiyor ne düşüyor bide afedersin içerden yanıyor idrarimi yaparken normal mi acaba bide içerden kaşınıyor
Benim dışarda dikişim yok içerde var dışarı sabitlemiş dört tanesini bi tanesi iki gün önce düştü bide bana bi fitil verdi bitkisel bişi sanırım parayla alıyorsun devlet karşılamıyor kanaman azalınca kullanmaya başla demişti dün attım bitane o kaşınma gerginlik yanma hissi bugün bayağı azalmıştı 10 fitil var muhtemelen beni çok rahatlatacakBende inan annem olmasa yiyemiyorum bile zaten eve tek gitsem heralde hiç yemek.bile yapmam şu an babamlardayim biraz rahatım ama korkuyorum da bu kilolar kalır diye o yüzden merak etim belki birşeyler yapıyorsunuzdur diye bende annem olmasına rağmen tuvalete bile gidemiyorum dediginiz gibi tuvalete üşümezmiben odadan çıkarmaya korkuyorum sağolsun annem öyle korkutuyor beni aman usiycej aman bilmem ne haklida ama insan çok yorulup yıpranıyor hele bu dikişler beni Mahf eti bu gün idrarimi yaparken yanıyordu içerden de kaşınıyor normal mi sizcee sizin dikişleriniz var mıydı ne zaman düştüler
Canım idrarı yaparken yanma, acı filan oluyor mu? Sadece idrardansa idrar yolu enfeksiyonu olabilir, ben sistit olduğumda öyle oluyordu.Kızlar acil yardım idrarım resmen kan gibi ama peçeleye sildiğimde gelen bi şey yok bu ne demek doktor doğumdaymış
Ben senin yerinde olsam farklı bir doktora daha gösterirdim ve o özel klinikteki doktoru bir denerdim canım. Yaşadıklarından sonra hissettiklerin çok normal, ben de güvenemezdim açıkçası.Kızlar doktorum 21ine kontrole çağırdı ama ben gitmeye korkuyorum. Gitsem sanki yine aynı şeyleri yaşayacak, dikiş atılınca mikrop kapacak gibi hissediyorumbenim ya da hastanenin hatası farketmez, güvenemiyorum artık. Sanki beni iyileştiremeyecekler gibime geliyor
enfeksiyon temizlendikten sonra doktorun 2 hafta sonra bakarız demesi normal mi? Şuan dikiş attırma sakın tutmaz demişti. Bende burda bir özel klinik buldum, muayenehane. Doktoru da araştırdım, bayağı hastası var. Ona mı muayene olup da dikişlerimi ona yaptırsam diyorum. Devlete gidince sağlık olarakta, estetik olarakta kaygılarım var. Karmakarışığım yine kızlar. Şu dikiş meselesi yüzünden bebeğime bile tam anlamıyla veremiyorum kendimi. Kendi derdimden çocuğumu ihmal etmekten korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?