Zaten devlet estetiği önemsemez bence özelde iyi bir doktora görünsen herşey daha pozitif olabilirKızlar doktorum 21ine kontrole çağırdı ama ben gitmeye korkuyorum. Gitsem sanki yine aynı şeyleri yaşayacak, dikiş atılınca mikrop kapacak gibi hissediyorumbenim ya da hastanenin hatası farketmez, güvenemiyorum artık. Sanki beni iyileştiremeyecekler gibime geliyor
enfeksiyon temizlendikten sonra doktorun 2 hafta sonra bakarız demesi normal mi? Şuan dikiş attırma sakın tutmaz demişti. Bende burda bir özel klinik buldum, muayenehane. Doktoru da araştırdım, bayağı hastası var. Ona mı muayene olup da dikişlerimi ona yaptırsam diyorum. Devlete gidince sağlık olarakta, estetik olarakta kaygılarım var. Karmakarışığım yine kızlar. Şu dikiş meselesi yüzünden bebeğime bile tam anlamıyla veremiyorum kendimi. Kendi derdimden çocuğumu ihmal etmekten korkuyorum.
Ya emzir ya sağ ki devir daim olsun canım yoksa Allah korusun ya mastit olursun ya sütün kesilir şimdi sağıp versen ona alışacak benim tavsiyem emzirmenden yana o makinenin meme ucunu ne hale getirdiğini çok iyi bilirimSağ ol canım. Galiba biberon ona kolay gelir akışı güya anne memesine en yakınmış. Süt pompasını denedim az önce ona sağıp verdik hemen sonra memeyi verdim bir çekti baktı zorlanıyorum bıraktı. Acaba sağa sağa çoğalır mı süt sonra emzirmeye çalışayım ?
Ah canım gazlı bir bebek demek ki kızımın bebekliğini hatırlattın bana kimsem yoktu aileler uzak eşim işten gelene kadar aç durduğumu tuvaletimi tuttuğumu biliyorum uyutmaya değil gazını çıkarmaya odaklan damlalar var deneyebilirsin kiraz çekirdeği torbası var ısıtıp karnına konuluyor gaz için kendim kullanmadım Ayşe Önerin gaz çıkarmak için videoları var onları tavsiye ederim çok çektim kızımda çokBen yemek yemeye fırsat bulamıyorum zaten çocuk hep memede bazen bir bardak su içmem üçü dördü buluyor hiç uyumuyor memeden ayırınca diğer anneler nasıl yapıyor yeme içme olayını onu Merak ediyorum bende biri önüme koyarsa yiyorum çocukla ama tekken çok zor on dakika bazen uyuyor onda da tuvalete gidiyorum genelde hatta bazen tuvalete bile çocukla gittiğim oluyor sensörlü gibi ayırınca uyanıyor üstümde saatlerce uyuyor ama
Evet normal canım sayısını bilmiyorum üç hafta oldu daha düşmedi benimkiler anlamadım iç dikişlerim beyaz ip ara ara peçeteye geliyor da dıştakiler siyah ve hiç bir kıpırdama yok etrafında şişlik enfeksiyon belirtisi de yok niye düşmüyorlar anlam veremiyorum kızımda hepsi beyazdı 10 günde filan düşmüştü diye hatırlıyorumBende öyle diyorum canım ama korkuyorum da kalır diye inşallah öyle olmaz sen normal.dogum yapmıştım heralde yanış hatırlamıyorsam kaç dikisin var canım bide kaç günde düştüler benim 9 gün oldu ne iyleşiyor ne düşüyor bide afedersin içerden yanıyor idrarimi yaparken normal mi acaba bide içerden kaşınıyor
Canım idrarı yaparken yanma, acı filan oluyor mu? Sadece idrardansa idrar yolu enfeksiyonu olabilir, ben sistit olduğumda öyle oluyordu.
Ben senin yerinde olsam farklı bir doktora daha gösterirdim ve o özel klinikteki doktoru bir denerdim canım. Yaşadıklarından sonra hissettiklerin çok normal, ben de güvenemezdim açıkçası.
Doktora mesaj atmıştım, yarın muayeneye çağırdı kızlar. Yeri de yakınmış, yarın öğlen gidip muayene olacağım inşallah. İnşallah güzel geçer, iyi şeyler duymaya ihtiyacım varZaten devlet estetiği önemsemez bence özelde iyi bir doktora görünsen herşey daha pozitif olabilir
hafif isititip kaldırıyordum (ben martta dogum yapmistim)Deneyeyim o sıcak su torbasını aslında aklıma geldi böyle ayağının elinin değeceği yere koysam olur mu acaba diye kediler de bebekken öyle uyuyo anne olmayınca çünkü sonra dedim yapmayayım bilmiyorum sonuçta ilk çocuk daralır falan diye
Bende yiyorum canım süt olsun diye ama okadar aşırı değil ben de biraz verdim sanki de kaç kiloyum bilmiyorum şu an dikişler iyleşe keşke tek derdim şu an o ve eşimle tartıştım onu özlüyorum yarın bebeği işte testine goturucektik araba bozuldu ve gelemedi bende herşeye ağlıyorumBenim annem yemek yaptığı halde iştahım pek yok, pek yiyemiyorum. 62ile doğuma gittim, şuan 54e düştüm. Yiyememekten kilo veriyorum herhalde bende, anlamadımAma genelde sağlıklı beslenme ile kilo verip sporla sıkılaşıyorlar canım. Ben dikişlerim falan iyileşince spora başlayacağım sıkılaşmak iç
Benim galiba içerde de var bana birşey söylemdi ki sadecei iki dikişin var dedi dışarda bende iki tane görüyorum ama bana sadece bi antibiyotik yaz di benim bu gün hem yanma var hem kaşınma idrar yaprken normal mi bilmiyorumBenim dışarda dikişim yok içerde var dışarı sabitlemiş dört tanesini bi tanesi iki gün önce düştü bide bana bi fitil verdi bitkisel bişi sanırım parayla alıyorsun devlet karşılamıyor kanaman azalınca kullanmaya başla demişti dün attım bitane o kaşınma gerginlik yanma hissi bugün bayağı azalmıştı 10 fitil var muhtemelen beni çok rahatlatacak
Benim içerde var mı bilmiyorum canım ama var galiba ağrıyor çünkü distakilerde mavi bi ip hiç düşeceğe benzemiyorlar benimde şişlik yada enfeksiyon yok canım tam göremiyorum benimkilerde oldu 9.gün daha düşmedi herkes düşer 1 hafta 10 güne diyor ama düşmüyorlarEvet normal canım sayısını bilmiyorum üç hafta oldu daha düşmedi benimkiler anlamadım iç dikişlerim beyaz ip ara ara peçeteye geliyor da dıştakiler siyah ve hiç bir kıpırdama yok etrafında şişlik enfeksiyon belirtisi de yok niye düşmüyorlar anlam veremiyorum kızımda hepsi beyazdı 10 günde filan düşmüştü diye hatırlıyorum
Bana bu gün yanma oluyor canım ama içerde bak dikişlerde değil galiba içerde de dikiş var benim dışarda sadece iki tane var pansuman falan hiç birşey önermedi ben sizin tavsiyenizle gidip batikon aldım onu spry şişeye doldurup sıkıyorum tuvaleten sonra krem de surmuyirum sen kulaniyormusn doktor mu yaz di dediğin gibi bekliycez galiba artık inşalalh biran önce iylesiriz canımBana ebe idrar değdikçe yanma hissetmen normal demişti canım. Pansuman filan yapıyor musun? Krem filan sürüyor musun? 15-20 günü bulabiliyormuş dikişlerin düşmesi öyle okudum forumda. İnşallah en kısa zamanda iyileşirsinkuru ve temiz tutmaya çok özen göster canım.
İnternette de pek Bilgi bulamadım ben de çocuğu bırakacak kimsem olsa gidip soracağım kadın doğuma acaba alınması gereken düşmeyen dikiş mi diye düşünüyorum bir yandan valla tam 3 hafta oldu kafamı kurcalıyor benim deBenim içerde var mı bilmiyorum canım ama var galiba ağrıyor çünkü distakilerde mavi bi ip hiç düşeceğe benzemiyorlar benimde şişlik yada enfeksiyon yok canım tam göremiyorum benimkilerde oldu 9.gün daha düşmedi herkes düşer 1 hafta 10 güne diyor ama düşmüyorlar
Ah ah squat yürüyüş hayali kurarken tekrar böbrek ağrısı vurması sonucu hastanelerde oluşumValla ben kafama göre yapıyorum bir sayısı yokyoo niye kanalda olması gereksin ki canım makat geliş olmadığı müddet bence sıkıntı yok
Ah cok geçmiş olsun Rabbim yardımcın olsun inşallah. Belki suni sancıyla normal dogum sansin vardırAh ah squat yürüyüş hayali kurarken tekrar böbrek ağrısı vurması sonucu hastanelerde oluşumböbrek genişlemesinden mi taş düşürmeden mi bu kadar ağrı oluyo ondan da emin olamıyolar, doktorum istersen sezeryana alalım diyo o kadar kötü haldeyim ki
Bi an önce doğursam da rahatlasam artık gerçekten canım, bitap haldeyim en son gittiğimde açılma yoktu suni sancı verirler mi ki direkt sezeryan teklif ediyo doktorum o kadar bekledim normal doğum yapmak istiyorum diye başıma gelenlere bakAh cok geçmiş olsun Rabbim yardımcın olsun inşallah. Belki suni sancıyla normal dogum sansin vardır
Bence 40 ın çıkana kadar kalsın. Benim bebeğim 10 günlük ve çok zorlanıyorumKızlar merhaba , benim küçük kardeşim var 7 yaşında , okula gidiyor. O yüzden annem doğumdan sonra büyük ihtimal yanımda kalamayacak. Bu duruma hem çok içerliyorum hem de yapacak pek bir şey olmadığı için takmamaya çalışıyorum. Muhtemelen kayınvalidem gelecek ama ondan da uzun uzun kalmasını ister miyim bilmiyorum açıkçası..
Sizce ne kadar bir süre kayınvalidemden kalmasını istemeliyim? Kendim halledebilir miyim sizce ? İlk bebeğim olacak inşallah
Gündüz olmuyorsa belki emzik deneyebilirsiniz sadece gece uykuları için doymasa gündüz de doymaz sanki.Kızlar bebeğim geceleri saatlerce emip doymuyor. Cidden saatlerce ama. Memeden aldığım anda ağlayıp aranıyor. Doktora ve emzirme hemşiresine sordum açtır mama verin demişlerdi. Veriyorum mama ben de gece 1 veya 2 kez ihtiyaca göre. Gündüz böyle bir sorunumuz olmuyor emziriyorum ve uykuya dalıyor memede. Neden geceler böyle oluyor sizce? Sizde de böyle durum yaşayan var mı?
Merhaba canım bizimde 11.3 sarılık. hurmayı ezdik suda beklettik öyle verdik şekerli su olsun diye bizim buralarda öyle yapıyorlar iki gündür kilo almaya başladı çok şükür. Sabahları da güneşe çıkarıyorum mamayı azalttım,memeyi çoğalttım ama memede ne kadar emiyor bilmiyorum. Doyunca uyuyor diye düşünüyorumKızlar dünden beri mamaya başaldık dr önerisi ile. Bir emzirme +mama yapıyorum 2 saat sonra sadece emzirme yapıyorm. Bir boş bir dolu yani.. Annem tutturdu şekerli su verelim bir damla.. Sizce vermeli miyim? Sarılık dün 12 çıktı yarın topuk kanı vercez yine. Eğer 14 15 olursa sarılık değeri hemen buraya gelin dedi doktor fototerapi alacak. Günlüğü yatış 3500 tl, doğum yaptığım hastaneye götürdük. Buradaki hastanede ilgilenmediler pazartesi günü mecbur oraya gittik 1 saat yol. Şimdi aynı maddi manevi sıkıntıyı yaşamak istemiyorum düşsün sağ salim sarılık
Emziği 1 ay verme dedi doktor. Ama gerçekten aç oluyor çocuk aranıyor deli gibi. Mamayı içince salinleyip uykuya dalıyor.Gündüz olmuyorsa belki emzik deneyebilirsiniz sadece gece uykuları için doymasa gündüz de doymaz sanki.
Yok canım sezeryrn oldu . inşallah iyilesiriz ya maşallahInan bende o haldeyim ayakta uyuyorum sersem oldum artık mama ben ilk üç gün verdim sütüm yoktu canım Mahf oldum sonra mamayı bıraktık süt gelince ama göğüsler Mahf olmuş benimde bir saat emiyorhep olan bana oluyor oluyorum can çekiyorum dikişler de bi düşmedi bırak yumuşak kalsın benim taş gibi uyumaya izin vermiyor benim üç yoktu Mahf olmuş var ya yara kan çatlak kopup düşecekler sanki benim ki de iyleşe keşke ya vala ben emzirmek istiyorum kilo da aliyor mama istemiyor bende istemiyorum ❣inşallah sağlıkla büyütür canım ya sen normal doğum mu yaptın ❣
Canım benim oğlumun ilkinde 12 çıkmıştı. Ama doktorum daha sonrası ne kan ne biisy istedi git dedi bol bol emzir ben o zman sağıp biberonla bol bol veriyodum şükür 2 günde hemen geçmişti takip et bebeğini uyutmaKızlar dünden beri mamaya başaldık dr önerisi ile. Bir emzirme +mama yapıyorum 2 saat sonra sadece emzirme yapıyorm. Bir boş bir dolu yani.. Annem tutturdu şekerli su verelim bir damla.. Sizce vermeli miyim? Sarılık dün 12 çıktı yarın topuk kanı vercez yine. Eğer 14 15 olursa sarılık değeri hemen buraya gelin dedi doktor fototerapi alacak. Günlüğü yatış 3500 tl, doğum yaptığım hastaneye götürdük. Buradaki hastanede ilgilenmediler pazartesi günü mecbur oraya gittik 1 saat yol. Şimdi aynı maddi manevi sıkıntıyı yaşamak istemiyorum düşsün sağ salim sarılık
Canım.hic korkma benimde 5 günde geldi ve bende mama verdim. Mecbur yetmeyen yerde bende verdim yapcak birşey yok . Benim annemde tepemde verme verme diyip durdu. Dedim ilk çocuktada aynısını yaptınız cocuk sarılık oldu karışmayın dedimKızlar benim sütüm gelmiyor ya 4. gün oldu bir damla bişey çıkıyor onu da bebek emmiyor, göğüslerim çok şişti, ağlayasım var, çok kötüyüm ya eşimin annesinin de kalbini kırdım bu yüzden ısrarla emzir mama verme diyor sanki ben istemiyorum ya emzirmeyi. Mamaya alışırsa hiç emmez diye endişe ediyorum. Sarılıktan korktuğum için mama vermiştim.
Canım birde benim masaj yaparak geldi sütüm artık göğüslerim taş gibi olmuştu hareket dahi edemiyordum sagsam bir damla gelmiyordu masaj yaptım kanallar açıldıKızlar benim sütüm gelmiyor ya 4. gün oldu bir damla bişey çıkıyor onu da bebek emmiyor, göğüslerim çok şişti, ağlayasım var, çok kötüyüm ya eşimin annesinin de kalbini kırdım bu yüzden ısrarla emzir mama verme diyor sanki ben istemiyorum ya emzirmeyi. Mamaya alışırsa hiç emmez diye endişe ediyorum. Sarılıktan korktuğum için mama vermiştim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?