- 6 Şubat 2014
- 973
- 1.075
- 408
Canım merak ettim neden suni şancı vermiyo . Benim bebeğim 3905 doğdu. 4 kiloya kadar doktorum olumlu bakıyordu. Bence kötüyü düşünme bol bol yürüyüş yap bya faydası oluyor
Canım benim doktorum da 4 kg’ya kadar normal diyor kilo için. Doğum kanalına da son dakikada bile inebiliyorlarmış ama sende esas sıkıntı çapraz durması gibi. Bazı doktorlar makat gelişi bile normal doğurtmayı göze alıyorlar ama çapraz geliş direkt sezaryen sebebi bildiğim kadarıyla. Hayırlısı neyse o olsun, sezaryen olunca günlerce yatıcam diye de düşünme bence, birçok arkadaşım sezaryenden sonra çok rahat toparlamışlardı.Selam kızlar,
Ben de doğuramayanlar kervanının bir üyesiyim :)
Bekliyorum... Artık çok zorlanıyorum. Mide şikayetlerim zaten hiç bitmedi. Yorgunum, halsizim, gerginim
Geçen salı doktora gittiğimde bebek hala yukarda 1 cm bile inmemiş doğum kanalına dedi. Ve çapraz duruyormuş. Kilosu desen 3900 gr. Bu kadar kilolu bebeği normal doğurmak mümkün mü diye kafama takarken şimdi de çapraz duruş ve bu haftaya rağmen doğum kanalına girmeme gibi sorunlar eklendi dertlerime
40 hafta olmuş doğum pozisyonu almamış kızım. Sanırım sezeryan zorunlu olacak. Bakacak kimsem de yok. Ve 2,5 yaşında oğlum var. Sezeryan istemememin önemli bir gerekçesi de bu aslında. Kimse yok bize bakacak. Oğlumda normal doğurduktan 3-4 saat sonra ayaktaydım. O yüzden bu doğumu da normal istedim.
Bi süpriz yapar da doğum kanalına iner mi bu kız acaba?
Doktor suni sancı da veremeyiz bu şekilde diyor. Hiç bir açılma ya da bebekte inme yok diyor.
Sanırım bana da bu gidişle planlı sezeryan yolları görünecek...
Valla canım benim doktorda doğum zamanı daha çatala gelmeden elle bişiyler yaptı o an bana anlattı kafasını oturtmam gerek o sancıyla onu çok fazla dinleyemedim bence bi başka doktora daha görünebilirsin. Mide yanması için doktorum bi ilaç vermişti bana o hiç bir şey bırakmıyordu panspat dene istersenBana şöyle bir örnek verdi "diş macununum kapağı kapalıyken üstten bastırsak nolur? işte sende de rahim ağzı kapalı sancı versek de olmaz" dedi. İnan bilemiyorum... Belki de başka bi doktora da görünmek gerek fikir almak için. İnan yürümeyi bırak tuvalete gidecek mecali zor buluyorum. Mide bulantısı, yanması, ekşimesi cabası... Hayırlısıyla bi doğursam çocuk sevindirecem artık.
Kilosu değil de bebek dönmemişse mecburen sezaryen düşünülecek canım Allah yardımcın olsun vardır inşallah bunda da bir hayır kendini üzme lütfenSelam kızlar,
Ben de doğuramayanlar kervanının bir üyesiyim :)
Bekliyorum... Artık çok zorlanıyorum. Mide şikayetlerim zaten hiç bitmedi. Yorgunum, halsizim, gerginim
Geçen salı doktora gittiğimde bebek hala yukarda 1 cm bile inmemiş doğum kanalına dedi. Ve çapraz duruyormuş. Kilosu desen 3900 gr. Bu kadar kilolu bebeği normal doğurmak mümkün mü diye kafama takarken şimdi de çapraz duruş ve bu haftaya rağmen doğum kanalına girmeme gibi sorunlar eklendi dertlerime
40 hafta olmuş doğum pozisyonu almamış kızım. Sanırım sezeryan zorunlu olacak. Bakacak kimsem de yok. Ve 2,5 yaşında oğlum var. Sezeryan istemememin önemli bir gerekçesi de bu aslında. Kimse yok bize bakacak. Oğlumda normal doğurduktan 3-4 saat sonra ayaktaydım. O yüzden bu doğumu da normal istedim.
Bi süpriz yapar da doğum kanalına iner mi bu kız acaba?
Doktor suni sancı da veremeyiz bu şekilde diyor. Hiç bir açılma ya da bebekte inme yok diyor.
Sanırım bana da bu gidişle planlı sezeryan yolları görünecek...
Canım ben sezaryen oldum, korseyi doktora sordum, gerek yok dediKızlar doktorum doğum sonrası için korse önerdi, cırt cırtlı olanlardan alabileceğimi söyledi. Sizin aldınız mı, alıp memnun kaldığınız var mı ben de ona göre alayım diyorum. Owli önerilmiş hep, ben de onu almayı düşünüyorum şimdilik.
Doğuma hazırlık için hurma yemeyi düşünüyordum ama bebeğin biraz tombik olma durumu var o yüzden önermedi. Meyve ve ekmeği komple kesti.
Ahududu yaprağı çayı günde 3 bardak içebilirmişim, yokuş çıkmak, merdiven çıkmak, eşle ilişki, yürüyüş yapmak doğumu başlatmaya yardımcıymış. Yer silme hareketi de çok etkili dedi, doğumu bekleyenler yapmadıklarınız varsa bunlardan deneyebilirsiniz.
Bir de doğum anında lavanta yağı (bir şey yağı daha vardı unuttum) sürüyormuş, bebek daha kolay çıksın diye. Bir arkadaşıma da doktoru tatlı badem yağı getirmesini söylemişti, o da olur dedi ama getirmesem de hastanede zaten varmış.
Yok canım duydum çok iyi diyorlar ama bu Almanya da ayva görmedim hiçAyva çekirdeğini denedin mi canım
Bende medela purelan lanolin krem aldım bugün başladım sürmeye her emzoeden osnta surcem kapatcsm bakalım inşallah çabucak geçer sende krem al canım insalalh geçerBenim de bebeğimde var canım bende korktum annem normal dedi dışarı vuruyormuş içindeki mikroplar
Ay hadi gözün aydın gözümüz aydindarısı benim başıma inşallah benim ki de okadar sürecek bu gidişle
Inşallah geçer canım ya bu bebeklerin derdi bitmiyor zaten vala benim bi sabahtan beri doğru düzgün yaramdı öyle bi ağlıyor anlatamam ya perişan oldum
Ay canım bende bu yarlardan dert yanıyorum. Zeytin yaği sür strecle kapat birazda olsa iyi geliyo ama devamlı ara ara yapYok canım duydum çok iyi diyorlar ama bu Almanya da ayva görmedim hiçbugün de medela purelan lanolin krem aldım o çok iyidir ilk haftada kullandım küçük paketti bitti ama geçmişti insalalh yinede geçirir bugün sürdüm emzirdikten sorna bakalım ne zaman duzelecek insalalah iyileşir de silikonsuz gönlümce emziririm gececgunduz bl
Onu bilmiyorum canım ama kanama bir başlayınca birkaç gün lekelenme devam ediyorKan değil ama açık pembe birkaç damla akıntı gibi birşey geldi bu normal mi acaba
Aynen öyle mutlaka başkası yiyorHayat felsefembenim yemediğimi başkası yiyor, o para öyle ya da böyle gidiyor. Ben de kismiyorum eskisi gibi . Savurgan da değilimdir ama harcamam gerekiyorsa acimiyorum valla
Ay inşallah benimde düşer canım senin kasiniyormudyu son zamanlarda benim ki şu an kaşınıyor inşalalh iyileşiyordur ve bende hemn düşer umarımDünden beri 3 tane düştü canım benim gibi sen de kaygılanma demek düşüyormuş ilk doğumumda 10 günde filan düşmüştü bu defa uzayınca alınacak mı diye düşünüyordum
Canım bende krem aldım adı dermolife lanolin krem eşim aldı ben isim de bilmiyordum benim daha ilk emzirmede parçalandı o acı çok kötü gerçekten daha dünden beri çok şükür biraz düzelmiş bide benim ucu yoktu ondan öyle oldu bende uc çok önemli kim ne derse desinBende medela purelan lanolin krem aldım bugün başladım sürmeye her emzoeden osnta surcem kapatcsm bakalım inşallah çabucak geçer sende krem al canım insalalh geçer
Bi gerilme hissediyordum canım birkaç gündür kaşıntı hissi gibi düşsünler de rahat edelim artıkAy inşallah benimde düşer canım senin kasiniyormudyu son zamanlarda benim ki şu an kaşınıyor inşalalh iyileşiyordur ve bende hemn düşer umarımyok bana dedi düşer onlar kendi benimde 11 gün oldu doğum olalı
Çok gerekmedikce temizlemene gerek yok. Ben kızımın burnunu hoc aspiratörle temizlemedim 2 buçuk yasına yaklaştı. Burnunun hafif tıkandığını hissedersen başucuna soğan kesip koy.Kızlar ben bebeğimin burnunu hiç temizlemedim. Bakınca minnacık sümükler gözüküyor ama içe doğru temiz. Düzenli temizlemek lazım mı yoksa tıkandıkça mı temizlemeliyiz? Birde serum fizyolojik+burun aspiratörü mü kullanmalıyım? Siz nasıl temizliyorsunuz?
Anladım canim Perşembe sabah oldu sonra durdu cuma hiç olmadı bugün biraz pembe dediğin gibi birkaç gün dikkat edicemOnu bilmiyorum canım ama kanama bir başlayınca birkaç gün lekelenme devam ediyor
Ay hadi inşallah canım benimBi gerilme hissediyordum canım birkaç gündür kaşıntı hissi gibi düşsünler de rahat edelim artık
Benim ki hassas 2.gebeliktede yara oldu yani benimki emzirme ile pozisyon ille alakasi yok Gogus içim vsrckicuk ama emzirdikce çıkıyor bebek o kahverengi kısmını bile ağzına vuruyor sadece uç ağzına gitmiyor ama işte yine de oluyorAy inşallah benimde düşer canım senin kasiniyormudyu son zamanlarda benim ki şu an kaşınıyor inşalalh iyileşiyordur ve bende hemn düşer umarımyok bana dedi düşer onlar kendi benimde 11 gün oldu doğum olalı
Canım bende krem aldım adı dermolife lanolin krem eşim aldı ben isim de bilmiyordum benim daha ilk emzirmede parçalandı o acı çok kötü gerçekten daha dünden beri çok şükür biraz düzelmiş bide benim ucu yoktu ondan öyle oldu bende uc çok önemli kim ne derse desininşallah seninde biran önce geçer de rahatlarsın benim daha ilk ağzına alışında sizi var hala kanıyor ama ağrı biraz azalmış
Başlarda yaptım geçti kremde kullanmıştım sonra baktim benim bebek zamsn geçtikçe gazlı emzirirken kendini sıkıyor mememi ağzında çekiyor kafasını geri atıyor hıncını meme den çıkardi diye öyle olduAy canım bende bu yarlardan dert yanıyorum. Zeytin yaği sür strecle kapat birazda olsa iyi geliyo ama devamlı ara ara yap
Aynen bebek kucağındayken oturup kalkmak hele kalçadan kuvvet almayı gerektirdiği için çok fenaAy hadi inşallah canım benimdikişler yüzünden insan bebegede düzgün bakamıyor ❣
Benim ki de heralde hem hasas canım normalde de dokunmaya korkardim bi de iki gün süte girmedi ekmekten oldu vala ben beceremdim hala bile dikiş yüzünden düz gün emziremiyorum canım benim ilk gebelik tecrubesizimdeBenim ki hassas 2.gebeliktede yara oldu yani benimki emzirme ile pozisyon ille alakasi yok Gogus içim vsrckicuk ama emzirdikce çıkıyor bebek o kahverengi kısmını bile ağzına vuruyor sadece uç ağzına gitmiyor ama işte yine de oluyorçok teşekkür ederim canım inşallah geçer bugün sürdükçe hafifledi ağrıları ama emziirince yanmalar oluyor bakalım krem çok iyi o yüzden güveniyorum geçirecek insalalh
Evet birtanem vala ayaklarımın üstüne oturuyorum her yerim ayrı ağrıyor inan emzirmeyi beceremdim zaten oda ayrı bi sorunu yaniAynen bebek kucağındayken oturup kalkmak hele kalçadan kuvvet almayı gerektirdiği için çok fena
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?