- 29 Temmuz 2017
- 24.374
- 122.405
- 598
- 36
Videosu bile var bildiğin boynundan tutup sallıyor boynu uzun olsun diye çocuğun boynu vs kırılsa ne cesaret yani öyle bir risk öyle bir sorumluluk alıyorsunAA bu kadarını hiç düşünmemiştimben de görme duyma bilme demiştim ama bu kadarı çok canice
Çok haklısın canım , benim de sadece park beşiğim var ve sallama aparatını takmayı düşünmüyorum çok gerek duymadikca ve bebeğimi çoğu zaman yatak odasında tutmayı düşünüyorum . Zaten ben şu an pek misafir yanlısı da değilim açıkçası ama eşimin ailesi çok kalabalık , birinci derece ailesi gelse dahi bir ton kişi olacak ve dikkat etmeyecekler eminim, şimdiden geriliyorum o yüzden. Ama mümkün mertebe dediğin gibi oturma odasına götürmemeyi düşünmüyorumBir de tavsiyem bebeği gerekmedikçe oturma odasında bulundurma odasında veya senin odanda bulunsun millet dağıldıktan sonra çıkarırsın ilk bebeğimde tecrübesizlikle portatif beşik almıştım oturma odasına koydum hani evde yalnızım mutfağa vs de götürürüm çocuk gözümün önünde olur niyetiyle aman bin pişman oldum kayınvalidem eline örgüsünü aldı çocuk ık dese salladı uykusu açılmadan hemen dalsınmış bu defa evde iki beşik vardı sallanan ikisini de garaja indirdim park beşik aldım sallanma özelliğini de kapattım ve odama koydum çocuğu günde birkaç saat oturma odasına götürdüm uyanıkken öyle sevdiler uyutmaya yine odama getirdim
Aynen canım görmek isteyenler de olacaktır elbet uyuyor uyanınca getiririm diyerek kibarca reddet yatak odasına girme densizliğinde de bulunabiliyorlar yoksaÇok haklısın canım , benim de sadece park beşiğim var ve sallama aparatını takmayı düşünmüyorum çok gerek duymadikca ve bebeğimi çoğu zaman yatak odasında tutmayı düşünüyorum . Zaten ben şu an pek misafir yanlısı da değilim açıkçası ama eşimin ailesi çok kalabalık , birinci derece ailesi gelse dahi bir ton kişi olacak ve dikkat etmeyecekler eminim, şimdiden geriliyorum o yüzden. Ama mümkün mertebe dediğin gibi oturma odasına götürmemeyi düşünmüyorum
Allah bağışlasın bebeğini SizlereEvet yaptim cok sükür. Emmeden kaynakli catlak var onlar mehvediyor beni ..
Ayva çekirdeğini denedin mi canımAllah bağışlasın bebeğini Sizlerebende bugün medela purelan kremini alacm lansinoh fayda etmedi sanki
Aslında hiçbir ihtimali elememeye çalışıyorum gaz çıkardığından emin olsam da tekrar çıkarmaya çalışıyorum ama yok almıyor sıpaBebeginiz hayirli olsunBenim basima gelmedi ama belki bebek daha tam acikmadan emzirmeye calisiyorsunuzdur, ondan istemiyordur. Ya da bazi kisilerde okumustum, memesi cok tazyikli veriyormus sutu. Belki sizinki de oyledir, ondan rahatsiz oluyordur. O durumda once biraz sagip oyle veriyorlardi.
Bende memeye gelince tek almama nedeni, o sirada gaz cikarmaya calismasi oluyor. Bakiyorum kafasini geri cekiyor, zorlanip gazini cikariyor, sonra tutuyor. Ama siz gaz ihtimalini elediniz sanirim?
Videosu bile var bildiğin boynundan tutup sallıyor boynu uzun olsun diye çocuğun boynu vs kırılsa ne cesaret yani öyle bir risk öyle bir sorumluluk alıyorsun
Tam kavga etmelik benim içinEşin falan bir şey demedi mi
Benimki toz kondurmaz asla ailesine canım o yüzden hep ben kötüyümdürEşin falan bir şey demedi mi
Canım ben daha doğum yapmadım ama ilk çocuklarımdan tecrübeyle memenin şiş ve sönük olması çok önemli değil. İlk 40 gün 24 saatte en az 3 kere kaka yapıyorsa, primasına baktığında çiş yapmışsa doyuyor demektir. Sadece gece/gündüz muhakkak 2 saati geçirmeden emzir, sütün ona fazlasıyla yetecektir. Bu konuda kendine güven. Bebek ne kadar çok emerse o kadar onun için süt üretmiş olursun. Arz-talep meselesi yaniKızlar sütüm yetmiyor gibi duygular yaşıyormusunuz ve süt verenlere soruyorum memeniz sürekli şiş mi mesela doluluk hissi nasıl kafama çok takılıyor ek süt veriyorum psikolojik olarak rahat oluyorum
Doğumdan sonra 5. Gün kontolüne gittim ultrasonla bakıldı. Bir kez geldi 3 adet parça. Devam etmiyor. Devam ederse Doktora sorayım.Canım korkma benim de ilk doğumum normaldi baya uzun meşakkatli geçti ama bu defa doğum hızlıca gerçekleşti rahim daha önce açıldığı için zannedersem ilkine göre daha kolay geçti doğrusu
Uykusunu bölmek çok doğru değil ama kaka uzun süre kalırsa pişik yapar canım her ne kadar pişik önleyici merhem vs sürmüş olsan da ona dikkat et kuzum
Kuzum doğum sonrası parça pıhtı gelirse söyle demişlerdi hastanede geçen uygulamada gördüm parça gelmesi kanamanın fazla olması içerde plasenta parçası kaldığına işaret olabilirmiş doğum sonrası kontrole gittin mi baktılarsa sıkıntı yoktur inşallah
Benim bebek gazı olduğu sıra memeyi tutmak istemiyor hatta memeyle bildiğin boğuşuyor canım başka da bir sebep gelmedi aklıma açıkçası
Sürekli şiş değil ama emzirdikten 2-3 saat sonra şişkinlik oluşuyor. Bazen çok şişiyor bazen az. Geceleri 1 kez kızım doymama krizine giriyor mama veriyorum.Kızlar sütüm yetmiyor gibi duygular yaşıyormusunuz ve süt verenlere soruyorum memeniz sürekli şiş mi mesela doluluk hissi nasıl kafama çok takılıyor ek süt veriyorum psikolojik olarak rahat oluyorum
Ya annem gidince gaz çıkaramazsam diye korkuyorum bende aman yaaAy bende de çıkmıyor emzirip emzirip verdim anneanneye, babanneye, babaya :) elin kolun dinlensin zaman içinde biz de çıkarmayı öğreneceğiz. Hazır yanımızdayken yapsınlar diye düşündüm hep. Eşim beni tanıdıpı için böyle şeyleri takmamam için doğum öncesinde resmen terapi yaptı sürekli
Çok doğru diyorsun valla canım. Sağlığımdan kıymetli değil ya. Aman bütçemiz çok sarsılmasın diye gitmedim ama manevi zararı daha büyük oldu valla bana.Bazen biz çok ince düşünüyoruz. Ben maddiyatı düşünmeyi bıraktım öyle de yok böyle de yok. Borç hiç bitmiyor biz kendimizden çaldığımızla kalıyoruz. Her türlü ödeniyor bir şekilde sanki aile bütçesini çok düşünüp dikkat edince bir şey mi değişiyor. Senin kendinden kısıp harcamadığın bambaşka bir yere gidiyor yani tecrübeyle sabit bundan sonra kendinden sağlığından kısma derim. Ben de çok kıstım zamanında hiç işe yaramıyor
Ben gece 2 saatte bir emziriyorum canım artık. Gündüz de 2 saatte bir. Huysuzlandığı zamanda veriyorum yine saate bakmadan. En az 10dk memede duruyor artık. Baktım tutmuyor yanakları kıpırdıyor, emzik gibi kullanıyor memeyi. O zaman bıraktırıyorum.Kızlar bebeklerinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz benimkini 2 saatte bir emziriyom sizce azmi
Canım çok geçmiş olsun. Allah beterinden korumuş. Kantaron yağı izlere çok iyi geliyor kullanabilirsin. Kaşı da çıkar yine, baktın çıkmayacak gibi sarımsak ve zeytin yağı sürünce kaş çıkartıyor çok güzel, deneyebilirsin canım.Kızım bisiklet düştü Allahtan iyi durumda ama yüzü yara iz kalmaması için kantaron yağı iyi geliyormuş sanırım da kaşının bir bölümü kopmuş geri çıkar mı ? Şuan çok üzülüyor yüzüm eskisi gibi olamayacak diye onu öyle görünce içim yandı Allahım beterinden korusun
Canım bende senin gibi yapıyordum. Baktım her emzirmede iki tane bez harcıyor, dur dedim bu durumaKızlar ben her emzirmeden önce bezini açıyorum, illa bir kakaoluyor Emzirme bitince, uyku moduna geçerken de kaka yapıyor 2 seferdir, ama uyku moduna geçtiği için bezini değiştirmek istemiyorum, hata mı yapıyorum? Deneyimli anneler, kakalı bez hiç durmamalı mı? Acele cevap
Kızlar az önce 3 parça geldi kanamayla. Öyle çok büyük değildi parçalar ama korktum yine de. Baş parmağın tırnağı gibi 3 parçaydı. Sizde de oldu mu böyle? Normal mi yoksa doktora mı sorayım
Bazen benim kızda öyle yapıyor canım. Bir bakıyorum öyle iştahlı emiyor ki bıraktırmasam saatlerce emzik gibi emecek beni. Son bir iki gündür de acıkıyor ama memeye gelince barış çığrış zorla tutuyor, bırakmıyor, çekiştirip ağlıyor. Bizimki gazdan dolayı yapıyor sanırım. O zamanlarda ben bebeğin pozisyonunu değiştiriyorum. Omzuma alıp sırtına masaj yapıyorum, oyalıorum biraz. Sonra tekrar memeye alıyorum. Kavga dövüş biraz emince yatırıyorum. Sonraki emmeye sakinlemiş oluyor. Bazen gaz olmasa bile huzursuz olduklarında da memeyle kavga ediyorlar. Belki kısa süreli meme değiştirmeyi, bir iki dakika evde dolaşmayı deneyebilirsiniz.Herkese günaydın arkadaşlar. Size direkt sorumu sormak istiyorum.
Ben perşembe günü sezaryen oldum, bebeğim sağlıklı çok şükür, kilosu normalin biraz üzerinde ve ilk çıktığı andan itibaren sütüm geldi ve bebekte emmekte çok istekliydi ilk gece çok sık emzirdim hastaneden - 80 gram ile ayrıldık
Fakat son 3-4 emzirmeden beri memeye yaklaşınca bile huzursuz olup ağlamaya başladı yani bırakın emmeyi mememi görünce çığlık kıyamet koparıyor gerçekten çok üzülüyorum.
Uzun uğraşlar sonucu en fazla 10 15 dk tutmuştur memeyi her emzirmede. Geri kalan süre hep ağlama krizi. Bu neden böyle oldu? Bildiğim okuduğum her şeyi unuttum. İlk gün çok sevinmiştim her şey yolunda diye.
Gazını çıkarıyor bu arada çok müdahale etmeme gerek kalmadan. Son 24 saatte 2 kakalı 4 çişli bez değiştirdim. Bağırsakları sürekli hareket halinde birkaç saattir ama gaz da çıkarıyor sık sık. Acaba sütüm mü yaramadı bilmiyorum.
Süt deseniz çok şükür o da var 48 saat dolmadan tişörtlerimi ıslatacak kadar. Ama olmayınca gerçekten olmuyor galiba. Pes etmiyorum ağlasa da sık sık emzirmeye çalışıyorum
Sizce neden böyle oldu, her şey bu kadar emzirmem için yolunda giderken sarılık ile uğraşsın istemiyorum o yüzden çözüm arıyorum
Çok karmakarışık anlattım ama çoğunuz gibi ben de 3 gündür uyumuyorum kusuruma bakmayın cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim inşallah sizin kuzularınız hiç zorlanmadan içer güzel annelerinin sütlerini
Bazen bende oluyor canım niyeyse. Çiş ve kakası normal. Kakası bezinde az olunca üzülüyorum acaba beslenmiyor mu da kakası az oluyor diye. Bu ara benimde kafamda mama düşüncesi varKızlar sütüm yetmiyor gibi duygular yaşıyormusunuz ve süt verenlere soruyorum memeniz sürekli şiş mi mesela doluluk hissi nasıl kafama çok takılıyor ek süt veriyorum psikolojik olarak rahat oluyorum
Tam kavga etmelik benim için
Benimki toz kondurmaz asla ailesine canım o yüzden hep ben kötüyümdürişimi kendim hallediyorum hep yani
Hep öyle canım bir şey söyleyecek de olsa çekine çekine şakaya vurarak filan söyler öyle yetiştirmişlerGıcıklık. Evladına yapılan şeyin mantık dahilinde olmadığını bile anlamayıp anneye hak vermek de ne bileyim ki
Canım kızımda ben de senin gibiydim çok fena ödemim vardı en çok da o beni yoruyordu 39+5te doğdu o gün yürüyüş yaptım merdiven çıktım ( 3 kat Çok değil) evin işleri filan epey yoruldum gece de ilişki oldu sonrasında uzunca kaldım banyoda sıcak suyun altında durdum epey o gece doğum başladı denk mi geldi yaptıklarım mı sebep oldu Allah bilir sen de hepsini bir arada dene istersenMerhaba kızlar benim günüm az kaldı ama hala doğum belirtisi yok ve çok yoruldum artık doğum başlasın diye yapmadığım şey kalmadı olmuyo başlamıyo bütün vücudum kemiklerinm ağrıyo resmen yorgunluktan
Benim de bebeğimde var canım bende korktum annem normal dedi dışarı vuruyormuş içindeki mikroplarKızlar bebeğimin vücudunda böyle içi sarı su dolu irili ufaklı baloncuklar çıktı başına gelen oldu mu nedir bilen var mı
Ay hadi gözün aydın gözümüz aydin
Inşallah geçer canım ya bu bebeklerin derdi bitmiyor zaten vala benim bi sabahtan beri doğru düzgün yaramdı öyle bi ağlıyor anlatamam ya perişan oldumAmin insalalh csnim iyilesiriztek derdim o YouTube da canlı yayında doktrs sordum karbonatla göğsümu silmem laZim bibeRon emzik brde bebeğin ağzında pamukcuk vardı Onu da silmem laizm insalalh geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?