2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
AA bu kadarını hiç düşünmemiştim ben de görme duyma bilme demiştim ama bu kadarı çok canice
Videosu bile var bildiğin boynundan tutup sallıyor boynu uzun olsun diye çocuğun boynu vs kırılsa ne cesaret yani öyle bir risk öyle bir sorumluluk alıyorsun

Reactions: The
Çok haklısın canım , benim de sadece park beşiğim var ve sallama aparatını takmayı düşünmüyorum çok gerek duymadikca ve bebeğimi çoğu zaman yatak odasında tutmayı düşünüyorum . Zaten ben şu an pek misafir yanlısı da değilim açıkçası ama eşimin ailesi çok kalabalık , birinci derece ailesi gelse dahi bir ton kişi olacak ve dikkat etmeyecekler eminim, şimdiden geriliyorum o yüzden. Ama mümkün mertebe dediğin gibi oturma odasına götürmemeyi düşünmüyorum

Aynen canım görmek isteyenler de olacaktır elbet uyuyor uyanınca getiririm diyerek kibarca reddet yatak odasına girme densizliğinde de bulunabiliyorlar yoksa

Aslında hiçbir ihtimali elememeye çalışıyorum gaz çıkardığından emin olsam da tekrar çıkarmaya çalışıyorum ama yok almıyor sıpa annem de belki sütün iyi geldiği için doyuyordur acıkmamıştır diyor ama bilmiyorum. Zor gerçekten. Teşekkür ederim

Kızlar sütüm yetmiyor gibi duygular yaşıyormusunuz ve süt verenlere soruyorum memeniz sürekli şiş mi mesela doluluk hissi nasıl kafama çok takılıyor ek süt veriyorum psikolojik olarak rahat oluyorum
Canım ben daha doğum yapmadım ama ilk çocuklarımdan tecrübeyle memenin şiş ve sönük olması çok önemli değil. İlk 40 gün 24 saatte en az 3 kere kaka yapıyorsa, primasına baktığında çiş yapmışsa doyuyor demektir. Sadece gece/gündüz muhakkak 2 saati geçirmeden emzir, sütün ona fazlasıyla yetecektir. Bu konuda kendine güven. Bebek ne kadar çok emerse o kadar onun için süt üretmiş olursun. Arz-talep meselesi yani

Doğumdan sonra 5. Gün kontolüne gittim ultrasonla bakıldı. Bir kez geldi 3 adet parça. Devam etmiyor. Devam ederse Doktora sorayım.

Kızlar sütüm yetmiyor gibi duygular yaşıyormusunuz ve süt verenlere soruyorum memeniz sürekli şiş mi mesela doluluk hissi nasıl kafama çok takılıyor ek süt veriyorum psikolojik olarak rahat oluyorum
Sürekli şiş değil ama emzirdikten 2-3 saat sonra şişkinlik oluşuyor. Bazen çok şişiyor bazen az. Geceleri 1 kez kızım doymama krizine giriyor mama veriyorum.

Ya annem gidince gaz çıkaramazsam diye korkuyorum bende aman yaa
Çok doğru diyorsun valla canım. Sağlığımdan kıymetli değil ya. Aman bütçemiz çok sarsılmasın diye gitmedim ama manevi zararı daha büyük oldu valla bana.
Kızlar bebeklerinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz benimkini 2 saatte bir emziriyom sizce azmi
Ben gece 2 saatte bir emziriyorum canım artık. Gündüz de 2 saatte bir. Huysuzlandığı zamanda veriyorum yine saate bakmadan. En az 10dk memede duruyor artık. Baktım tutmuyor yanakları kıpırdıyor, emzik gibi kullanıyor memeyi. O zaman bıraktırıyorum.
Canım çok geçmiş olsun. Allah beterinden korumuş. Kantaron yağı izlere çok iyi geliyor kullanabilirsin. Kaşı da çıkar yine, baktın çıkmayacak gibi sarımsak ve zeytin yağı sürünce kaş çıkartıyor çok güzel, deneyebilirsin canım.
Canım bende senin gibi yapıyordum. Baktım her emzirmede iki tane bez harcıyor, dur dedim bu duruma emzirmeden artık pantolonu çıkarıp kenardan bezine bakıyorum. Duruma göre hemen biraz doyacak kadar emziriyorum, o sıra çiş yada kaka yapıyor yine çoğunlukla. Sonra emzirme bitince bezi değiştirip uyutuyorum. Baktım kakası çok yoğun beş dakika bile beklemiyorum. Emzirme öncesi de olsa değiştiriyorum. Çişli bezse ve azcık kakalıysa da emzirme sonrası değiştiriyorum.
Kızlar az önce 3 parça geldi kanamayla. Öyle çok büyük değildi parçalar ama korktum yine de. Baş parmağın tırnağı gibi 3 parçaydı. Sizde de oldu mu böyle? Normal mi yoksa doktora mı sorayım

Canım bende ilk günler pıhtılar oldu ama sonra azaldı. Ebeler kanaman gün gün azalır artar, endişe etme demişti. Ama bir sorabilirsin doktora, için rahat eder.
Bazen benim kızda öyle yapıyor canım. Bir bakıyorum öyle iştahlı emiyor ki bıraktırmasam saatlerce emzik gibi emecek beni. Son bir iki gündür de acıkıyor ama memeye gelince barış çığrış zorla tutuyor, bırakmıyor, çekiştirip ağlıyor. Bizimki gazdan dolayı yapıyor sanırım. O zamanlarda ben bebeğin pozisyonunu değiştiriyorum. Omzuma alıp sırtına masaj yapıyorum, oyalıorum biraz. Sonra tekrar memeye alıyorum. Kavga dövüş biraz emince yatırıyorum. Sonraki emmeye sakinlemiş oluyor. Bazen gaz olmasa bile huzursuz olduklarında da memeyle kavga ediyorlar. Belki kısa süreli meme değiştirmeyi, bir iki dakika evde dolaşmayı deneyebilirsiniz.
Bazen bende oluyor canım niyeyse. Çiş ve kakası normal. Kakası bezinde az olunca üzülüyorum acaba beslenmiyor mu da kakası az oluyor diye. Bu ara benimde kafamda mama düşüncesi var emmesine rağmen acaba arada versem daha mı iyi beslenir diye düşünüyorum.

Merhaba kızlar benim günüm az kaldı ama hala doğum belirtisi yok ve çok yoruldum artık doğum başlasın diye yapmadığım şey kalmadı olmuyo başlamıyo bütün vücudum kemiklerinm ağrıyo resmen yorgunluktan

Canım kızımda ben de senin gibiydim çok fena ödemim vardı en çok da o beni yoruyordu 39+5te doğdu o gün yürüyüş yaptım merdiven çıktım ( 3 kat Çok değil) evin işleri filan epey yoruldum gece de ilişki oldu sonrasında uzunca kaldım banyoda sıcak suyun altında durdum epey o gece doğum başladı denk mi geldi yaptıklarım mı sebep oldu Allah bilir sen de hepsini bir arada dene istersen

Kızlar bebeğimin vücudunda böyle içi sarı su dolu irili ufaklı baloncuklar çıktı başına gelen oldu mu nedir bilen var mı
Benim de bebeğimde var canım bende korktum annem normal dedi dışarı vuruyormuş içindeki mikroplar
H Huzurasik kızzzz demin lavaboya düşmüş bi siyah ip gördüm galiba düşüyor sonunda 22 gün oldu yahu
Ay hadi gözün aydın gözümüz aydindarısı benim başıma inşallah benim ki de okadar sürecek bu gidişle
Amin insalalh csnim iyilesiriz tek derdim o YouTube da canlı yayında doktrs sordum karbonatla göğsümu silmem laZim bibeRon emzik brde bebeğin ağzında pamukcuk vardı Onu da silmem laizm insalalh geçer
Inşallah geçer canım ya bu bebeklerin derdi bitmiyor zaten vala benim bi sabahtan beri doğru düzgün yaramdı öyle bi ağlıyor anlatamam ya perişan oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…