Bende aynı durumdayımMerhaba kızlar benim günüm az kaldı ama hala doğum belirtisi yok ve çok yoruldum artık doğum başlasın diye yapmadığım şey kalmadı olmuyo başlamıyo bütün vücudum kemiklerinm ağrıyo resmen yorgunluktan
Canım çocuk doktoru önermeden aspiratör kullanma bence, serum fizyolojik kullanabilirsin ama tıkanırsa. Odanın nemini kontrol edersen nefes alışverişi daha rahat olur bebişin. Bir de banyo sonrası temizlersen daha kolay temizlersin.Kızlar ben bebeğimin burnunu hiç temizlemedim. Bakınca minnacık sümükler gözüküyor ama içe doğru temiz. Düzenli temizlemek lazım mı yoksa tıkandıkça mı temizlemeliyiz? Birde serum fizyolojik+burun aspiratörü mü kullanmalıyım? Siz nasıl temizliyorsunuz?
Dünden beri 3 tane düştü canım benim gibi sen de kaygılanma demek düşüyormuş ilk doğumumda 10 günde filan düşmüştü bu defa uzayınca alınacak mı diye düşünüyordumAy hadi gözün aydın gözümüz aydindarısı benim başıma inşallah benim ki de okadar sürecek bu gidişle
Ahududu yaprağı çayını, merdiveni ve yer silmeyi deneyelim bakalımKızlar doktorum doğum sonrası için korse önerdi, cırt cırtlı olanlardan alabileceğimi söyledi. Sizin aldınız mı, alıp memnun kaldığınız var mı ben de ona göre alayım diyorum. Owli önerilmiş hep, ben de onu almayı düşünüyorum şimdilik.
Doğuma hazırlık için hurma yemeyi düşünüyordum ama bebeğin biraz tombik olma durumu var o yüzden önermedi. Meyve ve ekmeği komple kesti.
Ahududu yaprağı çayı günde 3 bardak içebilirmişim, yokuş çıkmak, merdiven çıkmak, eşle ilişki, yürüyüş yapmak doğumu başlatmaya yardımcıymış. Yer silme hareketi de çok etkili dedi, doğumu bekleyenler yapmadıklarınız varsa bunlardan deneyebilirsiniz.
Bir de doğum anında lavanta yağı (bir şey yağı daha vardı unuttum) sürüyormuş, bebek daha kolay çıksın diye. Bir arkadaşıma da doktoru tatlı badem yağı getirmesini söylemişti, o da olur dedi ama getirmesem de hastanede zaten varmış.
Canım sadece burnu tıkanık olunca, burnundan dolayı rahat ememeyince serum fizyolojik+aspiratörü kullan. Onun dışında düzenli kullanılıcak şeyler değil, gerekli de değil.Kızlar ben bebeğimin burnunu hiç temizlemedim. Bakınca minnacık sümükler gözüküyor ama içe doğru temiz. Düzenli temizlemek lazım mı yoksa tıkandıkça mı temizlemeliyiz? Birde serum fizyolojik+burun aspiratörü mü kullanmalıyım? Siz nasıl temizliyorsunuz?
Canım ilk oglumdada kOrsrye gerek duymadım bundada karnım hemen toparliyo kendini. Sezeryanda nasıl olur onu bilemiyorumKızlar doktorum doğum sonrası için korse önerdi, cırt cırtlı olanlardan alabileceğimi söyledi. Sizin aldınız mı, alıp memnun kaldığınız var mı ben de ona göre alayım diyorum. Owli önerilmiş hep, ben de onu almayı düşünüyorum şimdilik.
Doğuma hazırlık için hurma yemeyi düşünüyordum ama bebeğin biraz tombik olma durumu var o yüzden önermedi. Meyve ve ekmeği komple kesti.
Ahududu yaprağı çayı günde 3 bardak içebilirmişim, yokuş çıkmak, merdiven çıkmak, eşle ilişki, yürüyüş yapmak doğumu başlatmaya yardımcıymış. Yer silme hareketi de çok etkili dedi, doğumu bekleyenler yapmadıklarınız varsa bunlardan deneyebilirsiniz.
Bir de doğum anında lavanta yağı (bir şey yağı daha vardı unuttum) sürüyormuş, bebek daha kolay çıksın diye. Bir arkadaşıma da doktoru tatlı badem yağı getirmesini söylemişti, o da olur dedi ama getirmesem de hastanede zaten varmış.
Bu günde kadar sümük görmediğim için hiç temizlemedim ama şimdi uç kısımlarda azcık var. Banyo sonrası onları kulak çöpü ile ileri itmeden alsam sıkıntı olur mu ki?Canım çocuk doktoru önermeden aspiratör kullanma bence, serum fizyolojik kullanabilirsin ama tıkanırsa. Odanın nemini kontrol edersen nefes alışverişi daha rahat olur bebişin. Bir de banyo sonrası temizlersen daha kolay temizlersin.
Dikişlerin düşmesi gerçekten büyük rahatlık ya. Benim yırtılan dikişler bile düşünce nasıl rahatlamıştımDünden beri 3 tane düştü canım benim gibi sen de kaygılanma demek düşüyormuş ilk doğumumda 10 günde filan düşmüştü bu defa uzayınca alınacak mı diye düşünüyordum
Burun ucunda minik sümükler varCanım sadece burnu tıkanık olunca, burnundan dolayı rahat ememeyince serum fizyolojik+aspiratörü kullan. Onun dışında düzenli kullanılıcak şeyler değil, gerekli de değil.
Hadi hayırlısı olsun inşallah canım. Sağlıcakla, kolay bir doğum olsun inşallahİyi günler bugun tam 40 oldm. Bugun randevum vardı alttan muayene etti 3 cm açılmam var . Salı veya carsambaya kadar bekleyeceğiz gelmesse suni verp doğum olacak hayırlısı bakalım
Burnu dolduysa onları yavaşca aspiratörlede alabilirsin. Psmuk çubuğu onu geriyede itebilir.Bu günde kadar sümük görmediğim için hiç temizlemedim ama şimdi uç kısımlarda azcık var. Banyo sonrası onları kulak çöpü ile ileri itmeden alsam sıkıntı olur mu ki?
Dikişlerin düşmesi gerçekten büyük rahatlık ya. Benim yırtılan dikişler bile düşünce nasıl rahatlamıştım
Burun ucunda minik sümükler varonları ileri itmeden kulak pamuğu ile alsam olurmu ki acaba?
Hadi hayırlısı olsun inşallah canım. Sağlıcakla, kolay bir doğum olsun inşallah
Aspiratörü burnunun iç kısmına fazla götürmediğin sürece hiçbir zararı yok canım. Burnunda ne zaman bir kirlilik görürsen kullanabilirsin. Tıkanıklık olursa serum fizyolojik kullanBurnu dolduysa onları yavaşca aspiratörlede alabilirsin. Psmuk çubuğu onu geriyede itebilir.
Yok yok tıkanık değil şükür. Ucundaki sümükcükleri aspiratörle hüpleteyim bariAspiratörü burnunun iç kısmına fazla götürmediğin sürece hiçbir zararı yok canım. Burnunda ne zaman bir kirlilik görürsen kullanabilirsin. Tıkanıklık olursa serum fizyolojik kullan
Canım ben hunharca A101 e gelmiş gördüm ama iyi midir bilememKızlar doktorum doğum sonrası için korse önerdi, cırt cırtlı olanlardan alabileceğimi söyledi. Sizin aldınız mı, alıp memnun kaldığınız var mı ben de ona göre alayım diyorum. Owli önerilmiş hep, ben de onu almayı düşünüyorum şimdilik.
Aynen ya şükür ilk zamanki gibi ağrı sızı batma yok ama niye düşmüyor diye kurup duruyordumDikişlerin düşmesi gerçekten büyük rahatlık ya. Benim yırtılan dikişler bile düşünce nasıl rahatlamıştım
Canım mesaj attım doktoruma boyutunu ve kaç tane geldiğini de söyledim normal dedi. Sağolasın.Ya annem gidince gaz çıkaramazsam diye korkuyorum bende aman yaa
Çok doğru diyorsun valla canım. Sağlığımdan kıymetli değil ya. Aman bütçemiz çok sarsılmasın diye gitmedim ama manevi zararı daha büyük oldu valla bana.
Ben gece 2 saatte bir emziriyorum canım artık. Gündüz de 2 saatte bir. Huysuzlandığı zamanda veriyorum yine saate bakmadan. En az 10dk memede duruyor artık. Baktım tutmuyor yanakları kıpırdıyor, emzik gibi kullanıyor memeyi. O zaman bıraktırıyorum.
Canım çok geçmiş olsun. Allah beterinden korumuş. Kantaron yağı izlere çok iyi geliyor kullanabilirsin. Kaşı da çıkar yine, baktın çıkmayacak gibi sarımsak ve zeytin yağı sürünce kaş çıkartıyor çok güzel, deneyebilirsin canım.
Canım bende senin gibi yapıyordum. Baktım her emzirmede iki tane bez harcıyor, dur dedim bu durumaemzirmeden artık pantolonu çıkarıp kenardan bezine bakıyorum. Duruma göre hemen biraz doyacak kadar emziriyorum, o sıra çiş yada kaka yapıyor yine çoğunlukla. Sonra emzirme bitince bezi değiştirip uyutuyorum. Baktım kakası çok yoğun beş dakika bile beklemiyorum. Emzirme öncesi de olsa değiştiriyorum. Çişli bezse ve azcık kakalıysa da emzirme sonrası değiştiriyorum.
Canım bende ilk günler pıhtılar oldu ama sonra azaldı. Ebeler kanaman gün gün azalır artar, endişe etme demişti. Ama bir sorabilirsin doktora, için rahat eder.
Bazen benim kızda öyle yapıyor canım. Bir bakıyorum öyle iştahlı emiyor ki bıraktırmasam saatlerce emzik gibi emecek beni. Son bir iki gündür de acıkıyor ama memeye gelince barış çığrış zorla tutuyor, bırakmıyor, çekiştirip ağlıyor. Bizimki gazdan dolayı yapıyor sanırım. O zamanlarda ben bebeğin pozisyonunu değiştiriyorum. Omzuma alıp sırtına masaj yapıyorum, oyalıorum biraz. Sonra tekrar memeye alıyorum. Kavga dövüş biraz emince yatırıyorum. Sonraki emmeye sakinlemiş oluyor. Bazen gaz olmasa bile huzursuz olduklarında da memeyle kavga ediyorlar. Belki kısa süreli meme değiştirmeyi, bir iki dakika evde dolaşmayı deneyebilirsiniz.
Bazen bende oluyor canım niyeyse. Çiş ve kakası normal. Kakası bezinde az olunca üzülüyorum acaba beslenmiyor mu da kakası az oluyor diye. Bu ara benimde kafamda mama düşüncesi varemmesine rağmen acaba arada versem daha mı iyi beslenir diye düşünüyorum.
Canım merak ettim neden suni şancı vermiyo . Benim bebeğim 3905 doğdu. 4 kiloya kadar doktorum olumlu bakıyordu. Bence kötüyü düşünme bol bol yürüyüş yap bya faydası oluyorSelam kızlar,
Ben de doğuramayanlar kervanının bir üyesiyim :)
Bekliyorum... Artık çok zorlanıyorum. Mide şikayetlerim zaten hiç bitmedi. Yorgunum, halsizim, gerginim
Geçen salı doktora gittiğimde bebek hala yukarda 1 cm bile inmemiş doğum kanalına dedi. Ve çapraz duruyormuş. Kilosu desen 3900 gr. Bu kadar kilolu bebeği normal doğurmak mümkün mü diye kafama takarken şimdi de çapraz duruş ve bu haftaya rağmen doğum kanalına girmeme gibi sorunlar eklendi dertlerime
40 hafta olmuş doğum pozisyonu almamış kızım. Sanırım sezeryan zorunlu olacak. Bakacak kimsem de yok. Ve 2,5 yaşında oğlum var. Sezeryan istemememin önemli bir gerekçesi de bu aslında. Kimse yok bize bakacak. Oğlumda normal doğurduktan 3-4 saat sonra ayaktaydım. O yüzden bu doğumu da normal istedim.
Bi süpriz yapar da doğum kanalına iner mi bu kız acaba?
Doktor suni sancı da veremeyiz bu şekilde diyor. Hiç bir açılma ya da bebekte inme yok diyor.
Sanırım bana da bu gidişle planlı sezeryan yolları görünecek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?