2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
arkadaslar 38+3 üm ve bugun korona oldugum cikti pazartrsi sezeryanim vardi normalde ertelenecek tabiki ne yapmam lazim bu aşamads korona olanlar varmı ne yapacam😥
Bende 3 hafta önce oldum eğer doğum başlamış olsaydı eğitim araştırma hastanesinde covidli gebeler bölümünde doğum yapacaktım malesef burda özeller almıyor

Canım kızımda ben de senin gibiydim çok fena ödemim vardı en çok da o beni yoruyordu 39+5te doğdu o gün yürüyüş yaptım merdiven çıktım ( 3 kat Çok değil) evin işleri filan epey yoruldum gece de ilişki oldu sonrasında uzunca kaldım banyoda sıcak suyun altında durdum epey o gece doğum başladı denk mi geldi yaptıklarım mı sebep oldu Allah bilir sen de hepsini bir arada dene istersen
İlişki harici hepsibi hergün yapıyorum zaten canımda daha tık yok sızı bile yok

Selam kızlar,

Ben de doğuramayanlar kervanının bir üyesiyim :)
Bekliyorum... Artık çok zorlanıyorum. Mide şikayetlerim zaten hiç bitmedi. Yorgunum, halsizim, gerginim :KK43:
Geçen salı doktora gittiğimde bebek hala yukarda 1 cm bile inmemiş doğum kanalına dedi. Ve çapraz duruyormuş. Kilosu desen 3900 gr. Bu kadar kilolu bebeği normal doğurmak mümkün mü diye kafama takarken şimdi de çapraz duruş ve bu haftaya rağmen doğum kanalına girmeme gibi sorunlar eklendi dertlerime :KK43:
40 hafta olmuş doğum pozisyonu almamış kızım. Sanırım sezeryan zorunlu olacak. Bakacak kimsem de yok. Ve 2,5 yaşında oğlum var. Sezeryan istemememin önemli bir gerekçesi de bu aslında. Kimse yok bize bakacak. Oğlumda normal doğurduktan 3-4 saat sonra ayaktaydım. O yüzden bu doğumu da normal istedim.
Bi süpriz yapar da doğum kanalına iner mi bu kız acaba?
Doktor suni sancı da veremeyiz bu şekilde diyor. Hiç bir açılma ya da bebekte inme yok diyor.
Sanırım bana da bu gidişle planlı sezeryan yolları görünecek...
Canım bende aynı durumdayım daha kanala girmemiş ama benim bebeğim küçük 2900 bile değil dedi doktor bu hafta toplamazsa yatış vericem dedi suni sancı vericek ama çok korkuyorum ilk doğumumda suni sancıylaydı

Başlarda yaptım geçti kremde kullanmıştım sonra baktim benim bebek zamsn geçtikçe gazlı emzirirken kendini sıkıyor mememi ağzında çekiyor kafasını geri atıyor hıncını meme den çıkardi diye öyle oldu 😒 yoksa böyle birşey yoktu i yizden oyle yapınca meme korktu ya herhalde 1haftasiecyumusak sismiyor saglamkrn öyle değildi gececgunduz siserdi bakalım krem aldım iyileşsin de eski haline gelsin🤷☺️ inşallah senin yaralar da geçer rahat emzirirsin 🙏🤗🤗
Sorma ya vall bi göğsümü tutmuyo onda yara yok .diğer gogsum paramparça emzirirken resmen bayilicK duruma geliyorum. Valla bir an önce gelsede keyifle emzirssk diyorum

Bana şöyle bir örnek verdi "diş macununum kapağı kapalıyken üstten bastırsak nolur? işte sende de rahim ağzı kapalı sancı versek de olmaz" dedi. İnan bilemiyorum... Belki de başka bi doktora da görünmek gerek fikir almak için. İnan yürümeyi bırak tuvalete gidecek mecali zor buluyorum. Mide bulantısı, yanması, ekşimesi cabası... Hayırlısıyla bi doğursam çocuk sevindirecem artık.
Canım benim ilk doğumumda ne aöıklık ne sancı hiç bişey yoktu 42 haftalıktım suni sancıyle ilerledi tüm süreç 12 saat sancı sonucu oğlum doğdu

Kızlar Benim gibi tek taraflı kasığı ağrıyan var mı inşallah doğum sancısıdır enfeksiyon kaynaklı değildir 🙏

Benim gibi 2. Çocuğu olacakların duyguları nasıl? Sürekli kızımı aldatmış, onu çok üzecekmişim gibi hissediyorum 7,5 yaşında aslında kardeş de istiyor ama içten içe bi durgunluğu var sanki doğumdan sonra ona yetememe düşüncesi beni mahvediyor illaki uykusuz kalcam zorlancam bu sefer ona daha az ilgi göstermiş olcam offf offf
Bebek dogana kadar karma karısıktım ama bebek dogunca 2-3 gun bocaladı sonrasında topladı bebek uyudukce oğlumlayım ama ilk 3 gün aglamaktan harap olmustum simdi kendıme kızıyrm:(
Kızlar bebek bakımıyla ilgili birkac sorum var;
1- gobek bağı düşmeden her hangi bir bakım yaptiniz mi? Batikon felan sürdünüz mü mesela? Doktor bize bir şey demedi sadece su değdirmeyin düşene kadar dedi...
2-yenidoğan bebekler her öğün kaç ml süt içmelidir? benim bebeğime süt sağıp biberonda veriyorum henüz memeye alışmadı 8 gün küvezde biberona alismis...
3- bir de süt sağma makinesiyle sanki git gide sütüm daha az geliyor, ne yapabilirim, bebegim direk emmiyor, gogua ucunu da sevmedi...
Canım elle sagımda sütüm daha fazla gelıyo makıne hem gogus ucu yaramı daha da kötü yapıyo hem daha az süt sagıyo
Taze anneler gobekler kac gunde düstu acaba ? Birde gobek dusene kadar bir solisyon suruyoruz ya gobek dustukten sonra birsey kullaniliyormu ? Bana oyle birsey vermediler de sormak istedim
9. Gunumüz hala düşmedi beklemedeyiz🙈 solüsyonunun adı ne canım bize bişey vermedıler
Benimde bugun 9 gunluk dusmedi henuz canim
:)

Kızlar selammm🥰
Bebişi doganlar niye topıkte yazmıyo dıyodum varmıs bı bıldıklerı😁 annem olmasa permeperişan olurmusum🙈
Gecen hafta 37+5 te rutin kontrolumde bebeğin suyu bittiği için acıl sezaryene alındım ne oldugunu anlamama fırsat bıle kalmadı 2 saat içerisinde kızım dogmustu ama dogum sonrası nefesıyle ılgılı bı sorun yasandı:KK43:( 1.5-2 saat oksıjen destegi aldı sonrasında yanıma geldi şükür ama kuzum mınık dogdu:KK43: 2950 gramdı dogum sonrası 12. Saatte kılosu 2800 e düşmüştü 6. Gün kılomuz 2590 a kadar geriledi sütüm olmasına ragmen bebeğim sanırım aktıf ememıyo:KK43: goguslerımı damaklı emzık gibi yaptı ne yaptysam areolayı tutturamıyrm sadece ucuyla kavrayabılıyo gogsümü😕 6. Gunden sonra mama desteğine basladık her emme sonrası takvıye verıyırm bır emme sınrası sagılmıs süt bir emme sonrası 30 cc mama verıyorm ama daha 2700 anca olduk
İlk bebeğinde boyle bı sorun yasayan var mı sütüm varken mama vermek istwmıyrm ama boylede içinden cıkılmaz bır hal aldı:KK43:((

Bebek dogana kadar karma karısıktım ama bebek dogunca 2-3 gun bocaladı sonrasında topladı bebek uyudukce oğlumlayım ama ilk 3 gün aglamaktan harap olmustum simdi kendıme kızıyrm:KK43:

Canım elle sagımda sütüm daha fazla gelıyo makıne hem gogus ucu yaramı daha da kötü yapıyo hem daha az süt sagıyo

9. Gunumüz hala düşmedi beklemedeyiz🙈 solüsyonunun adı ne canım bize bişey vermedıler

:)
Miraderm vucut temizleme losyonu canim

Canım bende aynı durumdayım daha kanala girmemiş ama benim bebeğim küçük 2900 bile değil dedi doktor bu hafta toplamazsa yatış vericem dedi suni sancı vericek ama çok korkuyorum ilk doğumumda suni sancıylaydı
Ben de oğlumu suni sancıyla doğurdum. Pek kolay değildi. Ama dediğim gibi normal doğurunca hemen ayaklanıp işine, gücüne bakabiliyorsun. Sezeryan beni ürkütüyor. Oğluma, eve kim bakacak endişem var.
Ben de salı günü gidecem tekrar kontrole. Umarım inmiştir biraz benim kız. Zaten inmediyse sanırım banada gün verecek sezeryan için. Acaba diyorum sancı verip insin diye bekler mi? Bunu söylesem beni tersler mi? :(
Bir de korkum okuduklarımdan; mesela 40 haftadan sonra kakasını yaptı, yuttu, plesenta yaşlandı, suyu kireçlendi gibi şeyler... :( Umarım bunlarla yüzleşmeden doğurur da kurtuluruz.

Canım benim ilk doğumumda ne aöıklık ne sancı hiç bişey yoktu 42 haftalıktım suni sancıyle ilerledi tüm süreç 12 saat sancı sonucu oğlum doğdu
Aynen. Ne açıklık, ne sancı hiçbişey yoktu oğlumun doğumunda. Tam 9 ay 10. günde doktor verdi suni sancıyı. 3 saatte doğurdum. Ama sancı serumunu sonuna kadar açtı pislik! Sırf "pes dayanamıyorum beni sezeryana alın" dememi bekledi. Bana epidural teklif bile etmedi. Hiç hatırlamak istemiyorum o günü... İnsafsız, vicdansızların eline düşmeye gör.

• Üzgünüm
Reactions: The
Kızlar selammm🥰
Bebişi doganlar niye topıkte yazmıyo dıyodum varmıs bı bıldıklerı😁 annem olmasa permeperişan olurmusum🙈
Gecen hafta 37+5 te rutin kontrolumde bebeğin suyu bittiği için acıl sezaryene alındım ne oldugunu anlamama fırsat bıle kalmadı 2 saat içerisinde kızım dogmustu ama dogum sonrası nefesıyle ılgılı bı sorun yasandı:KK43:( 1.5-2 saat oksıjen destegi aldı sonrasında yanıma geldi şükür ama kuzum mınık dogdu:KK43: 2950 gramdı dogum sonrası 12. Saatte kılosu 2800 e düşmüştü 6. Gün kılomuz 2590 a kadar geriledi sütüm olmasına ragmen bebeğim sanırım aktıf ememıyo:KK43: goguslerımı damaklı emzık gibi yaptı ne yaptysam areolayı tutturamıyrm sadece ucuyla kavrayabılıyo gogsümü😕 6. Gunden sonra mama desteğine basladık her emme sonrası takvıye verıyırm bır emme sınrası sagılmıs süt bir emme sonrası 30 cc mama verıyorm ama daha 2700 anca olduk
İlk bebeğinde boyle bı sorun yasayan var mı sütüm varken mama vermek istwmıyrm ama boylede içinden cıkılmaz bır hal aldı:KK43:((
Canım benim oğlum 3650 gram doğmuştu 3250 hastaneden çıkmıştık. 3 Ay oğlum memeyi tutamadı merak etme yavaş yavaş toparlicak ıyiki mama vermişsin ben o zman ilkti tecrubesizlikten mama vermemistim o zman çok pişman olmuştum

Kizlae merhaba bende dogum yapali 2 hafta oldu. 4 saat icinde normal dogumla dunyaya geldi bebis hizli dogum oldu dikisler az oldu ama ne yazikki dikislerden biri atti 2 haftadir dikisle ugrasiyorum sarilik kontrolu icin hergun hastaneye hitmek zorunda kalinca dinlenemeden etmeden dikisim ati. hergun pansuman vs oturmada kalkmada baya zorluk yasadim afedersiniz popomun ustune oturamadim suan acik biraktilar bir yara gibi kendi kendine gecmesi bekleniyor bide oraya antibiyotikli bir ampul suruyorum sanki hic gecmeyecekmis gibi sanki bir daha normal olamayacakmisim gibi hissediyorum oysa nasilda hevesliydim normal doguma

Kızlar bebek bakımıyla ilgili birkac sorum var;
1- gobek bağı düşmeden her hangi bir bakım yaptiniz mi? Batikon felan sürdünüz mü mesela? Doktor bize bir şey demedi sadece su değdirmeyin düşene kadar dedi...
2-yenidoğan bebekler her öğün kaç ml süt içmelidir? benim bebeğime süt sağıp biberonda veriyorum henüz memeye alışmadı 8 gün küvezde biberona alismis...
3- bir de süt sağma makinesiyle sanki git gide sütüm daha az geliyor, ne yapabilirim, bebegim direk emmiyor, gogua ucunu da sevmedi...
Göbek bağı düşmeden herhangi bir şey sürmedim canım 15. Gün kontrolünde Göbek bağı düşmüştü doktor Balaban pomad verdi onu kullandım bi müddet
Ne kadar içmesi gerek bilmiyorum canım ama sık sık emzirmeye 2 saati geçirmemeye çalışıyorum göğüs kalkanı denedin mi hiç canım onunla denesen emzirmeyi

Kızlar selammm🥰
Canım benim ya sütün olmadığından değil kuzun memeyi tutamadığından ememiyor memeyi tutmayı öğrenene kadar bi müddet mama verirsin yine de sık sık emzirmeye çalış ki alışsın

Back
X