2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kizlae merhaba bende dogum yapali 2 hafta oldu. 4 saat icinde normal dogumla dunyaya geldi bebis hizli dogum oldu dikisler az oldu ama ne yazikki dikislerden biri atti 2 haftadir dikisle ugrasiyorum sarilik kontrolu icin hergun hastaneye hitmek zorunda kalinca dinlenemeden etmeden dikisim ati. hergun pansuman vs oturmada kalkmada baya zorluk yasadim afedersiniz popomun ustune oturamadim suan acik biraktilar bir yara gibi kendi kendine gecmesi bekleniyor bide oraya antibiyotikli bir ampul suruyorum sanki hic gecmeyecekmis gibi sanki bir daha normal olamayacakmisim gibi hissediyorum oysa nasilda hevesliydim normal doguma
Ben de kızımda öyleydim canım şükür geçti hatta ikinciyi de normal doğurdum 🤭

Taze anneler gobekler kac gunde düstu acaba ? Birde gobek dusene kadar bir solisyon suruyoruz ya gobek dustukten sonra birsey kullaniliyormu ? Bana oyle birsey vermediler de sormak istedim
Bizim 5.gün düştü canım. Herhangi birşey de kullanmadım, 2.günde banyo yaptırmıştık.
Bebegim 12 gunluk ama dusmedi hala 8 gun kuvezde kalmisti onun mu etkisi oldu acaba
Belki olabilir canım ama düşer merak etme 15-18 güne kadar sürermiş bazısı.

Ben de oğlumu suni sancıyla doğurdum. Pek kolay değildi. Ama dediğim gibi normal doğurunca hemen ayaklanıp işine, gücüne bakabiliyorsun. Sezeryan beni ürkütüyor. Oğluma, eve kim bakacak endişem var.
Ben de salı günü gidecem tekrar kontrole. Umarım inmiştir biraz benim kız. Zaten inmediyse sanırım banada gün verecek sezeryan için. Acaba diyorum sancı verip insin diye bekler mi? Bunu söylesem beni tersler mi? :KK43:
Bir de korkum okuduklarımdan; mesela 40 haftadan sonra kakasını yaptı, yuttu, plesenta yaşlandı, suyu kireçlendi gibi şeyler... :KK43: Umarım bunlarla yüzleşmeden doğurur da kurtuluruz.
Aklına kötü şeyler getirme canım allahın izniyle bişey olmaz doktorlarda bunları bildikleri için kırk haftadan sonra 3 günde bir çağırıyolar aezeryan bende istemiyorum ama sunu sancıyada kalmadan kendi sancımla yavaş yavaş yaşasaydım şu süreci kesintisiz suni sancı çekmek insanı çok yoruyo

Aynen. Ne açıklık, ne sancı hiçbişey yoktu oğlumun doğumunda. Tam 9 ay 10. günde doktor verdi suni sancıyı. 3 saatte doğurdum. Ama sancı serumunu sonuna kadar açtı pislik! Sırf "pes dayanamıyorum beni sezeryana alın" dememi bekledi. Bana epidural teklif bile etmedi. Hiç hatırlamak istemiyorum o günü... İnsafsız, vicdansızların eline düşmeye gör.
Aynen öyle canım eline düştüğün zaman doktorların gitti vicdansızlık yapıyolar benimde açılmam 4 cm de kalmıştı 12 saat sonra geldi kendi bi işlem yaptı onun acısını unutamıyorum çığlık attım resmen acıdan o işlemden sonra hemen oğlum geldi ama çok dikişim vardı ve yırtıklarım çoktu kanamamı durduramadılar akşam dokuzda doğum yaptım ertesi gün sabaha kadar beni 4 defa o çatala aldılar dikiş için kanayan yeri bulamadılar dikiyolar bitmiyodu

Kizlae merhaba bende dogum yapali 2 hafta oldu. 4 saat icinde normal dogumla dunyaya geldi bebis hizli dogum oldu dikisler az oldu ama ne yazikki dikislerden biri atti 2 haftadir dikisle ugrasiyorum sarilik kontrolu icin hergun hastaneye hitmek zorunda kalinca dinlenemeden etmeden dikisim ati. hergun pansuman vs oturmada kalkmada baya zorluk yasadim afedersiniz popomun ustune oturamadim suan acik biraktilar bir yara gibi kendi kendine gecmesi bekleniyor bide oraya antibiyotikli bir ampul suruyorum sanki hic gecmeyecekmis gibi sanki bir daha normal olamayacakmisim gibi hissediyorum oysa nasilda hevesliydim normal doguma
Canım aynı şeyleri birebir yaşadım/yaşıyorum. Hatta daha fazlası bile diyebilirim. Benim dışta 4 dikişim vardı. Hepsi açıldı, enfeksiyon kaptı, apseler oluştu. Hastane hatası yüzünden pansuman yapmadım, ilaçları geç kullandım. Doktor bağırta bağırta apseler eliyle boşalttı 😔birde kızdı üstüne bağıracak birşey yapmıyorum diye. 3 gün yatış verdiler kabul etmedim. Kağıt imzaladım çıktım. Acil katından ağlaya ağlaya çıktım, hemşire halime acıdı üzülme canım iyileşirsin diye teselli etti düşün.
İki tane antibiyotik kullandım, madecassol krem kullandım. Atan dikişler düştü. Kontrole gittim. Doktor alel acele bakıp ben sana dikişleri ikinci çocukta hallederim, merak etme dedi açıklama yapmadan. İki hafta sonraya gün verdi. Bende başka bir özel kliniğe gittim. Meğerse iç dikişler havayla temas ettiği için hiçbir özelliği iyileştiriciliği kalıyormuş ve durdukça bunlarda enfeksiyon yapar dedi doktor. Yeni bir enfeksiyonun kıyısından döndüm yani. 2 hafta beklesem yine enfeksiyon kapacaktı belki.

Aynı şeyi bana da dedi doktor. Şuan dikiş atılmaz dedi. Yaranın kendi kendine iyileşmesini bekleyeceğiz, zamanla en geç 6 ay içinde yara kapanmış olur dedi. Ondan sonra azcık açıklık kalabilir, istersen o zaman estetik yaparız dedi. Temiz tutmaya, verdiği iki kremi sabah akşam kullanmaya devam edeceğim. Yara kapanınca hayatında, cinsel yaşamında hiçbir eksiklik zorluk olmaz korkma dedi.

Birde bana gün içinde bir saat yara yerine sarı ampul ışığı tut dedi canım. Sarı ışığın hücre iyileştirici etkisi var, yardımcı olur dedi. Işıktan sonra da verdiği kremden birini süreceğim. Işığı denemek istersen aklında olsun.

İnan psikolojik olarak bende bitik durumdayım. Yeni yeni kendime geliyorum diyebilirim. Harika bir deneyim olan normal doğum sonrası bana kabus oldu resmen. Zor bir süreç ama geçecek eminim. Sende güçlü olmaya çalış canım. Ben her tuvaletten sonra saç kurutma ile kurutuyorum. Kremleri kullanıyorum. Geçecek inşallah 😔🙏

Aynen öyle canım eline düştüğün zaman doktorların gitti vicdansızlık yapıyolar benimde açılmam 4 cm de kalmıştı 12 saat sonra geldi kendi bi işlem yaptı onun acısını unutamıyorum çığlık attım resmen acıdan o işlemden sonra hemen oğlum geldi ama çok dikişim vardı ve yırtıklarım çoktu kanamamı durduramadılar akşam dokuzda doğum yaptım ertesi gün sabaha kadar beni 4 defa o çatala aldılar dikiş için kanayan yeri bulamadılar dikiyolar bitmiyodu
Beni anlatmışsın sanki bana o işlemi 4 kere yaptı bide ertesi gün hala ayağa kalkamadığım için kan takıldı çok kan kaybım oldu

Canım aynı şeyleri birebir yaşadım/yaşıyorum. Hatta daha fazlası bile diyebilirim. Benim dışta 4 dikişim vardı. Hepsi açıldı, enfeksiyon kaptı, apseler oluştu. Hastane hatası yüzünden pansuman yapmadım, ilaçları geç kullandım. Doktor bağırta bağırta apseler eliyle boşalttı 😔birde kızdı üstüne bağıracak birşey yapmıyorum diye. 3 gün yatış verdiler kabul etmedim. Kağıt imzaladım çıktım. Acil katından ağlaya ağlaya çıktım, hemşire halime acıdı üzülme canım iyileşirsin diye teselli etti düşün.
İki tane antibiyotik kullandım, madecassol krem kullandım. Atan dikişler düştü. Kontrole gittim. Doktor alel acele bakıp ben sana dikişleri ikinci çocukta hallederim, merak etme dedi açıklama yapmadan. İki hafta sonraya gün verdi. Bende başka bir özel kliniğe gittim. Meğerse iç dikişler havayla temas ettiği için hiçbir özelliği iyileştiriciliği kalıyormuş ve durdukça bunlarda enfeksiyon yapar dedi doktor. Yeni bir enfeksiyonun kıyısından döndüm yani. 2 hafta beklesem yine enfeksiyon kapacaktı belki.

Aynı şeyi bana da dedi doktor. Şuan dikiş atılmaz dedi. Yaranın kendi kendine iyileşmesini bekleyeceğiz, zamanla en geç 6 ay içinde yara kapanmış olur dedi. Ondan sonra azcık açıklık kalabilir, istersen o zaman estetik yaparız dedi. Temiz tutmaya, verdiği iki kremi sabah akşam kullanmaya devam edeceğim. Yara kapanınca hayatında, cinsel yaşamında hiçbir eksiklik zorluk olmaz korkma dedi.

Birde bana gün içinde bir saat yara yerine sarı ampul ışığı tut dedi canım. Sarı ışığın hücre iyileştirici etkisi var, yardımcı olur dedi. Işıktan sonra da verdiği kremden birini süreceğim. Işığı denemek istersen aklında olsun.

İnan psikolojik olarak bende bitik durumdayım. Yeni yeni kendime geliyorum diyebilirim. Harika bir deneyim olan normal doğum sonrası bana kabus oldu resmen. Zor bir süreç ama geçecek eminim. Sende güçlü olmaya çalış canım. Ben her tuvaletten sonra saç kurutma ile kurutuyorum. Kremleri kullanıyorum. Geçecek inşallah 😔🙏
Ikincide hallederim ne demek nasil bir vicdan. Ikinciyi yapmak icin istek mi biraktilar sanki korkudan baska. Umarim tez vakitte iyilesiriz de bugunleri atlatiriz. Sari isik deneyecegim canim artik nasil geciyorsa gecsin inan doktora korka korka gidiyorum artik psikolojim bozuldu lohuslalik bi yandan bebek bakimi bi yandan bi yandan da bu dikisler

Canım benim oğlum 3650 gram doğmuştu 3250 hastaneden çıkmıştık. 3 Ay oğlum memeyi tutamadı merak etme yavaş yavaş toparlicak ıyiki mama vermişsin ben o zman ilkti tecrubesizlikten mama vermemistim o zman çok pişman olmuştum
Oyyy:( bızımde 350 gram düştü doktor cok korkuttu beni:(
Çok gecmiş olsn canım
Bende hergun sarılık için doktora gidip gelıyorm inan sezaryen dıkıslerın agrısı bı yandan sarılıga üzüntü bi yandan((( yavrularımız saglıcakla buyusun inşaAllah🤲🏻
Canım benim ya sütün olmadığından değil kuzun memeyi tutamadığından ememiyor memeyi tutmayı öğrenene kadar bi müddet mama verirsin yine de sık sık emzirmeye çalış ki alışsın
Elımden geldıgınce emzırıyorm canım ya ama bıberonu kuvvetli cekse de memeyi kuvvetli cekemıyo:( şimdi beslenme sondası aldım bıde onunla besleyeym belkı emmesi güçlenir

Arkadaslar merhabalar, benim ilk gebeliğim cok bilgim yok sizden fikir istiyorum. Şimdi ablamdan park beşik alicam yanımda yatsın, sonrasi icinde bunu mu alsam baya baya mantikli geliyor bana. E herşey sürekli pahalilasiyor. Uyku eğitimi dusunuyorum 8/9 aydan sonra. Bunda odasinda uyuturum, sonra da yatak oluyor zaten bildiğin ya. Ne diyorsunuz? Alırsam netten almam ama mobilyacilardan alırım izmirde var bi sürü. Fikre ne diyorsunuz?🙏

Eklentiler

• Screenshot_2021-10-17-14-26-50-38.webp
    Screenshot_2021-10-17-14-26-50-38.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_2021-10-17-14-26-43-68.webp
    Screenshot_2021-10-17-14-26-43-68.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 29
Oyyy:KK43: bızımde 350 gram düştü doktor cok korkuttu beni:KK43:

Çok gecmiş olsn canım
Bende hergun sarılık için doktora gidip gelıyorm inan sezaryen dıkıslerın agrısı bı yandan sarılıga üzüntü bi yandan((( yavrularımız saglıcakla buyusun inşaAllah🤲🏻

Elımden geldıgınce emzırıyorm canım ya ama bıberonu kuvvetli cekse de memeyi kuvvetli cekemıyo:KK43: şimdi beslenme sondası aldım bıde onunla besleyeym belkı emmesi güçlenir
Canım sarılık kaç seninkinin

Arkadaslar merhabalar, benim ilk gebeliğim cok bilgim yok sizden fikir istiyorum. Şimdi ablamdan park beşik alicam yanımda yatsın, sonrasi icinde bunu mu alsam baya baya mantikli geliyor bana. E herşey sürekli pahalilasiyor. Uyku eğitimi dusunuyorum 8/9 aydan sonra. Bunda odasinda uyuturum, sonra da yatak oluyor zaten bildiğin ya. Ne diyorsunuz? Alırsam netten almam ama mobilyacilardan alırım izmirde var bi sürü. Fikre ne diyorsunuz?🙏
Çok güzelmiş ilk mobilya beşik sandım park beşikle idare edilir yatak mı alsan diyecektim baktım yatak da oluyormuş ben beğendim canım alacak olursan şimdiden hayırlı olsun ölçülerine baktın mı canım kaç yaşına kadar sığar içine ?

Kızlar dün 3 parça geldi demiştim ya bu sabah yumruk Kadar bir parça geldi aşırı kanamayla. Çok korktuk aşırı kanamam oldu depend zor yetişti. Doktorumu aradım hemen hastaneye çağırdı ilaçlar yaptı. Hastanede de kocaman parçalar düşürdüm.Şimdi daha iyiyim. Dua edin bana lütfen bu gece hastanedeyiz.

Kızlar dün 3 parça geldi demiştim ya bu sabah yumruk Kadar bir parça geldi aşırı kanamayla. Çok korktuk aşırı kanamam oldu depend zor yetişti. Doktorumu aradım hemen hastaneye çağırdı ilaçlar yaptı. Hastanede de kocaman parçalar düşürdüm.Şimdi daha iyiyim. Dua edin bana lütfen bu gece hastanedeyiz.
Çok Geçmiş olsun ciddi bir şey yoktur umarım tez zamanda toparlarsın

Kızlar bebek bakımıyla ilgili birkac sorum var;
1- gobek bağı düşmeden her hangi bir bakım yaptiniz mi? Batikon felan sürdünüz mü mesela? Doktor bize bir şey demedi sadece su değdirmeyin düşene kadar dedi...
2-yenidoğan bebekler her öğün kaç ml süt içmelidir? benim bebeğime süt sağıp biberonda veriyorum henüz memeye alışmadı 8 gün küvezde biberona alismis...
3- bir de süt sağma makinesiyle sanki git gide sütüm daha az geliyor, ne yapabilirim, bebegim direk emmiyor, gogua ucunu da sevmedi...
Canım ben bi bakım yapmadım 7 gün sonra düştü ikinci günde banyo yaptırdık banyo bence daha iyi ve etkili sen üstüne böyle yumuşak bi ağız mendili köy onunla kuru kalsın hemen düşün bizim galiba makas pismis mikrop kapmıştı ilk günden ama çok şükür düştü

Benim bebek her kalktığında emziriyorum mama kullanmadığım için bilmiyorum ama genelde gece 1 5 saate kalalar gündüzde rahatsız olmadığı sürece 2 saate falan kalkar emziririm

Sakın onunla çok ağama benimde sütüm iki üç gün gelmedi sonra da geldi ve goguslerim patlıyordu bebekte emiyordu hep bi kaç gün sağdım teyzemden aldım makineyi teyzem çok atma dedi sütünü keser dedi sakin çok falza kulanma bende fark etim azalıyordu sütum çok mecbur kalmasan kulanma ha emiyor demişin bide alıştırma ya çalış inşallah tutar canım inşallah sütun azalmaz
Doğum yapan arkadaşlara bir sorum olacak ben kasılma oluyor mu olmuyor mu anlamıyorum 38. Haftaya da girdik artık bebek doğum kanalında dedi doktor.
Kasılmayı tarif edebilir misiniz ☺️ ve vücudunuzun neresinde hissediyordunuz genel olarak 🙈 bazen bir şeyler oluyor bu kasılma mı yoksa bebek hareketi mi ayırt edemiyorum ben ☺️
Bende kasılmaları anlamiyordum😃ama karnım hep birden taş oluyordu bi 20 saniyeye geçiyordu kasılma o heralde taş gibi oluyordu birden ama şancı çok farklı adet ağrısının beş katı 🤦‍♀️😃son anlarda daha da artıp bacaklara ve bele vuruyor yani benim öyleydi
Taze anneler gobekler kac gunde düstu acaba ? Birde gobek dusene kadar bir solisyon suruyoruz ya gobek dustukten sonra birsey kullaniliyormu ? Bana oyle birsey vermediler de sormak istedim
Vala ben birşey kulanamdim düşene kadarda 7. Günde düştü canım şu anda birşey kullanmıyorum sadece yumuşak bi bezle örtüyoruz kuru ve temiz kalsın diye bazen karnına zeytin yağı sürüyorum rahatlıyor gaz sancısı bazen bizde çok oluyor

Geçmiş olsun canım. Belki içerde parca pıhtı falan kalmıştır benim doktorum çok uğraştı bişiy kalmasın diye

Bende kasılmaları anlamiyordum😃ama karnım hep birden taş oluyordu bi 20 saniyeye geçiyordu kasılma o heralde taş gibi oluyordu birden ama şancı çok farklı adet ağrısının beş katı 🤦‍♀️😃son anlarda daha da artıp bacaklara ve bele vuruyor yani benim öyleydi
Canım çok sağol demek ki doğum sancısı olunca anlayacağım ben de 😂 yarın NST'ye gireceğim bakalım kasılma çıkacak mı 🙏

Çok güzelmiş ilk mobilya beşik sandım park beşikle idare edilir yatak mı alsan diyecektim baktım yatak da oluyormuş ben beğendim canım alacak olursan şimdiden hayırlı olsun ölçülerine baktın mı canım kaç yaşına kadar sığar içine ?
Kuzum 70/130 buyuyunce 70/180 oluyor. Olculer de iyi, valla en az 5/6 yaşına kadar kesin kullanir diyorlar. Bunlar cazip geliyor bakalım vallahi

Back
X