- 30 Kasım 2013
- 966
- 1.749
- 113
Yaaaa çok hevesim vardı benim ya nasıl yakışır miniğimeGünaydın kızlar herkese selamBiz bugün kızımın kulağını deldirecegiz Allah nasip ederse daha önce yaptiran var mi kolay oluyor mu
Teşekkür ederiz teyzesiii deldirelim dee fotoğraf atarız İnşallahYaaaa çok hevesim vardı benim ya nasıl yakışır miniğime
Günaydın kızlar herkese selamBiz bugün kızımın kulağını deldirecegiz Allah nasip ederse daha önce yaptiran var mi kolay oluyor mu
Bizimde anneannemiz bu görevi cok heyecanla üstlendi ve teklif etti kabul ettikAyy çok heyecanlıben yaptırmadı kızıma henüz altın küpe alan olursa bi düşünürüz
kardeşim çok küçükken deldirmiştik. Çok kısa sürmüştü, sonrasında da sürekli krem sürmüştük.
Ben de çiti düşünüyorum canım, bir yandan da ev doldukça bana fenalık gelmeye başladıBizim çit almamız lazım, yoksa allah korusun her yere gidebilirler
Canim biri.daha sormustu bu havucu bende aynen tam sindirilmemis olarak görüp korkuyla doktora sordum alerjik bi.durum mu diye gayet normal olduğunu soylemisti. O beyaz beyaz yuvarlak dedigin seylerin sindirilememis süt oldugunu düşünüyorumKizlar havuc yemisti bebegim. Kakasinda sindirilmemis olarakda gordum biraz sikintili bir durummu ? Birde kakada sanki yuvarlak yuvarlak beyazlik var o neden oluyor acaba
Ben de yurutecle buyumusum. Skolyoz ve kifoz var ileri seviye. Dogum sonrasi iyice arttini hissediyorum. Kesinlikle bebegime almiycamGoogle a yürüteç zararlı mı yazdım. Karşıma çıkan yazıyı direk aktarıyorum. Karar senin.
**Yürütecin bebek için olumsuz etkileri şu şekilde sıralanabilir: Vücudu daha yerçekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için kifoz ya da skolyoz gibi omurga eğriliklerine neden olabilir. Ayak yapısı daha hazır olmadan bastırıldığı için ayak deformiteleri oluşabilir.
**Yürüteç kullanarak yürüyen bebeklergerçek yürüme sırasında kullanılan kalça ve eklem koordinasyonunu geliştiremezler. Yürüteç kullanımı bebeklerde normal gelişim süreci içinde yapması gereken motor gelişimi geciktirdiği gibi omurga, kalça ve parmak ucu yürümesi gibi bozukluklara neden olur.
Eskiden göz muayenesi 1 yaşında yapılıyormuş. Yeni değişikliklerle bunu 6. Ayda yapmayı öneriyormuş artık göz doktorları. Oyüzden bu kafa karışıklığı
Tercih senin tabiki, illa bişey olucak da değil. Ama ben zararlı olduğu söylenen bişeyi bi başkasına öneremem.
Bu arada bende yürüteçle büyümüşüm. Ciddi bir kamburluğum var. Doğumdan sonra daha da arttı eğriliğim. Aşırı morelim bozuluyor bu duruma.
Ben olsam gitmezdim cocugumu da gondermezdim. El kadarbebek annesinden nasi ayirip goturmeyi dusunuyo yaKızlar sizlere birşey soracağım. Ekim'de doğum yaptım. Ve eşimin anne ve babasi bir hafta sonra geldi kayınvalidem sürekli laf soktu bana hayvana bile benzetti annem geldi ona laf soktu. Beni alışverişe gönderdiler. Ve bende dayanamayıp aileme anlattim babamda gelip konuştu tabi kaynanam sınırlı bir kadın ve direk bağırmaya başladı babam da sinirli biri o da bağırdı ve kavga ettiler. Eşim şehir dışında gorevdeydi. Babam eve gitti annem arayıp sakın gitmeyin dedi yemeğe alacağım dedi ortamı yumuşatmak için ama nafile kaynanm sabaha kadsr ağladı ve sabah altıda gittiler o günden sonra eşim ailemle konuşmuyor ve bende onun ailesiyle. Bu zamana kadar benim babam herseyimize koştu düğünümuzu bile babam yapti. Burada anlatanayacagim kadar fedakarlik yaptı. Eşimin ailesi ise sadece misafir gibi gelip izleyip gittiler. Düğünde Nisan da. Ve şimdi size soruyorum. Eşim bebeğimizi ailesinin yanına götürmek istiyor ben gideyim mi. O benim babam kolunu kırdı onda bile konuşmadı. Çocuk bensiz yapamayacağı için beni götürdüğünü söylüyor.ne yapmalıyım sizce. Huzurumuzu düşünüyorum gideyim diyorum vesonra ailem geliyor aklıma iki saattir işin içinden çıkamadm.
Bizimde anneannemiz bu görevi cok heyecanla üstlendi ve teklif etti kabul ettik
Yaşı büyükken değilde şimdi deldireyim alışsın istiyorum bende
Bakalim inşallah kolayca deldiririz
Kızlar valla artık psikolojim kalmadı bebeğim bir türlü iğleşemiyor sanırsam faranşit oldu sabaha kadar durmadan öksürdü . Ek gıda kesinlikle istemiyor reddediyor cok ağlıyor. Napıcagımı şaşırdım kendimi. Cok çaresiz hissediyorum diğer büyük oğlanda bir hafta oldu hala iğleşemedi neyle uğraşagımı şaşırıyorum
Üzüldüm adınıza inşallah düzelir durumunuzYok canım bu olaylardan sonra kırdı babam kolunu. Eşime yalvardım gel bir gecmis olsun. De diye ama yok gelmem asla dedi. Babamda iyice alındı. Eşimde benim annem babam ilk defa gelmişlerdi idare etseydin. Küsturmeden gitseler di diyor. O kadar karisigim ki ölsem şuan diye dua ediyorum...
Eşim 5 de geliyor o gelince acile götürcez bakalım bu 3 üncü kez götürcem Valla sabırlı olmaya çalışıyorum ama. Bazen taşıyor cok zorlanıyorumEk gıda için bekle. Israr etmek şu an ters teper. Normalde hastayken bizler de iştahsız oluyoruz. En sevdiğimiz şeyleri bile zor yiyip içiyoruz, öyle düşün sinirlerini germe. Yemeği kötü bir şey olarak düşünmesin.
Eşin ne düşünüyor çocukların hastalıkları için?
Maalesef şu an hemen herkeste iyileşmesi uzun süren hastalıklar oluyor.
Çocuklar çok daha zor atlatıyor.
İyi bi çocuk acile götür eğer öksürüğü çok fazla ise, hava vs verirler yada bir kaç gün hastane yatışı verirler.
Genelde kadın doğum çocuk hastanelerini tercih ediyorum böyle durumlar için.
Geçen de dedim ya önce kendini bi iyi hisset. Evet zor. Çok şükür ki geçecek bir rahatsızlık. Sen kendini gerdikçe, sinirlenip üzüldükçe bir şey değişmeyecek ki.
Ne yapacağını bilmiyorum canım ama Bebemi asla yalnız bir yere göndermezdim. Çok istiyorlarsa onlar gelsinKızlar sizlere birşey soracağım. Ekim'de doğum yaptım. Ve eşimin anne ve babasi bir hafta sonra geldi kayınvalidem sürekli laf soktu bana hayvana bile benzetti annem geldi ona laf soktu. Beni alışverişe gönderdiler. Ve bende dayanamayıp aileme anlattim babamda gelip konuştu tabi kaynanam sınırlı bir kadın ve direk bağırmaya başladı babam da sinirli biri o da bağırdı ve kavga ettiler. Eşim şehir dışında gorevdeydi. Babam eve gitti annem arayıp sakın gitmeyin dedi yemeğe alacağım dedi ortamı yumuşatmak için ama nafile kaynanm sabaha kadsr ağladı ve sabah altıda gittiler o günden sonra eşim ailemle konuşmuyor ve bende onun ailesiyle. Bu zamana kadar benim babam herseyimize koştu düğünümuzu bile babam yapti. Burada anlatanayacagim kadar fedakarlik yaptı. Eşimin ailesi ise sadece misafir gibi gelip izleyip gittiler. Düğünde Nisan da. Ve şimdi size soruyorum. Eşim bebeğimizi ailesinin yanına götürmek istiyor ben gideyim mi. O benim babam kolunu kırdı onda bile konuşmadı. Çocuk bensiz yapamayacağı için beni götürdüğünü söylüyor.ne yapmalıyım sizce. Huzurumuzu düşünüyorum gideyim diyorum vesonra ailem geliyor aklıma iki saattir işin içinden çıkamadm.
Ya canım çok küçük değil mi? Hem bebek daha, küpe takıp napıcak, küpe bir de riskli, kulağından çıksa yutabilir, boğazına takılabilir, gözüne batabilir...Günaydın kızlar herkese selamBiz bugün kızımın kulağını deldirecegiz Allah nasip ederse daha önce yaptiran var mi kolay oluyor mu
Babaanneyi göreve davet ediyoruz ozamanBen de küpeyi çok severim kendi alerjim var. Altın, çelik dahil enfeksiyon yapıyor. O yüzden kızım inşallah sever de takar. :) ben babanneden bekliyorum o sponsorluğu
Tercih meselesi tabii. Ben sevimli buluyorum.Ya canım çok küçük değil mi? Hem bebek daha, küpe takıp napıcak, küpe bir de riskli, kulağından çıksa yutabilir, boğazına takılabilir, gözüne batabilir...
Ben asla kıyıp da öyle bir şey yaptıramam açıkçası
Ben de böyle düşünüyorumYa canım çok küçük değil mi? Hem bebek daha, küpe takıp napıcak, küpe bir de riskli, kulağından çıksa yutabilir, boğazına takılabilir, gözüne batabilir...
Ben asla kıyıp da öyle bir şey yaptıramam açıkçası
Eşim 5 de geliyor o gelince acile götürcez bakalım bu 3 üncü kez götürcem Valla sabırlı olmaya çalışıyorum ama. Bazen taşıyor cok zorlanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?