2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Canım, biz ekim 2021 annesiyiz yalnız, sen ekim 2022 annelerine yazmak istedin sanırım. Allaha şükür bizimkiler doğdu ve 6 aylık oldu.

Benim ablam da bebeğini sürekli yürütece koyardı kızlar. Biz az koy, beş on dk oyalansın yeter dedikçe rahat ediyorum diye gün içinde saatlerce yürüteçte oynardı çocuk. Şuan 3 yaşında ve ayaklarında çapraşıklık var. İçe doğru basıyor ve sanki bacak arasında birşey var gibi geniş geniş basıyor. Biz çocuğun ayaklarında birşey var doktora göster dedikçe yok diyip durdu, doktordan duyunca ikna oldu . Bende almayı düşünüyordum, hatta sepete eklemiştim ama eşim istemedi ısrarla. Kızımda birkaç gündür emeklediği için vazgeçtim. Günde 15-20 dkdan fazlası sıkıntı oluşturur sanırım, risk almamak lazım. Ama bende yürüteç olsaydı gün içinde çok acil ihtiyaçlarımı gidermek için 15-20 dk yürütece koymaktan da çekinmezdim. Herşeyin fazlası zarar demişler, Rabbim korusun evlatlarımızı.

Doktor bana da özellikle tembihledi. Saatlerce sakın kalmasın dedi. Atıyorum bi çamaşır asarken, bir bulaşık makinesi yerleştirirken o kadarcık koy dedi. O da zaten 10-15 dakika taş çatlasa...

Maşallah ya emeklemiş minik kız :) benimkini de dönsün diye yere koydum mutfakta iş yapıyordum, bi geldim muhtemelen döne döne kitaplığın oraya gitmiş bekledim ne yapacak diye azıcık da olsa emekleyip uzatma kablosunu almaya çalışıyordu.

Artık ev güvenliği için bir an önce bir şeyler yapmalıyız.

Ay kız ilk oğlumda kullandım şükür birsey olmadı bundada alim diyordum böyle şeyleri duyunca bende vazgeçtim

Heral benim oğlan hiç bir şey yapmadan direk yürücek

Kızlar sizlere birşey soracağım. Ekim'de doğum yaptım. Ve eşimin anne ve babasi bir hafta sonra geldi kayınvalidem sürekli laf soktu bana hayvana bile benzetti annem geldi ona laf soktu. Beni alışverişe gönderdiler. Ve bende dayanamayıp aileme anlattim babamda gelip konuştu tabi kaynanam sınırlı bir kadın ve direk bağırmaya başladı babam da sinirli biri o da bağırdı ve kavga ettiler. Eşim şehir dışında gorevdeydi. Babam eve gitti annem arayıp sakın gitmeyin dedi yemeğe alacağım dedi ortamı yumuşatmak için ama nafile kaynanm sabaha kadsr ağladı ve sabah altıda gittiler o günden sonra eşim ailemle konuşmuyor ve bende onun ailesiyle. Bu zamana kadar benim babam herseyimize koştu düğünümuzu bile babam yapti. Burada anlatanayacagim kadar fedakarlik yaptı. Eşimin ailesi ise sadece misafir gibi gelip izleyip gittiler. Düğünde Nisan da. Ve şimdi size soruyorum. Eşim bebeğimizi ailesinin yanına götürmek istiyor ben gideyim mi. O benim babam kolunu kırdı onda bile konuşmadı. Çocuk bensiz yapamayacağı için beni götürdüğünü söylüyor.ne yapmalıyım sizce. Huzurumuzu düşünüyorum gideyim diyorum vesonra ailem geliyor aklıma iki saattir işin içinden çıkamadm.

Allah yardımcın olsun ben olsam asla gitmezdim eşini karşına al senin ailenden özür dilerse öyle git . Anlamadığım şey kaynanan babanın kolunumu kırdı

Allah yardımcın olsun ben olsam asla gitmezdim eşini karşına al senin ailenden özür dilerse öyle git . Anlamadığım şey kaynanan babanın kolunumu kırdı
Yok canım bu olaylardan sonra kırdı babam kolunu. Eşime yalvardım gel bir gecmis olsun. De diye ama yok gelmem asla dedi. Babamda iyice alındı. Eşimde benim annem babam ilk defa gelmişlerdi idare etseydin. Küsturmeden gitseler di diyor. O kadar karisigim ki ölsem şuan diye dua ediyorum...

Yok yok ilkinde banada geliyorlardı afakanlar Biraz büyüsün rahatlarsın sende oda
Ay inşallah canım, gerçekten cinnet geçiresim geldi dün
Benimki de emeklemeye başladı canım ya, ödüm kopuyor yerde bir şey bulacak ağzına atacak diye, sürekli tetikteyim artık. Rahat günlerimiz bitti, koşturmacalı günler geldi

Eşin niye annesine kızmıyor, ilk defa doğum yapmış lohusa kadını hayvana benzetiyorsun diye. Lohusa psikolojisiyle içinde tutamayıp ailene anlatman çok çok normal. Karşılıklı herkes birbirini haklı ya da haksız yere kırmış. Bence karşılıklı özür dileyip en azından birbirinizin yüzüne bakacak kadar ilişkileri iyileştirebilirsiniz. Ve son olarak asla bebeğimi tek başına göndermezdim. Eşin mecburen geleceğini bildiği için bebeği bahane ederek seni götürmeye çalışıyor bence.

Günlük 10-15dkdan birşey olmaz bence de ya. O kadarcıkta nefes alma hakkımız olsun.

Benimki emekliyor sonra yorulup göğüs üstü yatıyor balık gibi çırpınıyor. Çok yorulursa yine kafasından destek alarak solucan gibi sürünüyor. Benim kız da geçen gün TV sehpasına kadar gidip prizle oynamaya çalışıyordu. Dediğin gibi acilen sivri köşeler, prizler, devrilecek şeyler için önlem almak lazım. Allah korusun aman .
Ay kız ilk oğlumda kullandım şükür birsey olmadı bundada alim diyordum böyle şeyleri duyunca bende vazgeçtim
Günlük 10-15dakikadan birşey olmaz ama almadan da olur bence canım. Birkaç ay sonra yürütece ihtiyaçları da kalmayacak zaten.
Heral benim oğlan hiç bir şey yapmadan direk yürücek
Her an peşindeyim. Ne bulursa ağzına atıyor, kanepeleri örtülerini çekiştiriyor, halıları emiyor. Yürüse neler yapar düşünemiyorum.
Benimki en son halıları yemeye çalışıyordu sen düşün. Valla dediğin gibi rahat bitti, maraton başlasın.

Bizim çit almamız lazım, yoksa allah korusun her yere gidebilirler

Biz ne ara bu hale geldik ya :) doğum yapmadan önce sen daha soslar halledeyim de belki doğum başlar diyordun. Şimdi emeklemeye çalışıyor sıpalarımız
Kedi var ya her yer kıl tüy keşke emeklemeden yürüse

Tam emeklesin evde saklanbaç oynucak az evde kaybetmedim

Günaydın kızlar herkese selam Biz bugün kızımın kulağını deldirecegiz Allah nasip ederse daha önce yaptiran var mi kolay oluyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…