2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Yürüteç şuan bakıyorum ben alcam bu hafta alırım .mama sandalyesi joie kullanıyo

Kızlar siz bebeklerinizi göz doktoruna götürdünüz mü? Bize doktor ilk 6 ay içinde götürürsünüz demişti ama daha götürmedik de.
Bir hafta önce götürdüm canım dün altı aylık oldu işte. Doktor sanki getirmeseydiniz der gibi konuştu bir yaşında getirin dedi. Ama için rahat edecekse götür.

Aynen ya yoksa on kere almıştım çünkü bizimki de yürümeyi çok seviyor, sürekli kollarımdan tut yürüyüm diyor ama ben onu bile çok yaptirmamaya çalışıyorum nolur nolmaz diye

Annem hediye almıştı bize yürüteçi.
Hepimiz yürüteç kullanmışız bir sıkıntımız yok.
15 dakika falan koyuyorum günde birkaç kez.
İnan çok rahatladım kızım da ben de.
Ortapediste sordum kısa aralıklarla koyabilirsin günü orada geçirmesin sadece dedi.

Ben de kullanmayı düşünüyorum sünnetimiz iyileştiğinde, hatta öncesinde sen gibi kullandım da bir kaç kez kısa aralıklarla. Eşim vardiyalı çalışıyo gece ve 15-22.00 vardiyasındayken çocuğa neredeyse günün 22 saati yalnız bakmak zorunda kalıyorum be çok zorlanıyorum çok aktif bi bebek yerinde duramıyor e evin de mecbur işi oluyo en basiti ev işini geçtim yemek hazırlamak tuvalet ihtiyacı vs bunlarda bile bazen yalnız bırakıyorum yastıklarla bile etrafını çevirsem fayda yok hep olmucak yerlere gidiyor koltukların altı vs iki dk yalnız kalınca duramıyo e mecbur bir iş yaparken oyalamam gerekiyor ne kadar istemesemde kullanmayı bence büyük kolaylık. Yoksa beni odadan çıkarken görünce bi başlıyo ağlamaya gelene kadar.. en azından ona koyunca bi 15 dk oyalanıyor:)

6 yaşında canım .kız kaç yaşında belli oluyor
Google a yürüteç zararlı mı yazdım. Karşıma çıkan yazıyı direk aktarıyorum. Karar senin.

**Yürütecin bebek için olumsuz etkileri şu şekilde sıralanabilir: Vücudu daha yerçekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için kifoz ya da skolyoz gibi omurga eğriliklerine neden olabilir. Ayak yapısı daha hazır olmadan bastırıldığı için ayak deformiteleri oluşabilir.

**Yürüteç kullanarak yürüyen bebeklergerçek yürüme sırasında kullanılan kalça ve eklem koordinasyonunu geliştiremezler. Yürüteç kullanımı bebeklerde normal gelişim süreci içinde yapması gereken motor gelişimi geciktirdiği gibi omurga, kalça ve parmak ucu yürümesi gibi bozukluklara neden olur.

Kızlar siz bebeklerinizi göz doktoruna götürdünüz mü? Bize doktor ilk 6 ay içinde götürürsünüz demişti ama daha götürmedik de.
Eskiden göz muayenesi 1 yaşında yapılıyormuş. Yeni değişikliklerle bunu 6. Ayda yapmayı öneriyormuş artık göz doktorları. Oyüzden bu kafa karışıklığı

Tercih senin tabiki, illa bişey olucak da değil. Ama ben zararlı olduğu söylenen bişeyi bi başkasına öneremem.

Bu arada bende yürüteçle büyümüşüm. Ciddi bir kamburluğum var. Doğumdan sonra daha da arttı eğriliğim. Aşırı morelim bozuluyor bu duruma.

Ay benimgibi takıntılı birine attın bunu ilkinde kullandım şükür sorun yasamadım 1 yaş oldu yürüdü öyle parmak ucuyla yürümedi Ama her çocukta farklı olur bu durumlar birine zararı olmazken diğerine olabilir . Ya zaten sanıldığı kadar cok yürütecte durmuyorlar çabuk sıkılıyorlar günde en fazla 15 dakika

Karar sizin valla. Ben almayı düşünmüyorum. Kapıya asılan zıp zıplar var. Onlar da büyük kolaylık ama onun için de olumsuz bişiler okudum. Ondan da uzaklaştım. Uyumuştu, 40 dk içinde 3 çeşit yemeği koydum ocağa, eve biraz el attım. Yedireceğim yemeğini hazırladım. Sonraki uyumasında da sofrayı erkenden kurarım artık yapcak bişi yok

Ben yalnızken bırakamıyorum. Bir yere çarpar, asılır. Endişe ediyorum.

Ortapedist zıpzıptansa yürütece kısa süreli koy dedi. Açıkçası ayrıntısını da soramadım o sırada. Eşim zıp zıp alacaktı yoksa. Ben ayağımdan yada beşiği sallamadan maalesef uyumuyor. Sallamadan bile odadan çıktığım an bağırarak uyanıyor. Yemek hazırlamak falan hayal oldu.

Bir de çocuğu sürekli ona maruz bırakmak asla doğru değil. Yüz üstü egzersizlerini sürekli yaptırmak gerekiyor

Ben yalnızken bırakamıyorum. Bir yere çarpar, asılır. Endişe ediyorum.
Zaten yürüteçteyken demiyorum en azından yanına alır bi yemek yapar insan kucakta olmaz ki ve ben dediğim gibi yeri geliyo 22 saati günün yalnız kalmak zorunda kalıyorum bebekle,eşim şöför olduğu için gece vardiyası dayken gündüz yatıyo e diğer vardiyada sabah kalk kahvaltı yap gece gel zaten bebek uyumuş oluyo sadece gündüz vardiyasında rahat edebiliyorum en azından o bakarken işimi yapabiliyorum

Öyle. Açıkçası bilgiye ulaşmak her şekilde mümkün. Doktora gidemesek dahi soru cevap yapabiliyoruz hekimlerden cevap alıyoruz. Önemli olan bizim şartlarımız ve aklımıza yatkın olması. :)

Bu gündüz uykuları sorunu bana da bu hafta kabus oldu ya. Çok düzenli uyuyan çocuk gitti, uyumayan, uyusa da max 20 dk uyuyan ama uyumak için sürekli ağlayan bir çocuk geldi. 40 dk uyusa az uyudu diyordum şimdi mumla arıyorum. Sinirlerim çok bozuk, bugün beşiğe vurdum artık dayanamayıp, sinirimi çocuktan çıkarmaktan ya da onu korkutacak bir şey yapmaktan korkuyorum. İnşallah sürekli olmaz bu sorun, yoksa gerçekten bitik durumdayım

Ay valla bende öyleyim hersey uyurken. Yapıyorum bende almam boşver gitsin zaten sürünecek dolansın abisiyle

Yok yok ilkinde banada geliyorlardı afakanlar Biraz büyüsün rahatlarsın sende oda

Maleswf hala iyileşemedim kullandığınız krem neydi acaba

Merhaba kızlar büyük ihtimalle Kasım annesiyim rabbimin izniyleAllah hepimize sağlıklı sıhhatli bir hamilelik nasip etsin

Sizler benim haftamı geçtiğiniz için size sormak istedim. Tüp bebek annesiyim devamlı lekelenmeli sorunlu bir hamilelik geçiriyorum Allah'ıma bin şükür bebiş maşallah iyi durumda. Yalnız hergün farklı bir sorunla başlıyorum güne iki gündür tüm belirtilerim kayboldu hepsi birden. 7. Haftada da aynı şey olmuştu ama bu kadar net kesilmemişti belirtilerim. Ne bulantı ne koku hassasiyeti ne halsizlik hiç biri kalmadı çok hafif bel ağrım var sadece. Devamlı panik yapıp doktora koşuyorum. Çocukta daha şimdiden elli kez ultrasona girdi. Yine gitmek istemiyorum hastaneye ama korkuyorum da bir yandan. Aranızda yaşayan varmı acaba bu durumu? Belirtileri bir gidip bir gelen yada 10 11. Haftada tamamen kaybolan?

İlk bebeğimde 12 haftadan sonra belirtiler kaybolmustu canım agrı sancı büyük bir şikayetin yoksa bence gitme ne güzel bulantı kesilmiş

İlk bebeğimde 12 haftadan sonra belirtiler kaybolmustu canım agrı sancı büyük bir şikayetin yoksa bence gitme ne güzel bulantı kesilmiş
Şükür öyle kötü bir ağrı yok ama valla keşke devam etse bulantı o zaman içim rahat oluyor herşey yolunda diyeçok evhamlı bir tipim malesef.

Bende de skolyoz var, doğum kiloları ve kızımı taşımaktan belim sırtım iyice mahvoldu. Belki yürüteçten oldu benimki de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…