2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Uygulamalarda nefes darligi olabilir yaziyor hep. Benim ilk aylarda geceleri oluyodu. Doktor normal demisti. Simdi daha normal gibi sanki ama biraz takip et gecmezse acile git istersen baska bisi de olabilir
Ciğerlerime vuruyor mesela direk nefes alamıyorum.. Keskin bıçak gibi kesiliyor... Haftaya kontrolüm var doktoruma danışıcam bu durumu

Ellerine sağlık güzel açıklamışsın canım. Kalbim73 bana farkını sormuş ama dediğim gibi sadece o an ebeye güvendim girdim memnun kaldım. Arkadaşımda normal doğumda epidural aldı çok çekti mesela. Bende bizden kıyasla spinalin iyi olduğuna inandım. Allah gönlüne göre versin benimde cuma kontrolüm var umarım her şey yolundadır ve bende bir daha sezeryan olmak zorunda kalmam epidural, spinal düşünmem

Allah razı olsun canım gerçekten hiç bilgim yok bende doktoruma güvenip birakacam bu işi insalalh en ağrısız sağlıklı olan hangisi ise onu yapacam Rabb'im gönlüne göre versin inşallah

Ikisi de vardir Almanyada. Hangisi olursa olsun dogum sonrasi sade nescafe icilmeliymis bol bol bi de bol su. Bunlari icince hic bas agrisi olmuyomus. Ablam da sezeryan olmustu hic bas agrisi fln olmadi masalah. Ins bizde de olmaz
Csnim benimde diğer i genel anestezidi uyandığımda sanırım yarım saat sesim çıkmadı konuşamıyordm ağrılarım çöktü baş ağrısı yoktu gelip gidip kalçaya bacağa iğne yaptılar hap verdiler ağrılarım i düşürmek için bakalım bu nasıl olacak insalalh bizde de olmaz doktora birakacam kararı hangisi uygun iyi ise yapsın

Sagol canım epidural demekki bir aparat takılı kalıyormuş hep agirm olursa ordan ilacı eklerler , bakalım nldoktor ne dese onu dinleyecem

Anlıyorum. Kağıt havlu çok tahriş ediyor maalesef doktorum asla günlük ped kullanma dedi geçen gün. Of çok arada derede kaldım şimdi de çok sağolun yine de bilgilendirmeniz için, ben pamuğun tetiklediğini bilmiyordum

Bu erkeklerede bakma hiç güven olmaz . Bir gün gelir ben der senin için kardesimin nişanina gitmedim der yüzüne vurur . Kendisi naparsa yapsın sen hiç yorum yapma

Ya bak goruyon mu daha neler neler derler bunlar kocan istemiyosa kendi deidm gitmek istemiyorum diye susarsa sen suçlanıyon herkes senden bilir hep senin canın sıkılır kocan konuşsun
Valla ben hiç karışmadım kızlar dediğiniz gibi. En başından beri diyorum sizin bileceğiniz iş diye. Kvye de diyorum oğlun gelir birkaç gün geri gider diye. Eşim gitmek istemiyor. En son annesiyle tartıştı telefonda, gelmiyorum ben nişana, naparsanız yapın diyip kapattı. O da benim ağzımı arıyor küstü mü bize diye. Bende hiç birşey demedim, ben bilmiyorum bana birşey demiyor, ara oğluna sor dedim.

Amaan ben el kızıyım. Yarın onlar birbirine canım cicim olur, ben kötü olurum. Hiç karışmıyorum valla naparlarsa yapsınlar. Nişan zamanı da eşime derim git yanlarında bulun, benden bilmesinler diye. Gitmeyeceksen de direk ara annene ben bu yüzden gelmek istemiyorum de, sonra benden bilirler derim.

Epidural yaptırmayı bende düşünüyorum genel de oldum suyum bitmişti 36 haftalıkken kızımı sezeryan olmustum. Genele girerken ilk ameliyatım old için korkmuştum o korkuyla anesteziden uyanmam zor oldu kendime felan geldigiminde ağrı sızı içindeydim zor geçti bnm için o yğzden epidural olucam .belden aşağısı uyuşuk bilinç kafa yerşnde ne güzel uyusukluk geçince miss gibisin bizim gelinler epidural oldular çok rahattılar ağrıları oldu tabi ağrı kesici bol kafein kahve bol su sıvı sende oyle yap bence .

Sirkeli su kullan cnm tek çözüm bu . Her WC de normal su yerine seyreltilmiş sirkeli su ile vagina dıştan yıka çık . Eğer evdeysen iç çamaşırı dahi giyme oyle pijama geçir ilk gğnler akıntı gelir sonrakilerde kesildiğini göreceksin vagina florası asidik pH seviyor kendi kendisini koruyan salgısını malesef gebelikte salgılayamıyor o yüzden ortam pH ı değişiyor ve mantar vs üretim full oluyor . Bende de aynı sorunlar var malesef sirkeli sudan başka iyi gelen bişey olmadı daha .

Günaydın kızlar bu arada dün Dr a gittik 33+5 tim ölçümler 36 hafta ile uyumlu cıkıyor kıızım 2800 küsürlerde bebek gelişimi önde dedi maşallah Eylül sonuna hazırlan dedi Dr.. neyse eve geldik vs herahngi iş te yapmadım uykudan uyandım bel ağrısı karın ağrısı sancı değildir umarım napıcam bilmiyorum

Spinal ve epidural olacak anneler için ameliyattan once Türk kahvesi için, ameliyattan çıkınca da . Kahve ağrıyı azaltıyor. Ağrısını kesmenin en etkin yolu ise bol bol su tüketmek ilk bir hafta . En az ortalama 4 litre günde . Ozellikle Su tüketilmedigi zaman dayanılmaz baş ağrısı oluyor.

Canım yorulduysan ondan oalhilir. Ya da hiçbişey yokken bile bel ve kasık, karın ağrısı olabiliyor. Kendini doğuma hazırlıyor vücut, bu yüzden olurmuş. Uzan, dinlen geçecek mi bakalım. İnan benim 2-3 haftadır hep ağrıyor. Hele son 3-4 gündür acaba bende mi doğurcam diyorum ama biraz dinlenince hafifliyor şükür.

Bebişe de maşallah çok güzel kilosu

Canım sirke kullanmaya çalışıyorum ama işte akşamdan akşama oluyor haliyle, gün içinde yapamıyorum. Devamlı yapabilsem faydasını görürdum belki de. İnşallah gebelik sonrası geçer bu durum

Benim de doktor kontrolüm sonrası aynı gün vajina ağrılarım başladı . Çok mu bastırdı acaba diyorum bilemedim ki. Bebeğin kafasını net görmek için o gün baya bı uğraştı ondan mı bilmiyorum ama o günden beri resmen acayip bı baski hissediyorum aşağı doğru belki senin de zorlamıştır ne bileyim

Ben 28.haftada ankarada bir özele gitmiştim. Bebiş sırtını dönmüştü, yüzü gözükmüyordu. Doktor yüzünü dönsün diye resmen ultrason probuyla küt küt karnıma vurmuştu. Sıpa dönmeyinde vazgeçmişti. Ondan sonra birkaç gün benim de ağrım, baskı hissim çok olmuştu.

Reactions: The
Hmm olabilir o zaman canım. Evet geçen gün anlattım ya bebeğin kafa kesitini yanlış almış falan filan diye. O gün en az 15-20 dk kafasını net görmek için bastırdı o alt kısımlara. Ordan ciktim o gün ağrılarım başladı alt kısımda. Batma tarzında böyle garip bir şey bu haftalarda normal diyorlar o yüzden çok takmamaya çalışıyorum ama doktordan sonra olduğu için de geçer mi acaba diyorum

Biraz haftan büyüdüğü için, biraz da doktorun bastırmasından olmuştur canım endişe etme. Bir dahaki kontrolde yine söylersin, ekstra bakarlar ne olur ne olmaz.

Reactions: The
Maşallah bebeklerimizin haftası aynı ama benim bebek baya zayıf seninkinin yanında üzülmüyor değilim ama karşılaştırma da yanlış olur diye kendimi teselli ediyorum. Bebeğin kilosu arttıkça baskısı da artıyor belki o yüzden ağrın oluyordur. Geçmezse korkmalısın bazen bennimde oluyor belimden sırtımdan aşağıya doğru keskin bir ağrı biraz bekliyorum yürüyorum hafif adımlarla geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…