Ahh stres Herşeyin temeliEvet bana da hareketleri iyi takip et dedi. Günün çoğunda yatıyorum zaten bi yemek yapıyorum o zaman da takip iyi oluyor, sen de dikkat et. İnşallah sorunsuz bi şekilde alırız minişleribu durumu stres yapma, doktor su azlığı stresten artar dedi bana
Bende hesapladım ewt 200 gram standartBenim de bir haftada 200 almış , standardı bu mu acaba:)
O zaman 39da doğsa 3.5 olacak benim bebiş nasipse, çok ideal yeter fazlasında gözüm yokBende hesapladım ewt 200 gram standart
Ben epidural olacaktım. Parasınıda ödedim yattım. Sonra sağolsun bir ebe kız geldi yanıma beni hazırlamaya. Dedi ki spinal daha iyi epiduralin etkisi daha fazla boşuna fark ödeme paranızı geri alın spinale karar verdik diyin dedi. İnan sorsan aradaki fark ne diye bilmiyorum. İçimden bir ses o an güven dedi güvendim. Hiçbir sıkıntıda yaşamadım. Ben sezeryan olursam bile tam uyumam diye söylüyordum hep zaten öylede kısmet oldu. Hissetmekten aşırı korktum ama çok şükür rahat geçirdim.Canım Almanya'da 4 gün kalınıyor bugün doktorumla konuştum bana dedi depend i pedi bebek maması bebek bezini bebek kıyafetLerini hepsini hastane veriyot kullanıcam sonra kullandiklarimi onlar alır tekrar kaynatıp yıkar başka bebeklere kullandirtirlar ,hastaneden çıkınca bebeğime kendi aldigim elbiseleri giydircem buranın sistemi de güzelbelesten depend külotlu bez kullanıcam oğlum ıslak mendil bebek bezlerini kullanacak gerekirse hazır mama da vericjler çıkışım yapılınca bebeğimin bir takım kiyafetini battaniyesini goturcrm kullanıcam , sezeryrn 4 gündür normal doğum 2 gunmus , koronadan dolayı eşim sadece ameliyat günü gelecek odada bekleyecek ben çıkana kadar hergun 1 saat izini olacak yaninma gelmek için bende 4 günlük sadece kendime kıyafet pijama takımı iç çamaşır götürürm telefonum sarzini terlik götürürüm bir tskim bebeğin elbisessiNi battaniyesini pusetini götürürüm Allah'tan yüküm fazla olmayacak biberonu emziği pompami göğüs pedi mi de götürürüm benim için de iyi olur 4 gün kalmak toparlanirim kararsızım narkoz konusunda
Sizce kizlar belden aşağı mi epidural mu olsun yoksa tüm vücut yatayım mi nazkozda
Korkuyorum epidural yapmaktan zaten belim hassas çok ağrıyor birde iğneyi ordan vurarsam kalıcı ağrı yapar mı kaç gün ağrır bilmiyorum .doktorum da onu öneriyor bebek için iyi olur diobense hem hissetmeden yasayacsklarimdan korkuyorum hemde sonrası kaç gün ağrı yapar ondan korkuyorum en iyisi tamamen genel anestezi alayım yatıp kalkayim
Sizce epidural kötü mü yapan var mı hiç aranizda
Canım spinal nasıl birşey epidural gibi belden iğne mi yapılıyorEpidural ve spinali daha cok oneriyor doktorlar. Ilk bir saat icinde bebekle ten temasi emzirme denemesi yapmak gerekiyo. Genel anesteziden cikmasi daha zor oluyomus cnm. Nasil rahat etceksen oyle olsun cnm
Benim doktorum gunde 2 fincan turk kahvesi icebilirsin demisti. Kagan kocatepe de icebilirsiniz diyo. Ben hergun olmasa da haftada 4 gun fln bi fincan iciom cnm
Bende de oluyor. Vajinan sizliyo gibi bisi oluyor. Bebegin hareketleri de canimi acitiyor artik. Kendimi cok ii hissetmiyorum yorgun oluyorum genel olarak
Bende hep video izlerim özeniyorum epidural olsun yapacam yldiyordum şimdide stres ysoiyorum ya belim kalıcı ağrır ise ben anlamadım epidural ve spinal arasındaki fark neBen epidural olacaktım. Parasınıda ödedim yattım. Sonra sağolsun bir ebe kız geldi yanıma beni hazırlamaya. Dedi ki spinal daha iyi epiduralin etkisi daha fazla boşuna fark ödeme paranızı geri alın spinale karar verdik diyin dedi. İnan sorsan aradaki fark ne diye bilmiyorum. İçimden bir ses o an güven dedi güvendim. Hiçbir sıkıntıda yaşamadım. Ben sezeryan olursam bile tam uyumam diye söylüyordum hep zaten öylede kısmet oldu. Hissetmekten aşırı korktum ama çok şükür rahat geçirdim.
Günlük ped kullanın. Sık sık değiştirin onu da. Bende pamukla temiz ve hijyen olduğunu düşünüyordum ancak gebelik öncesi bitmeyen mantarla uğraştım anlam veremiyordum. En sonunda pamuğun enfeksiyonu tetiklediği öğrendim. Kullanmayi biraktim. Günlük ped de kullanamiyorsaniz Kağıt havlu dahi pamuktan daha iyi .Yaa öyle mi ama ne yapabilirim bilmiyorum. Çalışıyorum ve o şekilde durması mümkün değil, dk başı değiştirsem kafi gelmez sürekli oluyor akıntım çünkü gün boyu oturur veya ayakta olduğum için
Aynen öyle evim evim güzel evim yaİyi gelir insalalhneyse Nişann işi de yırttın gittin aman gitme kimse seni düşünmüyor bu hamile halinle nasıl o uzun yolu cekecen kocişin le otur evinde keyif yap gerçekten kocan gitmezmi kardeşinin nisanins
4 e kadar yolu varHaftada 200 gramsa bizimki 3800 doğar
Eşinde arada kalıyor onun içinde çok zor bir karar bir yandan eşi hsmile çocuk doğabilir yada lalah korusun eşin olmasa sancı gelse yaninda olamacskAynen öyle evim evim güzel evim ya
Çok aceleye getirdikleri için kızıyor eşim. Acelesi ne, yaşı da küçük (20) diyor. Zamanında araştırmış, pek iyi şeyler duymadım diyor. Çocukta buna küfür filan etmiş zamanında, biraz da onun kinini güdüyor galibabirde benim doğum zamanına gelince benim çocuğum olacak, nişan meselesi düşünemem diyor. Bizde memlekete gitmeyeceğimiz için o da yüksek ihtimal beni bırakıp gitmez diye düşünüyorum. annem olacak yanımda, ben asla gitme demem de, gitmeyecek galiba.
Çok iyi kız kardeşim iki bebek doğurdu birisini 2800 birisini 3300 ikisinide çok rahat doğurdu. Bende 3.5 olsa çok iyi ama hic sanmiyorum aşırı ıstahim açık durumdaO zaman 39da doğsa 3.5 olacak benim bebiş nasipse, çok ideal yeter fazlasında gözüm yok
Zaten kv diyor bu gün. Oğlum da gelecek diye çok hevesliydi, gelemicek ya üzülmüştür diyor. O an ne dedim hatırlamıyorum, sonra düşününce aklıma geldi. Sanki ben bilerek gönderemiyorum. Kp diyormuş işte bize küstüler de ondan mı gelmiyorlarEşinde arada kalıyor onun içinde çok zor bir karar bir yandan eşi hsmile çocuk doğabilir yada lalah korusun eşin olmasa sancı gelse yaninda olamacsk
Bir yandan kız kardeşi millet diyecek abisi niye yok kv gil de arkandan söylenecek karısı yaptı diyebiricik kardeşinin nisanins gelemedi oğlum diye söylenir ortalığı karistirir aynen sen hiç deme gitme gitme diye direnme belki sana belli etmiyirdur belki istiyordur eşin ama seni düşünüyordur oyuzdn birşey yapamıyordu r eli kolu bağlanmıştır eğer annen gelecekse gitsin 2gunlugine yalnız birskmasin onlari ama biryandan da o enişte adayı da çok terbiyesizlik yapmış eşinde haklı yani
Eşin gitmese damadın hoşuna gider mi seviyor mu eşiniyoksa oda mi eşine kıl olmuş bunlsri iyi düşünsün taşınsin karar versin niyeti yoksa gitmeue otursun evinde düğünde gitmek kısmet olur ins
Hep öyle olur zatenZaten kv diyor bu gün. Oğlum da gelecek diye çok hevesliydi, gelemicek ya üzülmüştür diyor. O an ne dedim hatırlamıyorum, sonra düşününce aklıma geldi. Sanki ben bilerek gönderemiyorum. Kp diyormuş işte bize küstüler de ondan mı gelmiyorlarya gerçekten öyle diyor, ya da kv uyduruyor bilemiyorum. Nasılsın sen diyor kayınvalide, hastayım grip oldum diyorum. Hmm diyor, sonra babanda böyle böyle dedi diyor. Tek derdi nişan gibi. Sözde ben kızından da üstünüm, gelini değil kızıyım, torunu için ölür biter ama sorduğu yok hiç.
Bu erkeklerede bakma hiç güven olmaz . Bir gün gelir ben der senin için kardesimin nişanina gitmedim der yüzüne vurur . Kendisi naparsa yapsın sen hiç yorum yapmaZaten kv diyor bu gün. Oğlum da gelecek diye çok hevesliydi, gelemicek ya üzülmüştür diyor. O an ne dedim hatırlamıyorum, sonra düşününce aklıma geldi. Sanki ben bilerek gönderemiyorum. Kp diyormuş işte bize küstüler de ondan mı gelmiyorlarya gerçekten öyle diyor, ya da kv uyduruyor bilemiyorum. Nasılsın sen diyor kayınvalide, hastayım grip oldum diyorum. Hmm diyor, sonra babanda böyle böyle dedi diyor. Tek derdi nişan gibi. Sözde ben kızından da üstünüm, gelini değil kızıyım, torunu için ölür biter ama sorduğu yok hiç.
Merhaba spinalde daha hızlı uyuşma var ve omuriliğe giriliyor ama spinalde uyuşma süresi uzuyor fakat ilaç tam omurilik içine değilde dış sıvıya veriliyor ve baş ağrısı gibi sorunlar çok yoğun olmuyor diye bende dinledim açıkçası ben ilk sezeryanımı spinal yaptırmıştım ama bunu epidural yapıcam çünkü eve geldiğimde baş ağrım ve bel tutulmam olmuştu birde epiduralde katetral takılı kalıyor sizde , omuzdan bir aparat veriyorlar ağrı oldukça ona basıyorsunuz kalçadan iğne olmaya gerek kalmıyor konforlu geldi bu arada yarın randevum var sezeryan tarihimi verir diye düşünüyorum inşaAllah her şey yolundadır , bende eylül annelerine bakıyorum bazenBen epidural olacaktım. Parasınıda ödedim yattım. Sonra sağolsun bir ebe kız geldi yanıma beni hazırlamaya. Dedi ki spinal daha iyi epiduralin etkisi daha fazla boşuna fark ödeme paranızı geri alın spinale karar verdik diyin dedi. İnan sorsan aradaki fark ne diye bilmiyorum. İçimden bir ses o an güven dedi güvendim. Hiçbir sıkıntıda yaşamadım. Ben sezeryan olursam bile tam uyumam diye söylüyordum hep zaten öylede kısmet oldu. Hissetmekten aşırı korktum ama çok şükür rahat geçirdim.
Ya bak goruyon mu daha neler neler derler bunlarZaten kv diyor bu gün. Oğlum da gelecek diye çok hevesliydi, gelemicek ya üzülmüştür diyor. O an ne dedim hatırlamıyorum, sonra düşününce aklıma geldi. Sanki ben bilerek gönderemiyorum. Kp diyormuş işte bize küstüler de ondan mı gelmiyorlarya gerçekten öyle diyor, ya da kv uyduruyor bilemiyorum. Nasılsın sen diyor kayınvalide, hastayım grip oldum diyorum. Hmm diyor, sonra babanda böyle böyle dedi diyor. Tek derdi nişan gibi. Sözde ben kızından da üstünüm, gelini değil kızıyım, torunu için ölür biter ama sorduğu yok hiç.
O zaman ben spinal i düşünmeyim baş agrisi yapıyorsa kötü bende epidural düşünim soylecem epidural tabi onlar hangisini önerecek bilemiyorumMerhaba spinalde daha hızlı uyuşma var ve omuriliğe giriliyor ama spinalde uyuşma süresi uzuyor fakat ilaç tam omurilik içine değilde dış sıvıya veriliyor ve baş ağrısı gibi sorunlar çok yoğun olmuyor diye bende dinledim açıkçası ben ilk sezeryanımı spinal yaptırmıştım ama bunu epidural yapıcam çünkü eve geldiğimde baş ağrım ve bel tutulmam olmuştu birde epiduralde katetral takılı kalıyor sizde , omuzdan bir aparat veriyorlar ağrı oldukça ona basıyorsunuz kalçadan iğne olmaya gerek kalmıyor konforlu geldi bu arada yarın randevum var sezeryan tarihimi verir diye düşünüyorum inşaAllah her şey yolundadır , bende eylül annelerine bakıyorum bazen
Ewt ikisi de belden yapiliyor. Epiduralde omuriligin zarinin icine girmeden yapiliyor spinalde zarin icine veriliyor ilac. Ikisi de iiymis kagan kocatepeye gore. Spinalde igneyi yapiyor cekiyor. Epiduralde orda birakiyo katedral. Agri oldukca ordan ilac ekleyebiliyolar dogun sonrasinda da. Spinal tek seferde ama daha etkili uyusturuyomus. Bazi anestezi uzmanlari kombine yapiyomus ikisini birden. Bence bu secimi anestezi uzmanina birakmak lazim. Bizim tibbi bilgimiz bu secimi yapcak kadar olamaz. Anestesi uzmani hangisinde daha ii oldugunu dusunuyosa onu yapsin diye dusunuyom ben.Canım spinal nasıl birşey epidural gibi belden iğne mi yapılıyor
Canım pamuk olmasada yumuşak bi bez kullanabilirsin ben öyle yapıyorum çok iyi oluyor tabi değiştirerek sürekliYaa öyle mi ama ne yapabilirim bilmiyorum. Çalışıyorum ve o şekilde durması mümkün değil, dk başı değiştirsem kafi gelmez sürekli oluyor akıntım çünkü gün boyu oturur veya ayakta olduğum için
Aynen gıcıklık yaparlar en kocuk laf yediler mi aileden hemen eşlerine saldırırlar senin yuzunden oldu senin yüzünden gitmedim derBu erkeklerede bakma hiç güven olmaz . Bir gün gelir ben der senin için kardesimin nişanina gitmedim der yüzüne vurur . Kendisi naparsa yapsın sen hiç yorum yapma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?