Hanımlar sizlere hem bilgi vermek hemde bir şey danışmak istiyorum. Ben araştırmayı çok severim hamilelik ihtimalimi öğrendiğimden beri araştırır kaynakları deneyimleri vs karşılaştırırım. En çok kafama takılan durumlardan biri aşırı bez kullanımı ve bunun doğaya ve bütçeye zararıydı. Alternatiflerini araştırdım farklı yollarını aradım derken tuvalet iletişimiyle karşılaştım. Bezsiz bebek büyütmeyi araştırdım. Okuduğum kaynakların ortak düşüncesi bebekleri altına yapmaya alıştırdığımız ve bunun tuvalete alışmalarını zorlaştırdığı, pişik olmalarını arttırdığı ve huzursuz hissettikleriydi. Ayrıca bir diğer düşünce de bebeklerin doğduklarından itibaren istedikleri şeyleri davranışlarıyla ve sesle belli ettikleri. Ki hepimiz bebeğin özellikle tuvaletini yapacağında davranışlarının değiştiğini biliyoruz. Tek fark her bebeğin farklı ifade etme şekline sahip olduğu. Bebeği doğumundan itibaren yada belli bir aydan itibaren bezsiz tuvaletini yapmaya alıştırabileceğimizi öğrendim. Ki bezin olmadığı zamanlarda da büyüklerimiz kumaş bağlarmış yada normal tuvaletini yaptırır temizlerlermiş. Bu durumda da bez bağlamayığ bebeğimizin tuvaleti geldiğinde anlayıp onu tuvalete götürüyoruz. Cenin pozisyonunda sırtını gövdemize yaslayıp tuvaletini yapması için seslerle iletişim kurmaya çalışıyoruz. Çişini sormak için ayrı kakasını sormak için ayrı seslerle iletişim kurup ona tuvaletini yapabileceğini söylüyoruz diyebiliriz. Bu şekilde hem pişik olması durumu çok düşüyor, hem tuvalete daha hızlı alışıyor, hem de bez harcaması yapmamış oluyoruz. Dışarı çıkarken yada işlerimiz yoğunken yıkanılabilir bebek bezi kullanıyoruz bu durumda. Bana oldukça mantıklı geldi ve hastaneden dönüp kendimizi toparladığımızda hemen başlamayı düşünüyorum. Bu iletişim türü evde kalacak çocuğuna bakacak çalışmayan anneler için olabilecek bir durum çünkü siz çalışırken bakacak kişi bununla uğraşır mı sanmam. Anneannem mesela bana direk saçmalama onunla uğraşılmaz etti. Annem sen bunu başar pes etme uğraş alnını öpücem etti. Kaynanam daha bilmiyor yapıp gözleriyle görmesini sağlıcam çünkü saçma der inanmaz onunla da uğraşmak istemedim. Ama benim gibi evde kalıp çocuğuna bakacak anneler için bezi sorun görenler için belki bir fikir olur yardımcı olabilir diye düşündüm. Siz bu konuyu hiç duydunuz mu? Siz ne düşünüyorsunuz?