• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Yaa kim acaba? Keşke tekrar yazsa çünkü çevremde hiç yok böyle bir zamanlamayla hamile kalan. Evet bebiş geliyor, hatta 8 haftalık. İlkindeki gibi üzerine düşüp gün gün takiple öğrenmedik, doktora gittiğimizde zaten altınhaftayı geçmişti 🙃 sevindik ama bir yandan ben çok korkuyorum ve başa çıkabilir miyim bilmiyorum. Eşim çok mutlu araları açılmadan oldu ne güzel diye, zaten onun ısrarıyla oldu biraz da ama ben ister istemez korkuyorum.
Hayırlısı olsun sağlıkla gelsin inşallah 🙏 valla bende bazen araları çok olmasın diyorum bazen mümkünse en az 7 yaş olsun diyorum ruhsal durumuna göre değişiyor 😅😂 inşallah çok güzel geçer tüm süreciniz

Hayırlısı olsun sağlıkla gelsin inşallah 🙏 valla bende bazen araları çok olmasın diyorum bazen mümkünse en az 7 yaş olsun diyorum ruhsal durumuna göre değişiyor 😅😂 inşallah çok güzel geçer tüm süreciniz
Çok teşekkür ederim, ben ikinciyi düşünmüyorum diyordum ama şu an bu noktadayım 😂 her şeyin hayırlısı diyelim, sağlıkla gelsinler bize de güç versin Allah :) kafam çok karışık, kuzum çok küçük onun bebekliğinden çalar mıyım diye üzülüyorum ama öte yandan da güle oynaya büyüyeceği bir kardeşi olur ne güzel diye seviniyorum. İşte annelik sürekli böyle gel gitli, karmakarışık bir ruh hali… Sağlık olsun da gerisi bir şekilde hallolacak artık.

Çok teşekkür ederim, ben ikinciyi düşünmüyorum diyordum ama şu an bu noktadayım 😂 her şeyin hayırlısı diyelim, sağlıkla gelsinler bize de güç versin Allah :) kafam çok karışık, kuzum çok küçük onun bebekliğinden çalar mıyım diye üzülüyorum ama öte yandan da güle oynaya büyüyeceği bir kardeşi olur ne güzel diye seviniyorum. İşte annelik sürekli böyle gel gitli, karmakarışık bir ruh hali… Sağlık olsun da gerisi bir şekilde hallolacak artık.
Annelik işte, büyük olsaydı da buz efer acaba okul zamanından mı çalıyorum aman geri kalmasın aman oyoe olmasın falan deriz. Evham hiç bitmez yeter ki sağlık olsun inşallah her şey bir şekilde hallolur 🙏

Yaa kim acaba? Keşke tekrar yazsa çünkü çevremde hiç yok böyle bir zamanlamayla hamile kalan. Evet bebiş geliyor, hatta 8 haftalık. İlkindeki gibi üzerine düşüp gün gün takiple öğrenmedik, doktora gittiğimizde zaten altınhaftayı geçmişti 🙃 sevindik ama bir yandan ben çok korkuyorum ve başa çıkabilir miyim bilmiyorum. Eşim çok mutlu araları açılmadan oldu ne güzel diye, zaten onun ısrarıyla oldu biraz da ama ben ister istemez korkuyorum.
Hayırlı olsun canım sağlıkla gelsin inşallah 🥰

Merhaba kizlar biz evimize döndük ama döndüğümuz gibi kizm evde durmuyor ve çok yoruyor beni ya yanından ayrılmami istemiyor sürekli ağlayıp duruyor sebepsiz yere ağlıyor
Mutfaga adım atamıyorum gitsem bir işimi halletsem arkamdan ağlaya ağlaya geliyor nasıl duzelevek bu durum ya 😏😔

Merhaba kizlar biz evimize döndük ama döndüğümuz gibi kizm evde durmuyor ve çok yoruyor beni ya yanından ayrılmami istemiyor sürekli ağlayıp duruyor sebepsiz yere ağlıyor
Mutfaga adım atamıyorum gitsem bir işimi halletsem arkamdan ağlaya ağlaya geliyor nasıl duzelevek bu durum ya 😏😔
Benim kız da öyle maalesef, 1 sn bırakmıyor. Ona yemek ısıtıyorum en fazla, onda da genelde bacağıma yapışmış ağlıyor oluyor 😕
Bir de öğrendi ağlayarak istediğini yaptırmayı, o yüzden de sürekli istediği şey olsun diye zorluyor.
Birkaç taktiğim var iş yaparken, çamaşır sepetinde onu da taşımak, yemek hazırlarken eline kemireceği, sevdiği bir şey tutuşturmak, dans ede ede şarkılar söylemek veya oyunlar yapmak (onu yakalama, ceeee, kafaları tokuşturma vs) ama onlar da her zaman işe yaramıyor. Zaten en fazla 15 dk bişey yapabiliyorum o uyanıkken, o kadar 😬
Bir de açsa, uykusu gelmeye başladıysa, kakası varsa falan ekstra huysuz oluyor. Onları da bi gözlemle istersen. Mesela gece uykusunu alamazsa veya gündüz uykusunu kısa uyuduysa, neredeyse tüm günü ağlayarak geçiriyor.
Yürümeye ve belki ufak ufak konuşmaya başlayınca biraz rahatlarız diye düşünüyorum ama göreceğiz 🤷‍♀️

Benim büyük kızım 1.5 yaşında 6.hastalık oldu. Önce ateşi çıktı 1 2 gün sonra vücudunda döküntüler oldu. Basit bir hastalık döküntü olduğu an geçmeye başladı demekmiş doktor bize ilaç bile vermemişti

Kızlar bebekler için yumuşatıcı kullanıyor musunuz

Bir de bizim kız en az 5 saat uyanık kalıp gece uykusuna geçiyor sizinkiler nasıl
Yumuşatıcı kullanmıyorum. Gece uykusuna geçmeden 8 saat uyutamadigim bile oluyor. Tek uykuya geçiyor gibi. Sabah 7 de uyandı 11-12.30 arası uyudu. Bu saat oldu daha uyuyacak. 5 dk şekerleme bile yapmadı. Son günlerde genelde böyleyiz biz.

Ben bebegimin odasinda yer yataginda yatiyorum. O yatagina alisti ve dusme tehdidi olunca boyle yaptik. Belki kendi odanizda boyle gecici bi cozum olusturabilirsiniz. Yuk cok olunca eslerle de ipler geriliyor. Yardimciya ihtiyacimiz var 🤷🏻‍♀️ Yine de 1 sene gecti cok sukur, hayat standardimiz biraz daha artacak insallah
Gerilmek hem de nasıl bunun birinci ikinci çocukla ilgisi yok maalesef erkek zihniyeti hep aynı 😔 kaç yıllık evliyiz 7 de deyse 7p te de o
Çok üzgünüm senin için. Içimizde aşamadigimiz sorunlar gün geçtikçe büyüyor, dağ oluyor. Çok şükür bir yılı geride bıraktık. Ne kadar yorulsak da bunalsak da bir şirinlikleri ile bizi mest ediyorlar. Bu yüzden de sürekli değişen bir ruh halimiz var. Şimdi kızım uyurken açtım bi müzik, ağladım. Iyi geldi ama. Içinde tut, tut insan daha çok yıpranıyor.
Aynıyız eşim bazen çok zorluyor beni
Keşke anlatabilsem
Çocuğa bakmayıp neden evde yemek yok diye tartışma çıkardığı oluyor
Kucağında bebekle yemek pişirmeye çalıştığım oluyor ne diyeyim annelik işte her şeye yetişme çabası bazen 1 hafta saçımı yıkamadan ise gittiğim oluyor yeter ki eksik gedik olmasın diye her şeyden feragat 🤕 duş okey ama saç yıkamaya vakit yok kurulamasi da ayrı dert diye diye mecbur onu oteliyorum
Ahahaa 😂
İyi nolsun ya, koşturmaca. Taşınıyoruz biz de sanırım 😕 bi totomuzun üstünde oturamadık valla, evleneli 4 yıl oldu 3. Taşınmamız bu 🙈
Kampa gittik 30 Ağustos tatilinde ama neredeyse uyumadan geri geldik. Bizim sıpa bizim de çadırda olduğumuzu keşfedince gelip gelip oyun oynamaya çalıştı gece 😬 çaki gibi bi bakıyorsun, kafanın üstünde sana bakıyor 😂
Bir yandan da iş arıyorum işte ama pek bişey yok ya. Ne kadar kötü dönemde işsin kaldım. Planlamaya ihtiyaçları olmadığını düşünüyorlar sanırım artık firmalar 👀
Benden öyle işte. Senin nasıl gidiyor hayat?
Yaaa 😂🤣😂🤣bizimki de kendini çapında ce ee oynuyor bizimle öyle güzel ki hepsi Allah'a emanet olsunlar.
Valla is olur sıkılma deneyimlisin mutlaka ararlar sonbaharda hareketlendi is piyasası. ben de zorlanıyorum bugün ik ya gittim ayaklarım geri gidiyor burada yediğim baskıdan dedim
Ağlayasım geliyor bildiğin gibi değil. Ben doğdun iznindeyken yan masadaki iki arkadaşım daha hamile kaldı aynı departmandan. Onlardan biri bugün 4 aylık bebeğiyle geldi istifa ediyorum dedi. 40 yaşındayım bebeğimi büyütecegim sonra belki gene çalışırım bu yaşta anne olmuşum sikamiycam kendimi dedi. O kadar haklı ki 🤷🏻‍♀️

Kızlar aylar sonra ilk kez yazıyorum herkese merhaba. Aranızda şu an tekrar hamile olan var mı 🌚
Tebrik ederim. Inşallah rahat bir hamilelik geçirirsin. Ben de sezeryan oldum. Dr kazara iki yılı beklemeyip hamile kalırsam bir sorun olmayacağını söylemişti. Ben de 2-2,5 yaş olsun araları istiyorum. Ne kadar zorlansak da birlikte oynayarak büyümeleri fikri hoşuma gidiyor. Ben henüz regl olmadım. Sen oluyor muydun?

Hayırlı olsun cnm sağlıkla gelsin Seclsare Seclsare de hamileydi ama sanırım o senden 4 hafta falan daha önde
Sana doyamiyirdur ne kadar çok vakit geçirirseniz seni o kadar rahat bırakır. Çok oyun oynayın çok gülün kitap okuyun kucağında uyusun sana doymaya başladıkça rahatlarsın. En azından bizim oyle oldu

Ya banada iyi oldu haklısın sutyenleri değiştirdim hemen normal.sutyene geçtim artık daha dik memelere sahibim😃😀🙈🙈
Etraf baskisi annem falan emmiyormu bıraktımi neden acaba vs.. soruları beni. Gıcık ediyor
Boşver çevreyi, sutum bitti de kestirip at canim. Ay çok kıskandım seni🧿😍 darısı başımıza. Meme uclarim açıyor artık yaa, bu ara fena dadandı 😅

Kızlar bebişlerin burunlarını nasıl temizliyorsunuz? Ben kulak çubuğuyla almaya çalışıyorum ama çok ağlıyor uyuduğunda alabildiğim kadar alıyorum. Varsa farklı fikirleriniz işime yarar :)

Tebrik ederim. Inşallah rahat bir hamilelik geçirirsin. Ben de sezeryan oldum. Dr kazara iki yılı beklemeyip hamile kalırsam bir sorun olmayacağını söylemişti. Ben de 2-2,5 yaş olsun araları istiyorum. Ne kadar zorlansak da birlikte oynayarak büyümeleri fikri hoşuma gidiyor. Ben henüz regl olmadım. Sen oluyor muydun?
Çok teşekkürler. Ben şubattan beri oluyorum, emzirmeye de devam ettim ama Şubat sonu gibi regl olmaya başladım.
İlk hamileliğimde çıkmaz bulantı yaşadım, umarım bu da böyle geçer yalnız gerçekten ilki ile ikincisi çok farklıymış. Aynı sevinç tabi ama ilkinde yaşadığım evhamları, o aşırı dikkati ve özeni bunda gösterdiğim söylenemez🙉

Hayırlı olsun cnm sağlıkla gelsin Seclsare Seclsare de hamileydi ama sanırım o senden 4 hafta falan daha önde

Sana doyamiyirdur ne kadar çok vakit geçirirseniz seni o kadar rahat bırakır. Çok oyun oynayın çok gülün kitap okuyun kucağında uyusun sana doymaya başladıkça rahatlarsın. En azından bizim oyle oldu
Teşekkür ederim canım

Yumuşatıcı kullanmıyorum. Gece uykusuna geçmeden 8 saat uyutamadigim bile oluyor. Tek uykuya geçiyor gibi. Sabah 7 de uyandı 11-12.30 arası uyudu. Bu saat oldu daha uyuyacak. 5 dk şekerleme bile yapmadı. Son günlerde genelde böyleyiz biz.
Anladım demek ki yorgunluktan uyanma diye bir şey yok. Uyucak çocuk uyuyor. Bunu uyku kıçına sorsan 8 saat miiiii derler. 11 12 ay bebekler 4 saat uyanık kalsın diyorlar puajhahha.

Back
X