• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Anladım demek ki yorgunluktan uyanma diye bir şey yok. Uyucak çocuk uyuyor. Bunu uyku kıçına sorsan 8 saat miiiii derler. 11 12 ay bebekler 4 saat uyanık kalsın diyorlar puajhahha.
Ahahahaaa yazım hatasına sesli güldüm yaaa ama çok güzel otırmuş bu cümleye 😂😂

Kızlar selam. Kaç aydır bekliyorum düzelir diye ama gün geçtikçe daha da kötüleşiyor. Şöyle ki; oğlan benden baskasinda durmuyor. Babası dahil kimseye gitmiyor. Yemek mutfak isi çarşaf değiştirme vs akla gelen tek elle yapamadığım işleri oğlan kucağımda eşime " onu yap bunu yap şunu yap öyle değil böyle yap" şeklinde yürütüyoruz. Ama çok bariz şekilde aşırılık var. Çok aşırı. Hiçte yalnız birakmadim. Bensiz kalacak korkusu olusturmadim. Bu yüzden mi oldu acaba diyorum. Baya bir güvenli bağlandık yani :) evde isim olduğu zaman eşim yerde oyuncaklarla oyalayabildigi an olduğunda ben mutfak ışığı kapalı kapı kapalı şekilde işleri yapmaya çalışıyorum. Kız " anne sakın ses çıkarma koridorda " diyor o bile korkuyor. Bütün oda kapılarını geziyor ışık açık oldumu belli oluyor kapıya ağlayarak vuruyor. Böyle nasıl yaşayacağız diyoruz artık. Ne annem ne dedesi hiç kimse alamıyor. Dedesi yine eskiden biraz gezdirirdi. Babası oda da yok mesela içeri girerken yavaş yavaş giriyor. Babayı kapıda gördüğünde hemen bana kaçıyor. Yandan yandan yürüyor eşim koltuğa oturmak için. Korkuyorum da babası azıcık sogurmu sinir olurmu diye ama çok şükür öyle bir şey hissetmedim. Sen onun annesinin tabi öyle olcak diyor. Birde diş çıkarıyor ondan diyor. Bende diğer bebekler çıkarmıyor sanki diyorum. Mesela yanından 1 dk bı şekilde gittim döndüğümde sanki 1 gün gormemis gibi çok heyecanlanıp gülücükler atıyor. Böyle oluncada kıyamıyorum. Zamanla geçer dedik ama baya arttı bu durum. Kızda var ilgilenmem gereken zor yetiyorum. Birde ilkokula başlayacak kızım haftaya. nasıl yapicam kara kara düşünüyorum. İlk sene çünkü çok ilgilenmem gerekecek. Ödevleri etkinlikleri vs.
Okul durumunuz olmasa boşver idare et falan derdim ama mutlaka destek almanı veya önceden Bi araştırma yapmanı öneririm
Okul apayrı Bi dava zaten hem ev hem okul büyük kızı yorar,😕tecrübeyle sabit ihmale gelmez
Bugun de benim minnosumun dogum gunu teyzeleri. Gecen sene bugunler neydik, simdi ne olduk🥰🍀
Nice yaşlara sağlıkla büyüsün inşallah😍😘 vallahi geçen sene yaptığımız yazışmalar aklımda nasıl da şu gibi akıyor zaman 😢

Anladım demek ki yorgunluktan uyanma diye bir şey yok. Uyucak çocuk uyuyor. Bunu uyku kıçına sorsan 8 saat miiiii derler. 11 12 ay bebekler 4 saat uyanık kalsın diyorlar puajhahha.
8 saat miiiii diyene kadar gelip uyutmayı denesinler benim bebemi ☺ Uyku konusunda bana çekmiş kızım, babası yastığa başını koyar koymaz uyur, ben uyuyana kadar da kızım geri uyanır. Uykusu olsa bile emip geri kalkıyor, uyumuyor. Elimden geleni de yapıyorum ama nafile.

Gerilmek hem de nasıl bunun birinci ikinci çocukla ilgisi yok maalesef erkek zihniyeti hep aynı 😔 kaç yıllık evliyiz 7 de deyse 7p te de o

Aynıyız eşim bazen çok zorluyor beni
Keşke anlatabilsem
Çocuğa bakmayıp neden evde yemek yok diye tartışma çıkardığı oluyor
Kucağında bebekle yemek pişirmeye çalıştığım oluyor ne diyeyim annelik işte her şeye yetişme çabası bazen 1 hafta saçımı yıkamadan ise gittiğim oluyor yeter ki eksik gedik olmasın diye her şeyden feragat 🤕 duş okey ama saç yıkamaya vakit yok kurulamasi da ayrı dert diye diye mecbur onu oteliyorum

Yaaa 😂🤣😂🤣bizimki de kendini çapında ce ee oynuyor bizimle öyle güzel ki hepsi Allah'a emanet olsunlar.
Valla is olur sıkılma deneyimlisin mutlaka ararlar sonbaharda hareketlendi is piyasası. ben de zorlanıyorum bugün ik ya gittim ayaklarım geri gidiyor burada yediğim baskıdan dedim
Ağlayasım geliyor bildiğin gibi değil. Ben doğdun iznindeyken yan masadaki iki arkadaşım daha hamile kaldı aynı departmandan. Onlardan biri bugün 4 aylık bebeğiyle geldi istifa ediyorum dedi. 40 yaşındayım bebeğimi büyütecegim sonra belki gene çalışırım bu yaşta anne olmuşum sikamiycam kendimi dedi. O kadar haklı ki 🤷🏻‍♀️
Ahhh be atomiks o kadar güçlüsün ki... Maaşallah iyi hakkından geliyorsun her şeyin ama sen de insansın. Süper güçlerin yok. Ben evde olduğum halde yetişemiyorum bazen. Yavrum resmen yapışık bana. Sen hem dışarda çalışıyor, hem evde biri bebek iki çocukla ilgileniyorsun. Eşlerimize diyecek söz bulamıyorum bazen. Çocuk sadece anneye aitmiş hissine nasıl, ne zaman kapıldılar acaba? Allah akıl fikir versin ne diyeyim...

Benim kız da öyle maalesef, 1 sn bırakmıyor. Ona yemek ısıtıyorum en fazla, onda da genelde bacağıma yapışmış ağlıyor oluyor 😕
Bir de öğrendi ağlayarak istediğini yaptırmayı, o yüzden de sürekli istediği şey olsun diye zorluyor.
Birkaç taktiğim var iş yaparken, çamaşır sepetinde onu da taşımak, yemek hazırlarken eline kemireceği, sevdiği bir şey tutuşturmak, dans ede ede şarkılar söylemek veya oyunlar yapmak (onu yakalama, ceeee, kafaları tokuşturma vs) ama onlar da her zaman işe yaramıyor. Zaten en fazla 15 dk bişey yapabiliyorum o uyanıkken, o kadar 😬
Bir de açsa, uykusu gelmeye başladıysa, kakası varsa falan ekstra huysuz oluyor. Onları da bi gözlemle istersen. Mesela gece uykusunu alamazsa veya gündüz uykusunu kısa uyuduysa, neredeyse tüm günü ağlayarak geçiriyor.
Yürümeye ve belki ufak ufak konuşmaya başlayınca biraz rahatlarız diye düşünüyorum ama göreceğiz 🤷‍♀️
Bacım bizimki de böyleli artı ısırıyor hart hurt. Acaba diyorum kanguruyu sırta bağlasam da öyle mi denesem. Kadın analar bebeleri sırta bağlayıp tarlaya çalışmaya gidiyor, evde de aynı şekil çalışmanın bi sıkıntısı olmamalı bence.

Hayırlı olsun cnm sağlıkla gelsin @Seclsare de hamileydi ama sanırım o senden 4 hafta falan daha önde

Sana doyamiyirdur ne kadar çok vakit geçirirseniz seni o kadar rahat bırakır. Çok oyun oynayın çok gülün kitap okuyun kucağında uyusun sana doymaya başladıkça rahatlarsın. En azından bizim oyle oldu
İnanır misin bugün mesajını görmeden önce öyle yaptım birazcık ta olsa durdu kendi kendine dolaştı durdu artık öyle yapacağım çok teşekkür ederim canım 😘

Benim kız da öyle maalesef, 1 sn bırakmıyor. Ona yemek ısıtıyorum en fazla, onda da genelde bacağıma yapışmış ağlıyor oluyor 😕
Bir de öğrendi ağlayarak istediğini yaptırmayı, o yüzden de sürekli istediği şey olsun diye zorluyor.
Birkaç taktiğim var iş yaparken, çamaşır sepetinde onu da taşımak, yemek hazırlarken eline kemireceği, sevdiği bir şey tutuşturmak, dans ede ede şarkılar söylemek veya oyunlar yapmak (onu yakalama, ceeee, kafaları tokuşturma vs) ama onlar da her zaman işe yaramıyor. Zaten en fazla 15 dk bişey yapabiliyorum o uyanıkken, o kadar 😬
Bir de açsa, uykusu gelmeye başladıysa, kakası varsa falan ekstra huysuz oluyor. Onları da bi gözlemle istersen. Mesela gece uykusunu alamazsa veya gündüz uykusunu kısa uyuduysa, neredeyse tüm günü ağlayarak geçiriyor.
Yürümeye ve belki ufak ufak konuşmaya başlayınca biraz rahatlarız diye düşünüyorum ama göreceğiz 🤷‍♀️
Evet bu yazdıklarıni birebir yaşıyorum gerçekten çok zor geçiyor günüm Atomiks Atomiks dediği gibi yapalım inşallah işe yarar
Bende mutfağa gidince bir şeyle vermeye çalışıyorum ama sadece iki dakika oyalaniyor ondan sonrası bacağıma tutunuyor ağlayarak beni al diyor

Ayyy iyi ki doğmuş minik ya🤩🤩 vallahi nerden nereyeeee. Sağlıklı uzun ömrü olsun bahtı hep güneş gibi olsun inşallah 💙

Rabbim uzun ömürler versin inşallah canım 🥰 sağlıklı mutlu seneleri olsun 😘

Doğum günü kutlu olsun minnoşum. Çok sağlıklı, huzurlu, sevdikleriyle birlikte, mutlu bir hayatı olsun 🙏
Kutlamalar ne alemde 👀

Iyi ki doğmuş minnoş. Ilk yaşı kutlu olsun. Zaman nasıl da geçiyor 😍

Okul durumunuz olmasa boşver idare et falan derdim ama mutlaka destek almanı veya önceden Bi araştırma yapmanı öneririm
Okul apayrı Bi dava zaten hem ev hem okul büyük kızı yorar,😕tecrübeyle sabit ihmale gelmez

Nice yaşlara sağlıkla büyüsün inşallah😍😘 vallahi geçen sene yaptığımız yazışmalar aklımda nasıl da şu gibi akıyor zaman 😢

Abuuuuuv! Bir yılda neler neler oldu ya. Nice mutlu sağlıklı yaşları olsun sevdikleriyle hep beraber.🥳
Cook Tesekkurler teyzeleri 🥰🥰
Buyuyor minnoslarimiz😇
Hepsinin sansi tahti bahti acik olsun teyzevari cumlemi maruz gorun 😀
F fuzuli umdugumdan fazla aile bireyleirnin katilimiyla gecen cumartesi evde kutladik. Hos bir ani oldu bence guzel gecti 😊

Gerilmek hem de nasıl bunun birinci ikinci çocukla ilgisi yok maalesef erkek zihniyeti hep aynı 😔 kaç yıllık evliyiz 7 de deyse 7p te de o

Keşke anlatabilsem
Kucağında bebekle yemek pişirmeye çalıştığım oluyor ne diyeyim annelik işte her şeye yetişme çabası bazen 1 hafta saçımı yıkamadan ise gittiğim oluyor yeter ki eksik gedik olmasın diye her şeyden feragat 🤕 duş okey ama saç yıkamaya vakit yok kurulamasi da ayrı dert diye diye mecbur onu oteliyorum

Yaaa 😂🤣😂🤣bizimki de kendini çapında ce ee oynuyor bizimle öyle güzel ki hepsi Allah'a emanet olsunlar.
Valla is olur sıkılma deneyimlisin mutlaka ararlar sonbaharda hareketlendi is piyasası. ben de zorlanıyorum bugün ik ya gittim ayaklarım geri gidiyor burada yediğim baskıdan dedim
Ağlayasım geliyor bildiğin gibi değil. Ben doğdun iznindeyken yan masadaki iki arkadaşım daha hamile kaldı aynı departmandan. Onlardan biri bugün 4 aylık bebeğiyle geldi istifa ediyorum dedi. 40 yaşındayım bebeğimi büyütecegim sonra belki gene çalışırım bu yaşta anne olmuşum sikamiycam kendimi dedi. O kadar haklı ki 🤷🏻‍♀️
Atomiks isteyken ya da seyahattayken bebege kim bakiyorsu? Aile bireyleri en azindan bir sure daha cok destek olamaz mi? Zor arkadasim yasadigin durum. Aslinda fiziksel yorgunlugu tolere ederiz de psikolojik yoranlar olmasa..bknz benim esim. Ne kadar umursamayim desem de o sacma sapan sozunu soyluyor gidiyor, ben tum gun onun dediklerinin etkisinde kaliylrim. Ya da gece yatana kadar evde yalniz oluyorum cunku cok gec geliyor. Sen tecrubelisin bu zorluklar elbet gececek benden iyi biliyorsundue.

Atomiks su akacak yolunu bulacak ama çok endişeliyim 1. Sınıf bir başlangıç, herşey bana bağlı sanki kizn ileri okul hayatı için. Oğlanı ikinci plana atmam lazım ama dediğim gibi mümkün görünmüyor , azıcik soğukkanlı olabilsem bu kadar olmayacak aslında. Ufacık ağlamasına dayanamıyorum , o an beni istiyor ağlıyor mesela eşim ağlasın alışsın diyor en fazla 40 saniye falan dayanabiliyorum hemen alıyorum sonra. Bir yerden ek gelir olsa herkes diyor sana yardımcı lazım diye. Sanırım soğukkanlı olmayı öğrenmem lazım bu yıl yoksa kizin durumu çok kötü olacak.

Ahhh be atomiks o kadar güçlüsün ki... Maaşallah iyi hakkından geliyorsun her şeyin ama sen de insansın. Süper güçlerin yok. Ben evde olduğum halde yetişemiyorum bazen. Yavrum resmen yapışık bana. Sen hem dışarda çalışıyor, hem evde biri bebek iki çocukla ilgileniyorsun. Eşlerimize diyecek söz bulamıyorum bazen. Çocuk sadece anneye aitmiş hissine nasıl, ne zaman kapıldılar acaba? Allah akıl fikir versin ne diyeyim...
Güç değil de kendimi çok zayıf bulduğum oluyor bazen hemen gardim düşüyor sanki mecburiyet gibi. Kendim de diyorum ne işin var bu kadar sorunla uğraşıyorsun çık evde otur ama uzun vadede evde olmak biraz yıpratıcı olacak gibi. Şartlar şu sıra çok zor olmaya başladı Türkiye de. Allah yardımcımız olsun inşallah
Atomiks isteyken ya da seyahattayken bebege kim bakiyorsu? Aile bireyleri en azindan bir sure daha cok destek olamaz mi? Zor arkadasim yasadigin durum. Aslinda fiziksel yorgunlugu tolere ederiz de psikolojik yoranlar olmasa..bknz benim esim. Ne kadar umursamayim desem de o sacma sapan sozunu soyluyor gidiyor, ben tum gun onun dediklerinin etkisinde kaliylrim. Ya da gece yatana kadar evde yalniz oluyorum cunku cok gec geliyor. Sen tecrubelisin bu zorluklar elbet gececek benden iyi biliyorsundue.
Gündüz bakıcı ama seyahatteysem akşamlari eşim ve destek icin komşu teyze hala amca arkadaş kim denk gelirse artık. Veya bakıcı. Zaten 2 3 saat kalıyor akşamları ilgilenmek için.
Ben de o etki altında kalanlardanim. Nasıl laf ediyorlar öyle ya insan Bi düşünür konuşmadan bi tartar lafını. Bunlar dan dun girisiyorlar 💩Çok mu şikayet ediyorum diyorum ama sanırım uykusuzluk ve yorgunluk da etken yoksa bu kadarr şikayet eden bir insan değilim 😕🥴

Keşke anlatabilsem

Minnoşlar ya 🤗 çok tatlı oldular, bayılıyorum şu hallerine 😍
Üzüldüm işte böyle hissetmene. İk bir şey yapıyor mu peki? Ben pek sorun çözen ik görmedim 👀 aramızda ik’cı yoktur umarım 😂😂
Kasıma kadar zaman verdim kendime, o zamana kadar daha rahat olabileceğim, online bir iş peşinde koşacağım. Olmazsa sonra saldıracağım, o arada bulurum diye düşünüyorum ben de, bakalım.
Yaa şu koca mevzularınıza o kadar üzülüyorum ki. Sinirleniyorum da aynı zamanda 😕 tüm hayat şartları bizim için de eşitken, ev işleri ve bebek bakımı nasıl bizim işimiz oluyor? Benim eşim her işi yapar, bebeğe bakar, onun da ikinci iş sebebiyle pek vakti olmuyor ama eşit düzeyde sorumluluk hisseder. İyi kötü spora gidiyorum, arkadaşlarımla dışarı çıkıyorum. Ona rağmen bazen çok bunalıyorum. Çok çok güçlü kadınlarsınız. Bol sağlık, güç, biraz da huzur bulacak zaman diliyorum hepinize. Dikkat edin ama kendinize, kocalarınızı da zorlayın biraz 😜

Minnoşlar ya 🤗 çok tatlı oldular, bayılıyorum şu hallerine 😍
Üzüldüm işte böyle hissetmene. İk bir şey yapıyor mu peki? Ben pek sorun çözen ik görmedim 👀 aramızda ik’cı yoktur umarım 😂😂
Kasıma kadar zaman verdim kendime, o zamana kadar daha rahat olabileceğim, online bir iş peşinde koşacağım. Olmazsa sonra saldıracağım, o arada bulurum diye düşünüyorum ben de, bakalım.
Yaa şu koca mevzularınıza o kadar üzülüyorum ki. Sinirleniyorum da aynı zamanda 😕 tüm hayat şartları bizim için de eşitken, ev işleri ve bebek bakımı nasıl bizim işimiz oluyor? Benim eşim her işi yapar, bebeğe bakar, onun da ikinci iş sebebiyle pek vakti olmuyor ama eşit düzeyde sorumluluk hisseder. İyi kötü spora gidiyorum, arkadaşlarımla dışarı çıkıyorum. Ona rağmen bazen çok bunalıyorum. Çok çok güçlü kadınlarsınız. Bol sağlık, güç, biraz da huzur bulacak zaman diliyorum hepinize. Dikkat edin ama kendinize, kocalarınızı da zorlayın biraz 😜
Ne kadar zorlarsan zorla fuzuli, yapmayan koca yapmıyor. Içinden gelirse bir erkeğin, eşinin talebi olmadan yapıyor zaten. Sen şanslıymışsın, keyfini çıkar 😉 Biz evde eşimle dua ediyoruz, bana bir şey olmasın diye. Hasta falan olursam vay hallerine, o da biliyor çünkü. En azından dua ediyor, bu da bir şey 🤪

Benim eşimin de en erken gelişi 21.00 i geçiyor. Çok yalnız hissediyorum kendimi. Ne kadar dışarı çıksak da o yalnızlık hissi geçmiyor

Teşekkürler 😍 ya çevremize henüz söylemedik, sadece annem ve ablam biliyor. Utanıyorum biraz hemen pat diye hamile kalmış diyecekler diye
Boşverin ya çevreyi siz keyfinize bakın. Kimi der ne çabuk hamile kalmış, öbürü der ikinciyi hemen yap, ama istiyor musun, kaldırabilir misin diye sormazlar. Benim ablamların arası 13 ay mesela, büyük 4 aylıkken hamile kalmış annem. Benim de tepemde, ikinci olsun, kardeşsiz kalmasın diye diye yedi bitirdi. Küçük daha diyince de hemmen kendini örnek veriyor. Kısacası şu hayatta kimseyi memnun edemezsiniz, zaten zorunda da değilsiniz. Valla yazın güncellemeleri buraya. Sağlıkla ilerlesin hamileliğiniz, sağlıkla gelsin minik kardeş🤩.

Back
X