• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Oy kıyamam ben ona. En azından denemissin canim, ben denemeye bile kıyamadım:) ama çok istiyorum biraktirmayi. Biraz cesarete ve enerjiye ihtiyacım var.
Emerek uyumasını kesinlikle biraktirmam lazım çünkü Ekim de çalışmaya başlayacağım ve bensiz nasıl uyuyacak bu çocuk 🤦 Cok stresliyim.
Kendiliğinden memeyi bırakan bebelere çok imreniyorum 😍
Ben bugün okula gittim 2 buçuk saat ayrı kaldık uykudaydı uyanınca ağlamış meme diye. Bir 15 dk ağlamış ☹️ meme mama anne sırayla hep bunları saymış çok üzüldüm.

Evet Fransa bilgilendirirsen sevinirim.
Fransa'nin aşı takvimi tr den biraz farklı canim, ama iyi tarafı zorunlu olmayan özel aşılar bile ücretsiz. Siz geçici mi yoksa kalıcı mı kalacaksiniz bilmiyorum ama orda her bebek için belediyeden "Carnet de santé" diye bir defter alınıyor. Dr ya da hastaneye her gidişinde bu karneye yapılan işlemler yazılıyor.
Aşı icin önce Dr dan randevu almanız lazım, ve Dr size aşı reçetesi veriyor (pediatrist olmasına gerek yok, Dr dan birde anestezik bant al, aşı öncesi yapıştırıyorsun ve bebisler az acı duyuyor, tr de yok). Eczaneden temin edip tekrar doktora gidiyorsunuz ve aşıyı Dr yapıyor. O karneye aşının bandrolunu yapıştırıp imza ve kasesini atıyor. Çocuk kreşe ve okula başladığında bu karneye bakıp aşılarını kontrol ediyorlar, önemli! Giderken tr de yaptırdığın aşıları gösteren resmi bir belge götür derim.

Zorunlu aşılar:
1. Karma aşı ( difteri-tetenoz-poliomyelite, Coqueluche, influenzae type B, hepatit B var içinde 2-4-11. aylarda yapılıyor)
2. Pneumocoque 2-4-11. Aylar
3. Méningocoque C 5-12. Aylar
4. Rougeole-oreillons- Rubéole 12-18.aylar

Başka sorun olursa çekinme lütfen

Canım bugün annem 2 saat inciye baktı. Normalde bende gündüz emerek dahi uyumayan bebişi annem kolunda uyutmuş. Biraz ben yokum diye dudak bükmüş ama çok zor olmamış. Biz de süt var diye emmek istiyorlar ama sütü olmayan bakıcıyı uyuma sürecinde ayırt ediyorlar demek ki.
Tabi bize daha çok nazlaniyorlar. Benimde kizima ablam bakacak, çok şanslıyım. Umarım bir çaresini buluruz.

İnşallah sıkıntısız şekilde halledebiliriz ya. Emerek uyuyan bebisler için de çalışan anne olmak ayrı bir zor ya Allah kolaylık versin umarım çok zorlamaz seni🙏

Kağan'da emerek uyuyor ama bazen öyle anlar oluyor ki emzik bile olmadan uyuyor. Acaba ikisini de bırakınca nasıl olacak diyorum bende 😅
Mercan fuzuli_ fuzuli_ öyle uyuyor işte🧿😍 ne emzik ne meme, vuruyor kafayı yastığa ohh mis😎
Umarım canim, bu konu önemli valla.

Canım bugün annem 2 saat inciye baktı. Normalde bende gündüz emerek dahi uyumayan bebişi annem kolunda uyutmuş. Biraz ben yokum diye dudak bükmüş ama çok zor olmamış. Biz de süt var diye emmek istiyorlar ama sütü olmayan bakıcıyı uyuma sürecinde ayırt ediyorlar demek ki.
Bu bizde hiç olmadı işte. 1 buçuk ay annem baktı hiçbir r günleri güzel geçemedi hep ağlayarak uyuma hep bir mutsuzluk vardı. Burda da o zaman bana birkaç arkadaş sana naz yapıyor demişti ama öyle olmadı cidden. Ama sizin için iyi bir şey işe başlarsan kafan daha rahat olur

Günaydınlar , Bi şey sormak istiyorum. Benim beybi şu sıralar memeye aşırı düşkün oldu yani uykuya geçip yatağına bırakırken memeden ayrılmasın diye inanılmaz efor sarfediyor, tutup hiç bırakmıyor, sonra meme ağzından çıkınca uyanıyor tabi ve kıyameti koparıyor. Sonrada memesiz mümkün değil uyumuyor.Bu haftalarda bu normal mi bilemedim. atak neyim de yok şu sıralar anlayan varsa beri gelsin 🤷🏻‍♀️

Kızlar kan tahlilinde neu nötrofil değeri ref aralığı altında çıkanlar yazabilir mi. Zamanla yükseliyor dedi doktor ama tedirgin oluyoruz en ufak şeyde :)

Günaydınlar , Bi şey sormak istiyorum. Benim beybi şu sıralar memeye aşırı düşkün oldu yani uykuya geçip yatağına bırakırken memeden ayrılmasın diye inanılmaz efor sarfediyor, tutup hiç bırakmıyor, sonra meme ağzından çıkınca uyanıyor tabi ve kıyameti koparıyor. Sonrada memesiz mümkün değil uyumuyor.Bu haftalarda bu normal mi bilemedim. atak neyim de yok şu sıralar anlayan varsa beri gelsin 🤷🏻‍♀️
Memeye bizinkide eskiye oranla çok düşkün fazla yemekde yemiyor 1 yaş sendromu varmış inatçılık vs..Allah hepimize kolaylık versin. Şu sıralar sakin olan bebek varsa çok şanslısınız.

Bebeği memede uyuyan bi annede benim arkadaşlar 🙈 uyku eğitimine başladım ben işe başlayacağım için mecbur kaldım..ilk gün çok zordu kolunu emdi beşiği emdi 25 dk boyunca ağladı alayım diye çok zorladı beni ama 2. Gün 10 dk da 3. Gün 3 dk da 4. Gün 1 dk da uykuya geçti . Gündüz uykuları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama ilk zamana göre iyiye gidiyor şimdilik ilk gün 35 dk da uyudu çok zordu o ağladı ben ağladım şimdi ortalama 10 dk da felan uykuya geçiyor umarım daha da gerileyip hiç ağlamadan uyuyacağı günleri görebilirim🙏🏻

Allah kolaylık versin
İsviçre-Fransa sınırına gidiyorsun anladığım kadarıyla.
Hatta orada havalimanında bir kapıdan çıkınca Fransa diğer kapı İsviçre sayılıyormuş.
Bir kaç müşterim var orada, onlar vasıtasıyla biraz bilgim var. iyi düşünelim iyi olsun su gibi geçsin süreciniz 🌺
Evet İsviçre Fransa sınırı Isviçre pahalı olduğu için market alışverişine Fransaya geliyor herkes hafta sonu sağlıkta da belki öyle yapıyorlardır.Evet havalimanı dediğin gibi diğer yerlerde öyle yürüyüş yaparken bi bakıyorsun ülke değiştirmişsin.

Merhaba kızlar 🌸 doğum günü olan miniklerimizin ilk yaşları kutlu olsun, rabbim hayırlı sağlıklı uzuuun ömürler nasip etsin, ayaklarına taş gözlerine yaş değmesin inşallah 🌼 Bizim de doğum günümüze 9 gün kaldı ama cenazemizden dolayı hiç hevesim kalmadı, vefat eden kuzumuzun doğum günü de bizimkinden 2 gün sonraydı çünkü, 9 yaşındaydı. Ama yine de sosyal medyada paylaşmadan kendi annemlerle birlikte küçük Bi kutlama yapmak istiyorum, ilk doğum günü oğlumun sonuçta kıyamıyorum.. hayat çok garip. Allah kimseyi evladıyla sınamasın, artık en sık ettiğim dua bu oldu.

Bebeği memede uyuyan bi annede benim arkadaşlar 🙈 uyku eğitimine başladım ben işe başlayacağım için mecbur kaldım..ilk gün çok zordu kolunu emdi beşiği emdi 25 dk boyunca ağladı alayım diye çok zorladı beni ama 2. Gün 10 dk da 3. Gün 3 dk da 4. Gün 1 dk da uykuya geçti . Gündüz uykuları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama ilk zamana göre iyiye gidiyor şimdilik ilk gün 35 dk da uyudu çok zordu o ağladı ben ağladım şimdi ortalama 10 dk da felan uykuya geçiyor umarım daha da gerileyip hiç ağlamadan uyuyacağı günleri görebilirim🙏🏻
Nasıl yaptın ya anlatsana biraz

Nasıl yaptın ya anlatsana biraz
Öncelikle cidden kararlı olmanız lazım gözü karartmadan olmuyormuş bu iş asla pes etmemeniz lazım ki ağladım aldı yine ağlayınca alır düşüncesine girmesin çok akıllılar çokkk 😂
Uyku eğitimini ben profesyonel destek alarak başladım ama kendiniz rahatça yapabilirsiniz eğitmen köşede gözükmeden oturup size güç veriyor 😅 gece uykusu ile başlamak gerekiyor ve sallanmayan dört yanı kapalı bi beşik gerekiyor doğru uyku uyanıklık süreleri var 12. Ay için sabah uyandıktan sonra ilk uyku 3.5 saat sonra max 1.5 saat uyku 4 saat uyanıklık max 1 saat uyku ve 4.5 saat uyanıklık ve gece uykusuna geçiyoruz. Beşiğin yanını bi sandalye koyuyoruz bebeğin uzanınca sizi tutamayacağı uzaklıkta sizin elinizi uzatıp okşayabileceğiniz şekilde koyuyoruz ve öpüp iyi geceler deyip yatağına yatırıyoruz çok ağlıyorlar başta benim bebeğim 25 dk ağladı ilk gece 2-3 dakikada bi 10 saniye başını okşayıp elimizi çekiyoruz ve 25 dk nın sonunda ayakta uyuyakaldı. 25 dk ayakta uyudu böyle olunca ben yavaşça yatağına yatırdım ilk gece zor oluyor o uyuduktan sonra bile ben ağlamaya devam ettim 😑 ama çok hızlı öğreniyorlar yeterki a durmadı deyip almayın eğitmen 50 dk ya kadar beklemek gerektiğini eğer uyumazsa kucağa alıp sakinleştirip tekrar uyutmak gerektiğini söyledi aklıma gelenler böyle yine yardımcı olabileceğim birşey olursa yardımcı olmak isterim ☺️

Öncelikle cidden kararlı olmanız lazım gözü karartmadan olmuyormuş bu iş asla pes etmemeniz lazım ki ağladım aldı yine ağlayınca alır düşüncesine girmesin çok akıllılar çokkk 😂
Uyku eğitimini ben profesyonel destek alarak başladım ama kendiniz rahatça yapabilirsiniz eğitmen köşede gözükmeden oturup size güç veriyor 😅 gece uykusu ile başlamak gerekiyor ve sallanmayan dört yanı kapalı bi beşik gerekiyor doğru uyku uyanıklık süreleri var 12. Ay için sabah uyandıktan sonra ilk uyku 3.5 saat sonra max 1.5 saat uyku 4 saat uyanıklık max 1 saat uyku ve 4.5 saat uyanıklık ve gece uykusuna geçiyoruz. Beşiğin yanını bi sandalye koyuyoruz bebeğin uzanınca sizi tutamayacağı uzaklıkta sizin elinizi uzatıp okşayabileceğiniz şekilde koyuyoruz ve öpüp iyi geceler deyip yatağına yatırıyoruz çok ağlıyorlar başta benim bebeğim 25 dk ağladı ilk gece 2-3 dakikada bi 10 saniye başını okşayıp elimizi çekiyoruz ve 25 dk nın sonunda ayakta uyuyakaldı. 25 dk ayakta uyudu böyle olunca ben yavaşça yatağına yatırdım ilk gece zor oluyor o uyuduktan sonra bile ben ağlamaya devam ettim 😑 ama çok hızlı öğreniyorlar yeterki a durmadı deyip almayın eğitmen 50 dk ya kadar beklemek gerektiğini eğer uyumazsa kucağa alıp sakinleştirip tekrar uyutmak gerektiğini söyledi aklıma gelenler böyle yine yardımcı olabileceğim birşey olursa yardımcı olmak isterim ☺️
Benim sorularım var şu an kaçıncı gündesiniz
Kimden yardım aldın memnun kaldın mı
Normalde kaç kere kalkardı şimdi düzeldi mi

Merhaba kızlar 🌸 doğum günü olan miniklerimizin ilk yaşları kutlu olsun, rabbim hayırlı sağlıklı uzuuun ömürler nasip etsin, ayaklarına taş gözlerine yaş değmesin inşallah 🌼 Bizim de doğum günümüze 9 gün kaldı ama cenazemizden dolayı hiç hevesim kalmadı, vefat eden kuzumuzun doğum günü de bizimkinden 2 gün sonraydı çünkü, 9 yaşındaydı. Ama yine de sosyal medyada paylaşmadan kendi annemlerle birlikte küçük Bi kutlama yapmak istiyorum, ilk doğum günü oğlumun sonuçta kıyamıyorum.. hayat çok garip. Allah kimseyi evladıyla sınamasın, artık en sık ettiğim dua bu oldu.
Of 9 yaşında diyince bittim büyük kızım 9 yaşında. Seni üzmek istemiyorum ama hasta mıydı birden mi oldu annesi babası ne haldedir ya

Of 9 yaşında diyince bittim büyük kızım 9 yaşında. Seni üzmek istemiyorum ama hasta mıydı birden mi oldu annesi babası ne haldedir ya
Ben de sizleri tedirgin etmek istemediğim için anlatmamıştım. Sıtma teşhisi kondu ama çok geç kalındı, Afrika sıtmasıymış sivrisinek ısırmasıyla bulaşıyormuş. Yaklaşık 1 buçuk ay ağrılarının enfeksiyonun sebebini arayıp en son vefatına 1 hafta kala teşhis konup tedavi başlandı ama çok geç kalındı. Çok ağrılı geçen hastane sürecinden sonra vefat etti yavrumuz .. ailesi bitik durumda tabi.. sağlıklı bir çocuktu

Benim sorularım var şu an kaçıncı gündesiniz
Kimden yardım aldın memnun kaldın mı
Normalde kaç kere kalkardı şimdi düzeldi mi
Bugün 5. Gündeyiz
Sema ile uyudu İnstagramda sayfası mevcut ve gerçekten çok memnun kaldım ben 3 uyku paketini aldım ve hala her yazdığımda gece gündüz dönüş yapıyor . Gecede 1 ya da 2 kere uyanıyor eskiden en az 4-5 kez kalkardı 🙈

Back
X