• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kaç kere polise denk geldim sıkıntı yaşamadım ya da polis bebeyi görmedi bilemedim
Yasak olduğunu da bilmiyordum valla 🫣
Bildiğim kadarıyla ön koltuk arka tarafa bakacak şekilde oturtulursa yasak değil, ama şöyle bir durum var. Oturduğu koltuktaki airbag sistemini kapatmak gerekiyor yönetmelik gereği. Airbag için anahtar yeri var torpidonun sağında veya solunda kalıyor. Anahtarı takıp sağa çevirip kapatılıyor airbag. Muhtemelen Allah korusun bir kaza anında airbag bebeğe hızlıca çarpıp zarar vermesin diye.

Selam kızlar nasılsınız umarım herkes ve bebisler iyidir. Bu aralar yoğun geçiyor benim için, yine taşınıyoruz da🤦 bu defa da lojmana geçmek için taşınıyoruz, zaten beklediğimiz bir şeydi ama yine de yorucu oluyor. Kaç gündür boya temizlik işleri ile ilgileniyoruz, bir yandan da bebiş olunca pertim çıkıyor haliyle.

Bizimkinin üst dişler baya kabarmış ama sanki alt yanlar daha çok kaşınıyor gibi eli hep ağzında garibimin. Gece ağlayarak uyanmalar oluyor, bazen saat başı kalkıyor bazen de çok güzel uyuyor kafasına göre takılıyor yani.

Bende bugün öyle aniden esti ve evde spora başladım baya ara vermiştim hamlamışım😅 sanki az yoruluyorum da ev taşırken bir de spora başladım 😂 emzirirken ağır spor yapmamak gerek diye biliyorum, şimdilik evde başladım ama birkac aya salona başlamayı düşünüyorum düzenli olarak. Kilo derdim yok çok şükür ama hem yaşam tarzı olarak hem de az da olsa hamilelikten önce de olan göbeğim var yok etmek istiyorum. 😂

Daha önce diyetisyenle görüşen kızçeler acaba emziren anneler için bir detox suyu var mı bildiğiniz ya🤔 yeşil çay içeyim diyorum ama sütü azaltıyor diyorlar günde 2 fincan çok mu gelir ne yapsam bilemedim var mı benim için tavsiyeniz😅😂
Ben Inci 7 aylıkken diyete başladım. Yeşil çay da içtim ilk hafta yeşil çay maden suyu limon karışımı da içtim. Benim sütüm etkilenmedi, ama rezene de içtim. Bence çok değil günde 2 fincan, ben hep içiyorum yeşil çay. Kolay gelsin bu arada canım

Kaç kere polise denk geldim sıkıntı yaşamadım ya da polis bebeyi görmedi bilemedim

Benimki de kafasına göre takılıyor 7 saat uyumadan hoplayıp zıpladığını biliyorum 😟🤯
Ön koltuk için yaş sınırı var ya o yüzden sordum. 10 yaşındaki çocuğa yasaksa bizimkilere hayli hayli yasaktır diye bir düz mantık yürüttüm 😅

Bugün site içinde arabanın yerini değiştirelim, kızımla arabada oturayım, vakit geçirelim, alışsın diye aşağı indik ve ağlama, tekrar yukarı çıkma, kapanış şeklinde günü bitirdik 😉 Rüşvet olarak verdiğim cicibebe de kâr kaldı kızıma. Her gün denesem alışır mı acaba... Zar zor korkumu yendim, şimdi bizim koala izin vermiyor 😔

Merhaba güzel anneler. Bebişlerin uyanıklık süreleri kaç saat? Benimkinin 3 saat sonra uykusu geliyor (özellikle sabah) ben de 3 3,5 4 saat yapıyorum ama uyanıklık süresi az mı sizce
Ben artık uyanıklık değil de uyandığı saatleri yazıyorum. Çünkü tek uykuya geçti gibi. Sabah 8 gibi uyandı 12.00 -13.30 arası uyudu ve akşam uykusuna 19.15 de geçti. Bu sabah geç uyandı, akşam erken uyudu. Muhtemelen yarın sabah 6 da uyanır ve gün içinde 2 uyku yapar.

Ben Inci 7 aylıkken diyete başladım. Yeşil çay da içtim ilk hafta yeşil çay maden suyu limon karışımı da içtim. Benim sütüm etkilenmedi, ama rezene de içtim. Bence çok değil günde 2 fincan, ben hep içiyorum yeşil çay. Kolay gelsin bu arada canım
Teşekkür ederim canımmm🙏 bende içeyim o zaman ya belki ödem falan gider biraz ruhuma da iyi gelir 😅

Ne güzel maşallah, odasını nasıl ayırdınız peki, belli bir yöntem denediniz mi?
Yani ben ilk doğduğundan itibaren hep beşiğine yatırdım 10 defa da kalksam hiç yanıma almadım. Bu büyük avantaj oldu benim için. Yeni eve taşınmıştık 2 ay önce ben de hazır taşınmışken odayı ayırdım. Hem gece hem gündüz uykusunu odasında yaptırdım. Hep orda emzirdim. 5 saat odadan çıkmadığımı biliyorum🥲 ama 2 haftaya falan tamamen alıştı artık uyanınca benim karşı odada olduğunu biliyor ve gel gel diye bağırıyor 😂😂

Benimki de kafasına göre takılıyor 7 saat uyumadan hoplayıp zıpladığını biliyorum 😟🤯
Peki mesela 4 saat sonra uyutmayı deniyor musun yoksa uykusunun gelmesini mi bekliyorsun?

Bizimki kafasına göre takılıyor resmen. Sabahları 2 saat sonra uyumak istiyor öğlenleri max 3 akşamları 6 saati gördüğü oluyor 🤷
Uyutmayi denemek faydali olabilir, onlara kalsa hic uyumayacaklar 😀 ben uyaniklkk surelerini ve tepkilerini takip ederek deniyorum, faydali oluyor. Bu arada islerinizde kolayliklar dilerkm kolay degil bebekle iki defa tasinmak🙏🏼
Ben artık uyanıklık değil de uyandığı saatleri yazıyorum. Çünkü tek uykuya geçti gibi. Sabah 8 gibi uyandı 12.00 -13.30 arası uyudu ve akşam uykusuna 19.15 de geçti. Bu sabah geç uyandı, akşam erken uyudu. Muhtemelen yarın sabah 6 da uyanır ve gün içinde 2 uyku yapar.
Bu donem tek uykuya dusme kandirmacasi varmis. Cok guzel uyurfu mesela 3-4 gundur ilk uykusunu kisa yapti. Pes etmeyin siz hep deneyib diyorlar. 18 ayi oneriyordu tek uyku icin uyku melegi adindski uyku egitmenleri

Kızlar aylar sonra ilk kez yazıyorum herkese merhaba. Aranızda şu an tekrar hamile olan var mı 🌚
Merhaba arkadaşlar ara sıra girip okuyorum ama yoğunluktan yazamıyorum ben de tekrar hamileyim kızım 9 aylıkken öğrendim hamile olduğumu sen de süreç nasıl gidiyor canım 9 yaşında bir de oğlum var benim

Uyutmayi denemek faydali olabilir, onlara kalsa hic uyumayacaklar 😀 ben uyaniklkk surelerini ve tepkilerini takip ederek deniyorum, faydali oluyor. Bu arada islerinizde kolayliklar dilerkm kolay degil bebekle iki defa tasinmak🙏🏼

Bu donem tek uykuya dusme kandirmacasi varmis. Cok guzel uyurfu mesela 3-4 gundur ilk uykusunu kisa yapti. Pes etmeyin siz hep deneyib diyorlar. 18 ayi oneriyordu tek uyku icin uyku melegi adindski uyku egitmenleri
Zaten onlara bıraksak her şey kafalarına göre olucak baş edemeyeceğiz 😅 teşekkür ederim canım vallahi canım çıktı ama son diye avutuyorum kendimi 😅

Merhaba arkadaşlar ara sıra girip okuyorum ama yoğunluktan yazamıyorum ben de tekrar hamileyim kızım 9 aylıkken öğrendim hamile olduğumu sen de süreç nasıl gidiyor canım 9 yaşında bir de oğlum var benim
Hayırlı olsun sağlıkla gelsin inşallah 🙏

Benim ikinci olacak canım, şimdilik bir sıkıntı yok. Kızım 2 ekimde bir yaşına girecek, araları çok az malum, bazı stresli düşünceler dışında fiziksel bir problem yok çok şükür ama hala şu an yeniden hamile olmak fikrine alışmış değilim. Aynı doktora gidiyoruz zaten, fetal DNA vs yapılacak işte. Kızımda çok az bulantı olmuştu, bunda da yok şimdilik. İşe geri dönmek istiyordum, uzun süre eğitimini aldığım ve çok sevdiğim bir işim var ama artık ufukta görünmüyor geri dönüş… en azından iki sene daha zor ve işimin mahiyeti gereği bu kadar süre uzun kalmak beni çok geri bırakacak, buna üzülüyorum biraz. Senin nasıl gidiyor?

Yani ben ilk doğduğundan itibaren hep beşiğine yatırdım 10 defa da kalksam hiç yanıma almadım. Bu büyük avantaj oldu benim için. Yeni eve taşınmıştık 2 ay önce ben de hazır taşınmışken odayı ayırdım. Hem gece hem gündüz uykusunu odasında yaptırdım. Hep orda emzirdim. 5 saat odadan çıkmadığımı biliyorum🥲 ama 2 haftaya falan tamamen alıştı artık uyanınca benim karşı odada olduğunu biliyor ve gel gel diye bağırıyor 😂😂
İşin sırrı baştan yanına almamakta sanırım. Ben aldım, şimdi hep beraber uyuyoruz. Evde beşik, park yatak ve karyolası var, hiçbirinde uyumadı. Başlarda beşik konusunda ben de ısrar ettim ama koyduğum dakika uyanıyordu, yani gece on kere uyanmaya razıydım ama beşikte uyumadı hiç, hiç orada uykuya dalmadı. Bakalım nasıl olacak, artık hamileyim, bir süre sonra mecbur ayıracağım yatakları.

İşin sırrı baştan yanına almamakta sanırım. Ben aldım, şimdi hep beraber uyuyoruz. Evde beşik, park yatak ve karyolası var, hiçbirinde uyumadı. Başlarda beşik konusunda ben de ısrar ettim ama koyduğum dakika uyanıyordu, yani gece on kere uyanmaya razıydım ama beşikte uyumadı hiç, hiç orada uykuya dalmadı. Bakalım nasıl olacak, artık hamileyim, bir süre sonra mecbur ayıracağım yatakları.
Benim bebegim 5 ay gunduz kucagimda uyudu. Geceleri de yanimdaydi. Kesinlikle yatirinca uyaniyordu. Bir gun canima tak etti artik, uyku arkadasiyla anne yani besigine yatirdim gunduzleri. Bu sekilde gunduz alisti. Yaz basinda buyuk besige gectik geceleri, onda da kucuklukten beri oyunlar oynuyordu. Belki ondan artik yatakta rahat uyuyor. Hatta sarila sarila uyuyalim istiyorum rahT edemiyor 🥺 gunduz uykulariyla bi deneyin derim 😊

Uyutmaya cabalarken benim sabrım tükeniyor joynss. Gece uyandı 1,5 saat uyumadı. Uykum var, uyuyamiyorum. O kadar zor oldu ki. Gündüz de uykusu varsa uyusun, yoksa oynayalım artık diyorum. Yoksa inciye sinirleniyorum.

Uyutmaya cabalarken benim sabrım tükeniyor joynss. Gece uyandı 1,5 saat uyumadı. Uykum var, uyuyamiyorum. O kadar zor oldu ki. Gündüz de uykusu varsa uyusun, yoksa oynayalım artık diyorum. Yoksa inciye sinirleniyorum.
Haklisin canim ne diyebilirim 😞 ben de geriliyorum malesef uyku kirmizi cizgimiz

Bu arada bunu soyledigim icin kesin duzen bozulacak cunku murphy 😀 gecenlerde yatmadan cok su icmisti gece guzel uyudu. Bebek suyu aldim onun ucu baskaymis icmesi hosuna gitti, yine yatmadan likir likir icti. O gece 6 saat deliksiz uyudu, ben 1 senedir hic oyle uyumadim. Sonra bunu fark edip 2 gecedir yine yatmadan icirebildigim kadar su iciriyorum. En azindan saat basi kalkmiyor. 12 ye kadar biraz sik emiyor, 1-2 gibi bir daha emiyor. Sonea sabaha kadar uyuyor son 3 gecedir. Belki denemeye deger.

Bildiğim kadarıyla ön koltuk arka tarafa bakacak şekilde oturtulursa yasak değil, ama şöyle bir durum var. Oturduğu koltuktaki airbag sistemini kapatmak gerekiyor yönetmelik gereği. Airbag için anahtar yeri var torpidonun sağında veya solunda kalıyor. Anahtarı takıp sağa çevirip kapatılıyor airbag. Muhtemelen Allah korusun bir kaza anında airbag bebeğe hızlıca çarpıp zarar vermesin diye.
Evet ben de o şekilde oturtuyorum ve air bag de kapalı. ama ona rağmen yasak sandım. doğruyu yapıyor olduğumu fark etmek rahatlattı beni. çünkü polisi geçtim allah korusun sıkıntılı bir zamanda tehlikeye atmış olurdum beybiyi.
Ön koltuk için yaş sınırı var ya o yüzden sordum. 10 yaşındaki çocuğa yasaksa bizimkilere hayli hayli yasaktır diye bir düz mantık yürüttüm 😅

Bugün site içinde arabanın yerini değiştirelim, kızımla arabada oturayım, vakit geçirelim, alışsın diye aşağı indik ve ağlama, tekrar yukarı çıkma, kapanış şeklinde günü bitirdik 😉 Rüşvet olarak verdiğim cicibebe de kâr kaldı kızıma. Her gün denesem alışır mı acaba... Zar zor korkumu yendim, şimdi bizim koala izin vermiyor 😔
canım benim yöntemi dene. öyle oturduklarında bizi de rahat gördükleri için hiç sorun çıkarmıyorlar.

Benimkinin henüz dişleri çıkmadı, o yüzden isirmiyor. Bu arada henüz dişleri çıkmayan bebe var mı grupta?
Geç kalmış biraz. Ama ne kadar geç o kadar iyi diyorlar bizim de 9. Ayda falan arka arkaya gelmeye başladı. O kadar aylarca çıkmamıştı.
D vitamini aksatma o da dış çıkarmada etkili diyolar😇😇çıkar belirli.bir süresi vardı 18.ay mi ne o zamana kadar.cikmazsa doktora sorun diyorlardı galiba ama bir bakarsın arka arkaya gelir dişler. Varmi damakta şişkinlik çıkma belirtisi falan. Bizim 6. Diş te çıktı

Back
X